Dodaj do ulubionych

BP Aquamaris Bielsko-Biała

• Gość: Jarek Pozew zbiorowy IP: *.elpos.net 03.10.11, 08:28
      poszukujemy osób które chciałaby dołączyć do pozwu zbiorowego przeciwko Aquamaris za nierzetelne i niezgodne z zapisami umowy wykonanie usługi turystycznej
      • Gość: gość Re: Pozew zbiorowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 08:46
        Witaj Jarek!
        Jest nas wiecej! Chętnie się do Was przyłączę pogadam z resztą.
        Wyślij mi swoje namiary
        Pozdrawiam
      • Gość: anul Re: Pozew zbiorowy IP: *.40.94.238.threembb.co.uk 05.10.11, 02:27
        z checia tez dolaczylibysmy sie ale na jakich zasadach planujecie to zrobic ?? w jakim byliscie hotelu i kiedy ?? my dostalismy odpowiedz co do reklamacji 100 zl na wykorzystanie u nich w biurze!TRAGEDIA!
        • Gość: kasia_ Re: Pozew zbiorowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 09:58
          aleee tupet!!!!! ja tez dołączę z checia do pozwu, proszę o maila. Czekamy do piatku - wtedy musza dac nam odpowiedź co do reklamacji.

pozdrawiam,
      • Gość: Jarek Re: Pozew zbiorowy IP: *.elpos.net 05.10.11, 10:59
        piszcie na boskijerry@gazeta.pl

poprosimy o ewentualne skany dotychczasowej korespondencji i zdjęcia

chcielibyśmy zebrać jak najwięcej osób
        pozew zbiorowy to nowość i nie wszystkie sądy umieją się tym zająć
        • Gość: pand Re: Pozew zbiorowy IP: 157.158.95.* 12.10.11, 14:22
          Nie wiem, jak Wasze rozpatrzenia reklamacji, ale pokrótce - wyobraźcie sobie, że zapłaciłam za pokój z widokiem na morze, którego nie dostałam. Rezydentka zbywała mnie kolejnymi terminami i w pewnym momencie wkurzyła mnie na tyle, żeby poinformować pseudobiuro o tym, co wyczynia (m. in. straszenie policją, ignorowanie zwalnianych pokoi itp.) - mejla wysłałam do nich jeszcze z wakacji i oczywiście dołączyłam go do reklamacji składanej po powrocie. Dołączyłam także m. in. zdjęcia i potwierdzenie przez gości hotelu, że było tak, jak piszę. W odrzuceniu reklamacji dowiedziałam się, że w warunkach ogólnych uczestnictwa jest zapis zgodnie z którym powinnam mieć reklamację zaparafowaną przez rezydentkę, a tego nie mam, więc nie mają podstaw, żeby mi uwierzyć. Sprawdziłam - NIE MA TAKIEGO ZAPISU! Napisali mi, że rezydentka potwierdziła, że dostałam pokój z widokiem na morze... Ale to zwykła .... (tu same niecenzuralne określenia). Słowo kłamczuchy przeciwko dowodom. Olali zdjęcia, potwierdzenia, cennik z którego wynika, że to Aquamaris wymyślił sobie dopłaty do widoku na morze (właściciel hotelu potwierdził) i inne dowody, a do tego zasłaniają się zapisem, którego nie ma. Tak jak w czasie wakacji zmienili na stronie ofertę dot. mojego wyjazdu (m. in. śniadania, klimatyzacja, bezpłatna opcja late check out), tak nie mieli możliwości zmiany zapisów umowy, którą mam w ręce. Gdyby się dało, to na pewno by to zrobili...
          • Gość: Qbek10 Re: Pozew zbiorowy IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.11, 18:00
            Pierwszą reklamację odrzucili bezczelnie pisząc że kłamię! Druga reklamacja poszła przez Rzecznika Praw Konsumenta, podtrzymali to że kłamię!
            NIKOMU NIE POLECAM TYCH OSZUSTÓW!!!
            Jednym z punktów reklamacji był brak animacji. W ofercie cały dziań był zaplanowany, aerobik, rzutki disco klub, siatkówka etc, na spotkaniu organizacyjnym rezydent poinformował nas że ŻADNYCH ANIMACJI NIE BĘDZIE bo nie ma animatorów :] Te ... odpowiedzieli że po konsultacji z rezydentem stwierdzają że wszystkie animacje odbywały się planowo!
            Szkoda nerwów i zdrowia.
            Proszę Was jeśli chcecie miec fajne wakacje to jak najdalej od AQUAMARISU!!!
            • Gość: ija Re: Pozew zbiorowy IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.11, 20:53
              Ja składam wniosek do sądu. Trochę mnie to będzie kosztowało czasu ale nie można odpuszczać. Już emocje mi odeszły i teraz tak na chłodno stwierdzam że nie mogę tego tak zostawić....
      • Gość: niezadowolona Re: Pozew zbiorowy IP: *.174.224.174.rybnet.pl 02.08.12, 20:20
        jestem zainteresowana :( miałam wylecieć 20 sierpnia i du.a :(
      • Gość: ja Re: Pozew zbiorowy IP: *.174.224.174.rybnet.pl 02.08.12, 20:54
        jestem zainteresowana podam maila
        platynka1000@znajomi.pl
        • Gość: tom Re: Pozew zbiorowy IP: *.play-internet.pl 04.08.12, 08:10
          witam, jestem zainteresowany przystąpieniem do pozwu zbiorowego, dodam, ze w poniedziałek będę składał w Prokuraturze zawiadomienie o popełnieniu oszustwa przez p. prezes Aquamaris. Mój adres mailowy tomasz.oparski@gmail.com
      • Gość: Ariel Re: Pozew zbiorowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 10:57
        Chętnie dołącze sie do pozwu przeciwko aquamaris'owi moj e-mail to arielrutka@vp.pl
        Mnie też oszukała ta baba... wysłałem juz do prokuratury odpowiednie dokumenty przeciwko tym oszustom...
      • Gość: Ariel Re: Pozew zbiorowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 14:17
        Chętnie dołącze do pozwu. tez zostalem oszukany przez aquamaris. arielrutka@vp.pl proszę pisac.
    • Gość: zoli Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.11, 13:25
      Czy to biuro jeszcze istnieje? nie mogę znaleźć ich strony www, może ktoś podać ich adres?
      • Gość: Kuba Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.11, 18:24
        Jak chcecie zobaczyć dokumentację zdjęciową związaną z wyjazdem do grecji z tym biurem to piszcie na kubawlodarczyk5@wp.pl.Ogólnie rzecz biorąc masakra.Zapłaciłem za hotel 4 gwiazdkowy a byłem 2 dwu sam menadżer hotelu potwierdził że ma 2 gwiazdki.
    • e-wakacyjny.eu Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 29.01.12, 21:26
      biuro i oferta ok
      • Gość: frak Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.elk.mm.pl 30.01.12, 20:17
        Właśnie wróciłem z Teneryfy z Aquamaris.
        Cena rewelacyjna. 1480 zł/ all /7 dni/ hotel Perla Tenerifa w Puerto de la Cruz. Polecam!!!! Rewelacja.
        Same biuro wszystko przeprowadziło perfekcyjnie. Autobusy i samolot co do minuty. Miła i ładna rezydentka. Była na lotnisku, podczas kwaterowania, razem z gośćmi na Gomerze a także czekała aż wszyscy się odprawią przy wylocie. Nic polepszyć się już nie da. Myślę że wpadki przy debiucie (frycowe) o których można poczytać w postach z ubiegłego roku biuro ma już za sobą.
        • Gość: PPP Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.12, 16:13
          Wlasnie odwolali Teneryfe z 10.03 i ten hotel, powody nieznane. Kupilismy first minute ponad 8 miesiecy temu. Ciekawe czy kase oddadzą?
    • Gość: Gość Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.12, 14:00
      Troszkę się na nich zawiodłam. Byłam w ubiegłym roku w Grecji - Paralia . Było trochę zamieszania z hotelem a także zamieszanie z lotem powrotnym....ale ogólnie było super! Pani Iza - opiekunka i przewodniczka na wycieczkach - rewelacja
      • Gość: joanna czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.policja.gov.pl 10.05.12, 10:37
        czytam i czytam- dużo tej lektury.... wybieram się z nimi na Rodos pod koniec maja i trochę się obawiam jak z każdym biurem np zniesławiona Triada czy Itaka. Mam tylko nadzieję że wszystko będzie ok. Jedno mnie zastanawia dużo tu naczytałam się o zbiorowych pozwach ale nikt nie napisał jak to się zakończyło???? więc piszcie piszcie czy ktoś wygrał sprawę czy sąd uznał jako wasze dziwne fanaberie.......
        • mon320 Re: czy ktoś wygrał z nimi?? 10.05.12, 11:46
          Z zasady krowa co dużo ryczy mało mleka daje.Ludziska się ponapinali, nakrecili, a później cała para w gwizdek. Typowe u nas, piszą, wrzeszczą na prawo i lewo, ale jeszcze podobnie jak Ty nie znalazłem postu z informacją o efektach zapowiadnych pozwów. A może kazdy chce mieć swoje 5 min i tylko tyle.
          Pozdrawiam
          • Gość: AquaSraqua Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: 157.158.95.* 10.05.12, 13:06
            Szczerze mówiąc, jeżeli piszesz do nich reklamację, załączasz dowody w postaci ZDJĘĆ i PISM (w tym potwierdzenie uczestników turnusu i pracownika hotelu, że było tak jak mówisz), a oni w odpowiedzi piszą Ci, że rozmawiali z rezydentką i nie widzą uchybień, a potem piszesz kolejne pismo podpierając się już pomocą rzecznika i znowu dostajesz odpowiedź w której niemal wprost piszą Ci, że kłamiesz, to chyba lepiej sobie takich sorry za słownictwo, ale jednak - szmaciarzy, odpuścić - bo z tego co słyszałam efekt jest taki, że wręczają Ci 100-200 zł zniżki na kolejny wyjazd... No chyba trzeba mieć w głowie powietrze z materaca, żeby drugi raz wybrać się z nimi gdziekolwiek... A już najlepszym hitem jest "rezydentka Ania bardzo sympatyczna i merytoryczna" - ja ją zapamiętam jako oszustkę i naciągaczkę, która nawet po moim powrocie do domu potrafiła smarować do mnie sms-y w których twierdziła, że załatwiła mi rzeczy, których tak naprawdę nie zorganizowała, na co zresztą miałam dowody i zarzucając mi kłamstwa, które z kolei świadczyły o tym, że nie miała bladego pojęcia o tym, kto był pod jej rzekomą opieką. Wielce oburzona, że śmiałam złożyć na nią skargę na którą naprawdę, z ręką na sercu, absolutnie zasłużyła. Także zdania nie zmieniam - odradzam na 1200%
            • Gość: joanna Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.policja.gov.pl 10.05.12, 13:38
              jak wrócę po 10 czerwca obiecuję wypowiedzieć się na tym forum. Mam tylko nadzieję że wszystko będzie ok bo jadę z dzieckiem. a tak na marginesie dlaczego pomimo tylu negatywnych opinii mają praktycznie wyprzedane wycieczki? to mnie zastanawia- no chyba że lecą z nimi tacy jak ja czyli pierwszy raz korzystają z ich usług. czas pokarze do usłyszenia na forum
              • Gość: AquaSraqua Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: 157.158.95.* 10.05.12, 13:43
                W tym roku nie wybieram się na zagraniczne wakacje, więc nie mam rozeznania, ale może po prostu mają konkurencyjne ceny z których wynika to zainteresowanie ofertami? W każdym razie nauczona doświadczeniem, wolałabym już dopłacić i jechać z kimkolwiek innym, bo wątpię, aby ktoś potrafił spieprzyć wakacje bardziej niż oni :( Niemniej jednak Tobie życzę udanego wypoczynku, może będziesz mieć więcej szczęścia+kompetentnego rezydenta+przyzwoity pokój!
            • mon320 Re: czy ktoś wygrał z nimi?? 10.05.12, 15:57
              Gość portalu: AquaSraqua napisał(a):

> Szczerze mówiąc, jeżeli piszesz do nich reklamację, załączasz dowody w postaci
              > ZDJĘĆ i PISM (w tym potwierdzenie uczestników turnusu i pracownika hotelu, że b
              > yło tak jak mówisz), a oni w odpowiedzi piszą Ci, że rozmawiali z rezydentką i
              > nie widzą uchybień, a potem piszesz kolejne pismo podpierając się już pomocą rz
              > ecznika i znowu dostajesz odpowiedź w której niemal wprost piszą Ci, że kłamies
              > z, to chyba lepiej sobie takich sorry za słownictwo, ale jednak - szmaciarzy, o
              > dpuścić - bo z tego co słyszałam efekt jest taki, że wręczają Ci 100-200 zł zni
              > żki na kolejny wyjazd... No chyba trzeba mieć w głowie powietrze z materaca, że
              > by drugi raz wybrać się z nimi gdziekolwiek... A już najlepszym hitem jest "rez
              > ydentka Ania bardzo sympatyczna i merytoryczna" - ja ją zapamiętam jako oszustk
              > ę i naciągaczkę, która nawet po moim powrocie do domu potrafiła smarować do mni
              > e sms-y w których twierdziła, że załatwiła mi rzeczy, których tak naprawdę nie
              > zorganizowała, na co zresztą miałam dowody i zarzucając mi kłamstwa, które z ko
              > lei świadczyły o tym, że nie miała bladego pojęcia o tym, kto był pod jej rzeko
              > mą opieką. Wielce oburzona, że śmiałam złożyć na nią skargę na którą naprawdę,
              > z ręką na sercu, absolutnie zasłużyła. Także zdania nie zmieniam - odradzam na
              > 1200%
              Piszesz "jak pamietam", a więc to zamierzchłe czasy. Watek jest o aquamaris, a nie jakiś upiorach z przeszłości. Oczekujemy informacji o TYM biurze.Pod tą nazwą funkcjonuja 2 lata, więc proszę o info od 2011, a nie starszych od węgla.
              Pozdrawiam
              • Gość: AquaSraqua Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.gwardii.osi.pl 10.05.12, 19:18
                Hahahh, no dobre, dobre, ubawił mnie Twój komentarz :) Nie pisałam o żadnych zamierzchłych czasach, tylko o zeszłym sezonie - sierpień 2011. Nie użyłam też sformułowania "jak pamiętam", tylko "ja ją zapamiętałam" - może będzie to dla Ciebie jakaś różnica. Pozdrawiam
            • Gość: pankracy Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.home.otenet.gr 05.06.12, 00:18
              A gdzie byłaś? Jakiego kierunku mam się wystrzegać?
              Czy to wszystko prawda....? Bo ja też się z nimi wybieram.
              Napisz więcej proszę.
          • Gość: joanna Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.policja.gov.pl 10.05.12, 13:11
            z ust mi to wyrwałeś-aś. Pamiętam jak byłam lata temu na riwierze olimpijskiej z dawnym tramp travel autokarem grosze płaciłam więc cudów nie oczekiwałam a okazało się wszystko ok miły czysty apartamencik rezydentka też porządku ale znalazło się oczywiście paru cwaniaków co czepiali się wszystkiego czego tylko można było a zapłacili nie więcej niż 600-700 zł!! w tedy takie ceny były. Teraz latam samolotem bo z autokarów "wyrosłam" i tak jak pisałam byłam z wielką Itaką czy Triadą też psów nawieszali co nie miara a potem cisza.... i nawet potrafili hotele wychwalać nie przyznając się że wcześniej inne zdanie mieli.
            Więc nadal czekam na odpowiedź czy ktoś wygrał faktycznie z nimi???
            • Gość: Ewa Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: 83.142.122.* 11.05.12, 07:48
              Witam, my mamy pierwszą rozprawę pod koniec maja, a sprawę założyliśmy pod koniec grudnia (po całym szeregu korespondencji z Itaką). Więc sprawy się ciągną, ale pieniądze zostały wydane i mamy nadzieję część z nich odzyskać, nie spieszy się nam. A wakacje były koszmarem. Nie wyjeżdżaj z Itaką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: joanna Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.policja.gov.pl 11.05.12, 10:23
                no i proszę! wątek dotyczy aquamaris a tu itaka wyskoczyła hymmm... byłam z nimi ze 3 razy i nie mam zastrzeżeń co wybrałam to dostałam ba mało tego pamiętam jak w Turcji byliśmy w oludeniz poszliśmy na ostatnią kolację przed odlotem bo tak było w umowie a potem właściciel kazał nam zapłacić my za tel do rezydentki ta pojawiła się w ciągu 15 min i sprawę załatwiła nikt nic nie musiał płacić
                • Gość: Anna35 Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.12, 09:22
                  "Joanna" a do którego hotelu na Rodos się wybieracie?
                  • Gość: joanna Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.policja.gov.pl 14.05.12, 12:33
                    Nautica Blue
                  • Gość: joanna Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.policja.gov.pl 14.05.12, 12:35
                    a co? też się z nimi wybierasz Anna35?
                    • Gość: Anna35 Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.12, 13:33
                      Tak. 16 czerwca do Sunland :)
                      • Gość: joanna Re: czy ktoś wygrał z nimi?? IP: *.policja.gov.pl 14.05.12, 14:41
                        no to powodzenia i udanych wakacji
    • Gość: asia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.policja.gov.pl 12.06.12, 12:13
      a ja wróciłam właśnie w sobotę po dwutygodniowym udanym i w wybranym przez siebie hotelu z małym dzieckiem. było ok.jak ktoś ma pytania to pytać
      • Gość: Anka35 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.12, 15:06
        Więc pytam... Gdzie Pani była i w którym hotelu?
        • Gość: asia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.policja.gov.pl 13.06.12, 13:11
          byłam na Rodos hotel nautica blue w terminie 26.05-09.06
    • egipcjanka8 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała 29.06.12, 14:44
      Nam anulowali zarezerwowane i 100 % opłacone pół roku wcześniej wczasy z wylotem 30 czerwca na Kretę dla 5 rodzin... dokładnie 8 dni przed wylotem.... powołując się na anulację lotu z powodu braku wystarczającej ilości 120 osób w samolocie...... Najlepsze jest to, że już 1 dzień później ten samolot znów pojawił się w sprzedaży....
      • Gość: zaba73 Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 08:10
        Nam odwołali rezerwacje we wtorek a wyjazd miał byc w piatek, zaproponowali dziadowski hotel. beznadziejne biuro nie polecam
    • Gość: AH Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.12, 19:48
      Dzisiaj o 18.00 ogłosili niewypłacalność i zawiesili działalność biura !!!
    • Gość: JW krętacze !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.12, 07:04
      zobaczcie na oświadczenie na stronie i pieczątkę pod oświadczeniem-jaki jest adres!!!-od blisko roku mieli siedzibę na ul Piastowska 2 tak jak SIOSTRA TEGO BIURA-OKServices- OK ?????
    • Gość: Kicia Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: 81.15.192.* 03.08.12, 09:06
      Chyba niezbyt wiarygodne skoro funkcjonowało jeden sezon
      • Gość: bielszczan Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 04.08.12, 09:46
        Szukamy osób chętnych do pozwu zbiorowego.
        • Gość: Monika Re: BP Aquamaris Bielsko-Biała IP: *.play-internet.pl 05.08.12, 22:30
          podajcie proszę info jak do pozwu się przyłączyć!! wojcik.m@poczta.onet.pl, ja walczę z nimi o odszkodowanie od listopada 2011 r !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka