31.07.06, 16:57
rozważamy zakup mieszkania na Ogrodowej. Czy ktos z Was może podzielić się
spostrzeżeniami na 2 tematy:
- samoloty - czy są uciążliwe?
- kościół - słyszeliśmy, że codziennie o 6.00 biją dzwony - czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • chrisu_gd Re: Ogrodowa 31.07.06, 17:08
      Samoloty nie są uciążliwe. Mi nie przeszkadzają wcale. Jak nie postanowisz
      nasłuchiwać, to praktycznie ich nie zauważasz.

Co do kościoła, to rzeczywiście proboszcz ma głupi zwyczaj, zwłaszcza w
      niedzielę, robić całej okolicy o świcie pobudkę, fałszując na dwa dzwony (bo
      biciem bym tego nie nazwał). Najgorsze jest to, że taki "apel do wiernych" trwa
      czasem parę minut. Pan Bóg odpoczywał przez cały dzień siódmy, ale niestety
      mieszkańcy nie mogą, bo kościelny skutecznie im to utrudnia. Ja rozumiem, że w
      ciągu dnia, ale nie o świcie i nie tak długo.
      • anwas2 Re: Ogrodowa 31.07.06, 22:18
        hahaha - a ja nie słyszę ani samolotów, ani kościelnego. czasami obudzą mnie te
        bimbały o 9:30, chyba, bo też nie jestem pewna, czy to ta godzina :)
    • vexo Re: Ogrodowa 31.07.06, 23:55
      Jeśli chodzi o Ogrodową III:

Samoloty - niektóre są dość głośne, zwłaszcza w nocy przy otwartych oknach, ale
      większości się nie zauważa. Głosność zależy głównie od typu samolotu, jego trasy
      i tego, czy startuje. Z dotychczasowej praktyki wynika, że głównie lądują (czyli
      są znacznie cichsze) i przelatują w pewnej odległości od osiedla.

Kościół - chyba podobnie. Dzwony o szóstej przesypiam, ale te o dziewiątej
      wieczorem często zauważam. Zwłaszcza, że słychać je całkiem długo. Na szczęście
      osiedle jest dalej, niż niektóre nowo budowane i to ich może ten problem
      bardziej dotyczyć.

W sumie jest bardzo przyjemnie i powyższe problemy szybko przestaje się zauważać.
      • kawaga Re: Ogrodowa 05.09.06, 22:44
        Gdzie znajduje się ten kościół, który spędza sen z powiek mieszkańcom :)
    • anwas2 Re: Ogrodowa 01.08.06, 11:31
      tak sobie zapytam jeszcze czy masz na myśli osiedle ogrodowa III? bo jeśli tak
      to raczej największym problemem jest developer, a jakieś tam dzwony czy samoloty
      jeśli zastanawiasz się właśnie nad tym osiedlem, chętnie podpowiem parę rzeczy,
      mam ogromny bagaż doświadczeń z nimi :)

pozdrawiam
      • szymon.11 Re: Ogrodowa 01.08.06, 16:08
        to o 6 rano ksiądz dzwoni? jeszcze nie słyszałem, a czasami (rzadko bo rzadko,
        ae jednak) zdaża mi się wstać przed 6. o dziewiątej rzeczywiście wali jak
        oszalały, ale zauważyłem, ze powoli wszyscy się do tego przyzwyczajamy.
      • engine123 Re: Ogrodowa 03.08.06, 21:08
        Z tego co sie orjentuj to developer na grodowej to temat malo juz aktualny.
        Generalnymi problemami sa nieuregulowany stan prawny drog wewnetrnych oraz
        dokumentacja dotyczaca instalacji w budynkach. Generalnie jestem nowym
        meszkancem ogrodowej i nie widze zagrozen ale moze jeszcze malo wiem o
        sprawie...Prose o ewentualny komentarz! Pozdrawiam;-)

anwas2 napisała:

> tak sobie zapytam jeszcze czy masz na myśli osiedle ogrodowa III? bo jeśli
        tak
        >
        > to raczej największym problemem jest developer, a jakieś tam dzwony czy
        samolot
        > y
        > jeśli zastanawiasz się właśnie nad tym osiedlem, chętnie podpowiem parę
        rzeczy,
        >
        > mam ogromny bagaż doświadczeń z nimi :)
        >
        > pozdrawiam
        • anwas2 Re: Ogrodowa 04.08.06, 09:38
          punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :)

dla mnie pozostaje aktualny
    • koko1113 Re: Ogrodowa 01.08.06, 16:27
      dzięki wszystkim za informacje o samolotach i dzwonach - jestesmy w takim razie
      spokojniejsi, jesli dzwony to nie 6sta rano, a samoloty to nie huk nie do
      zniesienia.

Rozważamy zakup w Brzozowym Parku a nie na Ogrodowej III - jesli ktoś może
      podzielić się doswiadczeniami z tym deweloperem (BRE locum) będziemy wdzięczni.
      • lahminar Re: Ogrodowa 16.08.06, 09:54
        dodam tylko swoje doswiadczenie z ogrodowej III.

samoloty - czasem słyszalne, niektore glosne przy otwartych oknach, ale
        generalnie nie zwracają na siebie uwagi

kosciol - raz spalem z oknem ktore wychodzi na kosciol i w niedziele mialem
        pobudke o 2h wczesniej niz planowalem przez dzwony. dzwonią za dlugo i za glosno.
        w swoim mieszkaniu z oknem na polnoc dzwony slychac ledwo.
    • kasztanowa15 DZWONY 06.09.06, 08:21
      Może wspólna petycja do proboszcza coby odpuścił dzowny o godz. 6.00 i 21.00?
      ed
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka