Gość: Lu@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 12:04 Własnie wróciłam z tego pieknego półwyspu.Jakieś pytanie pytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sicomp Re: Pula Verudela 09.08.05, 08:55 Napisz coś więcej o tym ośrodku, wybieram się tam 20.08. Czy to prawda, że na basenie leżaki są płatne? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: Pula Verudela IP: *.bu.uni.wroc.pl 09.08.05, 09:43 Verudela to nie ośrodek a dzielnica na przedmieściach Puli. Jest tam szereg hoteli - o jaki Ci chodzi. Ja akurat byłam w hotelu Park i tam leżaki nie były płatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: Pula Verudela IP: *.bu.uni.wroc.pl 09.08.05, 09:48 Sorry, zapomniałam, że jest faktycznie tam taki ośrodek o nazwie: Pula Verudela, ładny zresztą. Jak tam jest teraz z leżakami, nie wiem niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu@ Re: Pula Verudela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:08 My byliśmy w Punta Verudela.ŁAdne czyste pokoje, mysmy mieli piętrowy, wygodne łożka, ręczników cała masa, ekspres do kawy, wyciskarka do soków, więc nic z domu brać nie trzeba.Nawet filiżanki do espresso były.Obok hotelu Histria.Leżaki sa płatne 15 kun, tak samo parasol.Niepłatne sa stoliki i krzesełka.Woda idealna w basenie,basen lepszy jak w Histrii, gdyz dodatkowo jest brodzik spory dla dzieci.Są animatorzy-więc czas potrafią zająć i dorosłym i dzieciom. Wszędzie czysto.Ceny w restauracji: pizza:35-45 kun, kawa 6 kun,mule 50 kun, balantains tańszy jak w polsce, piwo tez tanie.Ogólnie mozna poszaleć.Jest na terenie kompleksu pare restauracji, sklep spozywczy - wszedzie dobre ceny.Polaków spotkalismy az 3 rodziny.A gdzie Ty jedziesz? Jeżeli moge radzic trase to radze jechać przez Ljublijane, droga lepsza, mniej tuneli, mniej korków.Robiłam rozeznanie wśród innych co jechali na istrie, i nie posłuchałam i ugrzęzlismy w korku przez Karlovać na 7 godzin.W drodze powrotnej przez Ljubliane pojechaliśmy - zero korków. Odpowiedz Link Zgłoś
sicomp Re: Pula Verudela 09.08.05, 11:57 Na razie dzieki o informacje o Verudeli. Planuję wyjechać w piątek rano,z Krakowa przez Chyżne, Budapeszt i chcę przenocować nad Balatonem (mam małe dziecko 5 lat), i do CHorwacji ruszyć w sobotę rano. Myślę że korków nie powinno wtedy być (jak myślisz)? . Wracać chcę przez Ljublanę. Czy w Puli faktycznie wszystkie parkingi są płątne? Czy znalazłaś jakieś tanie sklepy (podobno są)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu@ Re: Pula Verudela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:28 Włąsnie w sobote są najwieksze korki.Niestety.Dobre drogi, ale organizacji policji brak, żeby te korki rozładować.Stoi sie potem w upale na autostradzie godziami.W TV proszą, aby w sobote nie planowac wyjazdów.lepiej jechac na noc.jeżeli możesz wyjechac szybciej, lub później to naprwde polecam szczerze. W Puli parkingi płatne, więc z Verudeli pojechalismy taxówką(40 kun za 4 osoby), tak samo kosztowałby autobus.Zresztą z Verudeli do Puli idzie się chodnikami, i w godzine jest sie w centrum Puli.W knajpkach takie same ceny co na Verudeli czy na dalamcji. Często sa sklepy KERUM i BILLA, to takie markety w których ceny sa b.porównywalne jak w Polsce.Asortyment identyczny: od chleba,pochemie,po alkochol. Życze udanych wakacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sicomp Re: Pula Verudela 09.08.05, 18:10 Zwiedziłem kilka serwisów dyskusyjnych o Chorwacji, i jesteś jedną z niewielu osób które były na Istrii. Tak, że jeśli można to trochę Cię jeszcze pomęczę (ostatnio w Chorwacji byłem 6 lat temu, potem lataliśmy samolotami). Jedziemy w 4 osoby (2+2) do apartamentu 3 osobowego na parterze, czy w związku z tym nie będzie problemów? czy trzeba się ukrywać? Czy na miejscu jest kantor? Czy byliście samochodem na gaz (wtedy pytanie gdzie są stacje PLIN-u)? Żelazka zapewne w apartamentach nie ma? Czy jest lodówka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu@ Re: Pula Verudela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:48 Sytuacja wyglądała codziennie tak: pukała pani do drzwi, i pytała się ile jest osób.Na początku mysleliśmy, że chcą nam dac rećzniki czy coś, ale to było tylko takie sprawdzanie.A było nas 4 w 6 osobowym apartamencie.Moim zdaniem NIE SĄ W STANIE Wyczaić ile Was tam jest, nie ma siły!!!!Więc jedzice swobodnie. Lodówki były dwie:-) Żelazka brak, jest za to ekspres do kawy, 2 zaparzarki do kawy itp. LPG: Daja mapke LPG na granicy, ale wiesz co? podaj mi swój e-mail to Ci przepsze w razie czego i wyśle, ok?Bo chyba mam gdzies ja jeszcze. A stacje LPG sa czynne przeważnie maxymalnie do 22.00!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu@ Kantor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:53 Kantor jest w recepcji:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanradiam Re: Kantor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:21 kantor w recepcji jest nieopłacalny. Idąc od recepcji w stronę hotelu Histria po prawej stronie jest pewien bar/ restauracja. I tam u szefowej można wymienić euro na kuny!! Nalezy się popytać i poszukac szefowej! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sicomp Re: Pula Verudela 10.08.05, 08:05 Lu Wielkie dzięki!! Mój mail: joteswu@kr.onet.pl Oprócz mapki możesz przysłąć kilka fotek. Janusz z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Pula Verudela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:45 Witam Będąc w Pula Verudeli proponuję maleńką wycieczkę no koniec Istrii, na półwysep Kamenjak, za Premanturą, śliczne , urokliwe miejsce na wspaniały spacer, opalnie ustronne.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
moomoo Re: Pula Verudela 19.08.05, 21:03 W Puli parkingi są nie tylko płatne ale i doszczętnie zapchane. My zawsze ( jedziemy tam już 4-ty raz ) parkujemy na ulicach za darmo ( ale uwaga na lusterka ;-))) a do centrum idziemy sobie spacerkiem 5-10 min. Ośrodek Punta Verudela jest bardzo fajny zwłaszcza dla rodzin z dziećmi - sporo się tam dzieje, są ładne baseny, dużo sklepików i miłe kafejki. Leżaki przy głównym basenie nie są płatne ale jest ich ograniczona ilość. Przy hotelach Park i Brioni jest luźniej ale trzeba podreptać 5-10 min. Na plażę warto wziąć materacyk ( kamienie ) i sandałki do wody. Bardzo polecam to miejsce a zwłaszcza apartamenty Europa, są nieco droższe niż w Punta Verudela ale jest tam spokojniej no i niemal wszystkie mają przepiękny widok na morze, które jest tuż tuż. Odpowiedz Link Zgłoś