Gość: Petunia80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 00:16 Sv.Jure byłam i polecam wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mapet Re: Biokovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:01 Jak długo trwa wjazd na samą górę (podobno jedzie się 20 km/h 23 km)? Czytałem, że trasa jest b.trudna - wąska (że podobno nie miną się dwa samochody, a czasami trzeba się wracać na zatoczki, aby móc się minąć)kręta i momentami nie zabezpieczona. Nie wiem czy zabierać na tą wycieczkę dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biokovo IP: 193.164.157.* 27.07.07, 11:21 potwierdzam, ale nie ma co panikować tylko rozsądnie i uważnie wjechać i zjechać. Każdy kto tam wjeżdza uważa na drugiego. Tylko pamiętaj przy zjeździe- nie rozpędzaj się........hamuj silnikiem, pomagaj lekko sobie ręcznym i co jakis czas pedałem hamulca- unikniesz tego co było w autokarze. Oczywiście dotyczy to przy całym zjeździe. Bo jadąc 23km w dół na hamulcu- to można poczuj swąt klocków. Mam nadzieję, że samochód masz w pełni sprawny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Biokovo IP: 193.164.157.* 27.07.07, 11:23 dzieci możesz zabrać- nie ma problemu w sezonie musisz sie dowiedzieć, bo kiedyś słyszałem na miejscu, że do 12 rano wjazd na górę, po 12 zjazd w dół aby uniknąć "korków" i zamieszania. warto wjechać bo widoki są niesamowite ja wjeźdzam co roku :)))) w tym roku też wjade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Biokovo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:53 >hamuj silnikiem, pomagaj >lekko sobie ręcznym recznym to niech twoj facet sobie pomaga ale poza samochodem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapet Re: Biokovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:25 Samochód dam na przegląd - zawsze tak robie przed długimi trasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Biokovo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.07.07, 11:42 Czas wjazdu jest doprawdy rózny bo każdy prawie zakręt może byc punktem obserwacyjnym do podziwiania widoków. Z Podgory jechalismy na szczyt ok 2,30 ale to bywa różnie bo zalezy ile razy staniecie patrzec. Co do dzieci to one po prostu sie nudzą po kilku widokach i jak mozna to zostaw je na dole. A na samej górze jest mało miejsca na auta bo tylko kolo 8 autek sie mieści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonar Filmik IP: *.telpol.net.pl 27.07.07, 12:33 Witajcie Polecam, wjazd tylko dla rozważnych i kierowców z praktyką, byłem, wjechałem i jak będę miał okazję też nie odpuszczę. Krótki filmik do oglądania www.cro.superhost.pl/svjure.wmv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Filmik IP: *.tpnet.pl 27.07.07, 13:41 koles skad ty zes wytrzasnal taka przypalowa komore kumplom jak pokazalem to sie malo nie posikali tej krowie chyba spod ogona wypadla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Biokovo IP: *.cs.net.pl 27.07.07, 12:36 Ręczny hamulec, to nie jest dobra rada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonar Re: Biokovo IP: *.telpol.net.pl 27.07.07, 12:44 Na jakim biegu wjeżdżasz na takim zjeżdżaj, pamiętać trzeba o obserwacji drogi a na kilka zakrętów do przodu. Kierowca po drodze musi być skoncentrowany na drodze, na podziwianie widoków polecam specjalne pola widokowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Biokovo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:35 > Ręczny hamulec, to nie jest dobra rada ja bym powiedzial ze wrecz kretynska a osobie ktora to doradza proponuje tez hamowac lewa noga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petunia80 Re: Biokovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:42 Wyruszyliśmy o 9:30 z Podgory, a na szczycie byliśmy ok 11:00. Po drodze zdjęcia, filmowanie, mijanie, cofanie itd. Widoki zapierające dech.. Co do wycieczki z dzieckiem to my właśnie z malutkim szkrabem się wybraliśmy i nie było źle. Maluch spał całą trasę. Mój mąż jest b.dobrym kierowcą więc niczego się nie obawiałam. Aha jeżeli liczysz na udane zdjęcia z aparatu, to postaraj się dotrzeć na sam szczyt przed południem, wtedy słońce masz za sobą. Załączyłabym kilka fotek ale kompletnie nie wiem jak to zrobić. Pozdrawiam i życzę imponujących widoków! Odpowiedz Link Zgłoś