Dodaj do ulubionych

Amnissos*** - Rethymnon - Kreta

01.05.04, 21:05
Czy ktoś ma jakieś info na temat tego hotelu lub zdjęcia prosze przesłać mi
na adres amnissos@vp.pl w tym roku się tam wybieram i chciałabym mieć
wszystkie informacje i zdjęcia !
Obserwuj wątek
    • Gość: znawca Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 11:01
      no to gratulacje ten hotel to nie jest najlepszy wybor
      • lidia0000 Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta 05.05.04, 08:30
        czemu ? coś nie tak ? Byłeś/aś tam jeśli tak to napisz jak tam jest !!!!
        • lidia0000 Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta 05.05.04, 08:31
          napisz mi na mail'a : amnissos@vp.pl
          • Gość: ala666 Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.smart.polish / 212.244.167.* 05.05.04, 10:34
            Wydaje mi się, że wybrałaś ofertę OASIS ja też chciałam wybrać jeden z ich
            hoteli ALKION (duża promocja tak jak na AMNISSOS) panie w biurze zapewniały że
            nie było w zeszłym sezonie żadnych zażaleń.Jednak jescze poszperałam i na
            zeszłorocznym forum znałazłam dokładny opis hotelu i był to koszmar a wpisów
            było kilkanaście. Ty wybrałaś inny hotel ale też "super okazja" więc "Znawca"
            może mieć rację, jeżeli już zrobiłaś wpłatę to jedż i baw się dobrze bo na
            samej Krecie napewno się nie zawiedziesz.
    • Gość: czarodziejka1 Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.04, 10:51
      Lidio, nie znam tego hotelu, ale tu znajdziesz kilka zdjęć i opis tego hotelu
      (tylko musisz je sobie powiększyć klikając).
      webtravel.wakacje.pl/o_info2.phtml?id_oferty=74820&id_terminy=1752427
      Serdecznie pozdrawiam :)
    • Gość: maga Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.04, 19:49
      Nie przejmuj się. Ten hotel jest naprawdę w porządku. Mieszkałam obok w
      Alkionie i trochę żałowałam, że nie trafiłam właśnie tam. Piszę "trochę", bo
      nie chciałam sobie zawracać tym głowy - Kreta jest zbyt piękna, a dwa tygodnie
      trwają zbyt krótko, żeby martwić się warunkami lokalowymi. Oczywiście Amnissos
      leży przy autostradzie, a także przy drugiej, lokalnej drodze, ale na środkowo-
      północnym wybrzeżu Krety większość hoteli jest tak usytuowana. Jego zaletami są
      za to ładny ogród z palmami, bungalowy pochowane w tym ogrodzie, przyzwoity
      basen (można w nim popływać, czego nie da się powiedzieć o basenie hotelu
      Alkion) i urozmaicone wyżywienie (Polacy, którzy tam mieszkali, chwalili). Do
      plaży jest parę kroków, a od obu ulic hotel oddziela zieleń. Dość kameralnie,
      nie ma tam tłumów, choć gdybym tam mieszkała, pewnie przeszkadzałyby mi
      wielojęzyczne, bardzo hałaśliwe animacje, ale co kto lubi... Jest barek przy
      basenie, obok hotelu przystanek, z którego co 1/2 g. odjeżdżają autobusy do
      Rethymno, kilka sklepików. Sama "miejscowość" to właściwie jedna z dzielnic
      hotelowych tego miasta, taka bardziej cicha i peryferyjna. Nad plażą jest
      przyjemny bar, z którego nad lampką retsiny można się raczyć zachodami słońca.
      Rozrywki typu dyskoteka, dancing itd w "wypasionym" hotelu El Greco, który nie
      narzeka na nadmiar gości, więc każdy kto zechce spędzić tam wieczór, zamawiając
      drinka lub dwa, jest mile widziany.
      • Gość: Lidka Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: 80.51.254.* 19.05.04, 20:23
        kto jeszcze coś ma ??
        • neronka Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta 19.05.04, 21:52
          Gdyby ktoś był zainteresowany wynajęciem samochodu to zapraszam:
          autoway_polska@wp.pl
          Reprezentuję firmę AUTOWAY, która jest jedną z lokalnych wypożyczalni aut na
          Krecie.
          Ich usługi i samochody sprawdziłam sama, na miejscu. Ceny są konkurencyjne, bo
          firma chce wejść na polski rynek.
          Wynajem aut na miejscu jest dużo droższy a poza tym szkoda wtedy czasu na
          szukanie wypożyczalni. Tutaj samochód odbiera się na lotnisku lub w biurze
          firmy. Istnieje możliwość podstawienia auta pod hotel.
          Proszę pisać i pytać a ja odpowiem i podam adres strony internetowej firmy.
          Strona jest narazie po angielsku, niemiecku i francusku, niebawem będzie też
          po polsku ze wskazaniem na mnie.

Polecam wszystkim i zapraszam.

Pozdrawiam
          Daga
          • neronka Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta 19.05.04, 22:02
            Trochę info o hotelu Amnissos:
            www.travelguide.gr/greece/en/acc/rth/amnissos.htm
            www.cretan-hotels.gr/amnisos.htm
            • Gość: Lidka Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: 80.51.254.* 20.05.04, 15:59
              Dzięki ale na tych stronkach już byłam .
      • Gość: Zbyniu Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:08
        Witam,
        Czy to prawda (było o tym w innym wątku) że plaża jest kiepska za to ten El
        Greco ma fajną (daleko to ?)
        Czy to prawda, że można ew. zamienić miejsce z sąsiednim hotelem KETI (gdyby
        sięokazało że pokój kiepski lub blisko tej ruchliwej drogi) ?

Pozdrawiam,
        Zbyszek
    • Gość: Boni Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 20:05
      Ja trafiłem do hotelu Amnissos dwa lata temu tylko na 3 dni, ponieważ pobliski
      hotel Gortyna był jeszcze w remoncie. Biuro Big Blue wywiozło nas do Amnissosa,
      ale zachowali się w porządku - jako rekompensatę dali nam bez dopłat klimę i
      trzeci posiłek przez całe wczasy, choć za to nie zapłaciliśmy. W Amnissos było
      b. dobre jedzenie i dużo. Jednak pokój był fatalny. Ciemny, z malutkim
      okienkiem, bez TV. W Gortynie jedzenie było ciut gorsze, ale pokój lepszy i
      plaża też.
      • Gość: Lidka Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: 80.51.254.* 24.05.04, 12:24
        dzięki za odpowiedź mam rozumieć że hotel był beznadziejny ??? tzn.wewnątrz
        było "nie fajnie" a na zewnątrz "super" ?
        • Gość: Boni Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 18:44
          Ja się odnoszę do pokoju - ciemnej klitki, w której praktycznie nie było
          miejsca. Bez TV. Sam hotel składa się z wielu ni to bungalowów, ni to
          pawilonów - takich domeczków z kilkoma pokojami na parterze lub na piętrze. Na
          zdjęciu to widać. Natomiast samo otoczenie jest ładne - dużo zieleni. Jedzenie
          zachwalam.
          • Gość: Anna Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 21:39
            czy jest jakaś możliwość wyboru pokoju?
            Rozumiem,że ty trafiłeś nienajlepiej, ale czy były
            pokoje lepsze i gorsze?
            Może bungalovy miały lepszy standard?
            Strasznie mnie zestresowałeś, bo jadę z 2 dzieciaków
            na 2 pokoje 2-u osobowe i jak nas gdzieś rozrzucą?
            Doradź, co robić!!!
            Anna
            • Gość: Boni Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 11:29
              Ja trafiłem tam zupełnie przypadkowo i tylko przejściowo (3 dni). Chyba jest
              mozliwość dobrania pokoi tak by były blisko siebie, ze wspólnym tarasem. Zobacz
              na innych wpisach (najlepiej wpisać "Amnissos" w wyszukiwarce tego forum, u
              góry strony) - są różne opinie. Na pewno mocnym punktem tego hotelu jest
              jedzonko!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka