Dodaj do ulubionych

lefkada czy thassos?

IP: *.tktelekom.pl 09.06.11, 11:43
szukam ciszy, greckiej atmosfery, jak najmniej komercji, spokojnych i niezatłoczonych małych plaż, ciekawych i klimatycznym miejsc do zwiedzania. Wybór ograniczony do tych dwóch miejsc, jest spowodowany możliwością w miarę nieuciążliwego dojazdu (Lefkada- prom, Thassos - najmniej kilometrów do przejechania).
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: lefkada czy thassos? IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.06.11, 13:05
      Moim zdaniem obie wyspy pod wieloma wzgledami sa bardzo do siebie podobne i obie sa celem podózujących samochodami z północy Europy, co sprawia, ze o braku komercji i niezatłoczeniu można mówić tylko w odniesieniu do konkretnych miejsc na obu wyspach. Jesli chodzi o zwiedzanie i klimaytczne miejsca musisz sobie poogladac zdjecia w necie i zdecydować które krajobrazy cię bardziej kręcą. Pomyliło ci sie coś z tymi promami- prm jest na Thassos, nie na Lefkade.
      • Gość: mmm Re: lefkada czy thassos? IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.06.11, 13:09
        Dobrym miejscem na szybkie zorientowanie się czego się można na danej wyspie spodziewać jest portal greeka.com
        www.greeka.com/ionian/lefkada/index.htm
        www.greeka.com/eastern_aegean/thassos/index.htm
        po lewej stronie w zakladkach Villages i Beaches sa opisy miejscowości/plaz oraz zdjęcia
    • Gość: mihalis Re: lefkada czy thassos? IP: *.ip.gronet.pl 09.08.11, 14:08
      witam. Byłem w lipcu na 16 dni Na Lefkadzie. Mieszkałem w miejscowości na południu wyspy o nazwie Mikros Gialos. Jest to pierwsza miejscowość za Nidri. Mała zatoczka z pięknymi widokami. Polańskich zero. Jak w reklamie. Miejscowość polecam obejrzeć na Earth. Co do wypadów, jednodniowa wycieczka z Nidri, od 10 rano do 18tej, cały dzień - Ithaka, Kefalonia i wszystkie najładniejsze plaże, zajebisty kapitan i skoki na główkę do wody ze statku, istna bajka.
      Dobra miejscówka to Wyspa Meganisi i tutaj można jązrobić na dwa sposoby, wypożyczyć łódkę cena ok 70euro na cały dzień( motor 25 koni plus bak benzyny), ewentualnie promem z autem na cały dzień. Byłem tak i tak, ale pierw łódką a potem autem bo się nam spodobało. Plaże Porto Katsiki MAX, Egremi MAX, Co ja będę się rozpisywał. Jest pięknie
      • Gość: miras Re: lefkada czy thassos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 21:36
        A masz może namiar na tą kwaterkę lub inną na lefkadzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka