Gość: scotchi IP: *.eranet.pl 27.08.07, 21:31 Jestem w malej miejscowosci Zaboric, miedzy Szibenikiema Primosztenem.Pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Czy to dobrze wydane pieniadze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 21:38 Serio pytam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scotchi Re: Czy to dobrze wydane pieniadze? IP: *.eranet.pl 27.08.07, 21:44 W jakim sensie? Ja jestem trzeci tydzien i wole zostawic troche pieniazków tutaj niz nad naszym Bałtykiem. Zalezy na co sie nastawiasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: Jestem na Chorwacji-pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:06 Ktoś mocno rozpytywał o tą miejscowość ale nie pamietam czy tu czy na www.cro.pl/ Proszę zaglądnij na CRO.pl możesz być bardzo pomocny/na Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.07, 09:27 Mnie to tez zastanowilo czemu NA a nie W:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 09:49 Nie mówi sie "czemu" ino "dlaczego". Na Chorwacji, to taki taki skrót od "na wybrzeżu Chorwackim". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 10:00 Nie mówie się "ino" lecz "jeno";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 10:23 - Tyle razy mówiłem mamie, że się nie mówi "ino"! - Ino jak? - Ino "tylko"! To znaczy tylko "tylko"... Leszek z "Daleko od szosy" Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t 28.08.07, 15:32 A mnie sie wydaje, ze on wcale nie pojechal do Chorwacji, tylko juz trzeci tydzien siedzi na jakiejs Chorwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupil Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.07, 15:46 OJ ludzie, ludzie!!!!!!!!!!!!! Ktoś miał dobre chęci i chciał służyć pomocą a wy się tak głupio czepiacie! Poczytajcie inne wypowiedzi a znajdziecie o wiele lepsze "perełki". Ino dobrze czytajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.07, 16:24 Tyż prowda! Ino zwrocie uwage na te perełki sasowolipskie. Naprawde warto!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scotchi Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.eranet.pl 28.08.07, 21:32 Skoro jestescie takimi polonistami to fakt ze w wakacje nie macie pracy wsakzuje na wasz status zawodowy- nauczyciele. Skoro tak was zafascynowal moj temat to poprwiam to co napisalem - "Jestem w Chorwacji- Pytajcie" A TERAZ POCAŁUJCIE MNIE W DUPE...... A wszystkich zainteresowanych informacjami z Chorwacji prosze o pytania- odpowiem. A ty Magda to jedz na/w HEL i smaz swoje 4 litery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 15:54 Gość portalu: Scotchi napisał(a): > A TERAZ POCAŁUJCIE MNIE W ............. O rany ale Cie poniosło:) Olej to, jesteś na wczasach, jest pieknie, zapomnij o forum. Ja będę za kilka dni w Biogradzie i nawet przez chwile nie myśle by stamtąd się udzielać na forum :))) Powodzenia i udanego wypoczynku z karlovacko w dłoni :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 15:59 Biograd, Pakostane, Drage--gdzieś tam będę za ok 10/14 dni. Kompa nie włączę nauczony doświadczeniem przedmówcy, nie będę urlopu na nerwy przeznaczał. Błąd w wyrażaniu--i co z tego, ciekawe czy ci nauczyciele nidgy się nie mylą. Fakt, trzeba dbać o porawność języka, ale ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:36 Gość portalu: Maciek napisał(a): > Biograd, Pakostane, Drage--gdzieś tam będę za ok 10/14 dni. Jedziemy 06.09 na noc z Bielska :) Wpadnij na plaże Bosana :) bedziemy z maleńkim dzieciaczkiem (siedem miesięcy) w tym miejscu :) www.olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2005/imagepages/image44.html www.olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2005/imagepages/image45.html Na przeciwko tej bramy :) www.olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2005/imagepages/image449.html Dokładnie tu :))) www.olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2006_grudzien/2006.12.27- 28/imagepages/image19.html ta fotka z grudnia :)dlatego drzewa gołe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 17:25 Ostatni link nie otwiera się, trudno. Ładne miejsce, tuż przy plaży ?? Może są tam wolne dwójki ?? Ew wpadnę na rowerze lub autkiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 18:24 Podzieliło linka albo ............. Teraz powinno byc łatwiej tinyurl.com/2en7dj Wolnego miejsca będzie pewnikiem dostatek. Wrzesień to czas spokoju :) Do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.it-net.pl 29.08.07, 22:22 ale suprer te fotki juz wiem ze chce to wszystko zobaczyc -szkoda tylko ze jade na 9 dni i to objazdu po calej chorwacji -wiec troche biegirm bedzie , no ale moze choc z okna autokaru cos wypatrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t 29.08.07, 22:35 primo-nie jestem nauczycielem secudno - moj urlop trwa w tym roku 40 dni. tertio-pracuej na uczelni, wiec dlatego mam taki fajny urlop quatro-pocaluj nas tez. i to kolektywnie nas pocaluj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 16:45 A jednak uczycielka, tyle że z wyższej szkoły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t 31.08.07, 14:28 tia, ale nie nauczycielka...na szczescie:) Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t 29.08.07, 22:33 pewnie, pewnie...Na szkole na sklepie, na Holandii...rosyjska skladnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdab Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 23:31 Czepiasz sie kobieto, nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
dragica Re: jestes W Chorwacji, nie NA Chorwacji.n/t 29.08.07, 23:41 wstydze sie, ale to pewnie dlatego, ze nie jestem na Chorwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jestem na Chorwacji-pytajcie IP: *.it-net.pl 29.08.07, 22:13 mam pytanie co to pieniędzy wynieniac w kraju zlotówki na euro i kuny czy tylko na euro? jak najlepiej? czy noramlnie w sklepach mozna placic w euro czy trzeba wszystko na miejscu na kuny wienieniac? a dojrzewają juz moze figi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: Jestem na Chorwacji-pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 15:44 Gość portalu: gosc napisał(a): > mam pytanie co to pieniędzy wynieniac w kraju zlotówki na euro i kuny czy tylko > na euro? jak najlepiej? Nie wymieniaj. Przeciez tam na miejscu wymienisz złotówki na kuny w minialnicy i na poczcie. najlepiej zabierz karte i wtedy kłopot rozwiązany. Chcesz mieć cos kasy w kieszeni to wybierasz ze ściany :), w sklepach płacisz karta, za paliwo kartą, prawie za wszystko kartą :) Figi już są dojrzałe :) Zapamietaj że figa z której wysączy się kropelka płyny bardzo słodkiego to ta smokva którą zjesz z apetytem :):):) www.olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2005/imagepages/image171.html Ta niżej jeszcze nie jest do zjedzenia ale ta wyżej to jest to co tygryski lubią najbardziej :) Smacznego :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: Jestem na Chorwacji-pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 16:04 Gość portalu: gosc napisał(a): > a dojrzewają juz moze figi? Tak się suszą :) www.olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2006/imagepages/image169.html jak dobrze trafisz to i kiwi osobiście zerwiesz :) www.olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2005/imagepages/image72.htm l jeżeli gospodarz ma :) Na myśl i smokvach dostaje slinotoku :):):)a wytrzymam bo to tylko kilka dni do wyjazdu :) I mgdały zerwane bezpośrednio z drzewa inaczej smakują :)ale kłopot jest z rozbiciem pestki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siroko Re: Jestem na Chorwacji-pytajcie IP: *.um.lublin.pl 31.08.07, 11:43 Mirek dzieki za info o figach -juz mi slinka leci patrzac na same zdjecia :))) a co do wymiany to chyba zrobie jak mowicie tylko musze zapytac w banku czy w chorawcji bedzie moja visa działała. dzieki wiekie ludziska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Jestem na Chorwacji-pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 16:49 W sklepie eurem nie zapłacisz ale za kwaterę tak. Oprócz kantoru i poczty można wymieniać także w bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jestem na Chorwacji-pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 11:27 Mam pytanko, czy na chorwacji można kupić jakieś wyroby ze skóry np. kurtki Odpowiedz Link Zgłoś
maciopek1 prywatne kwatery 01.09.07, 13:44 Witaj- wybieramy się w najbliższy wtorek i chciałam zapytać czy umiesz określić jakie sa mniej więcej ceny kwater prywatnych- standard nie musi być jakiś wysoki- ważne żeby było ciepło i z dostępem do łazienki( jeziemy z 2 letnim dzieckiem) Bardzo dziękuję za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: prywatne kwatery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 07:58 maciopek1 napisała: > Bardzo dziękuję za odpowiedz Rzuć okiem tu www.apartmani-hrvatska.com/ i uważam że kożna się na miejscu potargować bo wybór będzie duży :) Powodzenia PS. My płacimy 20 EU za apartament - kuchnia, pokój sypialny, łazienka z natryskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kiedy wracacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 00:05 potrzebuje chorwackiej maści dla oparzonego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miroslaw Re: kiedy wracacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 08:01 Gość portalu: jacek napisał(a): > potrzebuje chorwackiej maści dla oparzonego dziecka Czy ona jest na recepte, skąd jesteś i czy poczekasz ewentualnie do 18.09 bo wtedy wróce. Napisz na mirek109/at/wp.pl może będę w stanie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Jestem na Chorwacji-pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 20:17 a ja na Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś