Gość: wisienka IP: 195.116.94.* 16.08.10, 13:27 Był ktoś z Was na Santorini??? Można prosic o jakieś relacje, ceny noclegów, jedzenia, dojazd z Aten itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: Santorini 16.08.10, 19:11 Z cenami u mnie kiepsko, ale z opisem innych kwestii podobno w miarę: betaki.freehost.pl W kratkach o moich wędrówkach po Helladzie - znajdź sobie Santorini z Anafi. Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisienka Re: Santorini IP: 195.116.94.* 17.08.10, 21:48 Super, dzięki za linki. Też kocham Aten i także udało mi się byc na greckim weselu w Galaxidi ))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia2 Re: Santorini IP: *.up.wroc.pl 18.08.10, 13:12 Byłam w zeszłym roku na Santorini w ramach objazdu na własną rekę po kilku cykladzkich wyspach (Paros, Antiparos, Naxos, Amorgos i Santorini). Noclegu na Santorini nie rezerwowaliśmy wcześniej- w porcie czeka mnóstwo ludzi, którzy oferują kwatery. Właśnie w ten sposób i my znaleźliśmy nasz nocleg- w Kamari, za 25 euro (za noc, od 2 osób), apartament: 2 pokoje, z 2 balkonami, lazienką,, aneksem kuchennym, na dole basen (nie korzystaliśmy). Pożyczaliśmy quada, którym objechaliśmy wyspę (ceny dokładnie nie pamiętam ale chyba około 20-30 euro za dzień). Stolowaliśmy się w knajpkach (ceny różne, w zależnośći co i gdzie się jada,np. sałatka grecka około 5,5 Euro), śniadania przygotowywaliśmy sobie sami. Pozdrawiam i życzę udanego pobytu na Santornini! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisienka Re: Santorini IP: 195.116.94.* 18.08.10, 14:14 ooo to super, i wcale nie tak drogo, chodziło mi przede wszystkim o cenę noclegów. Zawsze marzyłam żeby zobaczyc Santorini, więc może mi się w końcu uda.A wie ktoś jak z dojazdem z Aten, ile kosztuje prom we 2 strony itp. Będe wdzięczna za każde info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Santorini IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.08.10, 14:27 ceny możesz sprawdzić na paleologos.forth-crs.gr/english/npgres.exe?PM=BO rozpoczynając "fikcyjną" rezerwację. Na Santorini promy pływają z Pireusu i ich ceny znacznie się miedzy sobą różnią w zależności od przewoźnika i szybkości promu. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Santorini 18.08.10, 18:04 Nie wiem czy ja to pisałam na stronie, ale my trafiliśmy na promocję w liniach Blue Star Ferries i płaciliśmy za bilet w jedną stronę po 10 euro (z Pireusu). W tym czasie normalny bilet kosztował 33 euro. Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
padmek Re: Santorini 16.09.10, 18:14 Cześć. Polecam Hotel Anny w Perissa Beach (z basenem), świetnie położony, 30 m od plaży ale nie przy bardzo hałaśliwej głównej drodze, z bezpłatną pralnią: poza sezonem: 20 euro/os. Także Tavernę Volcano, jakieś 80 m na prawo od hotelu: mousaka 6,75; souvlaka 6,50. Dalsze info: www.greekislands.gr, www.santorini-island.gr. Pozdraw. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś