Gość: gosiath IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 08.06.06, 14:51 Mam zamiar w drugiej połowie sierpnia pojechać w ten rejon i zatrzymać się na kampingu Zalatarog koło Bohinj. Może ktoś był i ma jakieś ciekawe uwagi z tych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kocoor.com Re: Słowenia-Alpy Julijskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:41 Tego akurat nie znam, mogę tylko się wypowiadać na temat okolicznego kempingu Bled. Bardzo czysty, trawka równo posiana, na miejscu knajpa, sklep spożywczo- przemysłowy, boisko do koszykówki, ciepła woda do mycia naczyń, łazienki wykafelkowane. Zamykany na noc. Ceny są pewnie na stronie internetowej (drożej, niż przciętnie). www.camping-bled.com/ang/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiath Re: Słowenia-Alpy Julijskie IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 09.06.06, 16:50 Dzięki, a może jakieś wrażenia z okolicy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocoor.com Re: Słowenia-Alpy Julijskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:45 Wrażenia są oczywiście subiektywne, byliśmy z żoną kilka lat temu - Bled & Bohnij. Chcieliśmy obejrzeć wodospad (nie pamiętam nazwy), ale droga była zamknięta, piękne góry (oglądane od dołu, mogłoby być miło pochodzić), w jeziorze Bohnij pływają pstrągi, doskonałe miejsce na spacery, ładne, zadbane wioski i miasteczka, trochę "szwajcarskie". Oglądaliśmy Planicę (robi spore wrażenie, przestałem śmiać się z niektórych naszych skoczków), jezioro Bled ma również duży urok, podobnie jak snobistyczny Bled. W Bledzie jest informacja turystyczna, dotaniesz mnóstwo materiałów, z folderem Muzeum Kowalstwa włącznie, pewnie warto wybrać się na zamek nad jeziorem (na pewno widok będzie super). Kościół na wyspie przyciąga nowożeńców, pannę młodą wnosi się po niekończących się schodach, a dopłynąć można tylko łodzią. Z atrakcji jest jeszcze kolejka wożąca turystów wokół jeziora. Byliśmy tam 2 dni tylko. website: www.bled.si Może moja żona coś dopisze. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Słowenia-Alpy Julijskie... 12.06.06, 00:02 Triglavski Park Narodowy jest wyjątkowo pięknym miejscem i jednym z głównych powodów, że o sLOVEnii piszę tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=2629251&a=2798327 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=6180868 Szczególnie polecam malownicze wodospady: Savica (k./ Jez. Bohinjsko), Perićnik, no i oczywiście romantyczny kanion Blejski Vintgar i pocztówkowe Jez. Blejsko (k./ Bledu). Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiLe Re: Słowenia-Alpy Julijskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 00:35 Piękne góry, przyjazni ludzie, super okolice, wysokie ceny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiath Re: Słowenia-Alpy Julijskie IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 13.06.06, 11:54 Dziekuje wszystkim za informacje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś