Dodaj do ulubionych

Kalypso Cretan Village 19.06.2011

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.10, 12:32
Witam, planujemy wylot na Kretę do hotelu Kalypso Cretan Village 19.06.2011r. (wylot z Krakowa,biuro Triada). Jeśli ktoś leci w tym samym czasie do tego hotelu, to proszę o kontakt :)
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: 87.204.55.* 06.01.11, 17:05
      My lecimy tydzień później do tego hotelu też z Krakowa. My to znaczy dwie pary plus dzieci w wieku 12 i 14 lat.:-)) no i pewnie się spotkamy:-))
      • Gość: Karolcia Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.11, 21:48
        a my lecimy 05,06,2011 moze ktoś w tym terminie?
        • Gość: gbur Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 22:15
          ja lecę, ale nie chcę was poznać
          • Gość: Kerim Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: 78.133.253.* 02.03.11, 07:20
            My lecimy 29.05 sześć osób z Warszawy!!!
            • Gość: gość Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 20:55
              my nie , uff.... jak dobrze, że was nie spotkamy
          • Gość: edek destrakszyn Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.centertel.pl 21.08.11, 22:37
            i jak geju się bawiłeś ....
            dupa była cerowana?
    • Gość: fffff UWAGA UWAGA IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.03.11, 07:33
      Grecja to nie Egipt. Nie ma potrzeby łączenia się w hotelowe stada
      • Gość: gość Re: UWAGA UWAGA IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 10:18
        niestety moda z forum Egipt zalewa teraz inne: Turcja, Grecja, smutne to :(
        • Gość: Kerm Re: UWAGA UWAGA IP: *.unused.derbynet.waw.pl 04.03.11, 20:52
          Do budy Burku!!!
          • Gość: gość Re: UWAGA UWAGA IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 20:56
            sssij palancie
            • Gość: Karolcia Re: UWAGA UWAGA IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 10:51
              Tylko, że niektorzy ludzie w porownaniu do was maja mozg i nie wypisuja takich g~łupot a po 2 czasami fajnie jest kogos poznać i razem wypożyczyć np samochod :D ale skoro wy jesteście miliarderami to nie wiem dlaczego jedziecie do tego hotelu? hihihih
              • Gość: autor Re: UWAGA UWAGA IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.03.11, 10:54
                żeby wypożyczyc samochód nie trzeba być miliarderem...
                • Gość: Karolcia Re: UWAGA UWAGA IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 10:59
                  Nie wiem czy kiedyś byles na Krecie i oriętujesz się w cenach widac nie...
                  wynajem samochodu na dobe to granica 230 euro :) wiesz rozkladajac to na 4 zawsze jakos mniej wychodzi.. Prosze Pana
                  • Gość: Karolcia Re: UWAGA UWAGA IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.11, 11:01
                    a z 2 strony nie mam zamiaru z Wami dyskutowac bo niektorych tu sie po prostu nie da.. Jesli sa chetne osoby napewno się odezwa, a jak wy nie potraficie sie zachowac to po prostu zamilknijcie
                  • Gość: autor Re: UWAGA UWAGA IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.03.11, 11:01
                    230e z dobę???

Ktoś cię zrobił w bambuko... No chyba, ze wynajmowałaś porshe...
                  • Gość: timmy Re: UWAGA UWAGA IP: 88.220.106.* 06.03.11, 13:00
                    30-40euro za dzień a jak na dłużej to jeszcze taniej ..... pod warunkiem że nie porsche bo wtedy faktycznie drożej
                  • Gość: ola Re: UWAGA UWAGA IP: *.mikolow.multimetro.pl 17.06.11, 14:55
                    Sorry ale wynajem samochodu na Krecie na 5 dni to okolo 100 euro. My akurat znalezlismy za 80 euro na 5 dni, z czego moglismy jeszcze sobie te 5 dni rozlozyc na po 2 , potem 2 dni rpzerwy 9ze wzgledu na mala) i kolejne 3. Takze jakies dziwne ceny podajecie
                  • Gość: skok Re: UWAGA UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 17:19
                    bez przesady - 6 dni toyota auris - 260 euro - zjechałem całą Kretę.
                    • besta69 Re: UWAGA UWAGA 23.08.11, 17:36
                      My mieliśmy samochód klasy D (nomenklatura AUTOWAY), czyli KIA VENTO za 530 EUR na 11 dni, co daje niemal 50 EUR za dzień, ale już Panda kosztuje 335 EUR na ten sam okres, a Punto - 440 EUR. Przy najmie krótszym np. 3- dniowym ceny kształtują się następująco (w kolejności samochodów jak wyżej): 185/120/140 EUR. Mam cennik AUTOWAY - mogę podesłać.
    • Gość: marta Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.183.181.98.dsl.dynamic.eranet.pl 19.03.11, 00:06
      Witam ja też lecę ale 12 czerwca z Wrocławia z Triadą . Niestety też nie mogę nikogo znaleźć kto leci w tym czasie i trochę mnie to martwi . Proszę o kontakt osoby które już tam były lub lecą w tym terminie
      • Gość: yawoot Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.05.11, 00:52
        Witam. Ja również w tym terminie tylko,że z Bydgoszczy
      • najlepszymonia25 do endzia:Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 14.06.11, 20:56
        ja nie mam dzieci,lece z narzyczonym ;)
    • najlepszymonia25 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 07.05.11, 20:16
      Nikt nie leci do tego hotelu w moim terminie??
      • Gość: aaaa Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.11, 21:47
        ja lecę, ale nie chcę cię poznać, może tak być ? są tacy ludzie
        • najlepszymonia25 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 09.06.11, 20:36
          szkoda że nikt nie leci w moim terminie ...
          • najlepszymonia25 do endzia:Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 13.06.11, 22:16
            słuchaj a z jakiego biura lecicie??my z Triady?to się spotkamy ;)
            • Gość: edzia do najlepszymoni Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.static.sitel.net.pl 14.06.11, 15:36
              my też z Triady:) z lotniska w Balicach...będziemy wypatrywać hihi.A lecicie z dzieckiem?bo mój syn również szuka towarzystwa:)
      • Gość: edzia Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.static.sitel.net.pl 12.06.11, 22:32
        ja lecę do tego hotelu 19.06. z mężem i synem 12lat z krakowa na dwa tygodnie:)
    • besta69 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 13.06.11, 22:02
      Mam prośbę do wszystkich udających się do Kalypso przede mną (ja lecę 24/07): bądźcie uprzejmi wrócić na forum i podzielić się świeżutkimi wrażeniami. Widzicie jak ich mało :(
      Miłego urlopu wszystkim, którzy kochają greckie wakacje i tym, którzy jeszcze o tym nie wiedzą.
      • Gość: jagu-3 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 18:17
        Witam. Byłam w zeszłym roku.Hotel z pięknymi widokami ale na totalnym odludziu.Długa droga z lotniska. Pokoje przyzwoite, czego nie można juz powiedzieć o łazienkach. Plaża przy hotelu kamienista, najbliższa piaszczysta w Damnoni, można dojechać płatnym busem lub przejść się po górach. Generalnie hotel dla par na romantyczne wakacje.Nie dla imprezowiczów i nie dla rodzin z dziećmi. Dużo polskojęzycznej obsługi i większość gości z Polski.
      • Gość: karolpl Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.11, 14:29
        witam! w tym miesiacu wrocilam wlasnie z tego hotelu i powiem szczerze,ze jak dla mnie bylo super! fakt, bylam na przelomie maja i czerwca i nie bylo wtedy prawie zadnych dzieci,srednia wieku dosyc wysoka, tłumów brak... ale z tego co wiem po naszym wyjezdzie troche ludzi przybyło... hotel położony swietnie, jesli ktos chce odpoczac od tłumu, w ciszy i spokoju;3 baseny, zatoka bardzo malownicza ... do Plakias z 4 km, mozna tam zrobic jakies zakupy w markecie i wypozyczyc auto( ok 50 €/doba), wiecej atracji tam nie ma...mysle o powrocie w to samo miejsce w przyszlym roku... jesli ktos chce wiecej konkretow, to prosze pytac...
        • besta69 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 20.06.11, 21:14
          Super i wielkie dzięki, że chcesz się podzielić wrażeniami. Mam oczywiście wiele pytań, ale najważniejsze to:
          - jakie są pokoje, na które wiele osób narzeka? Czy rzeczywiście mają niski standard - zwłaszcza łazienki?
          - czy widok na morze jest ze wszystkich pokoi, czy można trafić jakiś nieszczególny widoczek? Czy w związku z tym warto "negocjować" już w recepcji przy zakwaterowaniu?
          - jakie jest jedzonko?
          - I... skoro jak się domyślam zwiedzałaś wyspę samochodem, jak radziłaś sobie z policją i radarami?

Czekam również na inne świeżutkie wrażenia. Bardzo jestem ciekawa, zwłaszcza że namówiłam całą grupę moich znajomych (w sumie naście osób) i czuję się troszkę odpowiedzialna za wybór tego właśnie miejsca. Będę szczerze zobowiązana, naprawdę :)
          • Gość: karolpl Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 11:27
            policji i radarow jakos nie zauwazylam... no moze w Plakias przypadkiem jakis radiowoz kiedys nas minął... drogi byly kręte, puste i nie bylo tragedii, jesli po Polsce sie jezdzi to i tam człowiek da rade :)( ale nie ma co szalec, jesli kierowca bedzie jezdzil przepisowo, bedzie wszystko Ok-jak wszedzie zreszta...). Znacznie gorzej wygladalo to z perspektywy pasazera autokaru, kiedy nas wiezli z lotniska, ale juz w "osobówce" było zupelnie normalnie... za auto placilismy 42 €/dobe + benzyna 1,79 /litr -troche drogawo, ale nie bylo wyjscia...

Jesli chodzi o pokoje, to nie wiem skad te lamenty i narzekanie...każdy kto troche pojezdzil po swiecie doskonale wie, ze standard hoteli w Afryce( np Egipt i Tunezja, bo wszyscy zwykle te kraje porównują ) jest wielce odmienny od tego co sie spotyka w hotelach europejskich sredniej klasy ... Pokoje nie sa tak przestronne( te standardowe przeznaczone dla 2 osob) ani tak tak bogato wyposażone, ale przeciez komu to potrzebne ? łóżko, łazienka, klima i czystość - to chyba wszystko czego powinnismy oczekiwac na wakacjach, bo chyba nikt nie jedzie tam by przesiadywac w pokoju, prawda?Chyba wszystkich gosci Triady zakwaterowano w "niebieskich domkach" z widokami na basen i morze ( bo to czesto w 1 poziomie bylo)...

W Kalyspo są 3 baseny , urocza zatoka i plaza Damnoni w okolicy... jesli jedziecie paczką przyjaciół, to nie ma możliwości byście sie tam zle bawili...codziennie sa wieczorne animacje, wieczor grecki, taniec brzucha i jakis balet, znaczy cos w rodzaju dyskoteki . Animatorem jest 25 letni Tunezyjczyk-Mehdi. Wezcie jakies swoje płyty, bo ma maly repertuar :), za barem stoi przesympatyczny młody Grek- Grigorij, ktory całkiem dobrze mówi po polsku i leje "po rosyjsku" lub Alkis -sporo starszy od niego Grek, bardzo oszczedny w rozlewanych % alkoholu :) ... Ponadto, w recepcji pracuje p.Grzegorz, a w restauracji jego zona p.Joanna - zapytacie to pomogą :)...
            Jedzienie ? kwestia gustu... wszystko to co powinno byc... dania miesne, sporo zapiekanek róznego rodzaju, swieze warzywa i desery... nie było na co narzekac...
            To byly moje kolejne wakacje na Krecie ( wczesniej w okolicy Hersonissos) ale zdecydowanie bardziej mi sie te okolice podobaly i powiem szczerze ze w przyszlym roku w maju mysle o kolejnej wizycie . Wole maj, bo nie jest tak tloczno i goraco jak w "sezonie"...
            jesli chcesz jakies fotki , to podaj maila a wysle cos z reala, a nie po obrobce, lecz zapewniam ze i tak powinno sie Tobie spodobac...
            • besta69 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 21.06.11, 15:38
              Dzięki za obszerną relację - wielkie dzięki. Jeśli mogę prosić fotki na maila besta69@gazeta.pl - będę wdzięczna. Zawsze to lepiej zobaczyć prawdę nieobrobioną :)
              Napisz jeszcze - jeśli możesz - czy w Plakias jest co robić, czy są fajne knajpki, sklepiki - tak na wieczór, gdyby nam się nudziło a do Retymnonu nie chciało akurat wyskoczyć.
              Pozdrawiam.
              • Gość: chechel Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.ilkus.net 17.07.11, 19:28
                Myślę że lepszego wyboru nie mogłaś dokonać. Wróciliśmy z tego hotelu po 14 dniach pobytu 10 lipca. Co mogę powiedzieć:
                1. Położenie - raj na ziemi. Mały (250 osób) kameralny hotel położony nad samym morzem, ale tu z kąpielą jest problem, bo jest to raczej zatoka dla nurków ( ok. 10m. głębokości). Ten fakt rekompensują 3 baseny, ale ze słona wodą. To żadna przeszkoda. Położenie rekompensuje wszystko. Widoki nieziemskie. Do najbliższej plaży w Plakias 6 km. taksówką kosztuje to 7 euro od wszystkich w jedną stronę. Jest też hotelowy Bus dowożący na plaże chyba 3 euro od osoby, nie korzystałem więc trudno mi coś na ten temat powiedzieć. Ale chyba nie warto bo lepiej wynająć taksówkę. W skali od 1 do 6 oceniam na 7.
                2. Wyżywienie: W wersji All Inclusiv masz wszystko. Śniadania, obiady, kolacje. Napoje w ciągu dnia w 2 barach, wieczorem po 18 w jednym barze. Drinki z tzw. lokalnych alkoholi typy wódka, brandy, gin, raki, piwo bez ograniczeń do 22.30. To taka mała uciążliwość. Ale za barem stoi przesympatyczny młody grek Grigorij i słowak Ricardo. Wszystko z nimi załatwisz, nawet po 22.30. Jeżeli Ty jesteś dla nich uprzejma to oni są uprzejmi dla Ciebie. To taka zasada w tym hotelu. Co do wyżywienia. Powiem szczerze że nie rozumiem komentarzy negatywnych na forach odnośnie tego hotelu. Jest wszystko i każdy znajdzie coś dla siebie. Oczywiście nie ma schabowego z kapustą ani grochówki czy bigosu tak jakby chcieli polacy, ale za to masz co najmniej 3,4 rodzaje mięsa do obiadu i kolacji, ryż, frytki, ziemniaki, niezliczoną ilość surówek, serów owoce morza z których ja osobiście nie korzystałem bo po prostu nie lubię. Wyżywienie w skali od 1 do 6 oceniam na +5. Tego nie ma się co obawiać. Jest ok. chyba że ktoś na co dzień jada kawior, to wówczas będzie miał problem. My byliśmy w 3 rodziny 3 osobowe i nikt nie narzekał przez cały pobyt.
                3. Recepcja i pokoje: Na recepcji sympatyczny polak Grzesiu który zawsze służy radą. Pokoje ok. 35 m z łazienką i aneksem kuchennym i lodówką. Oczywiście klimatyzowane. Fakt, nie są one jakieś oszałamiające, ale coś za coś. Są przede wszystkim czyste, codziennie sprzątane, łącznie z codzienną wymianą pościeli, tylko w jakim celu. A ileż czasu spędzasz w pokoju hotelowym? Maksymalnie 8 godzin. Pokoje i obsługę oceniam na +4.
                4. Animacje dzienne i wieczorne prowadzone przez dwóch bardzo niesympatycznych tunezyjczyków i 2 fajne polki z Triady, którym ci arabowie nie pozwalali na wiele. Ale dało się przeżyć. Ocena 3.
                Polecam wynajęcie samochodu na 3,4 dni. Wówczas można zwiedzić całą wyspę. Najtaniej i to jest sprawdzone to wypożyczalnia w Polsce AutoWay w Gdańsku. Bardzo niskie ceny ok. 30 euro za dzień i masz wszystko. Samochód o określonej godzinie podstawiony pod hotel i odebrany w tym samym miejscu, nawet bez twojego uczestnictwa. Na miejscu wypożyczenie auta wychodzi drożej.
                Ogólnie powiem tak. Regularnie na zagraniczne wczasy jeździmy od paru ładnych lat. Nie oczekujemy poziomu Hiltona bo na to nas nie stać. Oczekujemy natomiast miłej obsługi, dobrego jedzenia, czystych pokoi i słońca. Resztę organizujemy sobie sami. Jak masz spełnione te warunki i fajne towarzystwo to cóż więcej potrzeba do szczęścia w ciągu 2 tygodni?. My byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu i każdemu będziemy ten hotel polecali. Pewnie w przyszłym roku już tam nie pojedziemy, bo nie wchodzimy z założenia drugi raz do tej samej wody. Ale naprawdę warto tam pojechać. Ogólna moja ocena w skali od 1 do 6 to 5.
                Jedynym niestety mankamentem tego hotelu i to mówię z całą odpowiedzialnością są nieliczni polscy turyści którym niestety wydaje się że jak już oszczędzali przez cały rok na wymarzone wczasy to w ramach tego powinni mieć to czego chyba brakuje im w domu. A tak jest wszystko ok. Gorąco polecam i życzę miłego pobytu. W razie pytań służę pomocą.

• besta69 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 17.07.11, 22:37
                  Wielkie dzięki za te jakże pozytywne informacje. My też jeździmy w różne miejsca i także za każdym razem w inne miejsca - wszak świat jest taki piękny. Nie wymagamy warunków ani serwisu na poziomie 6*, jeśli płacimy za 4*, choć o wyborze tego akurat hotelu zdecydował jego kameralny charakter, bajeczne otoczenie i lokalizacja poza kurortami pełnymi turystów. Sklepy, knajpy i pasaże handlowe mamy w Warszawie i na urlopie bardzo za nie dziękujemy. Zresztą zawsze szukamy takich miejsc :) Wierzę, zwłaszcza po lekturze Twojego posta, że i tym razem nam się uda spędzić romantyczne wakacje w troszkę mniej skomercjalizowanym miejscu.
                  Jeszcze raz bardzo dziękuję.
                  P.S. Możesz napisać gdzie mieliście pokoje i czy był straszny tłok w restauracjach i przy basenie? Wydawało mi się, że widziałam na którymś zdjęciu numerki na stolikach - czy oznacza to, że stoliki są przydzielane na stałe? Czy pokoje mają widok na morze, czy za tę przyjemność trzeba dodatkowo płacić?
                  • Gość: chechel Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.ilkus.net 17.07.11, 23:38
                    Już Ci odpowiadam.
                    Stoliki w restauracji są numerowane tylko i wyłącznie dla wygody personelu. Po prostu napoi i wina do obiadu i kolacji nie przynosisz sam tylko robią to kelnerzy w tym polka żona Grzegorza z recepcji.
                    Tłoku na basenach ( 3 ) nie ma. 1 basen ma ok 10 leżaków, 2 około 16, trzeci duży ok 40. Dochodzi jeszcze tzw. zatoka gdzie leżaków jest ok. 30. Problem stanowią natomiast durni polacy ( przepraszam ale inaczej tego nie nazwę ) którzy zajmują leżaki już wieczorem kładąc na nie ręczniki aby mieć zajęte miejsce, po czym z tych leżaków korzystają godzinę lub dwie, ale teoretycznie są one cały dzień zajęte. No cóż taka natura naszego turysty. Ale jest wyjście z tej kłopotliwej sytuacji. Po prostu zrzucić ręczniki bo to przecież nie zarezerwowane miejsce w pociągu czy autobusie a możliwość dana przez hotel dla wszystkich. Co do tłoku w restauracji. Jest mała kolejka zaraz po ustalonej godzinie posiłków kiedy oczywiście nasi turyści się rzucają na wszystko bo być może czegoś potem zabraknie. Nie zabraknie, posiłki są donoszone na bieżąco i warto iść te pół godziny później aby uniknąć stania w kolejce. Co do pokoi. Nie są one najwyższego standardu, szczególnie łazienki. Wszystkie są z widokiem na morze, posiadają taras na parterze lub balkon na piętrze. Pokoje są przydzielane odgórnie przez menagerkę hotelu ( córkę właściciela hotelu) i można je zamieniać, tylko na nic lepszego nie możesz liczyć. Są jednakowe. To nie Egipt czy Turcja, danie w łapę paru euro nic nie daje, zresztą oni tego nie praktykują. Co do kameralności. Jeszcze w tak spokojnym i kameralnym hotelu na wakacjach nie przebywałem. Widoki wspaniałe. Życzę wspaniałych i romantycznych wakacji, a ten hotel na pewno Ci to zapewni. Pamiętaj to są tylko 4* i dokładnie 4, nie więcej, ale cena imprezy jest adekwatna do panujących tam warunków. Ogólnie jest całkiem nieźle za te pieniądze. Aha i jeszcze jedna uwaga. Może się zdarzyć że przez kilka kolejnych dni będzie wiał bardzo silny wiatr, ale to taki naprawdę bardzo silny. Wówczas wieczorem jest trochę chłodniej. Jakiś jeden sweter na cały pobyt w zupełności wystarczy. Udanego wypoczynku.
                    • besta69 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 18.07.11, 17:45
                      Bardzo dziękuję za kolejne informacje, szczególnie te o sweterku :)

W innym wątku pytałam o wycieczki. Może w wolnej chwili podzielisz się jakimiś wrażeniami?

A dodatkowo jeszcze pytanko dot. lotów: jakieś opóźnienia i co w wykwaterowaniem w dniu wyjazdu? Pozdrawiam, Beata
                      • Gość: chechel Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.ilkus.net 18.07.11, 21:13
                        Kreta jest wyspą o max szerokości 90 km a długości ok. 300 km. My akurat byliśmy zakwaterowani w Kalypso koło Plakias. Wynajęliśmy samochód na parę dni. Myślę że 3 dni wynajęcia całkowicie wystarczy, chyba że ktoś chce zwiedzić całą wyspę, ale wówczas to i miesiąc jest za mało. Według rad Grzegorza z recepcji byliśmy w Hersonisos na północy Krety ok 50 km, warto, klimat starych uliczek i architektury nie do opowiedzenia, trzeba zobaczyć. Mniej więcej tyle samo jest do Chanii, ale ponoć jest to dokładne powtórzenie Hersonisos, więc zrezygnowaliśmy i pojechaliśmy po raz drugi do Hersonisos. Tam zrobiliśmy bardzo fajne zakupy typu pamiątki, wyroby ze skóry i inne badziewia w bardzo dobrych cenach. W kolejnym dniu pojechaliśmy na wschód wyspy w kierunku słynnej plaży Matala gdzie ponoć do dzisiaj przebywają autentyczni hipisi, ale tam nie dojechaliśmy ze względu na bardzo karkołomne drogi. Po prostu jedziesz dróżką o szerokości 3 m a wokół masz same przepaście. Odwiedziliśmy 2 klasztory i daliśmy sobie spokój. Ogólnie nie należymy do ludzi którzy na siłę próbują coś zwiedzić. Całkowicie wystarczył nam pobyt w hotelu i wieczorne wypady do Plakias. Tam jest wspaniale, tawerny, zabytki kreteński port. Po drodze masz plaże w Damnonii i piaszczyste plaże na wybrzeżu. Co do opóźnień, to nasz wylot był opóźniony o ok.40 min. Ale to nie było z winy biura podróży, przelot i powrót był przez Triadę perfekcyjnie zorganizowany. W tym czasie siedzieliśmy w samolocie i od pilota usłyszeliśmy że ze względu na bardzo silne wiatry na lotnisku na Krecie nasz samolot nie może odlecieć. I tak faktycznie było. Przez pierwsze 2 dni naszego pobytu, a wcześniej przez poprzednie 5 dni wiatr był tak mocny że w Polsce było by to nazywane huraganem. Ale ponoć tam to norma. Jak źle trafisz w pogodę to może tak wiać przez 7 dni. Ale temperatura jest oczywiście bardzo wysoka coś ok. 35 stopni. W związku z tym wiatrem była ta moja uwaga odnośnie sweterka lub chociażby koszuli z długim rękawem. Jak nie wieje to przez cały dzień i wieczór wystarczą majtki i klapki. Jak masz jeszcze pytania to pisz. Chętnie odpowiem. Pozdrawiam. Andrzej.
                        • besta69 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 18.07.11, 21:50
                          Oj, nieprzebrane źródło informacji z Ciebie :)
                          My lecimy ponoć 6:50. O której będziemy lądować, a o której "logować" się w hotelu? Możesz napisać. I jeszcze podobne pytanie dot. powrotu. I oczywiście jak wygląda godzina opuszczenia pokoju? Nastawić się na koczowanko przy basenie?

Beata
                          • Gość: chechel Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.ilkus.net 18.07.11, 22:06
                            Na lotnisku powinnaś być 2 godziny przed odlotem, lot trwa ok 2:20, transfer z lotniska do hotelu busem ok. 2 godzin. Identycznie z powrotem. Triada to wszystko zapewnia, a loty są tak ustalone że nie musisz koczować przy basenie. Doba hotelowa kończy się o godz. 12.00 i do tej pory masz wszelkie świadczenia. Więcej, na podróż dostajesz prowiant. Pozdrawiam.
                            • besta69 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 18.07.11, 22:21
                              Jeszcze raz bardzo dziękuję i pzdr.
                            • besta69 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 19.07.11, 18:45
                              Andrzeju, jeszcze jedno mam pytanko, jeśli można. Czy aneks kuchenny jest jakoś wyposażony? Mam na myśli czajnik elektryczny i szklanki na przykład.
                              • Gość: chechel Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.ilkus.net 19.07.11, 21:39
                                Niestety. Aneks kuchenny ogranicza się do zlewozmywaka,lodówki, szklanek, okapu kuchennego, kosza na śmieci i paru szafek. Ale talerzyki i sztućce zawsze możesz zabrać z restauracji.
                                • Gość: gosc Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 11:13
                                  Czy są bezpłatne ręczniki plażowe?
                                  • besta69 Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 04.09.11, 18:08
                                    Niestety. Ręczniki trzeba mieć własne.
                                    • Gość: T Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 08:47
                                      TDZIĘKI, LECĘ 18/09 NA 2 TYG., NARESZCIE WAKACJE! BYLIŚCIE ZADOWOLENI Z POBYTU?
                                      • maaciejkaa Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 30.01.12, 15:34
                                        Czy w tym roku jakies polskie biuro ma ten hotel w ofercie? Nie widze go ani w Triadzie ani w Sky Club. Ktos coś wie?
                                        • Gość: e.ta Re: Kalypso Cretan Village 19.06.2011 IP: *.ip.netia.com.pl 31.01.12, 07:14
                                          exim tours
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka