Dodaj do ulubionych

kupno segmentu

29.11.05, 20:24
witam,
chcielibysmy kupic segment w józefosławiu
orientowalismy sie na razie na osiedlu willa nowa 1. podoba nam sie to, ze
jest blisko pulawskiej, ze osiedle jest zamkniete i co bardzo dla nas
wazne-strzezone, ceny sa rowniez w naszym zasiegu (mamy do wydania ok 450tys).
[wiemy, ze lataja tam samoloty, ale to nas nie przeraza :-)))]

bylismy rowniez na osiedlu 'przy wilanowskiej' jednak tamte seg. sa bardzo
male (114 na 3 poziomach), nie wspominajac juz o dzialce wielkosci wiekszego
balkonu

chcielibysmy sie Was zapytac jakie inne osiedla polecacie, bo z samego
jezdzenia po okolicy niewiele wynika.
mamy na mysli segment z rynku wtornego, gdyz za pieniadze, ktorymi dysponujemy
nie da sie kupic nowy seg. i go wykonczyc chocby czesciowo

dzieki za wszystkie informacje, rady i porady :)))

Obserwuj wątek
    • mahony2109 Re: kupno segmentu 29.11.05, 20:58
      Szczerze mówiąc ja bym polecił segmenty na Osiedlu Patronat, albo na ulicach
      wzdłuż Tulipanów. Są starsze od zabudowań Józefosławia, budowane w czasach gdy
      budowało się jeszcze z porządnych cegieł, a nie amerykańskiego kartonu.
      Niestety te starsze osiedla są z reguły niestrzeżone, ale większość osób ma
      monitoring i paradoksalnie liczba włamań wydaje się być większa na nowszych
      osiedlach - ciągle o czymś słyszę od znajomych, a w moich okolicah ostatnie
      było w 1999 roku :-D

Pzdr.
      • fortdevelopment Re: kupno segmentu 30.11.05, 11:13
        polecam naszą stronę www.fortdevelopment.pl
    • big-lebowski Re: kupno segmentu 30.11.05, 17:56
      > podoba nam sie to, ze jest blisko pulawskiej, ze osiedle jest zamkniete i co
      bardzo dla nas wazne-strzezone
      > [wiemy, ze lataja tam samoloty, ale to nas nie przeraza :-)))]

No właśnie i to jest pułapka.
      Tez kupiłem segment na zamkniętym, strzeżonym (ochroniarz w budzie na bramie i
      jeden co latał wzdłuż płota. Teoretycznie wszystko grało. Ale właśnie mieliśmy
      blisko do pasa lotu samolotów. I się okazało, że do jedego z samolotów był
      podczepiony złodziej. Wyskoczył z niego jak przelatywał nad naszym segmentem,
      wylądował na dachu, wszedł do domu i ukradł żonie suszarkę do włosów i perfumy
      za 500zł. Mi ukradł złoty sygnet i złoty łańcuszek na rękę (tego dnia niestety
      go zapomniałem z domu wziąć, bo się spieszyłem do pracy i dopiero w moim saabie
      się zorientowałem, że go nie mam na ręku).
      Także uważajcie na te samoloty. Sami ochroniarze nie wystarczą ...
      • krzychulek2 Re: kupno segmentu 30.11.05, 18:06
        No właśnie. To jest pewien poważny problem. Na moim osiedlu też oczywiście jest
        ochrona. Umundurowana, dobrze wyposażona. Cały czas chodzą wzdłuż płotów i
        węszą, za co im sowicie płacimy.
        Jednak zauważyłem, że oni niezbyt zwracają uwagę na zagrożenie z powietrze.
        Owszem legitymują wszystkich wchodzących przez furtkę (tych jest niewielu, bo
        każdy mieszkaniec ma samochód, my mamy nawet dwa, są to więc głównie sprzątaczki
        i niańki), a także tych wjeżdżających. Niemniej gdyby jacyś rabusie zdecydowali
        się zaatakować z powietrza, to obawiam się, że mielibyśmy pewien kłopot.
        I właśnie tu mam do Was pytanie, czy buduje się gdzieś aktualnie w Wawie osiedle
        z jakąś tarczą powietrzną lub czymś takim?
        • kasia2003 Re: kupno segmentu 01.12.05, 14:55
          No własnie zagrożenie z powietrza bierzecie pod uwagę a co z zagrozeniem z
          ziemi... Nie słyszeliści o złodziejach-kretach. Na pewno pod waszymi osiedlami
          też mają swoje korytarze :) Może i schron ziemny by się przydał :)
      • chrisu_gd Re: kupno segmentu 30.11.05, 18:41
        Cieszymy się, że błysnąłeś, jaki masz (miałeś) majątek. Gdybyś był uprzejmy
        podać jeszcze jaki to model saab'a i z którego roku, bo nie wiemy jak bardzo się
        zachwycać... buhehehehehe
      • taj.ga Re: kupno segmentu 01.12.05, 12:09
        hahaha
        bardziej myslelismy o halasie od samolotow, innego zagrozenia nie bralismy pod
        uwage :)
        jednak dziekujemy za zwroceniem nam uwagi rowniez na mozliwosc ataku z powietrza :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka