Gość: gp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 15:39 hej, czy mógłby ktoś podać przez jakie miasta/jakimi drogami jechać z południa Polski do Czarnogóry. Miałem plan lecieć na Słowację/Węgry/Cro/BiH/Cro/CZG pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k2 Re: Czarnogóra samochodem IP: *.luksus.net.pl 08.07.09, 00:40 Chyba lepiej okrążyć BiH (oprócz wiadomego odcinka). Z Węgier potem cały czas przez Cro i tu opcji kilka. Najpierw na Zagrzeb-> Karlovac i górzystymi terenami na Makarską lub z Zagrzebia autostradą do końca a potem wybrzeżem, kawałeczek BiH dalej Cro i Montenegro. Trasy może troszkę dłuższe niż przez BiH, ale bardziej malownicze. Poza tym nie byłbym pewny za stan bośniackich dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Czarnogóra samochodem 08.07.09, 07:41 najkrótsza i najszybsza trasa: Węgry (Szeged)- Belgrad-Cacak-Uzice- Prijepolje-Podgorica-wybrzeże (przez nowy tunel)... droga dobra, za Uzicami remontowana 2 lata temu, przepiekne krajobrazy na odcinkach górskich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seboc Re: Czarnogóra samochodem IP: 83.238.170.* 08.07.09, 08:42 bośniackim drogom nic nie dolega i widoki są przednie, polecam trasę przez Bośnię (chwilami dość krętą), można zahaczyć o Sarajevo, Mostar, Blagaj, Picitelj, wodospady Kravica i Dubrovnik, i przy okazji zobaczyć jak bardzo Bośnia różni się od Serbii i Chorwacji S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panz Re: Czarnogóra samochodem IP: *.98.192.213.cable.satra.pl 08.07.09, 13:14 Drogi w BiH (krainie golfa) są w dobrym stanie, kierowcy pomimo ograniczeń poruszają się ok.100km/h, powszechne jest ostrzeganie się o "drogówce". Jedyny remontowany odcinek to kilka kilometrów przed Sarajewem, jednak ruch odbywa się płynnie. Opłata na bramkach kilku km autostrady to 2KM. Jedynie odcinek 22km do przejścia Hum to hard core, ale za to jakie widoki i wrażenia, ja mijałem się tam z autobusem i nie było tak strasznie, fakt że ten odcinek przejeżdza się w ok.40 min., ale było warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seboc Re: Czarnogóra samochodem IP: 83.238.170.* 08.07.09, 14:15 > zejścia Hum to hard core, ale za to jakie widoki i wrażenia, ja mijałem się tam > z autobusem i nie było tak strasznie, fakt że ten odcinek przejeżdza się w ok. > 40 min., ale było warto. ja miałem na myśli drogę przez Mostar, Metkovic i Dubrovnik - luz i żadnego hardcore, za Mostarem kończą się góry, do Zatoki Kotorskiej i Budwy tędy blisko S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenlok Re: Czarnogóra samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 21:08 Ja jechalem Budapeszt , Osijek , Tuzla , Sarajewo , Hum , Podgorica..i do morza... trasa przepiękna , jest co ogladać i podziwiać ...super...polecam...oczywiście zaznaczam , że to nie są autostrady... ale z autostrady najmniej widać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Re: Czarnogóra samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 07:34 Czy może spałeś gdzieś po drodze, bo poszukuję noclegu między Osijekiem a Sarajewem, po stronie BiH. Może ktoś będzie mógł mi pomóc GP Odpowiedz Link Zgłoś