Gość: henryk1959 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 18:00 Polecam lekturę odpowiedzi na pozew jednego z ich klientów dla tych co zastanawiają się nad zakupem wakacji w Triadzie. www.piotrowski_pawel.republika.pl/odpowiedz_triady.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Triada 06.01.10, 20:18 A co własciwie sie panu Piotrowskiemu nie podobało - powinien sie cieszyc , że dostał inny hotel a nie ten , który był do niczego . Greckie 3 * sa generalnie słabe - trzeba w 5 * ale nie chce sie zapłacic więcej więc chce sie aby trójka była piatką . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QkamCoSieDzieje Re: Triada IP: *.elgrom.laz.digi.pl 07.01.10, 12:02 Dokladnie. Wiele osob, ktore pierwszy raz wyjezdzaja do Grecji (lub w ogole na wczasy zagraniczne) wychodzi z zalozenia ze w 3* hotelu dostana apartament prezydencki i wlasnego lokaja. Mnie najbardziej rozsmieszyl jeden punkt w skardze Pana Piotrowskiego: "3.Niska jakosc obiadokolacji, oraz brak przypraw na niektorych stolach" Z takiego wlasnie powodu caly urlop mozna zaliczyc do bardzo nieudanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 17:17 Drogi Henryku. Ten facet ukartowal sobie spedzic wczasy za darmo lub podarmo. Ta bzdurna reklamcja jest srodkiem do osiagniecia zwrotu czesci poniesionych przez niego kosztow. Spotkalem na swojej drodze podobnych cwaniaczkow. Nazywam ich rzezbiarzami w gow..e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk1959 Re: Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 18:15 Oj odnoszę wrażenie ,że wszyscy co odpisali chyba nie piszą z pozycji kupującego tylko raczej sprzedającego.Bo ja niestety kilka razy prosiłem rezydenta o zmianę hotelu ,który całkowicie nie odpowiadał opisowi w katalogu.Będąc w Egipcie w Hurghada Dana Beach widziałem naszych przedstawicieli BP jak zwiedzali ten hotel i podziwiałem ich wielkie zaangażowanie.....w barze!!!!Więc nic dziwnego że czasem kategorie i opis obiektu się mogą mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 18:37 Widzisz przyjacielu. Triada to tanie BP i zadowoleni z ich uslug beda ci ktorzy zdecydowani sa sami organizowac sobie pobyt. Potrzebuja tylko przewoznika do wybranego miejsca, kwatery i podstawowego wyzywienia lub nie. Reszta niech zlapie sie za prtfel i kupuje u drozszych. Oczywiscie Triada ma tez w ofercie drozyzne. Tu to juz kazdy powinien decydowac sam. Jedno bym tylko poradzil. Czytajcie uwaznie miedzy wierszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Triada IP: 109.243.47.* 07.01.10, 19:56 Zamiast wypisywać te głupoty trzeba było poświęcić czas na sprawdzenie wybranego hotelu w necie i pewno sporo opinii by się znalazło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 20:18 Jast to jakas rada. Tyle tylko ze to wlasnie ona jest lekka "glupota". Dlaczego ? Wyjasniam. Ilu jest na swiecie ludzi tyle jest opinii, gustow i wszelkiego rodzaju widzimisiostwa. To co podoba sie X-owi moze nie podobac sie Y-owi a Z zdecydowanie bedzie juz zemscil. Jedyna rada jest ruszenie wlasna makowka i pozytywne nastawienie. Opinie oczywiscie trzeba czytac lecz wnioski wysuwajmy pod wlasne gusta (jesli oczywiscie je znamy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QkamCoSieDzieje Re: Triada IP: *.elgrom.laz.digi.pl 07.01.10, 23:20 A moge zapytac jakie dokladnie roznice byly miedzy oferta katalogowa, a tym co zastales na miejscu? Oferty katalogowe zawsze byly i beda lekko "koloryzowane". Nie moga jednak przedstawiac nieprawdziwych danych, bo to chyba mozna juz podciagnac pod lamanie prawa. Bylem kilka razy na wyjazdach organizowanych przez biura podrozy (zazwyczaj wole jednak sam sobie organizowac wczasy) i jeszcze nigdy nie zdarzylo sie, zeby hotel w rzeczywistosci wygladal tak samo jak w katalogu. Ale nigdy tez nie bylo tak, ze w katalogu hotel mial 3* a na prawde tylko 2, lub mial byc "oddalony od plazy 100m" a byl 300. Jesli ktos sklada reklamacje, bo "na niektorych stolach nie bylo przypraw", albo "musial zostawic paszport w recepcji" to jak dla mnie jest zwyklym pieniaczem, ktory na sile szuka dziury w calym. Swego czasu krazyly w sieci cytaty ze skarg, jakie klienci biur podrozy wysylali do Polskiej Izby Turystyki. Tam to dopiero byly rodzynki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bestyika Re: Triada 08.01.10, 09:26 różnie bywa...fakt, że często ludzie mają absurdalne pretensje typu brak przypraw na stole, czytałam też kiedyś na forum, jak ktoś skarżył się, że właściciel "krzywo się patrzy" na osoby biorące dokładkę:)absurdem jest też oczekiwanie, że hotel*** będzie ociekał luksusem. tym nie mniej oczekuję od biura podróży uczciwości! mnie osobiście TRIADA bardzo zawiodła - w zeszłym roku kupiłam wycieczkę w ofercie first, biuro zawiadomiło mnie na 6 dni przed wyjazdem o zmianie hotelu i miejcowości (mimo, że jak się później okazało biuro zerwało umowę z tym hotelem kilka m-cy wcześniej...)i uważam, że było to bardzo nie w porządku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk1959 Re: Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 23:03 Dokładnie to samo miało miejsce w mojej przypadku,tyle że ja zadzwoniłem do hotelu i zapytałem się co się stało,ale tym co usłyszałem nie będę zaśmiecać forum ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 16:42 Poczytaj sobie Zeus o przygodsach turystów w Hotelu Happy Days na Rodos organizowanym prze Triadę , to może nie będzieśz wszystkich wyrolowanych przez Triade nazywał pieniaczami i zejdziesz trochę z pozycji cwaniaka który wszystko wie bo jest taki oblatany że hej a maluczcy niedoinformowani burzą mu pozytywny obraz świata. Ilu turystów tyle opini i własnych przeżyć, tylko tych związanych z Triadą a zaliczanych do nieprzyjemnych coś strasznie dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 20:07 Jestes niesprawiedliwy lub czytasz bez zrozumienia. Moja wypowiedz i ocena osobnika dotyczyla wylacznie jednego przedstawionego tu przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś