Dodaj do ulubionych

OpenTravel-Korcula-Korcula-właśnie wróciłem

IP: 195.94.206.* 01.09.03, 13:13
Jak wyżej - jeśli ktoś ma pytania zapraszam

MaR
Obserwuj wątek
    • Gość: Eddie Re: OpenTravel-Korcula-Korcula-właśnie wróciłem IP: *.cyberia.net.pl / 10.0.0.* 02.09.03, 11:11
      Witaj:-)
      ja wybieram sie z Open Travel na Korcule ( hotel Park) w połowie wrzesnia, mam
      kilka pytań:
      1. Ocena biura Open Travel - jak dojazd ( czy daja/sprzedaja napoje podczas
      jazdy, jak czesto postoje, czy nie ma problemuz kupieniem jakiegos obiadu po
      drodze)
      2. Nie napisaes w jakim hotelu byłes, ale jak w Parku to prosze o opinie ( czy
      pokoje sa wyposazone w TV, czajnik elektryczny, jak sie ma sprawa gniazdek
      elektr.)
      3. Czy w Korculi jest baza nurkowa ( + ceny jesli jestes zorientowany)
      4. samo miasteczko - czy jest co robic wieczorami
      5. wycieczki z open travel - czy warto ( które)
      6. Co warto zobaczyc na własn areke ( moze udało Ci sie zwiedzic Dubrownik na
      własna reke?)
      7. Co Ci sie nasunie a warto sie tym podzielic :-)

z góry dziekuje, Edyta
      • Gość: SnIFeR Re: OpenTravel-Korcula-Korcula-właśnie wróciłem IP: 195.94.206.* 02.09.03, 13:53
        Odpowiedzi w tekście

Gość portalu: Eddie napisał(a):

> Witaj:-)
        > ja wybieram sie z Open Travel na Korcule ( hotel Park) w połowie wrzesnia,
        mam
        > kilka pytań:
        > 1. Ocena biura Open Travel - jak dojazd ( czy daja/sprzedaja napoje podczas
        > jazdy, jak czesto postoje, czy nie ma problemuz kupieniem jakiegos obiadu po
        > drodze)

Nie dają napojów ale sprzedają - kawa/herbata chyba 2.50, napoje w puszce 3.00
        a piwko w puszce 5.00 zł. Po drodze kilka postojów w tym jeden w strefie
        bezcłowej Czechy/Austria na obiad, w drodze powrotnej postój w Czechach i tani
        obiadek można kupić. Jeśli chodzi o same biuro to OK - miałem mały myk z
        dojazdem: jechałem z Wrocławia. W międzyczasie jak byłem na wczasach okazało
        się że mam wrócić gdzie indziej. Pomimo że miałem powrót do Wrocławia i
        chciałem zmienić miasto docelowe powiedzieli mi kierowcy że mam zapłacić pełną
        stawkę - dobrze że miałem z kim wrócić z Katowic.

> 2. Nie napisaes w jakim hotelu byłes, ale jak w Parku to prosze o opinie (
        czy
        > pokoje sa wyposazone w TV, czajnik elektryczny, jak sie ma sprawa gniazdek
        > elektr.)

Ja byłem w Bon Repos - standardy chyba podobne więc: czajnika ani TV nie ma w
        pokoju, gniazdek elektrycznych jest dużo. Ogólnie mój hotel był spoko - mogło
        być lepiej ale narzekać za bardzo też nie można. Wyżywienie zupełnie spoko
        aczkolwiek śniadania monotonne.

> 3. Czy w Korculi jest baza nurkowa ( + ceny jesli jestes zorientowany)

Była baza koło hotelu Bon Repos - niestety nie mam pojęcia jakie sa ceny
        aczkolwiek chyba tanio nie było.

> 4. samo miasteczko - czy jest co robic wieczorami

Nie bardzo - knajpy otwarte do drugiej, pustka na ulicach i jedna dyskoteka
        Gaudi - 30 kun za wstęp ale cena jest uzależniona od tego jaka jest imrpezka w
        środku

> 5. wycieczki z open travel - czy warto ( które)

Wycieczki sa organizowane z lokalnym Biurem - Marko Polo - ceny sa duże
        aczkolwiek ludzie byli zadowoleni. Fish Piknik i Dubrownik - ale nie ufaj
        rezydentowi. Straszny naciągacz - nie chodź do lokali wskazanych rpzez niego -
        na pewno będzie drogo, lepiej samemu znaleźć. Pizzera Stock 84 znajdująca się
        neidaleko hotelu Park polecana przez niego jest słaba - lepiej zjeść bardziej
        w centrum. Jak wejdziesz do miasteczka jest bank po prawej, na wprost takei
        jakby koło w którym sa konkursy albo jeżdżą samochodziki - po prawej stronie
        cały róg budynku to dobra pizzeria. Najlepsze żarcie był w Lubardii przy
        wybrzeżu.

> 6. Co warto zobaczyc na własn areke ( moze udało Ci sie zwiedzic Dubrownik
        na
        > własna reke?)

Da się na własną rękę - wycieczka z rezydentem 360 kun wodolotem ale można
        samemu jechac autokarem. Nie wiem jaka cena ale jedziesz 3 godziny w jedną
        stronę.

> 7. Co Ci sie nasunie a warto sie tym podzielic :-)

Warto wypożyczyć sobie łódkę z motorkiem za około 350-400 kun popływać
        wśród "bezludnych" wysepek - na to nie trzeba mieć patentu. Rowery górskie
        można wypożyczyć po 15 kun na godzine. Jak wyjeżdżaliśmy skontaktował się z
        Nami gość miejscowy który chciał wszystkich wozić do Dubrownika z połowę ceny -
        kręcił się w hotelu Bon repos - my od niego mieliśmy wypożyczoną łódkę - taki
        z wąsem. rezydent proponuje Travarice za 50 kun - jest słaba i lepiej kupić
        samemu - na domkach sa napisy w stylu Tocnia vin i tam można kupić. Można
        dojść do fortecy - chyba ulica Bernardo Bernardi na samą górę - ulica jest
        niedaleko koła o którym wcześniej pisałem - piękny widok - najwyższy punkt na
        wyspie.

>
        > z góry dziekuje, Edyta

W razie pytań zapraszam
        SnI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka