Gość: PABLO
IP: *.renault.fr
11.09.02, 14:58
Wlasnie wrócilem z Orebica (pld. HR) i poniewaz bylem drugi raz w Chorwacji moge smialo powiedzieć iż
zastranowie sie CZY POJADĘ TAM PO RAZ TRZECI....?
Dwa lata temu bylem w Trogirze i bylo super - czysta woda, slońce i ceny akceptowalne...
W tym roku pierwsze dwa elementy bez zmian, natomiast trzeci - to istne przegięcie !!!
Ceny są porownywalne a nawet w niektórych przypadkach zdecydowanie wyzsze niz we Włoszech czy
Hiszpanii.
Trudno mi zrozumiec, ze polskie serki DANONE w HR kosztują 7 KN = 4,20 pln, kiedy jest na nich wybita cena
promocyjna 1,70pln...; winogrona za 15KN=9 pln, cieniutki browarek KARLOVCKO - 7KN = 4,20, zas rachunek za
knajpę w Dubrovniku (4 osoby dorosle + 4-ro letnie dziecko) - 4 przystawki + 5 dań glownych + 6 piw - 580KN =
350pln !!!....
To nie sa normalne ceny ! Chorwacja zdrożala i o ile doceniam piekno tego kraju (czysta woda i "prawie" zawsze
gwarantowana pogoda) to nie sposob zaakceptować cen jakie sa we Wloszech i Hiszpanii.
Przewijajacy sie na forum temat cen w Chorwacji swiadczy o tym iż temat ten dosc mocno bulwersuje nie tylko
mnie. Mam wrazenie, ze jest to dla Chorwatów jednorazowy interes na ktorym moga tylko starcic....
Pozdrawiam
Pablo