Dodaj do ulubionych

Korki na drodze do Chorwacji

06.04.06, 13:29
Ostrzegacie przed korkami w weekend, a my wlasnie na weekend mamy zaplanowany
i wyjazd i powrot i zaczynam sie bac. Piszecie zeby nie jechac szczegolnie w
piatek i sobote. My wyjedziemy z Krakowa wieczorem w sobote i mamy zamiar
jechac cala noc wiec w Chorwacji bylibysmy w niedziele - czy tez bedzie tak
zle?
Obserwuj wątek
    • jopp67 Re: Korki na drodze do Chorwacji 06.04.06, 13:37
      Zalezy gdzie jedziecie, korków nalezy sie spodziewac bardziej z piatku na sobotę.
      • monika26kr Re: Korki na drodze do Chorwacji 06.04.06, 13:53
        Krakow - Orebic
    • Gość: jola Re: Korki na drodze do Chorwacji IP: *.au.poznan.pl 07.04.06, 09:05
      Zależy w jakim też terminie jedziesz. Korki zazwyczaj są właśnie w sobotę .
      Najwięszksze w lipcu i to w dzień. Jednak to nie jest regułą . W Chorwacji
      właściwie od granicy ze Słowenią jest autostrada na pewno do Splitu. Na niej
      zdażają się korki (np.zepsuty samochód i jest jedno miejsce gdzie nie ma dwóch
      tuneli tylko jeden w obie strony, i tam zazwyczaj się stoi , czasami też przy
      bramkach jest full samochodów) . Z soboty na niedzielę wydaje mi sie że nie
      będzie takich korków.
      • Gość: A Re: Korki na drodze do Chorwacji IP: 83.16.17.* 07.04.06, 09:25
        Zazwyczaj najwieksze korki są przed granicą Słowenia - Cro. W zeszłym roku w
        sobotę kiedy już wracaliśmy to był korek kilkanaście kilometrów. Ludzie
        powychodzili z samochodów i robili normalne pikniki na poboczu
    • Gość: Dig_Dug Re: Korki na drodze do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 19:20
      Korki w sezonie wynikaja z terminu urlopowego, a weekend jest takim poczatkiem
      i koncem turnusow. Ponadto, jest jak u nas, tzn. z miast jada na weekend nad
      morze. Przed sezonem korkow nie powinno byc. Ja zawsze robie numra i wyjezdzam
      w sobote, jestem w Polsce na pozny wieczor, a wyjezdzam z czwartku na piatek,
      wiec na Chorwacji jestem w piatek w poludnie, gdzie korki zaczynaja sie po 16.
    • Gość: lom Re: Korki na drodze do Chorwacji IP: *.citysat.com.pl / *.net81.citysat.com.pl 23.05.06, 19:02
      mozesz miec problemy
    • Gość: zdzisiek Re: Korki na drodze do Chorwacji IP: 212.160.172.* 20.06.06, 10:04
      W zeszłym roku zrobiłem błąd wracjąc z CRO w sobotę. Zamknięte nie wiem czemu
      tunele z jednej strony na autostradzie Zadar - Zagrzeb. Ok. 1,5 h stania.
      Wjeżdzając do Słowenii (na Maribor przez Ptuj)podziwiałem korek w stronę CRO na
      ok. 30 km.
    • Gość: gość77 Re: Korki na drodze do Chorwacji IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.06.06, 12:51
      Właśnie wróciłem z Cro 18 06 2006. Wyjaz jak i powrót właśnie w weekend.Ogólnie, ponieważ jeszcze przed sezonem ruch powiedziałbym średni. Na korki trafić można zawsze i chyba decyduje o tym przede wszystkim szczęście. My choć wyjeżdżaliśmy z kraju 1 czerwca to już w Czechach na autostradzie staliśmy w dwugodzinnym korku z powodu wypadku na autobanie pod Pragą. Później w okolocach Splitu natrafiłem na remont drogi gdzie postawiono źle zsynchronizowane światła co zaowocowało 1,40 godz. postojem.Wnioskuję z tego ,że wiele zależy od szczęścia,i nie ma co sie tym zamartwiać, albo trafisz albo nie.Pozdrawiam i życzę miłego urlopu.
      • Gość: zadziwiony Re: Korki na drodze do Chorwacji-po co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:48
        170 pln kosztował mnie bilet lotniczy krk-dbr-krk ,40 euro kosztuje auto na
        dzień na miejscu, jezeli mam ochote zobaczyc cos dalej i wiecej.Niech mi ktoś
        przedstawi argument poco sie wlec w duchocie i korkach autem do chorwacji i
        tracic 2-3 dni .i poco komu miałki piasek jak nad Baltykiem,ktory mimo prysznicu
        zostaje we wlosach,gatkach,poscieli.Dlaczego Polacy widząc rodzine z
        kilkumiesięcznym
        • Gość: Gierek Re: Korki na drodze do Chorwacji-po co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:25
          Jak przylecisz na miejsce to się dowiesz po co...Byłem i to jedna wielka
          tragedia...A jak się opózni lot w SKY to dopiero zobaczysz prawdziwe nerwy. Ja
          tak miałem i wylądowałem pod chmurką bo nic nie było czynne a SKY miał wszystko
          w du... Ogólnie porażka ale Chorwacja OK!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka