Dodaj do ulubionych

nocleg w drodze do Chorwacji

IP: *.olesno.info.pl 08.07.07, 19:47
prosze o informacje na temat taniego noclegu w drodze do Chorwacji w
Słowenii ( jadę w okolice Splitu)
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 17:00
      Najtańszy jest bezpłatny. W drodze do Splitu nocowałem na kwaterze za ok 100 zł
      (3 osoby, łazienka, kameralne otoczenie na wsi). Jechałem z Krakowa przez
      Słowację, Budapeszt, ominąłem Zagrzeb i nocowałem przed Plitvickimi Jeziorami.
      razem ok 920 km czas przejazdu ok 12 h z przerwami. Za Plitvickimi Jeziorami ok
      10 km zaczynają się tereny podobne do naszych Bieszczad. Można nocować w
      namiocie na dziko. Do Splitu pozostaje ok 250 km dobrej drogi. Miejscami można
      jechać nawet 150. Ale szkoda bo ładne widoki. Przed Splitem gorzej z
      możliwością noclegu, zwłaszcza tanio.
      • Gość: jolka.mx Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 18:38
        Jade przez Czechy i Austrię -szukam noclegu Austria albo Słowenia -północ może
        koło Maribor będę zmęczona i muszę spać tak w połowie trasy. Nocleg w Zagrzebiu
        do za późno -jadę w okolice Splitu. Nocleg nie musi byc tani ale musi być
        czysto, sniadanko dobre i warunki okey. Nie podróżuję z namiotem. Mogę
        przeznaczyć na nocleg 50-60 E na dwie osoby. Bedę wdzięczna za info. Byłam na
        stronach hoteli ale mają róźne opinie i w zw. z tym proszę o info kogoś kto
        nocleg wypróbował. Nie mogę pozwolić sobie na szukanie po drodze musze mieć
        rezerwacje i tylko ustawić mape i do celu. Szukanie wieczorkiem spania jest dla
        mnie bardzo meczące i stresujące.
        Z turystycznym pozdrowieniem.
        • Gość: franek Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.olesno.info.pl 09.07.07, 23:09
          proponuję hotel 5 gwiazdkowy z masażem
          • Gość: Janek Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: 212.2.101.* 11.07.07, 21:51
            Bardzo dobra propozycja. Adres poproszę!
            • Gość: gość 611311 Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.centertel.pl 16.07.07, 00:31
              spróbuj www.booking.com - wybierz miejscowość i na pewno "wyrzuci kilkanaście
              propozycji. Tam można też zrobić rezerwację. Ale ja sobie sprawdziłem wybrane
              hotele w inernecie i załatwiłem rezerwację bezpośrednio z hotelem (można
              telefonicznie i przez internet). Ja jadę do Chorwacji z Gdańska (przez Niemcy
              bo szybciej) i tak załatwiłem sobie sprawę noslegu w Bawarii przed granicą
              austriacką ( 65Euro/pokój 2osobowy ze sniadaniem).
              pzdr
        • Gość: dyk Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:46
          Jedna część Twojej wypowiedzi wyklucza drugą. Z jednej strony piszesz że nie
          musi być tanio z drugiej piszesz że możesz wydać za dwie osoby 50-60 eur !!!
          Czyli chyba jednak musi być tanio !
        • Gość: Staszek Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: 204.52.187.* 10.07.07, 18:06
          spróbuj Oekotel
          www.oekotel.com/index_pol.php
          21 Eu/os. nocleg; nocowałem we wszystkich trzech koło Wiednia - najstarszy (a
          co za tym idzie najbardziej zużyty jest Fohrenhain)
          Pokoje całkiem ok z łazienką; śniadanie - bufet szwedzki. Jak przejedziesz
          wieczór przez Wiedeń i dojedziesz do Traiskirchen - to dalej już tylko
          autostrada do samego celu - więc nie płacz że za blisko ;-)
          Koło Grazu nie próbowałem - ale jest to opcja do wyjaśnienia.

Miłej pogody
          Staszek
          • Gość: Magdak Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 20:58
            Ja nocowałam koło Grazu w Oekotel w tamtym roku i było OK. Cisza i spokój.
            Jedyny problem to szukanie knajpki w okolicy, większość była w sobotę wieczorem
            zamknięta.... :(( ale znaleźliśmy
          • Gość: chip Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:24
            Kolo Grazu jest OK tylko problem ze zjedzeniem czegoś po południu (pozostaje okoliczna stacja benzynowa)
        • Gość: Anita Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.icpnet.pl 13.07.07, 16:16
          Jechalismy do Sibenika nocowaliśmy w hotelu Rewa w Mikulowie- Czechy cena
          pokoju z łazienka dla 4 osób 1200 koron może byc ze śniadaniem to 100 koron od
          osoby .Polecam bo czysto a Mikulow piekny.Rezerwowałam przez internet a w
          drodze powrotnej sms.
      • Gość: greg Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:01
        Co Ty człowieku wygadujesz? Nigdy, ale to przenigdy nie nocować na dziko!
        Zwłaszcza w tamtych rejonach, które opisujesz!! Kupa min po dziś dzień jeszcze
        zbiera wiele ofiar. Ostrzegam! Nie ma żartów!
    • Gość: jolka.mx Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 11:24
      W sumie masz rację 60 E na dwie osoby to nie jest drogo. Ja mam zamiar tam
      tylko spać 1 noc wiec nie zamierzam inwestować wiekszej kwoty - ma być czysto i
      jakieś lekkostrawne sniadanko. To nie miał być w zamierzeniu hotel z basenem.
      Tanio to pojecie wzgledne ale czytałam na forum, że ludzie szukaja tanich
      noclegów w kwocie 10-20 E na dwóch i dlatego okresliłam przedział cenowy.
      Pomóżmy sobie wzajemnie, nie obrażajmy się bo to niczemu nie słuzy. Zawsze
      można nie napisać nic.
      • iontichy Re: nocleg w drodze do Chorwacji 10.07.07, 13:20

www.maribor-pohorje.si/default.aspx?str=355&jezik=2&stran=3
        travel.yahoo.com/p-hotel-488204-maribor_hotels-i;_ylt=A9FJu5kRa5NGx1EA2242L2oL
      • Gość: bula Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:38
        oekotel Graz, 21e/os
        • Gość: framol Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:28
          Czesc,

Wystarczy odrobina znajomosci fizyki/matematyki i geografii (aby wiedziec dokad
          jestesmy w stanie dojechac) i wtedy wpisujemy te miejscowosc do wyszukiwarki, a
          potem szukac po nazwach miejscowosci, w ktorych okolicach chcielibysmy nocowac.

Potrzebna jest dodatkowo podstawowa znajomosc ogolnie znanych slowek w obcych
          jezykach.

W chwili obecnej w internecie jest wszystko.

Podaje linki:

np.:
          www.steiermark.com/de/search_accomodation.asp?query_data_sent=1&query_date=d27&query_date=m7&query_date=y2007&query_days=1&que
          ry_region=26&query_themes=&query_pic=&query_type=2

www.ling.pl
          www.google.pl

i inne.

Pozdrawiam Jurek
          (jak stwierdzil moj syn "opcja szukaj nie boli")
          • Gość: framol Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:50
            i jeszcze cos:

www.europa-gastgeber.com/
            www.oesterreich-gastgeber.com/index.php?site=gastgeber-start&farbe=ffffff&subsite=satanzeige&geschlecht=Frau&sgeschlecht=Mann&gebiet=os
            t®land=alle&ortsuch=alle&entfernunglift=alle&entfernungloipe=alle&entfernung=
            alle&nickname=alle&sterne=alle
          • Gość: framol Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 23:13
            kiedys nocowalem w gasthofie rodziny Rauch-Schalk, moge polecic:
            www.rauch.dorfwirt.at/
            a jeszcze inne zrodlo informacji o noclegach to:
            www.gleisdorf.at/index.php?seitenId=42
            Pozdrawiam
            Jurek

(Puchatek do Krzysia: nie znalezlismy cie, bo szukalismy tam, gdzie cie nie
            bylo. Gdybysmy szukali tam gdzie byles napewno bysmy cie znalezli)
            • bradz Re: nocleg w drodze do Chorwacji 11.07.07, 14:40
              Wczoraj wrocilam z Dalmacji, jeżdże prawie co rok, byłam tam 5 razy. Za kazdym
              razem nocowalam w Karlowaczu, szuając noclegu o dowolnej, wieczornej porze
              (najpóźniej ok 23-ciej). Zawsze bylo to proste, nigdy nie placilam więcej niz
              10 E za noc/osobę. Zero problemu, porozumiec mozna sie w dowolnym języku:
              proponuje "Dobry vecer. Imate li swobodne sobe na 4...6... covjeka, odnu noc".
              Język jest prosty, acz slowa znajomo brzmiace znaczą niekiedy zupelnie cos
              innego np. "prawo" znaczy "prosto", a "godina" - to "rok". Czyli "mi chocemo
              ulazit jutro (co znaczy rano!) o 7, 8 sati"- chcemy wyjechac o 7, 8 godzinie.
              Jezeli wczesniej wyjeżdżacie - to warto zaplacic wieczor, bo raz bezskutecznie
              szukałam po domu rano gospodarzy i zostawilam pieniadze na stoliku. Zawsze
              prosza o putownice (czyli paszporty), bo nie zdażylo mi sie ani raz, by "na
              lewo" mnie zakwaterowali. Zreszta wystarczy informacji, moglabym jeszcze długo,
              gdyz CRO jest moja dozgonna miłością. Pozdrawiam podróżników
              • Gość: Marcin Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 12:25
                Cześć a możesz mi napisać czy bez problemu znajdę noclegi jadąc w ciemno do Dalmacji ? Jakie są Tam ceny za noclegi Moze polecic możesz jakieś ciekawe miejsce ? pozdrawiam Marcin
                • Gość: KR Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:47
                  jeżeli chodzi o nocleg to w tym roku spałem za Mariborem w Słowenii w stronę
                  Chorwacji. Płaciłem 135 Euro za apartament 7 osobowy( jechaliśmy w dwie rodziny)
                  tylko taki im został...
                  Co do jechania w ciemno to w Chorwacji i Czarnogórze jest tyle apartamentów, że
                  napewno coś znajdziesz.
                  Ja w tamtym roku płaciłem 10 Euro za osobę/dzień w Omiszu. apartament przy samej
                  plaży, troche kawałek do miasta.
              • Gość: olka Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.t-systems.com.pl 19.07.07, 14:06
                Gdzie szukasz, ( przedmieścia, miasto ), pensjonaty czy domy prywatne czy jest
                napis "pokoje do wynajęcia" czy pukasz do tych, które ci wpadną w oko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka