Dodaj do ulubionych

jak na wyspy?

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.03.06, 12:54
Wiele ofert dotyczy wysp dlatego prosze o porade jak wygląda komunikacja w
takim wypadku gdy pojadę autem wybiorę kwaterę na wyspie i zechcę podróżowć
po wybrzeżu-jakie kolejki na promie i przyblizone ceny
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: jak na wyspy? IP: *.plock.mm.pl 22.03.06, 14:34
      mojm zdaniem np.lepiej wybrać kwaterę np.Orebić a wyspę Korculę odwiedzić -
      można na nią przeprawić się samochodem /3 razy dziennie/ jak i bez samochodu co
      1/2godz.
      Jeśli się chce zwiedzić okolice nie obejmujące wyspy to jest już mały problem,
      ponieważ te promy zabierające samochody nie kursują tak często - no i koszty
      przeprawy z samochodem są dośc wysokie.
    • Gość: Gościu Re: jak na wyspy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.03.06, 10:10
      To może kwatery w związku z niedogodnościami promowymi są względnie tańsze?
      Może macie namiary na stronę z kursami promów?
      • jacek77 Re: jak na wyspy? 24.03.06, 10:31
        www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1426 tu masz wszystko o
        promach:rozkłady "jazdy" ceny biletów itp.
        • Gość: Gościu Re: jak na wyspy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.03.06, 11:29
          Super dziękuje
          • bah77 Re: jak na wyspy? 24.03.06, 20:28
            A jeśli zechcesz wybrać się na Korčulę to tu masz promy:

www.korcula.net/grad/pitanja/index.html

Np. z Orebića:

www.korcula.net/grad/pitanja/q14.htm

bah77
    • Gość: ellam Re: jak na wyspy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 15:47
      Nie wiem skąd ta wiadomość, że promy samochodowe na wyspy np. na Korculę
      kursują tylko 3 razy dziennie. Jak ja byłam kursowały co 0,5h, a jak było dużo
      samochodów, to nawet częściej. Nie ma żadnych niedogodności.
      • Gość: zbynek Re: jak na wyspy? IP: *.plock.mm.pl 24.03.06, 19:41
        coś ci się pomieszało.
        • Gość: kamil99 Re: jak na wyspy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:41
          Nie wiem jak na Korcule, ale na Hvar promy kursują co ok 45 min a nie 3 razy
          dziennie.
          • Gość: kamil99 Re: jak na wyspy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:43
            oczywiście chodzi mi o połączenie z Drvenika.
    • rufio9 Re: jak na wyspy? 24.03.06, 22:13
      nie słuchaj tego barana zbynka bo on chyba był w innym kraju. ja w tamtym roku
      byłem na korculi.prom(y), trzy kursują przez cały dzień do późnej nocy co 20
      min., a ceny są śmiesznie niskie
      • Gość: zbynek Re: jak na wyspy? do barana - rufio9 IP: *.plock.mm.pl 25.03.06, 10:54
        baranem to jesteś ty który nie odróznia promów samochodowych od niedużych promów
        które tylko zabierają ludzi i kursują co 20 minut - koszt 10 kun od osoby.
        Może ty nie wiesz gdzie byłeś i co widziałeś a w szczególności czym się
        przeprawiałeś.
        • Gość: ellam Re: jak na wyspy? do barana - rufio9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:17
          Zbynek, nie chcę Cię obrażać, ale to naprawdę Tobie sie pomieszało. Są
          oczywiście promy zabierające tylko ludzi, ale promy przewożące samochody
          kursują bardzo często - co pół godziny, czy nawet co 20 minut jak ktoś napisał -
          w zależności od potrzeb. Byłam na kilku wyspach i zawsze tak było. Zawsze też
          w czasie pobytu opuszczałam wyspy kilkakrotnie, aby coś zwiedzić i nigdy nie
          było żadnego problemu.
        • bah77 Re: jak na wyspy? do barana... 25.03.06, 12:25
          Zbynek, przestań się ośmieszać:

Tak wygląda prom pasażersko-samochodowy jednej z linii na trasie Orebić -
          Korčula (18 kursów/dobę):

www.korcula.net/grad/pitanja/q14.htm

A tak stateczek pasażerski:

www.korcula.net/grad/pitanja/q12.htm

bah77

• Gość: XXL Re: jak na wyspy? do barana... IP: *.centertel.pl 26.03.06, 10:38
            W sezonie promy nie trzymają się rozkładów.
            Kursują zwykle po napełnieniu się samochodami.
            Na okrągło aż do zmroku.

Jednak ceny nie są niskie - za kurs półgodzinny samochód + 4 osoby
            zwykle 100 - 150 kun.
            • Gość: kasiula.m Re: jak na wyspy? do barana... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 10:51
              a bez auta, tylko ludzie to ile w przyblizeniu to kosztuje?
              • bah77 Re: jak na wyspy? do barana... 26.03.06, 19:22
                Na stronach, które podałem, są także cenniki, np. 1 osoba dorosła płaci za
                krótki rejs od 10,- (12,- kuna w sezonie) do 25,- (30,-) za ok. 2,5-godzinny.

bah77
    • Gość: lom Re: jak na wyspy? IP: *.citysat.com.pl / *.net81.citysat.com.pl 23.05.06, 19:16
      na Rab z Jablanca ok100kun auto + 4 osoby czas ok 30min na Pag z Prizny ok.
      70kun w tej samej wersji czas ok. 20 min strzesz sie weekendów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka