Dodaj do ulubionych

WYSPA MURTER

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.05, 21:26
5 sierpnia wybieram sie do Chorwacji na wyspę Murter, czy ktoś mógłby coś
bliżej napisać mi o tym miescju ? Jak tam jest ?
Obserwuj wątek
    • Gość: dami Re: WYSPA MURTER IP: 193.59.95.* 29.07.05, 15:04
      Piękna wysepka, oddalona od lądu w najwęższym miejscu na szerokość małego
      mostku. Od strony moża widok na bezludne wyspy parku narodowego Kornati
      (polecam wycieczkę, ale niedużą łodzią, a nie stateczkiem na 100-150 osób).
      Byłem w Betinie. Sympatyczne miasteczko. Polecam kompiel nie na miejskich
      plazach tylko w urokliwych zatoczkach od strony otwartego morza.
      • grekan Re: WYSPA MURTER 04.08.15, 02:06
        ...moza/ morza! /, kompiel /kapiel! /.....miej szacunek dla czytajacych!!!
    • Gość: Jozef Re: WYSPA MURTER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.15, 23:05
      Byłem dwa razy w tym samym miejscu/ kwatera/ w tym roku w sierpniu jadę trzeci raz- pomimo , że byłem w wielu miejscach na wyspach, stałym lądzie to miejsce jest świetne.Podróż na Kornati odradzała nawet pani u której mieszkam, lepiej pojechać zwiedzić Sibenik , Zadar -urokliwe miasta/ stara część/, park KRK- ok 30 km piękne wodospady i mnóstwo ludzi jak wszędzie. Ładne plaże piaszczyste dwie, mnóstwo kamienistych- urokliwe dwie za kampem przed wjazdem do Murter droga w lewo i w dół po zboczu. Jest parking przy restauracji i dalej spacerkiem brzegiem 300 metrów. Piękny widok ze zbocza od morza z ruin po forcie wojskowym , można dojechać samochodem - wieża radiowa. Widok od strony ul Pod Raduć. W Murter jest bank, kantor dwa albo trzy markety , dobra rakija u dziadka na straganie przy drodze po prawej stronie przed Murter- daje spróbować- orzechówka trzeba się targować 1 l za 60 kun.Woda czysta i ciepła.
      • spideeek Re: WYSPA MURTER 19.08.15, 13:45
        Jozef możesz dać jakiś namiar na miejscówkę ? mój mail spidek@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka