Gość: iwa IP: *.chello.pl 15.06.09, 22:33 Czy można zabraż do chorwacji tzw. słoiki z mięsem (jakiś karczek, gulasz itd) - czy jest zakaz? Jeśli jest zakaz to czy ktoś widział że rzeczywiście sprawdzają bagażniki na granicy pod tym kątem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dasm Re: weki mięsne IP: *.adsl.net.t-com.hr 15.06.09, 22:46 Ja brałem i mnie nie sprawdzali, nie sądze żeby to robili. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: weki mięsne 16.06.09, 06:06 A miało w tym roku nie być na forum takich tematów... W zeszłym roku obowiązywał zakaz wwożenia mięsa,mleka i ich przetworów,który został zawieszony na okres wakacji. W tym roku można wwozić do 10 kg,i mięsa i mleka(i ich przetworów) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: weki mięsne 17.06.09, 21:25 Od 21 maja 2009 roku wchodzą w życie nowe przepisy Ministerstwa Rolnictwa, Rybołówstwa i Rozwoju Wiejskiego Republiki Chorwacji o warunkach wwozu produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach bagażu osobistego podróżnych pl.croatia.hr/News/Document.aspx?idNews=1901 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinusokosinus Re: weki mięsne IP: 81.210.21.* 17.06.09, 22:00 Gulasz przejdzie, ale ten karczek to nie wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: weki mięsne IP: *.chello.pl 18.06.09, 09:00 Gość portalu: iwa napisał(a): > Czy można zabraż do chorwacji tzw. słoiki z mięsem (jakiś karczek, gulasz itd) > - czy jest zakaz? Jeśli jest zakaz to czy ktoś widział że rzeczywiście > sprawdzają bagażniki na granicy pod tym kątem? Ty jedziesz wypoczywac czy gotować obiady dla całej ferajny , ludzie to sa wczasy Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: weki mięsne 18.06.09, 09:08 Patrz po sobie prosze. Przez cały rok moze 5 x uruchamiam kuchenkę bo po prostu nie mam czasu na gotowanie. A gotowac lubie. I czystą żywą przyjemnoscią jest dla mnie spełnianie sie przy garach podczas urlopu. Na tyle dużą że na wrzesniowy wyjazd na jachty już zgłosiłem sie na tydzień pełnienia dyżurów w kambuzie 2x dziennie :) dla 9 osób :) To dla mnie jest wypoczynek. Po roku obiadków w knajpach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: weki mięsne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 10:16 Przekraczałem granicę w maju i żeby celnicy zainteresowali się co się wiezie w samochodzie, to chyba trzeba by było ciągnąć za sobą armatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: weki mięsne IP: *.gl.digi.pl 19.06.09, 10:31 A nam niestety kazali placic clo za woreczek ziemniakow- 50kg. Co zrobie jak maz kocha ziemniaki :( Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: weki mięsne 19.06.09, 12:27 Trzeba było wcześniej je obrać.Za kartofle bez skórki cło nie obowiązuje. ;) Odpowiedz Link Zgłoś