Dodaj do ulubionych

wyżywienie

IP: 217.153.32.* 27.07.05, 16:09
czy jadąc do Chorwacji (Primosten) zabieracie coś z Polski? W tamtym roku
było strasznie drogo, brak mięsa, czosnek nie miał smaku... A może znacie
jakieś supermarkety w pobliżu? pozdrawiam michal.zanko@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: wyżywienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:17
      Jadąc w jakikolwiek region świata jadam tylko regionalne potrawy. Jedzenie z
      Polski, które zabieram do Cro to tylko coś na drogę, ew suszona kiełbasa,
      kabanosy i we wrześniu pomidory. Wszystko inne kupuję na miejscu, głównie na
      bazarach, ryby, małże, kreweki, czasami mięsko na grilla, warzywa i owoce.
      Czsami bywa, w kanjpce, czasami gotujemy sami. Pozdro
      • Gość: kaja Re: wyżywienie IP: *.spray.net.pl 27.07.05, 18:37
        W supermarkecie Kerum kupisz wszystko co w Polsce - czosnek nie miał smaku???
        Dziwne, nie zauważyłam...
      • Gość: gosiath Re: wyżywienie IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 28.07.05, 11:01
        Możesz napisać jak przyrządzasz krewetki??
        • Gość: zenia Re: wyżywienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:28
          ja zabieram z polski to co sie szykuje na sniadania (chleb, sery, konserwy,
          kabanosy, dzem itp) a na miejscu w knajpach (konpbach) jadam obiadokolacje.
          Ogolnie jedzenie drogie i nie wszedzie takie dobre. Ale i tak tam jeszcze wroce.
          Jest ok.
        • Gość: Maciek Re: wyżywienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 14:17
          Smażymy na sporej ilosci masełka, na koniec dodajemy czosnek zgnieciony,
          główkę. Na talerzu wyciskamy cytryne do smaku. Można dodać na patelni trochę
          białego wina. Smacznego
    • Gość: kaja Re: wyżywienie IP: *.spray.net.pl 28.07.05, 12:53

dżem z Polski???????

:-)))))
      W każdym sklepie na Chorwacji ich pod dostatkiem (zresztą chyba nawet tańszy
      niż w Polsce - i do wyboru i koloru, tak samo ser żółty...)
      Ja wzięłąm konserwy z Polski("no bo trzeba") i na miejscu rozdałąm okolicznym
      kotom...w domu konserw nie jadam więc dlaczego jeszcze na urlopie mam to robić:-
      )))

• Gość: zenia Re: wyżywienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:08
        a co szkodzi zabrac jeden sloiczek na cala rodzine? Pisalam, ze szykuje z
        polskiego jedzenia tylko sniadania, reszte jadam w knajpach.
      • Gość: iontichy Re: wyżywienie IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 15:18
        Ser żółty jest wyraźnie droższy - najsłynniejszy czyli "paszki" ("s" z
        ptaszkiem) - czyli z Pagu - nie pamiętam dokładnie, ale płaciłem bodaj 180
        kun/kg. Generalnie jest to poziom 30-40 zł/kg i z pewnością wożenie duzych
        ilości jedzenia do Chorwacji mija się z celem - te wszystkie sery, wody,
        pomidory (ziemniaki przemilczę z litości) dadzą pewnie oszczędność ok. 50-100
        zł NA CTEROOSOBOWĄ RODZINĘ. Kto lubi ten sport, niech się bawi. Pewnym
        wyjątkiem są wędliny i kiełbasy - kto musi jeść, temu chorwackie nie dość, że
        drogie to mogą nie smakować. My bierzemy ze sobą 4 paczki makaronu i 4 w
        proszku sosy do spaghetti Knora - bo lubimy i żeby oszczedzić na obiadach, a
        zajmuje mało miejsca i nie chce mi się biegać po ich marketach - raz ichnia
        rybka, raz spaghetii, raz małze, raz grzanki na patelni, pizza i znów nasze
        spaghetti. Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka