Gość: alkor75 IP: *.olesno.info.pl 08.07.07, 19:47 prosze o informacje na temat taniego noclegu w drodze do Chorwacji w Słowenii ( jadę w okolice Splitu) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrzej Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 17:00 Najtańszy jest bezpłatny. W drodze do Splitu nocowałem na kwaterze za ok 100 zł (3 osoby, łazienka, kameralne otoczenie na wsi). Jechałem z Krakowa przez Słowację, Budapeszt, ominąłem Zagrzeb i nocowałem przed Plitvickimi Jeziorami. razem ok 920 km czas przejazdu ok 12 h z przerwami. Za Plitvickimi Jeziorami ok 10 km zaczynają się tereny podobne do naszych Bieszczad. Można nocować w namiocie na dziko. Do Splitu pozostaje ok 250 km dobrej drogi. Miejscami można jechać nawet 150. Ale szkoda bo ładne widoki. Przed Splitem gorzej z możliwością noclegu, zwłaszcza tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka.mx Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 18:38 Jade przez Czechy i Austrię -szukam noclegu Austria albo Słowenia -północ może koło Maribor będę zmęczona i muszę spać tak w połowie trasy. Nocleg w Zagrzebiu do za późno -jadę w okolice Splitu. Nocleg nie musi byc tani ale musi być czysto, sniadanko dobre i warunki okey. Nie podróżuję z namiotem. Mogę przeznaczyć na nocleg 50-60 E na dwie osoby. Bedę wdzięczna za info. Byłam na stronach hoteli ale mają róźne opinie i w zw. z tym proszę o info kogoś kto nocleg wypróbował. Nie mogę pozwolić sobie na szukanie po drodze musze mieć rezerwacje i tylko ustawić mape i do celu. Szukanie wieczorkiem spania jest dla mnie bardzo meczące i stresujące. Z turystycznym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.olesno.info.pl 09.07.07, 23:09 proponuję hotel 5 gwiazdkowy z masażem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: 212.2.101.* 11.07.07, 21:51 Bardzo dobra propozycja. Adres poproszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 611311 Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.centertel.pl 16.07.07, 00:31 spróbuj www.booking.com - wybierz miejscowość i na pewno "wyrzuci kilkanaście propozycji. Tam można też zrobić rezerwację. Ale ja sobie sprawdziłem wybrane hotele w inernecie i załatwiłem rezerwację bezpośrednio z hotelem (można telefonicznie i przez internet). Ja jadę do Chorwacji z Gdańska (przez Niemcy bo szybciej) i tak załatwiłem sobie sprawę noslegu w Bawarii przed granicą austriacką ( 65Euro/pokój 2osobowy ze sniadaniem). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyk Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:46 Jedna część Twojej wypowiedzi wyklucza drugą. Z jednej strony piszesz że nie musi być tanio z drugiej piszesz że możesz wydać za dwie osoby 50-60 eur !!! Czyli chyba jednak musi być tanio ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: 204.52.187.* 10.07.07, 18:06 spróbuj Oekotel www.oekotel.com/index_pol.php 21 Eu/os. nocleg; nocowałem we wszystkich trzech koło Wiednia - najstarszy (a co za tym idzie najbardziej zużyty jest Fohrenhain) Pokoje całkiem ok z łazienką; śniadanie - bufet szwedzki. Jak przejedziesz wieczór przez Wiedeń i dojedziesz do Traiskirchen - to dalej już tylko autostrada do samego celu - więc nie płacz że za blisko ;-) Koło Grazu nie próbowałem - ale jest to opcja do wyjaśnienia. Miłej pogody Staszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdak Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 20:58 Ja nocowałam koło Grazu w Oekotel w tamtym roku i było OK. Cisza i spokój. Jedyny problem to szukanie knajpki w okolicy, większość była w sobotę wieczorem zamknięta.... :(( ale znaleźliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chip Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:24 Kolo Grazu jest OK tylko problem ze zjedzeniem czegoś po południu (pozostaje okoliczna stacja benzynowa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.icpnet.pl 13.07.07, 16:16 Jechalismy do Sibenika nocowaliśmy w hotelu Rewa w Mikulowie- Czechy cena pokoju z łazienka dla 4 osób 1200 koron może byc ze śniadaniem to 100 koron od osoby .Polecam bo czysto a Mikulow piekny.Rezerwowałam przez internet a w drodze powrotnej sms. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:01 Co Ty człowieku wygadujesz? Nigdy, ale to przenigdy nie nocować na dziko! Zwłaszcza w tamtych rejonach, które opisujesz!! Kupa min po dziś dzień jeszcze zbiera wiele ofiar. Ostrzegam! Nie ma żartów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka.mx Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 11:24 W sumie masz rację 60 E na dwie osoby to nie jest drogo. Ja mam zamiar tam tylko spać 1 noc wiec nie zamierzam inwestować wiekszej kwoty - ma być czysto i jakieś lekkostrawne sniadanko. To nie miał być w zamierzeniu hotel z basenem. Tanio to pojecie wzgledne ale czytałam na forum, że ludzie szukaja tanich noclegów w kwocie 10-20 E na dwóch i dlatego okresliłam przedział cenowy. Pomóżmy sobie wzajemnie, nie obrażajmy się bo to niczemu nie słuzy. Zawsze można nie napisać nic. Odpowiedz Link Zgłoś
iontichy Re: nocleg w drodze do Chorwacji 10.07.07, 13:20 www.maribor-pohorje.si/default.aspx?str=355&jezik=2&stran=3 travel.yahoo.com/p-hotel-488204-maribor_hotels-i;_ylt=A9FJu5kRa5NGx1EA2242L2oL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bula Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:38 oekotel Graz, 21e/os Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: framol Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:28 Czesc, Wystarczy odrobina znajomosci fizyki/matematyki i geografii (aby wiedziec dokad jestesmy w stanie dojechac) i wtedy wpisujemy te miejscowosc do wyszukiwarki, a potem szukac po nazwach miejscowosci, w ktorych okolicach chcielibysmy nocowac. Potrzebna jest dodatkowo podstawowa znajomosc ogolnie znanych slowek w obcych jezykach. W chwili obecnej w internecie jest wszystko. Podaje linki: np.: www.steiermark.com/de/search_accomodation.asp?query_data_sent=1&query_date=d27&query_date=m7&query_date=y2007&query_days=1&que ry_region=26&query_themes=&query_pic=&query_type=2 www.ling.pl www.google.pl i inne. Pozdrawiam Jurek (jak stwierdzil moj syn "opcja szukaj nie boli") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: framol Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:50 i jeszcze cos: www.europa-gastgeber.com/ www.oesterreich-gastgeber.com/index.php?site=gastgeber-start&farbe=ffffff&subsite=satanzeige&geschlecht=Frau&sgeschlecht=Mann&gebiet=os t®land=alle&ortsuch=alle&entfernunglift=alle&entfernungloipe=alle&entfernung= alle&nickname=alle&sterne=alle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: framol Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 23:13 kiedys nocowalem w gasthofie rodziny Rauch-Schalk, moge polecic: www.rauch.dorfwirt.at/ a jeszcze inne zrodlo informacji o noclegach to: www.gleisdorf.at/index.php?seitenId=42 Pozdrawiam Jurek (Puchatek do Krzysia: nie znalezlismy cie, bo szukalismy tam, gdzie cie nie bylo. Gdybysmy szukali tam gdzie byles napewno bysmy cie znalezli) Odpowiedz Link Zgłoś
bradz Re: nocleg w drodze do Chorwacji 11.07.07, 14:40 Wczoraj wrocilam z Dalmacji, jeżdże prawie co rok, byłam tam 5 razy. Za kazdym razem nocowalam w Karlowaczu, szuając noclegu o dowolnej, wieczornej porze (najpóźniej ok 23-ciej). Zawsze bylo to proste, nigdy nie placilam więcej niz 10 E za noc/osobę. Zero problemu, porozumiec mozna sie w dowolnym języku: proponuje "Dobry vecer. Imate li swobodne sobe na 4...6... covjeka, odnu noc". Język jest prosty, acz slowa znajomo brzmiace znaczą niekiedy zupelnie cos innego np. "prawo" znaczy "prosto", a "godina" - to "rok". Czyli "mi chocemo ulazit jutro (co znaczy rano!) o 7, 8 sati"- chcemy wyjechac o 7, 8 godzinie. Jezeli wczesniej wyjeżdżacie - to warto zaplacic wieczor, bo raz bezskutecznie szukałam po domu rano gospodarzy i zostawilam pieniadze na stoliku. Zawsze prosza o putownice (czyli paszporty), bo nie zdażylo mi sie ani raz, by "na lewo" mnie zakwaterowali. Zreszta wystarczy informacji, moglabym jeszcze długo, gdyz CRO jest moja dozgonna miłością. Pozdrawiam podróżników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 12:25 Cześć a możesz mi napisać czy bez problemu znajdę noclegi jadąc w ciemno do Dalmacji ? Jakie są Tam ceny za noclegi Moze polecic możesz jakieś ciekawe miejsce ? pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 18:47 jeżeli chodzi o nocleg to w tym roku spałem za Mariborem w Słowenii w stronę Chorwacji. Płaciłem 135 Euro za apartament 7 osobowy( jechaliśmy w dwie rodziny) tylko taki im został... Co do jechania w ciemno to w Chorwacji i Czarnogórze jest tyle apartamentów, że napewno coś znajdziesz. Ja w tamtym roku płaciłem 10 Euro za osobę/dzień w Omiszu. apartament przy samej plaży, troche kawałek do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.t-systems.com.pl 19.07.07, 14:06 Gdzie szukasz, ( przedmieścia, miasto ), pensjonaty czy domy prywatne czy jest napis "pokoje do wynajęcia" czy pukasz do tych, które ci wpadną w oko. Odpowiedz Link Zgłoś