IP: *.such.nat.hnet.pl 02.08.06, 17:15
Czy ktoś z was był na tej wyspie?Czy możecie podzielić się wrażeniami oraz
namiarami kwater? Jak tam dotrzeć? Wybieramy się we dwójkę samochodem i
zależy nam na jakimś cichym miejscu, to nasza pierwsza wizyta w Cro.Dzięki z
góry.
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: wyspa VIS 02.08.06, 18:12
      Bylem tam jachtem wiec o kwaterach sie nie wypowiadam.

Polecam miejscowosc Komiza - jest zdecydowanie ladniejsza od Vis. Poza tym stamtad jest blisko na wyspe Bisevo, ktora szczyci sie tym, ze jest tak blekitna grota. Fantazja! Wplywa sie (wplaw) do niewielkiej dziury, skreca i, jezeli jest sie tam poznym przedpoludniem, nagle zaczyna sie lewitowac w niesamowicie blekintej wodzie :-)

Wejdz na www.jadrolinija.hr/default.aspx?dpid=1354&c=pl i wyslij maila do polskiego przedstawiciela, zeby zapytac sie jak tam dotrzec, a moze nawet zarezerwowac miejsce.

pzdr
    • citisus Re: wyspa VIS 02.08.06, 22:47
      Na wyspie była dawna baza wojskowa. W zeszłym roku turyście z Angli urwało
      stopę na minie .....
    • Gość: Tomek Re: wyspa VIS IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 03.08.06, 12:49
      Na VIS-ie byłem dwa lata temu przez dwa tygodnie. Bardzo mile wspominam pobyt
      tam. Oczywiście byliśmy też na wyspie Bisevo i Modrej Spili znajdującej się tam.
      Podejrzewam że jak na każdej wyspie jest ciut drożej jak na stałym lądzie.
      Dotrzeć tam mozna promem ze Splitu. Płynie dwie godziny. W sezonie są dwa lub
      trzy rejsy dziennie (zależy od dnia tygodnia). Są to duże promy
      samochodowo-osobwe, także z dostaniem się na prom nie powinno być problemu. (ja
      byłem w lipcu). W porcie proponuję być około 1,5 godziny przed planowanym
      odpłynięciem promu.
      Ja apartament rezerwowałem przez jedna osobę z tego forum. Niby prawie w ciemno,
      ale trafiliśmy bardzo dobrze,apartament nad samym morzem, warunki super, a
      gospodarze przemili. Niedość że przywozili nam zakupy (bo w mieście VIS mają
      swój sklep) to jeszcze raczyli nas na kolacje chorwackimi specjałami.
      Ogólnie polecam VIS na spokojne, bez dzikich tłumów turystów, wakacje.
      PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka