Gość: Cyk IP: *.insad.pl 06.08.03, 14:30 W przyszlym tygodniu jade do Pagu na Pag. Napisz prosze pare zdan jak tam jest, co ze soba zabrac. Ktore knajpy sa O.K. gdzie robic zakupy etc. Pzdr Cyk Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jas Re: Do Jasia o Pagu IP: *.crowley.pl 06.08.03, 14:48 Gość portalu: Cyk napisał(a): > W przyszlym tygodniu jade do Pagu na Pag. Napisz prosze pare zdan jak tam > jest, Jest pieknie :) Wyspe trzeba zobaczyc w calosci, polecam wycieczke do Lun, Novaliji, do Smuni etc.Cala wyspa warta zwiedzenia. Rynek Pagu - perelka XV wieczna. Kapiel - jesli nie przeszkadzaja ci kamienie, to w samym Pagu. My - ze wzgledu na male dzieci - znalezlismy paszczysta plaze w Povlijanie - pusto (sami tubylcy, bo nikt o niej nie wie), lagodne zesjcie do wody, bardzo fajnie. Dojazd: z Pagu w strone Paskiego Mostu, skret w Goricy na Powljane, caly czas prosto (nie jedz na Plaze Dubrovnik, bo to sa kamienie), glowna droga dochodzi do samego morza i parkingu, skrec tam w lewo i hyc, na piasek. > co ze soba zabrac. Jesli nie masz wykupionych posilkow to troche zarcia z Polski (makaron, ryz, jakies sosy, zupki etc.) Ceny w HR brrrrr, pisalem o tym. Na Pagu koniecznie kup Paski Ser - twardy, tlusty i ostry, rewelacja. Przywiezlismy jeszcze pol kilo do Polski i degustujemy z nabozenstwem :)) Poza tym - wsta tdo jakiejs konoby na grilla z jagnieciny, mniam mniam. Jest taka fajna w Lun, na samym polnocnym koncu wyspy. > Ktore knajpy sa O.K. W zasadzie wszystkie sa OK. Polecam dwie knajpki na przy porcie (nie pamietam nazwy) - obie polozone w ogrodzie, smaczne papau. Ceny - srednio z piciem 40- 60 kun na osobe. > gdzie robic zakupy etc. Ogolnospozywcze - w DISKONCIE za portem albo w malych sklepikach, ciut drozej ale obsluga milsza. Pieczywo - w piekarniach, czynne na okraglo, owoce - na targu kolo Diskontu. Bedac na Pagu obowiazkowe wycieczki, do Sibenika, wodospadow Krka, Zadaru, Trogiru i Splitu (wszystko w promieniu 100-150 km). Oplaca sie takze pojezdzic po malych miejscowosciach bocznymi drogami (np. przez Bentkowac w kierunku Knina) i obejrzec pozostalowsci po wojnie - niesamowite wrazenie. Male kanjpy w malych wioskach - to jest to!!! Jesli jedziesz autkiem - omijaj Plitvice. Z Karlovaca jedz nowa autorstrada na Split, a potem na tunel Sv. Rok - inaczej ugrzezniesz w korkach. Mozna zrobic cala trase w jeden dzien albo nocowac gdzies w SLO (my - w Ptuju). zdrowka, Jas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyk Re: Do Jasia o Pagu IP: *.insad.pl 06.08.03, 15:01 Dzieki Ci serdecznie za info. Jesli mozna to jeszcze jedno pytanko. Gość portalu: jas napisał(a): Dojazd: z Pagu w > strone Paskiego Mostu, skret w Goricy na Powljane, caly czas prosto (nie jedz > na Plaze Dubrovnik, bo to sa kamienie), glowna droga dochodzi do samego morza > i parkingu, skrec tam w lewo i hyc, na piasek. Czy tam jest cien? W zeszlym roku bylem w Postirze na wyspie Brac i parasole moglismy zostawiac na kwaterze, na skalkach rosly wspaniale wonne pinie. A ja bardzo lubie sobie poczytac, popijajac lodowate piwko, na plazy ale w cieniu. Pzdr Cyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Do Jasia o Pagu IP: *.crowley.pl 06.08.03, 15:17 Gość portalu: Cyk napisał(a): > Dzieki Ci serdecznie za info. Jesli mozna to jeszcze jedno pytanko. > Czy tam jest cien? Troche jest, ale trzeba podjechac na sam koniec tego kawalka piasku - sa trzciny i drzewka. Ale my kupilismy po prostu parasol na bazarze w Pagu i bylo OK. W samym Pagu na plazy po wschodniej stronie zatoczki za Hotelem Pagus sa rowniez drzewka. Albo - jesli piasek nie jest ci potrzebny do szczescia - pojedz nadmorska ulica kolo plazy miejskiej jakies 2-3 km za Pag i zejdz kozia sciezka na dzikie plaze. W zwiazku z tym ze sa one po polnocno-zachodniej stronie cien tam jest non stop. milego wypoczynku, jakby jeszcze jakies pytania to wal smialo :)) jas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Do Jasia o Pagu IP: *.net.hinet.hr 08.08.03, 19:04 Zapraszam abys sie zglosil do mnie na pagu, biuro podrozy Perla, glowna ulica kolo Policji, mam wszystkie informacke wydrukowane.Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyk Re: Do Jasia o Pagu IP: *.insad.pl 11.08.03, 07:54 Dziekuje, wpadne do Ciebie do biura za tydzien w poniedzialek lub wtorek. Pozdrawiam Cyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Do Jasia o Pagu IP: *.crowley.pl 11.08.03, 14:46 Gość portalu: Beata napisał(a): > Zapraszam abys sie zglosil do mnie na pagu, biuro podrozy Perla, glowna ulica > kolo Policji, mam wszystkie informacke wydrukowane.Pozdrawiam, Beata Tak przy okazji Beata: sorki ze nie pozegnalismy sie osobiscie, ale bylismy u Ciebie w biurze na dzien przed wyjazdem, ale .... nie bylo Cie. Jeszcze raz dzieki za pomoc i byc moze do zobaczenia za rok. Pozdrow Bernarda i jego zone od nas. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zurk Promy ??? IP: *.unicity.pl / 192.168.172.* 04.09.03, 19:20 Hej. Chciałem odświeżyć ten wątek, bo jadę na Pag we wrześniu i mam pytanie. Jak wygląda sprawa z promami. W jakich godzinach pływają, ile kosztują i skąd z lądu wypływają. Z góry dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eagel 2 Re: Do Jasia o Pagu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.03, 10:53 Byłem na wyspie Pag 2 tygodnie ale polecam miejscowość Novalija. Jest super. Dużo fajnych knajpek, w okolicach fajne ciche plaże no i plaża Zyrce(chyba dobrze napisałem) żwirowa z knajpami czynnymi 24h na dobe - to prawda. W nocy dyskoteka. Nara Odpowiedz Link Zgłoś