Dodaj do ulubionych

polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesacu

26.03.06, 16:49
Ktoś może takie znalazł.Poszukujemy małych,cichych miejscowości,gdzie nie ma
wielkiej plaży z tłumem ludzi i glośną muzyką.natomiast z dobrymi warunkami
do spania i pobytu z dzieckiem.na pewno coś takiego jest.Liczę na
was.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ddb2 Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:19
      Mala, piaszczysta plaza w Żuljanie, przepieknie krajobrazowo, niestety, nie
      znam zadnych pensjonatow tam.
      • remo29 Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa 28.03.06, 01:01
        O tak, Żuljana... Kawałek świętego spokoju i naprawdę czystej wody... Byłem,
        miód i wino piłem (domowej roboty od państwa z niewyraźną wymową :) )
        Piaszczystej plaży nie polecam, ale rzut beretem przez górę jest plaża, gdzie
        kamyczki są jak w Dolinie Roztoki, ludzi jak na Grenlandii i pełne morze aż po
        horyzont... Namiarów nie podaję celowo - po wjeździe do "centrum" obok urzędu
        pocztowego znajduje się biuro ruchu turystycznego, gdzie w 15 minut znajdą wam
        wszystko czego szukacie. Dodam że doświadczyłem tego pod koniec lipca, czyli w
        sezonie jakby takim dość wysokim :)
        W ogóle cały Peljesac to kawał ładnej Chorwacji, której nie znają ci co byczą
        się na Istrii...
        • bah77 Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa 28.03.06, 08:35
          > rzut beretem przez górę jest plaża, gdzie kamyczki są jak w Dolinie Roztoki,
          > ludzi jak na Grenlandii i pełne morze aż po horyzont...

To plaża Vučine czy Kremena?

www.croatia1.com/beaches/zulj-vucin-en.htm

Pzdr

bah77
          • remo29 do hani731 też :) 30.03.06, 13:25
            To jest ta plaża o której pisałem. Nawet się zastanawiałem czy to nie ja byczę
            się na pierwszym planie :)

www.croatia1.com/images/pl-zulj/pl-vucin2.jpg
        • hania731 Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa 28.03.06, 15:32
          a jaka jest odległość do tej polecanej przez Ciebie plaży?I co to znaczy przez
          górę?chodzi mi o to czy chodzenie z dzieckeim nie będzie zbyt meczące?
    • jot.be Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa 26.03.06, 20:40
      hania731 napisała:

> Ktoś może takie znalazł.Poszukujemy małych,cichych miejscowości,gdzie nie ma
      > wielkiej plaży z tłumem ludzi i glośną muzyką.natomiast z dobrymi warunkami
      > do spania i pobytu z dzieckiem.na pewno coś takiego jest.Liczę na
      > was.Pozdrawiam.

Trstenik.
      Pozdr

• bah77 Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesacu 26.03.06, 21:45
      Jeśli miasteczko to Trpanj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=26261480&a=26342588

Jeśli wioska to sąsiednia Duba Pelješka:

chorvatsko.cz/tema/divna.html

bah77
    • Gość: zbynek Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa IP: *.plock.mm.pl 26.03.06, 21:46
      podane miejscowości są ok. - tylko w nich można wynająć apartamenty .
      Jeżeli szukacie pensjonatu lub hotelu to polecam BELLEVUE położony w lesie,
      0.8km od centrum Orebica.W najbliższej okolicy tego hotelu nic nie ma - tylko las,
      plaża i woda.
      Na pewno dobre warunki do pobyty z dzieckiem.
      • Gość: zbynek Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa IP: *.plock.mm.pl 26.03.06, 21:59
        Trpanj to chyba odpada ze względu na brak plaży przynajmniej żwirowej.
        • hania731 Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa 26.03.06, 22:28
          Wielkie dzięki.A jak ma się cenowo pobyt w hotelu czy pensjonacie do
          apartamentów?
          • bah77 Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesac 27.03.06, 00:48
            Oczywiście, w Trpanju jest hotel (***, oczywiście przy plaży) - to "Faraon":

www.chorwacja.pl/Trpanj/Hotel_Faraon.xml

Przykładowe apartamenty:

www.dovolenavchorvatsku.cz/dvacetdva.html

Inne oferty zakwaterowania w Trpanju i piękne plaże w pobliżu są w linkach,
            które wcześniej podałem.

bah77
            • hania731 do bah77 29.03.06, 16:04
              czy byłeś/łaś w tym Hotelu i możesz coś więcej o nim napisać?a może byłeś w
              jakimś innym hotelu na półwyspie?
              Wielkie dzięki za odpowiedź.
              • bah77 Re: do Hani731... 29.03.06, 19:00
                Nie nocowałem w hotelu.

Ale objechałem dokładnie cały półwysep i żałowałem, że moją bazą nie był uroczy
                Trpanj, tym bardziej, że w jego pobliżu jest piękna plaża Divna (kilka lat temu
                była to plaża w 50% naturystyczna).

Pozdrawiam

bah77
                • hania731 Re: do Hani731... 29.03.06, 19:21
                  A jak jest w tej chwili z tą plażą?jadę z dzieckiem i sama jestem tekstylna?
                  • bah77 Re: do Hani731... 29.03.06, 19:45
                    Aby opalać się na Peljeśacu topless, nie musisz nigdzie jeździć... ;)

www.croatia1.com/images/plaze/pl-drace4.jpg

bah77
                    • hania731 Re: do Hani731... 30.03.06, 08:30
                      to wiem,ale chodziło mi o to czy Ta plaża, o której pisałeś jest nadal plażą
                      dla naturystów
                      • bah77 Re: do Hani731... 30.03.06, 09:57
                        To nie jest oficjalna plaża naturystyczna, więc możesz tam spokojnie "opalać
                        sztuks"... ;)

bah77
    • Gość: monika Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa IP: *.lublin.mm.pl 28.03.06, 08:19
      taka kompletna relaksacja i cisz to chyba Loviste-na samiutkim końcu
      półwyspu.takie senne,malusie "miasteczko".Aż do zanudzenia się
      • hania731 Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa 28.03.06, 15:31
        A jak z plaża i dojściem do morza,czy bardzo strome?czy można tam pojechać z
        dzieckiem?
    • Gość: dami Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa IP: 193.59.95.* 30.03.06, 10:33
      Byłem w Loviste 2 lata temu. Można pojechać z dzieckiem, bo miasteczko leży nad
      zatoką i ma żwirowo-piaskową plażę z łagodnym dostępem do morza. Dalej są też
      skałki.
      Polecam to miejsce na spokojny wypoczynek: 2 sklepy, piekarnia, 2 kawiarnie, 3
      konoby/knajpy, poczta i cisza.

• hania731 Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa 30.03.06, 12:40
        A czy mógłbyś polecic coś godnego uwagi do spania tam?
        • Gość: Dami Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa IP: 193.59.95.* 04.04.06, 12:18
          Ja jechałem w ciemno. Mieszkałem w domu kierownika poczty, ma dom na spółkę z
          bratem, prawie nad samym morze, na końcu plaży żwirowej.
          • hania731 Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa 04.04.06, 12:47
            a w jakiej miejscowosci?
            • Gość: dami Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa IP: 193.59.95.* 05.04.06, 08:57
              w Loviste
    • Gość: Maciek Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 13:44
      Loviste--super, cisza, piękne widoki, ale w pażdzierniku nie nakarmili mnie
      tam, w jedynej czynnej konobie rezerwacja dla niemieckiej wycieczki. Byliśmy ok
      3 godz, nie przyjechali, dawno byśmy zjedli i byli zadowoleni, a tak jakiś uraz
      pozostał.
    • Gość: Babcia Re: polećcie ciche i spokojne miejsca na Peljesa IP: *.streamcn.pl 30.04.06, 12:05
      Zdzieckiem po sezoniewspaniale warunki do wypoczynku na Peljesaczuto Orebic -
      perna Hotel lub bungalw opis www.funclub pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka