Dodaj do ulubionych

Pula Verudela

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 12:04
Własnie wróciłam z tego pieknego półwyspu.Jakieś pytanie pytajcie.
Obserwuj wątek
    • sicomp Re: Pula Verudela 09.08.05, 08:55
      Napisz coś więcej o tym ośrodku, wybieram się tam 20.08. Czy to prawda, że na
      basenie leżaki są płatne?
      Pozdrawiam
      • Gość: Kiku_san Re: Pula Verudela IP: *.bu.uni.wroc.pl 09.08.05, 09:43
        Verudela to nie ośrodek a dzielnica na przedmieściach Puli. Jest tam szereg
        hoteli - o jaki Ci chodzi. Ja akurat byłam w hotelu Park i tam leżaki nie były
        płatne.
        • Gość: Kiku_san Re: Pula Verudela IP: *.bu.uni.wroc.pl 09.08.05, 09:48
          Sorry, zapomniałam, że jest faktycznie tam taki ośrodek o nazwie: Pula
          Verudela, ładny zresztą. Jak tam jest teraz z leżakami, nie wiem niestety.
          • Gość: Lu@ Re: Pula Verudela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:08
            My byliśmy w Punta Verudela.ŁAdne czyste pokoje, mysmy mieli piętrowy, wygodne
            łożka, ręczników cała masa, ekspres do kawy, wyciskarka do soków, więc nic z
            domu brać nie trzeba.Nawet filiżanki do espresso były.Obok hotelu
            Histria.Leżaki sa płatne 15 kun, tak samo parasol.Niepłatne sa stoliki i
            krzesełka.Woda idealna w basenie,basen lepszy jak w Histrii, gdyz dodatkowo
            jest brodzik spory dla dzieci.Są animatorzy-więc czas potrafią zająć i dorosłym
            i dzieciom. Wszędzie czysto.Ceny w restauracji: pizza:35-45 kun, kawa 6
            kun,mule 50 kun, balantains tańszy jak w polsce, piwo tez tanie.Ogólnie mozna
            poszaleć.Jest na terenie kompleksu pare restauracji, sklep spozywczy - wszedzie
            dobre ceny.Polaków spotkalismy az 3 rodziny.A gdzie Ty jedziesz?
            Jeżeli moge radzic trase to radze jechać przez Ljublijane, droga lepsza, mniej
            tuneli, mniej korków.Robiłam rozeznanie wśród innych co jechali na istrie, i
            nie posłuchałam i ugrzęzlismy w korku przez Karlovać na 7 godzin.W drodze
            powrotnej przez Ljubliane pojechaliśmy - zero korków.
    • sicomp Re: Pula Verudela 09.08.05, 11:57
      Na razie dzieki o informacje o Verudeli. Planuję wyjechać w piątek rano,z
      Krakowa przez Chyżne, Budapeszt i chcę przenocować nad Balatonem (mam małe
      dziecko 5 lat), i do CHorwacji ruszyć w sobotę rano. Myślę że korków nie
      powinno wtedy być (jak myślisz)? . Wracać chcę przez Ljublanę.
      Czy w Puli faktycznie wszystkie parkingi są płątne? Czy znalazłaś jakieś tanie
      sklepy (podobno są)?
      • Gość: Lu@ Re: Pula Verudela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:28
        Włąsnie w sobote są najwieksze korki.Niestety.Dobre drogi, ale organizacji
        policji brak, żeby te korki rozładować.Stoi sie potem w upale na autostradzie
        godziami.W TV proszą, aby w sobote nie planowac wyjazdów.lepiej jechac na
        noc.jeżeli możesz wyjechac szybciej, lub później to naprwde polecam szczerze.
        W Puli parkingi płatne, więc z Verudeli pojechalismy taxówką(40 kun za 4
        osoby), tak samo kosztowałby autobus.Zresztą z Verudeli do Puli idzie się
        chodnikami, i w godzine jest sie w centrum Puli.W knajpkach takie same ceny co
        na Verudeli czy na dalamcji.
        Często sa sklepy KERUM i BILLA, to takie markety w których ceny sa
        b.porównywalne jak w Polsce.Asortyment identyczny: od chleba,pochemie,po
        alkochol.

Życze udanych wakacji!!!
        • sicomp Re: Pula Verudela 09.08.05, 18:10
          Zwiedziłem kilka serwisów dyskusyjnych o Chorwacji, i jesteś jedną z niewielu
          osób które były na Istrii. Tak, że jeśli można to trochę Cię jeszcze pomęczę
          (ostatnio w Chorwacji byłem 6 lat temu, potem lataliśmy samolotami).
          Jedziemy w 4 osoby (2+2) do apartamentu 3 osobowego na parterze, czy w związku
          z tym nie będzie problemów? czy trzeba się ukrywać? Czy na miejscu jest
          kantor? Czy byliście samochodem na gaz (wtedy pytanie gdzie są stacje PLIN-u)?
          Żelazka zapewne w apartamentach nie ma? Czy jest lodówka?
          • Gość: Lu@ Re: Pula Verudela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:48
            Sytuacja wyglądała codziennie tak: pukała pani do drzwi, i pytała się ile jest
            osób.Na początku mysleliśmy, że chcą nam dac rećzniki czy coś, ale to było
            tylko takie sprawdzanie.A było nas 4 w 6 osobowym apartamencie.Moim zdaniem NIE
            SĄ W STANIE Wyczaić ile Was tam jest, nie ma siły!!!!Więc jedzice swobodnie.
            Lodówki były dwie:-)
            Żelazka brak, jest za to ekspres do kawy, 2 zaparzarki do kawy itp.
            LPG:
            Daja mapke LPG na granicy, ale wiesz co? podaj mi swój e-mail to Ci przepsze w
            razie czego i wyśle, ok?Bo chyba mam gdzies ja jeszcze. A stacje LPG sa czynne
            przeważnie maxymalnie do 22.00!!!
            • Gość: Lu@ Kantor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:53
              Kantor jest w recepcji:-)
              • Gość: fanradiam Re: Kantor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:21
                kantor w recepcji jest nieopłacalny. Idąc od recepcji w stronę hotelu Histria
                po prawej stronie jest pewien bar/ restauracja. I tam u szefowej można wymienić
                euro na kuny!! Nalezy się popytać i poszukac szefowej! Polecam
            • sicomp Re: Pula Verudela 10.08.05, 08:05
              Lu Wielkie dzięki!! Mój mail: joteswu@kr.onet.pl Oprócz mapki możesz przysłąć
              kilka fotek.
              Janusz z Krakowa
    • Gość: Maciek Re: Pula Verudela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:45
      Witam Będąc w Pula Verudeli proponuję maleńką wycieczkę no koniec Istrii, na
      półwysep Kamenjak, za Premanturą, śliczne , urokliwe miejsce na wspaniały
      spacer, opalnie ustronne.Pozdro
      • moomoo Re: Pula Verudela 19.08.05, 21:03
        W Puli parkingi są nie tylko płatne ale i doszczętnie zapchane. My zawsze (
        jedziemy tam już 4-ty raz ) parkujemy na ulicach za darmo ( ale uwaga na
        lusterka ;-))) a do centrum idziemy sobie spacerkiem 5-10 min.
        Ośrodek Punta Verudela jest bardzo fajny zwłaszcza dla rodzin z dziećmi - sporo
        się tam dzieje, są ładne baseny, dużo sklepików i miłe kafejki. Leżaki przy
        głównym basenie nie są płatne ale jest ich ograniczona ilość.
        Przy hotelach Park i Brioni jest luźniej ale trzeba podreptać 5-10 min. Na
        plażę warto wziąć materacyk ( kamienie ) i sandałki do wody. Bardzo polecam to
        miejsce a zwłaszcza apartamenty Europa, są nieco droższe niż w Punta Verudela
        ale jest tam spokojniej no i niemal wszystkie mają przepiękny widok na morze,
        które jest tuż tuż.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka