Gość: magda IP: *.chello.pl 13.07.06, 22:10 Jakie są ceny jedzenia w Chorwacji? Dużo drożej niż u nas? Pytam, bo jade we wrześniu do Makarskiej, wyjazd bez wyżywienia i się zastanawiam ile kasy powinnam wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotr Re: ceny wyżywienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:44 Hejka! Dokładnych cen Ci nie podam ale jest jednak dosyć drogo. Bochenek chleba kosztował ok. 3-3.5 zl piwko na promenadzie 5.50 - 7 zl wypad na pizzę dla dwóch osób to było ok. 70 zł (dwie pizze + dwie małe Cole + napiwek dla obsługi).Cevapcici - taka bułka z rulonikami mięsnymi w środku ok 12 zł ale można było się tym najeść. Wzięliśmy wtedy trochę jedzenia ze sobą i to był dobry pomysł bo mieliśmy apartament z aneksem kuchennym i można było trochę pokucharzyć. Mieliśmy ze sobą rzeczy typu jakieś gołąbki czy pulpety w słoiku i dokupowaliśmy tylko ziemniaczki (ok 2.5 zł/kg) lub makaron (ceny nie pamiętam ale był niedrogi) i był dobry posiłek więc jeśli masz również aneks kuchenny to naprawdę warto zabrać ze sobą takie rzeczy. My byliśmy z Oskarem ale z innych biur podejrzewam że również są pokoje z aneksem kuchennym. Wiem że ludzie z biura Gandalf również byli bardzo zadowoleni z warunków. My w tym roku znów we wrześniu śmigamy z Oskarem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: ceny wyżywienia IP: *.chello.pl 13.07.06, 23:23 dzięki. Ja właśnie jadę z Gandalfem :). Pokój mamy bez aneksu, ale kuchnia jest na piętrze wspólna więc coś tam się ugotuje. Też mam zamiar coś z Polski wziąć, a tam dokupic makraon itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: ceny wyżywienia IP: 212.244.185.* 14.07.06, 08:28 Generalnie w Chorwacji jest dwa razy drożej niż w Polsce.Euro najlepiej wymienić na kuny zaraz na przejściu granicznym ( 1euro to ok. 7 kun ).Woda mineralna w sklepach kosztuje od ok. 5 kun.Obiad w konobie (takie lokalne gospody) dla 4 osób (2+2) to wydatek 130-150 kun.Papierosy od 12 kun (lokalne), wino można kupić za 12-15 kun butelka. Benzyna kosztuje ok. 8.5 kuny. Życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ceny wyżywienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 09:07 Witaj! Właśnie wróciłam z Makarskiej! Poruszałam sie po wybrzeżu przez 3 tygodniei poweim tak: nire jest tak tanio jak popisał Piotr - niegdzie nie znalazłam piwa za 5 zł:( Najtańsze ale smaczne Ożujsko to wydatek 4 zł za pół litra w sklepie!Owoce - dramat - nawet figi, które poniewierają sie po plaży mają po 8 kun (czyli ok.5 zł), reszta tylko drożej:( Byłam zaskoczona - nawet w zimie u nas nie są tak drogie owoce ( śliwki, brzoskwinie, jabłka po ok.15-20 kun - 1 kuna to 60 gr) Dobrze, że mają cudne morze i plaże, bo inaczej wybrałabym Grecję albo Hiszpanię;P Życzę cudnych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: ceny wyżywienia 14.07.06, 10:27 Przepraszam, ale te figi po 8 kun to za sztukę, że tak katastroficznie drogo ?? Jeśli 5zł za kilo no to bez przesady, tyle teraz kosztuje kg czereśni w Polsce i chyba nikt się nie szczypie z takim wydatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zalamany455 to po co.. 14.07.06, 10:49 .. tam jedziecie biedaki. Jak was nie stać na jedzenie to siedzieć w domu, a nie robić wsi. Myśleliście, że jedziecie do jakiegoś Mozambiku czy Kongo, że zjecie za grosze. Typowe polskie podejście: nażreć się za darmo, najlepiej na czyimś weselu i wsadzic w kopertę 10 złoty. Pewnie zaraz się pojawi tu paru takich co na mnie "pojeździ". Mam was wiecie gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktak Re: to po co.. IP: *.chello.pl 14.07.06, 14:58 Zalamany ma racje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: to po co.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:35 z czym ma racje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrh Re: to po co.. IP: *.chello.pl 14.07.06, 16:10 A co cie obchodzi kto gdzie jedzie i za ile?czy go stac, czy nie. nie twoj zakichany interes. załamany sfrustrowany nie nie wiem gdzie mnie masz, napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: to po co.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 16:35 zalamany przeginasz znowu jada bo chca , a ze liczyc umieja to tylko na plus ty lubisz jak cie ktos w ch..a robi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: ceny wyżywienia IP: *.luknet.pl 14.07.06, 16:05 Kilka dni temu wróciłem z Dubrownika. Jest to najdroższe miejsce w Chorwacji. Stwierdzam z doświadczenia (objazdówka w ubiegłym roku) oraz z rozmów z miejscowymi. Ale warto było. Odpowiedz Link Zgłoś