Dodaj do ulubionych

Rodos hotel Semiramis

IP: 195.94.193.* 12.03.04, 14:07
Cześć, szukam...jednak bezskutecznie informacji o hotelu Semiramis na Rodos. Czy ktoś może był tak i może podzielić sie swoimi opiniami. Z góry dziekuję :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: Rodos hotel Semiramis IP: *.cca.pl 30.03.04, 16:45
      Czesc,
      Spedzilam w tym hotelu 3 tygodnie w czerwcu ubieglego roku, nie moge powiedziec
      o nim zlego slowa:)Jak za ta cene oki:) Bylam z neckermana.
      W srodku czysto, blisko do morza, odpowiedna odleglosc od najglosniejszych
      czesci miasta, mielismy wykupione sniadania w formie bufetu - smaczne, choc
      ciagle to samo:) Jedynym mankamentem moze byc maly basen.
      Plaza zwirowa, lezaki platne - 3,5 euro od osoby za dzien, nie wiem co jeszcze
      chcialabys wiedziec???
      Pokoje czyste sprzatane codziennie, hotel sredniej wielkosci, mila obsluga:)
      Ponizej podaje Ci link na strone hotelu:
      www.semiramishotel.com/
      Pytaj jesli bedziesz chciala wiedziec cos wiecej, np o dyskotekach, jedzonku,
      wycieczkach etc:)
      Generalnie mi sie podobalo bardzo:)
      Pozdrawiam
      Asia
      • vivawawa Re: Rodos hotel Semiramis 31.03.04, 08:34
        Asiu,
        byłaś na początku czerwca czy pod koniec?
        czy lokale na "bar street" już były otwarte?
        • Gość: Asia Re: Rodos hotel Semiramis IP: *.cca.pl 31.03.04, 09:35
          Byłam od 3 lub 4 czerwca juz nie pamietam dokladnie, na bar street bylo jak w
          ulu, a w drugiej polowie miesiaca to juz zupelnie nie bylo gdzie palca wsadzic:)
          • Gość: Balbi Re: Rodos hotel Semiramis IP: 195.94.193.* 31.03.04, 13:31
            Czesć Asiu,
            Dziękuję za info. Znalazłam równiez stronę tego hotelu, jednak obrazki czasem są zupełnie inne od tego co znajdujemy na miejscu, stąd moje pytanie. Jadę równiez w czerwcu i również z Neckermannem:-) Byłam we wrześniu na Rodos w Klithea, było całkiem sympatycznie, jednak hotel...hm...zupełnie odbiegał od tego co widziałam w kalatogu. Na Street Bar w Rodos jest jeden bardzo sympatyczny lokal - Colorado, spędziłam w nim większość wieczorów i byłam naprawdę zachwycona klimatem jaki tam panuje, a jezeli chodzi o tłumy, to podobno przez cały sezon jest strasznie ciasno w prawie kazdym lokalu.Pozdrawiam gorąco.....Balbi
      • Gość: Balbi Re: Rodos hotel Semiramis IP: 195.94.193.* 31.03.04, 13:36
        Zapomniałam.......daleko jest ten hotelik od Street Bar? 10-15 minutowy spacerek?
        • Gość: Asia Re: Rodos hotel Semiramis IP: *.cca.pl 31.03.04, 16:54
          Zalezy jakim chodem:) 10 minutek to max:) idzie sie fajna promenadka z super
          widokiem na morze.
          Pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku, ja w tym roku zdecydowalam sie na podroz
          do Tunezji, zobaczymy jak bedzie...:)
          Asia
          ps hotel naprawde jest spoko, skoro jedziesz z neckermana powinnas byc
          zadowolona, a pobyt jest naprawde tani:)
          Jedyne co moge doradzic, to zrezygnujcie z obiadokolacji, lepiej zjesc na
          miescie przynajmniej jesz co chcesz bo w hotelu ciagle to samo:)
          • Gość: Balbi Re: Rodos hotel Semiramis IP: 195.94.193.* 01.04.04, 09:09
            Chyba wiem nawet którą promenadką :)Ciesze się że tak blisko.W ubiegłym roku mieliśmy problem, bo podobało nam się w Rodos a mieszkaliśmy w Kalithea (6km). Co do obiadokolacji to niestety wykupiliśmy już opcję z 2 posiłkami, ale dzięki za info. Poprzednio też przeżyliśmy ten sam zestawik na śniadania przez cały pobyt: mortadela, żółty ser i dżemiki. Jednak nie mieliśmy kolacji...to było faktycznie lepsze, bo można było posmakowac specjalności kuchni.
            Jakie mogłabyś polecić lokaliki w Rodos , może gdzieś nie dotarłam? Byłąś może w Blue Lagune ( czytałam na forum, ale nie byłam). Miłego dnia
            • Gość: Asia Re: Rodos hotel Semiramis IP: *.cca.pl 01.04.04, 10:48
              Witam ponownie:)
              Jesli chodzi o hotelowe sniadanka (bo tylko o nich moge sie wypowiedziec) to
              wybor w sumie byl ok, m.in. jajecznica, parowki, wedlina - kilka roznych, ser
              zolty, nabial, dzemiki, kilka rodzajow pieczywa, owoce w syropach, kruche
              ciasteczka, soki, kawa herbata, ogólnie dało sie przezyć:) Przede wszystkim
              jedzonko bylo swieze i czysto podane.
              W hotelu przez pierwszy tydzien byli jacys polacy ktorzy zostali zaproszeni na
              jakis tam kongres a potem przez kolejne 2 tygodnie oprocz nas nie bylo ani
              jednego polaka, głownie niemcy, wegrzy, rosjanie i czesi.
              Pani rezydent (nie pamietam imienia) byla w porzadku, dosc pomocna i
              sympatyczna. Nie musze zapewne Ci przypominac, zebyscie wycieczek nie kupowali
              z neckermana:)jesli bylas to wiesz ze cala gama roznych wycieczek objazdowych
              proponowana jest przy porcie.
              Jesli chodzi o lokale to od razu powiem, ze mielismy upatrzonych kilka swoich
              ulubionych, mam kiepska pamiec do nazw w zwiazku z czym pewnie cos
              poprzekrecam:)Na obiadokolacje chodzilismy do pewniej tawerny niedaleko hotelu -
              bardzo dobre jedzenie!i naprawde po atrakcyjnych cenach (porownujac z reszta
              lokali), poszukam wizytowki i przesle Ci adres - nie wiem tylko czy bedziecie
              zainteresowani skoro jedzonko macie w hotelu:)
              Jesli chodzi o sprawy zabawowe to oczywiscie bar street, ale o tym juz
              mowiłysmy, oprocz tego labamba - swietnie koktajle, kolorowe i pyszne;) Blue
              Lagune zrobila na mnie bardzo fajne wrazenie:) ogolnie powiem tak, lezac na
              plazy bedziecie dostawac milion ulotek, radze wyprobowac wszystkie kanjpy - my
              tak porpostu robilismy do momentu kiedy nie wybralisy sobie naszym zdaniem
              najfajnieszych:)
              To byly naprawde super 3 tygodnie, mam nadzieje, że Wam rowniez uda sie wypad:)
              Pisz do mnie jesli jeszcze cos Ci sie przypomni:)
              Pozdrawiam
              Asia
              • Gość: Balbi Re: Rodos hotel Semiramis IP: 195.94.193.* 02.04.04, 15:44
                Witaj Asiu, Dziękuję Ci serdecznie za wyczerpujące odpowiedzi :-). Uspokoiłas mnie tym wyżywieniem, bo w ubiegłym roku było OKROPNE, aż mnie jeszcze rzuca jak sobie pomyślę o smierdzącej wędlinie...ble....CO do nazwy knajpki ( tej sprawdzonej) byłabym wdzięczna gdyby nie sprawiło CI kłopotu odszukanie nazwy i ulicy. Na wycieczkach już byliśmy- niestety wykupionych z biura ( byłam z ElGreco). W tym roku zrobiłam już rezerwację na autko- to które podobało mi się zeszłego lata ale nie było możliwości wypożyczenia, bo rezerwacje były robione dużo wczesniej. Nauczona doświadczeniem zrobiłam rezerwację w marcu :_) Będę miała czerwone Punto Cabrio. Udało mi się wynegocjowac dobrą cenę i zamierzamy w tym roku pojeździć sami po wyspie.
                Lezaczki z tego co czytam w miescie Rodos droższe. Płaciłam przy sąsiadującym z naszym hotelem - resortem Paradise 3 euro za dzień w Kalithea. A może odkryliście jakieś ciekawe plaze na wyspie, na które wartoby pojechac. W sumie 3 tygodnie to już kupę czasu na dokładne poznanie tak małej wysepki. Ja już się nie mogę doczekać!!! Życzę miłego weekendu
                • Gość: Daniel Re: Rodos hotel Semiramis IP: 62.233.204.* 04.04.04, 13:52
                  Cześć,
                  Cieszę się że znalazłem coś o Semiramis. Kupiłem ze swoją dziewczyną wycieczkę
                  w Neckermann w tym hotelu od 6 czerwca 2 tygodnie. Ucieszyły nas pozytywne
                  opinie o nim. ( Chciaż będąc na Krecie i Ibizie wybieraliśmy najtańsze i nie
                  przejechaliśmy się na tym. Poza jedzeniem na Ibizie!!!)
                  Zastanawiamy się tylko czy będzie większa grupka młodych fajnych ludzi, bo
                  samemu to trochę nudno. Może uda się stworzyć jakąś małą paczkę np. do
                  zwiedzania wyspy samochodem.
                  • Gość: Balbi Re: Rodos hotel Semiramis IP: 195.94.193.* 05.04.04, 09:30
                    Cześć Daniel,
                    Wygląda na to że spotkamy się na Rodos , a może nawet na lotnisku :-). Jadę w tym samym czasie!!!Fajny pomysł aby spróbować zebrać tych którzy się wybierają do tego hotelu w czerwcu jeszcze przed wylotem.
                    Pozdr, Balbi
                    • Gość: Daniel Re: Rodos hotel Semiramis IP: *.unused.zigzag.pl 05.04.04, 09:53
                      Cieszę sie że też się cieszysz :). Jeżeli masz dostęp do poczty to możemy
                      kontaktować się przez e-mail będzie troche szybciej to mój adres.
                      xdanielx@poczta.fm czekam na jakieś wiadomości. Pozdrawiam :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka