lidia0000 01.05.04, 21:05 Czy ktoś ma jakieś info na temat tego hotelu lub zdjęcia prosze przesłać mi na adres amnissos@vp.pl w tym roku się tam wybieram i chciałabym mieć wszystkie informacje i zdjęcia ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znawca Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 11:01 no to gratulacje ten hotel to nie jest najlepszy wybor Odpowiedz Link Zgłoś
lidia0000 Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta 05.05.04, 08:30 czemu ? coś nie tak ? Byłeś/aś tam jeśli tak to napisz jak tam jest !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lidia0000 Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta 05.05.04, 08:31 napisz mi na mail'a : amnissos@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala666 Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.smart.polish / 212.244.167.* 05.05.04, 10:34 Wydaje mi się, że wybrałaś ofertę OASIS ja też chciałam wybrać jeden z ich hoteli ALKION (duża promocja tak jak na AMNISSOS) panie w biurze zapewniały że nie było w zeszłym sezonie żadnych zażaleń.Jednak jescze poszperałam i na zeszłorocznym forum znałazłam dokładny opis hotelu i był to koszmar a wpisów było kilkanaście. Ty wybrałaś inny hotel ale też "super okazja" więc "Znawca" może mieć rację, jeżeli już zrobiłaś wpłatę to jedż i baw się dobrze bo na samej Krecie napewno się nie zawiedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka1 Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.04, 10:51 Lidio, nie znam tego hotelu, ale tu znajdziesz kilka zdjęć i opis tego hotelu (tylko musisz je sobie powiększyć klikając). webtravel.wakacje.pl/o_info2.phtml?id_oferty=74820&id_terminy=1752427 Serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.04, 19:49 Nie przejmuj się. Ten hotel jest naprawdę w porządku. Mieszkałam obok w Alkionie i trochę żałowałam, że nie trafiłam właśnie tam. Piszę "trochę", bo nie chciałam sobie zawracać tym głowy - Kreta jest zbyt piękna, a dwa tygodnie trwają zbyt krótko, żeby martwić się warunkami lokalowymi. Oczywiście Amnissos leży przy autostradzie, a także przy drugiej, lokalnej drodze, ale na środkowo- północnym wybrzeżu Krety większość hoteli jest tak usytuowana. Jego zaletami są za to ładny ogród z palmami, bungalowy pochowane w tym ogrodzie, przyzwoity basen (można w nim popływać, czego nie da się powiedzieć o basenie hotelu Alkion) i urozmaicone wyżywienie (Polacy, którzy tam mieszkali, chwalili). Do plaży jest parę kroków, a od obu ulic hotel oddziela zieleń. Dość kameralnie, nie ma tam tłumów, choć gdybym tam mieszkała, pewnie przeszkadzałyby mi wielojęzyczne, bardzo hałaśliwe animacje, ale co kto lubi... Jest barek przy basenie, obok hotelu przystanek, z którego co 1/2 g. odjeżdżają autobusy do Rethymno, kilka sklepików. Sama "miejscowość" to właściwie jedna z dzielnic hotelowych tego miasta, taka bardziej cicha i peryferyjna. Nad plażą jest przyjemny bar, z którego nad lampką retsiny można się raczyć zachodami słońca. Rozrywki typu dyskoteka, dancing itd w "wypasionym" hotelu El Greco, który nie narzeka na nadmiar gości, więc każdy kto zechce spędzić tam wieczór, zamawiając drinka lub dwa, jest mile widziany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: 80.51.254.* 19.05.04, 20:23 kto jeszcze coś ma ?? Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta 19.05.04, 21:52 Gdyby ktoś był zainteresowany wynajęciem samochodu to zapraszam: autoway_polska@wp.pl Reprezentuję firmę AUTOWAY, która jest jedną z lokalnych wypożyczalni aut na Krecie. Ich usługi i samochody sprawdziłam sama, na miejscu. Ceny są konkurencyjne, bo firma chce wejść na polski rynek. Wynajem aut na miejscu jest dużo droższy a poza tym szkoda wtedy czasu na szukanie wypożyczalni. Tutaj samochód odbiera się na lotnisku lub w biurze firmy. Istnieje możliwość podstawienia auta pod hotel. Proszę pisać i pytać a ja odpowiem i podam adres strony internetowej firmy. Strona jest narazie po angielsku, niemiecku i francusku, niebawem będzie też po polsku ze wskazaniem na mnie. Polecam wszystkim i zapraszam. Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta 19.05.04, 22:02 Trochę info o hotelu Amnissos: www.travelguide.gr/greece/en/acc/rth/amnissos.htm www.cretan-hotels.gr/amnisos.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: 80.51.254.* 20.05.04, 15:59 Dzięki ale na tych stronkach już byłam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyniu Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:08 Witam, Czy to prawda (było o tym w innym wątku) że plaża jest kiepska za to ten El Greco ma fajną (daleko to ?) Czy to prawda, że można ew. zamienić miejsce z sąsiednim hotelem KETI (gdyby sięokazało że pokój kiepski lub blisko tej ruchliwej drogi) ? Pozdrawiam, Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boni Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 20:05 Ja trafiłem do hotelu Amnissos dwa lata temu tylko na 3 dni, ponieważ pobliski hotel Gortyna był jeszcze w remoncie. Biuro Big Blue wywiozło nas do Amnissosa, ale zachowali się w porządku - jako rekompensatę dali nam bez dopłat klimę i trzeci posiłek przez całe wczasy, choć za to nie zapłaciliśmy. W Amnissos było b. dobre jedzenie i dużo. Jednak pokój był fatalny. Ciemny, z malutkim okienkiem, bez TV. W Gortynie jedzenie było ciut gorsze, ale pokój lepszy i plaża też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: 80.51.254.* 24.05.04, 12:24 dzięki za odpowiedź mam rozumieć że hotel był beznadziejny ??? tzn.wewnątrz było "nie fajnie" a na zewnątrz "super" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boni Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 18:44 Ja się odnoszę do pokoju - ciemnej klitki, w której praktycznie nie było miejsca. Bez TV. Sam hotel składa się z wielu ni to bungalowów, ni to pawilonów - takich domeczków z kilkoma pokojami na parterze lub na piętrze. Na zdjęciu to widać. Natomiast samo otoczenie jest ładne - dużo zieleni. Jedzenie zachwalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 21:39 czy jest jakaś możliwość wyboru pokoju? Rozumiem,że ty trafiłeś nienajlepiej, ale czy były pokoje lepsze i gorsze? Może bungalovy miały lepszy standard? Strasznie mnie zestresowałeś, bo jadę z 2 dzieciaków na 2 pokoje 2-u osobowe i jak nas gdzieś rozrzucą? Doradź, co robić!!! Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boni Re: Amnissos*** - Rethymnon - Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 11:29 Ja trafiłem tam zupełnie przypadkowo i tylko przejściowo (3 dni). Chyba jest mozliwość dobrania pokoi tak by były blisko siebie, ze wspólnym tarasem. Zobacz na innych wpisach (najlepiej wpisać "Amnissos" w wyszukiwarce tego forum, u góry strony) - są różne opinie. Na pewno mocnym punktem tego hotelu jest jedzonko! Odpowiedz Link Zgłoś