koko1113 31.07.06, 16:57 rozważamy zakup mieszkania na Ogrodowej. Czy ktos z Was może podzielić się spostrzeżeniami na 2 tematy: - samoloty - czy są uciążliwe? - kościół - słyszeliśmy, że codziennie o 6.00 biją dzwony - czy to prawda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chrisu_gd Re: Ogrodowa 31.07.06, 17:08 Samoloty nie są uciążliwe. Mi nie przeszkadzają wcale. Jak nie postanowisz nasłuchiwać, to praktycznie ich nie zauważasz. Co do kościoła, to rzeczywiście proboszcz ma głupi zwyczaj, zwłaszcza w niedzielę, robić całej okolicy o świcie pobudkę, fałszując na dwa dzwony (bo biciem bym tego nie nazwał). Najgorsze jest to, że taki "apel do wiernych" trwa czasem parę minut. Pan Bóg odpoczywał przez cały dzień siódmy, ale niestety mieszkańcy nie mogą, bo kościelny skutecznie im to utrudnia. Ja rozumiem, że w ciągu dnia, ale nie o świcie i nie tak długo. Odpowiedz Link
anwas2 Re: Ogrodowa 31.07.06, 22:18 hahaha - a ja nie słyszę ani samolotów, ani kościelnego. czasami obudzą mnie te bimbały o 9:30, chyba, bo też nie jestem pewna, czy to ta godzina :) Odpowiedz Link
vexo Re: Ogrodowa 31.07.06, 23:55 Jeśli chodzi o Ogrodową III: Samoloty - niektóre są dość głośne, zwłaszcza w nocy przy otwartych oknach, ale większości się nie zauważa. Głosność zależy głównie od typu samolotu, jego trasy i tego, czy startuje. Z dotychczasowej praktyki wynika, że głównie lądują (czyli są znacznie cichsze) i przelatują w pewnej odległości od osiedla. Kościół - chyba podobnie. Dzwony o szóstej przesypiam, ale te o dziewiątej wieczorem często zauważam. Zwłaszcza, że słychać je całkiem długo. Na szczęście osiedle jest dalej, niż niektóre nowo budowane i to ich może ten problem bardziej dotyczyć. W sumie jest bardzo przyjemnie i powyższe problemy szybko przestaje się zauważać. Odpowiedz Link
kawaga Re: Ogrodowa 05.09.06, 22:44 Gdzie znajduje się ten kościół, który spędza sen z powiek mieszkańcom :) Odpowiedz Link
anwas2 Re: Ogrodowa 01.08.06, 11:31 tak sobie zapytam jeszcze czy masz na myśli osiedle ogrodowa III? bo jeśli tak to raczej największym problemem jest developer, a jakieś tam dzwony czy samoloty jeśli zastanawiasz się właśnie nad tym osiedlem, chętnie podpowiem parę rzeczy, mam ogromny bagaż doświadczeń z nimi :) pozdrawiam Odpowiedz Link
szymon.11 Re: Ogrodowa 01.08.06, 16:08 to o 6 rano ksiądz dzwoni? jeszcze nie słyszałem, a czasami (rzadko bo rzadko, ae jednak) zdaża mi się wstać przed 6. o dziewiątej rzeczywiście wali jak oszalały, ale zauważyłem, ze powoli wszyscy się do tego przyzwyczajamy. Odpowiedz Link
engine123 Re: Ogrodowa 03.08.06, 21:08 Z tego co sie orjentuj to developer na grodowej to temat malo juz aktualny. Generalnymi problemami sa nieuregulowany stan prawny drog wewnetrnych oraz dokumentacja dotyczaca instalacji w budynkach. Generalnie jestem nowym meszkancem ogrodowej i nie widze zagrozen ale moze jeszcze malo wiem o sprawie...Prose o ewentualny komentarz! Pozdrawiam;-) anwas2 napisała: > tak sobie zapytam jeszcze czy masz na myśli osiedle ogrodowa III? bo jeśli tak > > to raczej największym problemem jest developer, a jakieś tam dzwony czy samolot > y > jeśli zastanawiasz się właśnie nad tym osiedlem, chętnie podpowiem parę rzeczy, > > mam ogromny bagaż doświadczeń z nimi :) > > pozdrawiam Odpowiedz Link
anwas2 Re: Ogrodowa 04.08.06, 09:38 punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) dla mnie pozostaje aktualny Odpowiedz Link
koko1113 Re: Ogrodowa 01.08.06, 16:27 dzięki wszystkim za informacje o samolotach i dzwonach - jestesmy w takim razie spokojniejsi, jesli dzwony to nie 6sta rano, a samoloty to nie huk nie do zniesienia. Rozważamy zakup w Brzozowym Parku a nie na Ogrodowej III - jesli ktoś może podzielić się doswiadczeniami z tym deweloperem (BRE locum) będziemy wdzięczni. Odpowiedz Link
lahminar Re: Ogrodowa 16.08.06, 09:54 dodam tylko swoje doswiadczenie z ogrodowej III. samoloty - czasem słyszalne, niektore glosne przy otwartych oknach, ale generalnie nie zwracają na siebie uwagi kosciol - raz spalem z oknem ktore wychodzi na kosciol i w niedziele mialem pobudke o 2h wczesniej niz planowalem przez dzwony. dzwonią za dlugo i za glosno. w swoim mieszkaniu z oknem na polnoc dzwony slychac ledwo. Odpowiedz Link
kasztanowa15 DZWONY 06.09.06, 08:21 Może wspólna petycja do proboszcza coby odpuścił dzowny o godz. 6.00 i 21.00? ed Odpowiedz Link