Dodaj do ulubionych

NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja

IP: *.brzesko.net.pl / 212.160.238.* 12.09.05, 00:00
Bylam w tym hotleu wraz z Rodzina!!! Masakra po prostu!!! Nie polecam!! W
pokoju smierdzialo! wielka plama na brudnym dywanie szpecila caly pokoj! nie
byla to zwykla plama, gdyz pochodzila z lazienki a na pewno nie z
prysznica!!! najprawdopodobniej cos bylo nie tak z toaleta i wykitowala na
dywan, przelewajac prog lazienkowo-pokojowy. z reszta widac ze framuga byla
zamalowywana u dolu! wcale bym sie nie zdziwila jakby pod dywanem hodowal sie
grzyb! w calej lazience sufit wygladal jak popowodziowy wyzszego pietra!
myjac sie co chwile sprawdzalam czy mi tynk na glowe nie leci! ogolnie w
pokoju panowal zapach plesni! wzywalam recepcjonistke pare razy az w koncu
raczyla przyjsc. wzruszyla ramionami i zapytala "czego ja niby sie
spodziewalam?". pokoju nie zamieniono mi choc obiecano ze dostane telefon z
rana odnosnie mojej reklamacji. telefonu nie bylo. w dodatku ulokowano nas w
podziemiach hotelu, co w ogole nam sie nie podobalo. co lepsze, w nowej
dobudowanej czesci hotelowej mieszkali tylko obcokrajowcy (Niemcy itp) , nie
Polacy. czy po prostu Nam, Polakom zarezerwowano gorsze pokoje? i jeszcze
cos, nie wchodzcie do pokoju z bagazami od razu, najpierw obejrzyjcie pokoj,
gdy cos Was rozczaruje natychmiast żadajcie zmieny pokoju i nie dajcie sobie
mydlic oczu! My zrobilismy bląd, poniewaz natychmiast zmeczeni
zakwaterowalismy sie i od tego momentu klamka zapadla!
NIE POLECAM!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kasa Re: NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 03:33
      A ile zapłaciłeś za wycieczkę?
      • Gość: kasa Re: NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 03:35
        i gdzie to jest?
        • Gość: Kiku_san Re: NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja IP: *.bu.uni.wroc.pl 12.09.05, 07:51
          Nieważne, ile zapłaciła: w pokoju (nawet tanim) nie ma śmierdzieć! Często na
          forum pojawiają się takie niesympatyczne komentarze typu: co, wzięliście hotel
          tylko trzygwiazdkowy? No to co się dziwicie, że były karaluchy, albo że
          śmierdziało? Swoją drogą ilu to nam się w tym kraju milionerów namnożyło ;)A
          tak dla ciekawości:jakie to biuro podróży?
          • Gość: dzik Re: NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 11:43
            Dlatego ja, po paru takich doświadczeniach podziękowałem pięknie wszystkim
            biurom podróży i sam organizuję sobie, i żonie, urlop, najczęściej w Chorwacji--
            lubię ten kraj. Wybieram tylko to co mi się podoba, a nie wygląda pięknie w
            ofercie. Wcześniej 3 razy składałem reklamacje, dot -Słowacji x 2, Tunezji.
            Nigdy nie wybierałem najtanszych ofert. Pozdrawiam
            • Gość: Kiku_san Re: NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja IP: *.bu.uni.wroc.pl 12.09.05, 14:02
              No i dobrze robisz! Zwłaszcza jeśli chodzi o urlop w Chorwacji.
          • Gość: kasa Re: NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 15:30
            niestety ale to bardzo ważne. bo to jest błędne koło - ludzie szukają coraz
            tańszych ofert a bylejakie biura takie oferty ludziom sprzedają, zbyt niska
            cena powinna budzić podejrzenia - to tak jak kupowanie np. nowego samochodu za
            2/3 ceny - jesli ktoś idzie na taki układ tzn. że jest nieprzytomny. nie chodzi
            tu o to czy ktoś jest bogaty czy nie, ale o to że za własne pieniądze mozna
            sobie popsuć wakacje tylko dlatego ze się znalazło ofertę o 200 zł tańszą, mnie
            nie stać na hotele ani kwatery dlatego jeżdżę na kampingi. Na kampingu wszystko
            jest jasne - jesli noc kosztuje np.30 zł, tzn. że albo nie ma ciepłej wody albo
            jest syf w kiblu. jeśli kosztuje 50 zł to już wszystko jest ok.
            Wszystkim życzę zdrowego rozsądku
            • Gość: dzik Re: NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 15:53
              Właśnie o ten zdrowy rozsądek często apeluję, nie zawsze można tylko
              oszczędzać, czasami coś aby było wartościowe musi kosztować. Też nie należę do
              ludzi bardzo majętnych, oczywiście szukam kwater tańszych, ale...ogladam je
              powoli, dokładnie i widzę za co płacę, lub szukam dalej. Tak samo porównywanie
              cen z poskich "markietów" z cenami w turystycznym okresie w Chorwacji jest
              pomyłką, wystarczy pojechać nad polskie morze i zobaczyć ile kosztuje smażona
              ryba, kg dochodzi do 50 zł--tragedia i rozbój. Chodzimy z żoną po okolicy,
              szukamy różnych rozwiązań zakupowych i okazuje się, że jadamy często taniej i
              smaczniej niż wielu polskich urlopowiczów (oszczędzających na wszystkim). Ale
              kazdy żyje tak jak lubi, tylko dlaczego póżniej marudzi ? Pozdro
    • Gość: Cordeliaaa od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medulin IP: *.brzesko.net.pl / 212.160.238.* 12.09.05, 22:36
      zaplacilam za 1 nocleg 46 euro. no nie wiem czy to tanio, wydaje mi sie ze jak
      za 3*** to o wiele za duzo!!!
      • Gość: kasa Re: od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 23:43
        za ile osób?
        • Gość: Cordeliaaa od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.brzesko.net.pl / 212.160.238.* 12.09.05, 23:50
          ZA JEDNĄ OSOBE!!!
          • Gość: Cordeliaaa od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.brzesko.net.pl / 212.160.238.* 12.09.05, 23:55
            to byl po prostu skandal!!! Znajomy chcial sie zakwaterowac w tym hotelu to
            powiedziano mu ze nie ma wolnych miejsc-to rozumiem. zapytal czy jest w takim
            razie mozliwosc dostawki.odpowiedziano mu ze pokoj jest za maly i lozko sie nie
            zmiesci. zaproponowanu mu wtedy zeby zaplacil 46euro za to ze bedziemy spali we
            trojke na lozu malzenskim!!! KPINA!!!
            • Gość: Kiku_san Re: od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.bu.uni.wroc.pl 13.09.05, 08:01
              No to faktycznie was naciągnęli. Za 46 euro to mogłaś mieć apartament dla min.
              2 osób. My za hotel w Tucepi zapłaciliśmy 54 euro za dwie osoby ze śniadaniem -
              pokój był klimatyzowany, z łazienką, z telewizorem i lodówką. Do tego balkon z
              pięknym widokiem na morze. Nie piszę tego, aby Cię dobić - chodzi mi o
              przedstawienie, ile co powinno kosztować. Wygląda, że jednak nie warto płacić
              haraczu biurom podróży i mieć potem zmarnowane wakacje. Ponawiam pytanie: co to
              za biuro? Bo ten hotel ma w ofercie np. TUI.
              • Gość: Cordeliaaa od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.brzesko.net.pl / 212.160.238.* 13.09.05, 11:43
                ten hotel jest w wielu ofertach( chyba w pieciu), bo juz sprawdzilam. nie
                jestem pewna ale chyba to byla adriatica. lecz to nie wina biura tylko hotelu.
                bo przeciez biuro nie rezerwuje tego i tego pokoju tylko hotel to przydzielal.
                mialam laczone wakacje bo bylam w selce z interhomu i wakacje mialam
                udane.mieszkanie naprawde na poziomie!za wiele nizsza cene.
                w belvederze mialam to samo co Ty tylko bez lodowki a oprocz sniadan byly
                obiadokolacje.widok, jak widok, drzewa wszystko przyslanialy :(:(:(
                • Gość: kasa Re: od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 12:43
                  Ja w ogóle nic nie rozumiem.

-wyjechałaś na wczasy z jakiegoś biura i płaciłas za hotel na miejscu?
                  -z twojego tekstu wynika ze zapłaciłas 46 euro za trzy osoby (trzy osoby miały
                  spać w łóżku małżeńskim)?
                  • Gość: Cordeliaaa od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.brzesko.net.pl / 212.160.238.* 13.09.05, 14:01
                    nie placilam nic w hotelu na miejscu. mialam wszystko zaplacone. podczas pobytu
                    dojechal do nas znajomy. chcial pokoj. zaporoponowano mu zeby za 46euro spal z
                    nami w pokoju na jednym lozku. czyli na jednym lozku mialy spac 3 osoby za taka
                    cene. a ta cena byla za jedna osobe!
                    46euro to cena za jedna osobe w dwuosobowym pokoju.
                    • Gość: kasa Re: od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 14:13
                      z biura podrózy jechałaś czy na własną ręke?
                      • Gość: Cordeliaaa od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.brzesko.net.pl / 212.160.238.* 13.09.05, 14:44
                        ja z biura podrozy a znajomy na wlasna reke.
                        • Gość: kasa Re: od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 14:58
                          przykre to. prawie 100 euro za pokój dziennie i taki syf, ja mieszkając na
                          kampingu w tym roku, spacerując po okolicy znalazłem śliczny mały domek za 40
                          euro dziennie - dwa małe pokoje, kuchnia, duzy taras, murowany piec/grill,
                          widok na morze, do morza 100 m, wyspa korcula
                          • Gość: Cordeliaaa od Cordeliaaa : NIE POLECAM!!! belvedere Medu IP: *.brzesko.net.pl / 212.160.238.* 13.09.05, 15:04
                            dlatego ja juz piernicze wszystko. bede jechala w ciemno i na miejscu
                            zalatwiala wszystko jak bedzie mi sie podobalo. brat byl w Bulgarii. znalazl
                            noclegi za 5 euro. czyste wszystko, przyzwoite pokoje, z niczym nie bylo
                            problemu. plaza czysta itp. za drugie 5 euro zywil sie. to byla dzienna stawka.
                            przyjechal i powiedzial ze zyl jak krol bo tam wszystko bylo takie tanie. a
                            Chorwacja? no comments
                          • Gość: Madi do Kasy IP: *.hrk.pl 17.01.06, 15:17
                            Masz jakis namiar na ten domek może?
                            W jakiej miejscowości był? Byłabym wdzięczna za informację.

pozdrawiam
    • Gość: cro-expert Re: NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja IP: *.dialin.iskon.hr 13.09.05, 20:52
      >oprocz šniadan byly obiad/kolacje
      to znaczi že 46Euro/osoby nie nocleg-tylko polpensjonat
      >polakom zarezerwowano gorsze pokoje
      rezerwacja robi biuro(standard pokoju zaleži od ceny)
      jestem czekawy w jakim jezyku byla konwerzacja
      • Gość: Cordeliaaa NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja IP: *.brzesko.net.pl / 212.160.238.* 13.09.05, 22:16
        jaki polpensjonat? nie rozumiem. chodzi o to ze ta osoba miala placic pelna
        stawke za to ze spi i je. tyle ze spi jak to sie mowi na trzeciego. czyli tak
        jakby placil za same sniadania i objadokolacje za 46 euro.

a we wszystkich pokojach byl taki sam standard takie samo wyposazenie tyle ze
        niektore pokoje byly syfiaste a niektore czyste. a stawka wszedzie byla taka
        sama, niezaleznie czy to bylo poludniowe czy polnocne skrzydlo hotelu.

konwersacja byla w jezyku angielskim - choc nie wiem co to ma wspolnego ze
        sprawa :/
    • baja02 Re: NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja 17.09.05, 12:28
      Ponieważ byliśmy na kempingu Każela więc kilkakrotnie jechaliśmy koło tego
      hotelu. Robił wrażenie dobrego, ale wyszło szydło z worka. Natomias kemping był
      fajny i mieszkaliśmy w kamperze. Taka sytuacja jak Twoja może popsuć wakacje.
      • Gość: dora69 Re: NIE POLECAM!!! belvedere Medulin Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:48
        Wszystko rozumie !!!!!!!!!!!! Ale czy autorka tego listu mogła by wreszcie
        powiedzieć z jakiego biura jechała ?????
        No bo w jakim celu była by jej opinia ??/ Ja po przeczytaniu tylu postów nie
        wiem nic
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka