Gość: rafalo31 IP: 80.54.169.* 09.07.08, 19:48 JAK TAM JEST I CZY WARTO TAM JECHAć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszn_74 Re: Senj lub Crikvenica w Chorwacj 10.07.08, 07:47 Zdecydowanie Crikvienica. Senj ma najchłodnieszy klimat na wybrzeżu Kvarneru - wieje tam przez większą część roku bora (naprawdę zimny wiatr - sprawdziłem osobiście). Największa atrakcją miasta jest twierdza Nehaj. Z Senj jest dosyć blisko do Jezior Plitvickich i na Rab. Natomiast Crikvienica to typowy kurort, z ładną nadmorską promenadą, mnóstwem knajpek i restauracji, ładną plażą miejską (w sezonie płatną), pełne turystów. Nie ma tam zabytków. Blisko na Krk i na Istrię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Senj lub Crikvenica w Chorwacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 07:51 Nie lepiej bardziej na południe,cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
tinka_1 Re: Senj lub Crikvenica w Chorwacj 11.07.08, 13:25 Ja byłam w Senij kilka lat temu na przełomie lipca/ sierpnia i pogoda była bardzo ładna, temperatura ok. 32 stopni. Jest w miarę blisko i spokojnie można jechać i na wyspę Kyrk i do Plitwickich Jezior. Plitwice warto zobaczyć, są piękne widoki, można spędzić cały dzień. A do Crikvenicy pojechaliśmy poleżeć na plaży. Udanego pobytu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś