Gość: Aga IP: 193.43.230.* 10.06.09, 14:59 Czy był ktoś na tym kempingu, czy plaża jest wystarczającop duża i czy morze jest głębokie już od brzegu? No i czy wogóle warto tam jechać gdyż zawsze jeżdziliśmy do Chorwacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Słowenia kemping Adria VAcansoleil IP: *.szczecinek.vectranet.pl 10.06.09, 16:05 Byłam na tym kempingu pięć lat temu z Vacansoleil.Nie wspominam go najlepiej. Namioty stały na placu w pełnym słońcu przy toaletach, przez które przewijały się tłumy ludzi, bo na kempingu było mnóstwo grup zorganizowanych: obozy pływackie, kolonie. Co z tego,że jest tam olimpijski basen, skoro ciągle był zajęty przez pływackie grupy. W pobliżu kempingu rafineria, która nie dodaje uroku krajobrazowi, plaza żwirowa, dośc daleko płytko,ale woda czystością nie dorównuje tej z chorwackiego wybrzeza. Prysznice były płatne (na żetony)Co dobrego? na kempingu cudowna egzotyczna roslinność, niedaleko uroczy Piran, niezwykła jaskinia Skocjan,piękne białe konie w Lipicach i zamek Miramare w Triesie ( choć ten trochę mnie rozczarował).Druga częsc wakacji w tym samym roku spędzałam w Chorwacji i wrażenia były nieporównanie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Słowenia kemping Adria VAcansoleil IP: 193.43.230.* 10.06.09, 21:18 Dzięki a możesz jeszcze dodac w jakim terminie byłaś ja mogę jechać od 4-11 lipca. No cóż rozczarowałam się Twoim opisem bo wakacje są jedne i nikt nie chce ich mieć zepsutych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Słowenia kemping Adria VAcansoleil IP: *.szczecinek.vectranet.pl 11.06.09, 11:30 Byłam na przełomie czerwca i lipca. Moje złe wrażenia być może wynikały też z tego, że trafiliśmy na fatalną pilotkę Vacansoleila, okropną pogodę: cztery dni lało, grzmiało, a namiot stał na glinianym podłożu , no i te nocne wrzaski kolonistów. MOże przez pięc lat coś zmieniło się na lepsze, choć ta okropna rafineria z pewnoscią stoi na swoim miejscu. Słowenia jest piekna i warto ja zobaczyć. A wszystkie relacje takie jak moje są mocno obciażone subiektywizmem. Może warto spróbować ?. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Słowenia kemping Adria VAcansoleil IP: *.net 14.06.09, 12:06 Byłam tam w 2008. Nie polecam. Ceny wysokie, duży tłok. Mały teren. Wybrzeże mało ciekawe. Brudne, bardzo kamieniste. Zrezygnowaliśmy. Zaparkowaliśmy samochód żeby zwiedzić Piarn i pojechaliśmy na Chorwację. Granicę przejechaliśmy na dowód. Trochę szukaliśmy miejscówek. Trafiliśmy na camp dla naturystów, komfortowy, ale nie nasze klimaty. Zaraz następny, z piękną, ale kamienistą plażą, okazał się naszym noclegiem. Położony 20 m od plaży, świetnie zacieniony. Sanitariaty nie należały do najbardziej komfortowych, ale w porównaniu do Słowenii warto. Cen nie pamiętam, nazwy też :(. Na drugi dzień wróciliśmy na Słowenię, aby dalej zwiedzać ten prześliczny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Słowenia kemping Adria VAcansoleil IP: *.net 14.06.09, 12:13 Zapomniałam dodać, że zwiedziliśmy całą Słowenię w 2008. Na konkretne pytania odpowiem mailem. Pisz ika.l@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tr_ns Re: Słowenia kemping Adria VAcansoleil 06.09.13, 14:33 no warto dodać.. plaży nie ma, morze takie sobie z trawami i zmącone piaskiem w porównaniu z Chorwacją... brudne. Camping przy porcie więc całą noc pracowały wózki widłowe oraz żurawie..., a w przerwach było słychać nawet samochody z autostrady za co pobrano taksę turystyczną w wysokości 8 euro za dwa dni za cztery osoby :) Sanitariaty wymagające remontu, i sprzątane raz dziennie, więc czystość wieczorem pozostawała do życzenia. PLUS fajny basen nad morzem... widok po prawej stronie ładny, ale jak spojrzysz w lewo i widzisz żurawie to jakbyś się kąpał w strefie przemysłowej Odpowiedz Link Zgłoś