Dodaj do ulubionych

Jakie wycieczki w Chorwacji

IP: *.osk.enformatic.pl 15.07.05, 17:49
witam, za tydzien jade do chorwacji, chcialem zapytac jakie na jakie
wycieczki fakultatywne warto sie wybrac
bede w okolicach makarskiej
Obserwuj wątek
    • Gość: Mmmmartyna Re: Jakie wycieczki w Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:28
      Warto zatrzymać się na Jeziorach Plitwickich, zwiedzić Park Narodowy KRKA,
      Zadar,Trogir, no i oczywiście Dubrownik.
      • Gość: Maber Re: Jakie wycieczki w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 21:30
        Polecam NP KRKA, Trogir, Plitvice i napewno Dubrownik(choć nie udało mi sie go
        zwiedzić, wszyscy wiemy, ze jest to perełka) :)
        • Gość: Monika Re: Jakie wycieczki w Chorwacji IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.08.05, 22:02
          Osobiscie polecam rajs jednodniowy na wyspy Hwar i na Bol naprawde warto,
          polecam tez rafing
    • Gość: Kasia Re: Jakie wycieczki w Chorwacji IP: *.p-s-inter.net 22.08.05, 22:56
      Pewnie Ci troche namące ale moim zdaniem nie warto odwiedzac parku narodowego
      Krka... Jadąc tam większosc nastawiała się na pokażne wodospady, o których nam
      tyle opowiadano, a na miejscu okazało sie że sa one niewydarzone...przy jednym
      jest znane kąpielisko, co mnie przyciągnęło i jako amatorka kąpieli
      zdecydowałam sie na te wycieczkę. Kąpałam sie przy tym wodospadzie, choć dno
      było tam całe w wielkich kamlotach że bez butów ciężko było ujsć po dnie, woda
      nie tak przezroczysta jak w Adriatyku i mnóstwo ludzi.
      Słyszałam że rejsy na wyspy Hvar i Brac sa super, ja nie byłam po nie miałam
      już tyle pieniędzy.
      Dubrownik obowiązkowo trzeba zaliczyć!!!
      Zdecydowanie mogę polecić wycieczkę na masyw Biokovo!!! Ja tam byłam busikiem,
      Zwiedziłam szczyt św. Jerzego i Vosac-widoki piękne, panorama Makarskiej, na
      Vosacu oglądaliśmy zachód słońca, na szczycie jest schronisko z zimnymi
      napojami. W górach można trafić na dzikie konie, kozice itd. Moge Wam dużo o
      tym miejscu opowiedzieć, ale nie wiem kiedy znów będę na forum więc możecie
      pisac na maila eire81@poczta.onet.pl
      • jita Re: Jakie wycieczki w Chorwacji 23.08.05, 13:27
        Aby uzyskać pożądany efekt wodospady Krka trzeba umiejętnie zwiedzać. Czyli
        oprzeć się pokusie zobaczenia od razu największego wodospadu, ale zaraz po
        skasowaniu biletów udać się ścieżką w lewo, oznaczoną jako "walking path".
        Podążamy ścieżką w górę i właściwie czujemy się prawie jak w dżungli: gęsto
        rozmieszczona roślinność, soczysta zieleń, rozlewiska, bogate życie podwodne
        (roślinki, ryby) przeróżne kaskady wody i drewniane pomosty. Tworzy to wpół
        bajkową scenerię, można się tym upajać bez końca. Dotarłszy na najwyższy
        poziom, powoli schodzimy w dół, przy czym w miarę naszego schodzenia zaczynają
        nam się ukazywać następne wodospady, kolejne ich poziomy. Schodzimy całkowicie
        na dół i przed oczami pojawia się Skradlinski Buk w całej krasie.
        Z kąpaniem są problemy - ale to przecież wodospad, nie nadmorskie kąpielisko...
        Aby nie było dużo ludzi - trzeba udać się tam wcześnie rano.
        • Gość: Maber Re: Jakie wycieczki w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:48
          Ja w NP KRKA byłem w sobote o 12.00 i ludzi kapało sie bardzo mało... Dopiero
          koło 14.00 przybyło ich duzo... Polecam go goraco... Podobał mi się nawet
          bardziej niz Plitvice ;)
    • Gość: Tom Re: Jakie wycieczki w Chorwacji IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 23.08.05, 18:14
      A ja dodam do poprzedników, że warta zobaczenia jest Hercegowina, a zwłaszcza
      wodospady na rzece Kravica i Mostar - zniszczony rakietą w czasie wojny piękny
      most został odbudowany, a rzeki o takim kolorze jak Neretva łatwo nie spotkasz.
      Plusem jest, że z Dalmacji to na prawdę bardzo bliski wypad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka