lets_do_it 14.09.08, 10:08 biznes.onet.pl/7,1507183,prasa.html a nóż widelec nie wybudują tego koszmaru na Wilanowskiej... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to_ja_a Re: problemy finansowe ORCO 16.09.08, 11:33 Ale łąkę zdążyli zagrodzić przecudnej urody płociskiem :( z idiotycznym hasłem "tu się wkrótce zazieleni"!!! Odpowiedz Link
aranha Re: problemy finansowe ORCO 16.09.08, 16:17 Ktoś tam coś wybuduje z pewnością. Lepsze Orco, które buduje porządnie, niz MH lub Piekut. Odpowiedz Link
nomeans Re: problemy finansowe ORCO 17.09.08, 09:08 chyba takie gdybanie jest bez sensu, jak nie oni to inni wybudują. Rozwiązanie to zrzuta mieszkańców i wspólny zakup ziemi celem założenia np parku z jakimś tam placem zabaw i miejscem na wyprowadzanie psów - w polskich warunkach nierealne nie jestesmy społeczeństwem umiejącym coś wspólnie stworzyć, a szkoda. Odpowiedz Link
uzq Re: problemy finansowe ORCO 17.09.08, 10:36 jesteśmy społeczeństwem które umie za to narzekać .... ile osób miałoby sie zrzucić na działkę 1000m2 za 800 000 zł ? a wracając do tematu - chyba jednak ORCO nie jest takie złe - przeczytałam, że osiedle ma być ekologiczne fakt że duże - ale to duża działka... chyba lepiej jedno takie niż 10 różnych bloczków-wywłoczków Odpowiedz Link
lets_do_it Re: problemy finansowe ORCO 19.09.08, 23:23 macie racje: lepiej orco niż MH, Piekut. lepiej jedno osiedle niż 4 różne. Po prostu rozmarzyłem się przez chwilę, że nic tam nie będzie. Już wracam na ziemię ;-) Odpowiedz Link
mic2100 Re: problemy finansowe ORCO 17.09.08, 16:38 Z tego co to jest napisane, to najwyżej sprzedadzą projekt innemu deweloperowi, razem z projektem i całą papierologią. I to może być powód dla którego tego nie rozgrzebują. Odpowiedz Link