Dodaj do ulubionych

Do Jasia o Pagu

IP: *.insad.pl 06.08.03, 14:30
W przyszlym tygodniu jade do Pagu na Pag. Napisz prosze pare zdan jak tam
jest, co ze soba zabrac. Ktore knajpy sa O.K. gdzie robic zakupy etc.

Pzdr

Cyk
Obserwuj wątek
    • Gość: jas Re: Do Jasia o Pagu IP: *.crowley.pl 06.08.03, 14:48
      Gość portalu: Cyk napisał(a):

> W przyszlym tygodniu jade do Pagu na Pag. Napisz prosze pare zdan jak tam
      > jest,

Jest pieknie :)
      Wyspe trzeba zobaczyc w calosci, polecam wycieczke do Lun, Novaliji, do Smuni
      etc.Cala wyspa warta zwiedzenia. Rynek Pagu - perelka XV wieczna. Kapiel -
      jesli nie przeszkadzaja ci kamienie, to w samym Pagu. My - ze wzgledu na male
      dzieci - znalezlismy paszczysta plaze w Povlijanie - pusto (sami tubylcy, bo
      nikt o niej nie wie), lagodne zesjcie do wody, bardzo fajnie. Dojazd: z Pagu w
      strone Paskiego Mostu, skret w Goricy na Powljane, caly czas prosto (nie jedz
      na Plaze Dubrovnik, bo to sa kamienie), glowna droga dochodzi do samego morza
      i parkingu, skrec tam w lewo i hyc, na piasek.

> co ze soba zabrac.

Jesli nie masz wykupionych posilkow to troche zarcia z Polski (makaron, ryz,
      jakies sosy, zupki etc.) Ceny w HR brrrrr, pisalem o tym.
      Na Pagu koniecznie kup Paski Ser - twardy, tlusty i ostry, rewelacja.
      Przywiezlismy jeszcze pol kilo do Polski i degustujemy z nabozenstwem :))
      Poza tym - wsta tdo jakiejs konoby na grilla z jagnieciny, mniam mniam. Jest
      taka fajna w Lun, na samym polnocnym koncu wyspy.

> Ktore knajpy sa O.K.

W zasadzie wszystkie sa OK. Polecam dwie knajpki na przy porcie (nie pamietam
      nazwy) - obie polozone w ogrodzie, smaczne papau. Ceny - srednio z piciem 40-
      60 kun na osobe.

> gdzie robic zakupy etc.

Ogolnospozywcze - w DISKONCIE za portem albo w malych sklepikach, ciut drozej
      ale obsluga milsza. Pieczywo - w piekarniach, czynne na okraglo, owoce - na
      targu kolo Diskontu.

Bedac na Pagu obowiazkowe wycieczki, do Sibenika, wodospadow Krka, Zadaru,
      Trogiru i Splitu (wszystko w promieniu 100-150 km).

Oplaca sie takze pojezdzic po malych miejscowosciach bocznymi drogami (np.
      przez Bentkowac w kierunku Knina) i obejrzec pozostalowsci po wojnie -
      niesamowite wrazenie. Male kanjpy w malych wioskach - to jest to!!!

Jesli jedziesz autkiem - omijaj Plitvice. Z Karlovaca jedz nowa autorstrada na
      Split, a potem na tunel Sv. Rok - inaczej ugrzezniesz w korkach. Mozna zrobic
      cala trase w jeden dzien albo nocowac gdzies w SLO (my - w Ptuju).

zdrowka,
      Jas
      • Gość: Cyk Re: Do Jasia o Pagu IP: *.insad.pl 06.08.03, 15:01
        Dzieki Ci serdecznie za info. Jesli mozna to jeszcze jedno pytanko.

Gość portalu: jas napisał(a):

Dojazd: z Pagu w
        > strone Paskiego Mostu, skret w Goricy na Powljane, caly czas prosto (nie jedz
        > na Plaze Dubrovnik, bo to sa kamienie), glowna droga dochodzi do samego morza
        > i parkingu, skrec tam w lewo i hyc, na piasek.

Czy tam jest cien?

W zeszlym roku bylem w Postirze na wyspie Brac i parasole moglismy zostawiac na
        kwaterze, na skalkach rosly wspaniale wonne pinie. A ja bardzo lubie sobie
        poczytac, popijajac lodowate piwko, na plazy ale w cieniu.

Pzdr

Cyk
        • Gość: jas Re: Do Jasia o Pagu IP: *.crowley.pl 06.08.03, 15:17
          Gość portalu: Cyk napisał(a):

> Dzieki Ci serdecznie za info. Jesli mozna to jeszcze jedno pytanko.
          > Czy tam jest cien?

Troche jest, ale trzeba podjechac na sam koniec tego kawalka piasku - sa
          trzciny i drzewka. Ale my kupilismy po prostu parasol na bazarze w Pagu i bylo
          OK.
          W samym Pagu na plazy po wschodniej stronie zatoczki za Hotelem Pagus sa
          rowniez drzewka. Albo - jesli piasek nie jest ci potrzebny do szczescia -
          pojedz nadmorska ulica kolo plazy miejskiej jakies 2-3 km za Pag i zejdz kozia
          sciezka na dzikie plaze. W zwiazku z tym ze sa one po polnocno-zachodniej
          stronie cien tam jest non stop.

milego wypoczynku, jakby jeszcze jakies pytania to wal smialo :))
          jas
    • Gość: Beata Re: Do Jasia o Pagu IP: *.net.hinet.hr 08.08.03, 19:04
      Zapraszam abys sie zglosil do mnie na pagu, biuro podrozy Perla, glowna ulica
      kolo Policji, mam wszystkie informacke wydrukowane.Pozdrawiam, Beata
      • Gość: Cyk Re: Do Jasia o Pagu IP: *.insad.pl 11.08.03, 07:54
        Dziekuje, wpadne do Ciebie do biura za tydzien w poniedzialek lub wtorek.

Pozdrawiam

Cyk
      • Gość: jas Re: Do Jasia o Pagu IP: *.crowley.pl 11.08.03, 14:46
        Gość portalu: Beata napisał(a):

> Zapraszam abys sie zglosil do mnie na pagu, biuro podrozy Perla, glowna
        ulica
        > kolo Policji, mam wszystkie informacke wydrukowane.Pozdrawiam, Beata

Tak przy okazji Beata: sorki ze nie pozegnalismy sie osobiscie, ale bylismy u
        Ciebie w biurze na dzien przed wyjazdem, ale .... nie bylo Cie. Jeszcze raz
        dzieki za pomoc i byc moze do zobaczenia za rok. Pozdrow Bernarda i jego zone
        od nas.

Jacek
    • Gość: Zurk Promy ??? IP: *.unicity.pl / 192.168.172.* 04.09.03, 19:20
      Hej. Chciałem odświeżyć ten wątek, bo jadę na Pag we wrześniu i mam pytanie.
      Jak wygląda sprawa z promami. W jakich godzinach pływają, ile kosztują i skąd z
      lądu wypływają. Z góry dzięki za informacje.
    • Gość: Eagel 2 Re: Do Jasia o Pagu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.03, 10:53
      Byłem na wyspie Pag 2 tygodnie ale polecam miejscowość Novalija. Jest super.
      Dużo fajnych knajpek, w okolicach fajne ciche plaże no i plaża Zyrce(chyba
      dobrze napisałem) żwirowa z knajpami czynnymi 24h na dobe - to prawda. W nocy
      dyskoteka. Nara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka