Dodaj do ulubionych

Powroty do Chorwacji

09.04.06, 13:19
Mam wrażenie , iż Chorwacja jest jednym z tych krajów do których najchętniej
wracamy. Rzadko się zdarza by jechac na wakacje do tego samego kraju więcej
niż raz, a do Chorwacji niektórzy jeżdża co rok i sie nie nudzą. Tak z
ciekawosci ile razy byliście już w Hr? Ja w tym roku planuję 4 raz i na pewno
nie ostatni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kiku_san Re: Powroty do Chorwacji IP: *.kom / *.os1.kn.pl 09.04.06, 18:26
      Tylko dwa razy, ale mam nadzieję, że to nie ostatni raz :)Widziałam Włochy,
      Hiszpanię, Francję, ale żaden kraj mnie tak nie zauroczył.
    • Gość: sava Re: Powroty do Chorwacji IP: 156.17.79.* 10.04.06, 07:31
      Witaj!
      Do Chorwacjii jade poraz piaty. Jestem zauroczona tym krajem.Tym razem jade na
      Korczule.Pozdrawiam.
    • Gość: ellam Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 09:30
      Byłam 7 razy. Pierwszy razw 1997 r. na Hvarze. Póżniej: Rab, Istria, Korcula,
      Primosten, Pag i Dubrovnik jako miejsca docelowe. Oprócz tego Plitvice,
      wodospady Krk, pasmo Velebit i wędrówki górskie, miasta wybrzeża. Zastanawiam
      się nad wyspą Brać lub jakąś małą wysepką, daleko od lądu...
      • Gość: Maciek Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:49
        Byliśmy 6 razy. Od Umagu po Dubrownik, niestety bez wysp na dłużej, tylko małe
        zwiedzanie. Czyli mamy jeszcze powód aby tam jechać kolejny raz, 7, 8...a
        pózniej od nowa, zapomnimy przeciez to co widzieliśmy wcześniej. Pozdrowienia
    • Gość: Martyna Re: Powroty do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 08:18
      W tym roku jedziemy do Chorwacji poraz 5. Zawsze bardzo chętnie tam wracam i
      jestem zauroczona tym pieknym krajem. Szkoda tylko, że jest tam coraz drożej.
      Pozdrowienia
    • Gość: Becia Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 21:06
      Kocham Chorwację. Pierwszy raz byłam w 2001 roku i co rok wracam. W zasadzie
      tylko Dalmacja ale może kiedyś skusze się na Istrię.
      • margheritas Re: Powroty do Chorwacji 17.04.06, 13:28
        Na razie byłam w Dalmacji raz ale z pownością pojadę jeszcze raz!!!!! Polecam
        Rivierę Makarskąi Split!!!!
    • Gość: gomoku 2 razy i bedzie wiecej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 19:05
      Bylismy rok po roku czyli 2 razy :2004 , 2005 i tak nas ten kraj zauroczył ze zamierzamy tam jezdzic nadal .Piekny kraj , sympatyczni ludzie , ciepłe morze .Mimo ze mieszkamy blizutko naszego morza to jednak wybieramy to odalone od nas o przeszło 2 tysiace km .Chorwacja jest super!!
    • Gość: Monia Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:34
      Byłam na razie tylko dwa razy ale nie wyobrażam sobie wakacji gdzie indziej niz
      w Chorwacji. Jestem zakochana w tym kraju. Do zobaczenia
    • Gość: czaroz Re: Powroty do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 15:59
      Mysmy byli z zona z 10 razy - po 2,3 razy do roku nawet . Ale w tym roku musimy
      odpoczac od Chorwacji i chyba Chorwacja od nas tez.
      Za bardzo sie ten kraj dla nas zmienil na minus i nie ma juz takiego uroku .
      Ludzie tez sie niestety zmienili .
      • Gość: Monia Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:22

Gość portalu: czaroz napisał(a):

> Mysmy byli z zona z 10 razy - po 2,3 razy do roku nawet . Ale w tym roku
        musimy odpoczac od Chorwacji i chyba Chorwacja od nas tez.
        > Za bardzo sie ten kraj dla nas zmienil na minus i nie ma juz takiego uroku .
        > Ludzie tez sie niestety zmienili .

Możesz coś więcej powiedzieć co się stało?
    • Gość: Lama Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 07:50
      A ja mam problem bo chciałabym w tym roku pojechać znów do Chorwacji, ale mąż
      nie chce. Chciałby zobaczyć coś innego, inny kraj. Jeszcze nie wiem jak, ale
      muszę go przekabacić.
      • Gość: Monia Re: Powroty do Chorwacji IP: 213.17.171.* 25.04.06, 09:56
        My byliśmy 4 razy w Cro i mój mąż chce znowu, a ja mam ochotę gdzie indziej -
        zwiedzić inny kraj - ale za mocno nie bedę oponowała. Cro jest super.
        Lama moze jedzcie do Cavtatu i mozecie zwiedzić Czarnogórę : )
      • bah77 Re: Powroty do Chorwacji... 28.04.06, 08:41
        Lama, a dlaczego Ciebie nie interesuje porównywanie HR z innymi krajami,
        przecież jest tyle równie pięknych miejsc w Europie, np. Korsyka?

bah77
        • Gość: Lama Re: Powroty do Chorwacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 08:48
          Na pewnio masz rację bah77. Jest wiele pięknych miejsc, których nie widziałam,
          ale te w moim zasięgu /finansowym, bo w moim przypadku wyjazd to 4 osoby/ na
          razie przegrywają z Chorwacją, która mi najbardziej odpowiada.
    • Gość: Mimica Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:10
      Pod koniec maja jedziemy do HR 19 raz.Zaczęliśmy w 1997 r. kiedy to dostaliśmy
      namiary na kwaterę w pensjonacie od znajomych,którzy jeździli tam jeszcze za
      czasów Jugosławii.Było nieprawdopodobnie cicho,spokojnie i pięknie.I tak
      zostało...
      Od tego czasu jeździmy do Mimic co najmniej 2 razy w roku,niekiedy nawet
      trzy /np.w czasie długiego majowego weekendu / zwiedzając przy okazji pozostałe
      rejony HR .Ale ZAWSZE naszą główną bazą pozostają Mimice,które szczególnie
      piękne są przed i po sezonie.To bardzo dobre miejsce na wyjazd rodzinny z
      dziećmi,które są tam bardzo bezpieczne.Gospodarze są wspaniałymi
      ludźmi,jesteśmy od pierwszej chwili przyjaciółmi i utrzymujemy stały kontakt
      telefoniczny.
      Od wielu lat jeżdżą do nich nasi znajomi,przyjaciele i internauci,którzy
      wracają zachwyceni / a potem jadą kolejny raz .Bezpłatnie pośredniczę w
      rezerwacjach i pomagam tym,którzy jadą pierwszy raz do Mimic i HR!
      oto linki do pensjonatu LARA:

free-st.htnet.hr/apartmani-lara
      www.apartmani-hrvatska.com/ -dalej kliknąć Split,potem Mimice,potem
      Bożo Barić
      Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do Mimic!
      mój adres: rywal01@poczta.onet.pl tel. 605 434 228

• Gość: Jedrek Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:32
      Tyle się nasłuchałem o tej Chorwacji, że postanowiłem z dziewczyna ją w tym
      roku odwiedzić, a jak widze takie posty że ktoś 19 razy jedzie w jedno miejsce
      to coś w tym musi być. Mam nadzieję, że mnie tez zauroczy tak jak was
      • doradca22 Re: Powroty do Chorwacji 26.04.06, 15:00
        Za dwa dni wyjeżdżam po raz 10. Z tego tylko jeden raz wypoczywałem stacjonarnie
        a w pozostałych przypadkach (łącznie z bieżącym rokiem) zwiedzam ten kraj od
        strony morza na jachcie. Taką formę wypoczynku polecam wszystkim a jest to,
        wbrew pozorom, wcale nie takie trudne. Co mnie przyciąga do tego kraju? Uroda
        krajobrazu, umiarkowany klimat, bliska nam kultura i język słowiański (mamy
        przynajmniej jedną wspólną piosenkę popularną tj. "Maryjannę"). Chorwaci ponoć
        wywodzą się z rejonu małopolski i galicji skąd przewędrowali około VI - VII
        w.n.e. nad morze śródziemne.
        • Gość: Jerry Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 08:16
          My też wracamy w tym roku po raz 4 do HR, ale staramy się za każdym razem
          jechać w inne miejsce. Jest tyle pięknych regionów, że żal nam jechać w jedno
          miejsce.
    • zarost2 Re: Powroty do Chorwacji 27.04.06, 11:20
      Niestety porównując oferty innch krajów adriatycko śródziemnomorskich
      stwierdzam, że łatwiej mi pojechać do Włoch. Odnoszę wrażenie, że w Chorwacji
      płaci się za możliwość oddychania i patrzenia na (niektóre istotnie
      zachwycające) obrazki.Zwiedzałem Cro w czerwcu i po pięciu dniach zwialiśmy do
      Wenecji. Tam dopiero było bosko.
      • Gość: Monia Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 11:25
        zarost2 napisał:
        > Niestety porównując oferty innch krajów adriatycko śródziemnomorskich
        > stwierdzam, że łatwiej mi pojechać do Włoch. Odnoszę wrażenie, że w Chorwacji
        > płaci się za możliwość oddychania i patrzenia na (niektóre istotnie
        > zachwycające) obrazki.Zwiedzałem Cro w czerwcu i po pięciu dniach zwialiśmy
        do > Wenecji. Tam dopiero było bosko.

Chyba żartujesz. Przecież Wenecja to jeden dzień i nie ma co więcej oglądać, a
        plaży w tych rejonach nie można porównywac do Chorwackich.
    • Gość: Piotr Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:16
      Trogir dla mnie cudne miasteczko, klimat szczególnie wieczorem dla mnie
      zniewalajacy. Super baza wypadowa w inne ciekawe miejsca. Jak Bozia da to 5 raz
      w czerwcu.
    • Gość: Mario Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:23
      My z rodzinką tylko RAB. Lopar i wszystko jasne. Było 5 razy będzie 6.
    • Gość: JPS Re: Powroty do Chorwacji IP: *.streamcn.pl 29.04.06, 01:33
      Widzialam troche swiata i wiele niby atrakcyjnch miejsc np Sycylie/
      Capri .Wyspy greckie Izrael/ Turcje FlorydeTunezje ale nigdzie nie bylo tk
      pieknie jak w Chorwacji.Ten kraj jest cudowny. Jade tam na urlop moze 15
      raz.znam tam wiele pieknych miejsc ale Orebic na Peljesaczu /Korczula to
      miejsca ktore nie zamienie na zadne inne.W tym roku tez tam bede. Do
      zobaczenia
      • Gość: mrs.schmidt Re:Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma IP: 83.131.246.* 29.04.06, 13:37
        Milo sie czyta te Wasze ochy i achy na temat Chorwacji, tym bardziej, ze od 10
        lat jest to moj "rodzinny" kraj.
        Ja jedank chetniej pojade do Polski niz spedze wakacje w HR :)))
    • Gość: annk3 Re: Powroty do Chorwacji IP: *.vlan188.nemes.lubman.net.pl 10.05.06, 14:04
      a ja będe z rodzinką pierwszy raz i juz nie mogę się doczekać.. :)
    • Gość: Osqar Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:39
      A ja w czerwcu trzeci raz. Jeżdże do Mariny. Mam dwoje małych dzieci i to
      miejsce mi odpowiada, a robimy sobie wypady do Primosten , Trogir, Szybenik.
      Pozdrowionka.
    • Gość: beaataa Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 10:05
      my za kilka tygodni po raz drugi jedziemy. dwa lata temu jeździliśmy po Istrii,
      teraz w planie pn. Dalmacja - okolice Zadaru (wyspa Uglian). Mamy plan, aby za
      każym razem wybierac bardziej na południe położony rejon. A jeśli choraci
      pochodzą z Małopolski, to już wiem dlaczego wydaą nam się tacy swojscy i
      sympatyczni:)))
    • Gość: Irena Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:14
      My trzeci raz na południe. Nigdy nie byliśmy na Istrii, może w przyszłym roku.
      Ale tydzień istria a tydzień dół, bo Dalmację uwielbiamy.
    • beabj Re: Powroty do Chorwacji 12.05.06, 11:22
      Jest coś magicznego w tym kraju. To połącznie gór i morza jest piękne, mili
      ludzie też przyczyniają się do wizerunku kraju gdzie chcemy powrócic w
      nastepnym roku. My też od 2001 roku co rok. Zawsze Dalmacja Południowa.
    • moniqx1 Re: Powroty do Chorwacji 13.05.06, 15:47
      Oj widze że nie tylko ja wpadłam w nawyk wakacji w HR. Melduję w tym roku 4 raz
      i na pewno będzie to Makarska. Oj już sie nie mogę doczekać, a tu jeszcze dwa
      miesiace, a może już tylko dwa. Do zobaczenia.
    • Gość: Gama Re: Powroty do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 10:14
      Jadę w tym roku po raz 4 z przerwą w 2003 roku, ale mam wrażenie, że z roku na
      rok jest gorzej, Nie wiem może to tylko moje wrażenie. Mimo wszystko to piękny
      kraj i jescze mnie tam ciągnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka