sens_net 08.07.11, 15:03 Jak jest z paleniem w Grecji? Gdzie wolno palić w hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
otumani Re: pytanie do palących 08.07.11, 15:14 articles.cnn.com/2010-09-02/world/greece.smoking.ban_1_smoking-ban-nationwide-ban-health-minister?_s=PM:WORLD Mozna palic w hotelach majacych minimum 50 pieter lub w podziemiu - 3 m pod powierzchnia. Pal na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: pytanie do palących IP: 217.153.153.* 08.07.11, 15:29 można palić w wyznaczonych miejscach, w restauracjach. W pokojach są popielniczki. Raczej ludzie palą na balkonach. Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: pytanie do palących 08.07.11, 16:20 No cóż pewnie wiele zależy od miejsca, ale prawda jest taka że mniej więcej raz na kilka miesięcy pojawiają się głosy (szczególnie ministerialne lub z grona urzędników najróżniejszych służb, że od tej chwili już bezwzględnie będzie przestrzegany zakaz palenia. Co prawda powoli faktycznie zaostrza się przestrzeganie tego zakazu, ale idzie to naprawdę wolno. Zresztą poczytaj: Dalszy ciąg zmagań z zakazem palenia Papieros - tylko po 21? Grecja mniej przyjazna dla palaczy Generalnie prawda jest taka, że większość Greków jest bardzo niechętna wszelkim przepisom ograniczającym (ich mniemaniem) wolność. W szczególności tyczy się to wyspiarzy. To jest trochę tak jak z fotoradarami na New National Road na Krecie ... niby są a jednak stoją przykryte workami na śmieci, żeby przypadkiem żaden miejscowy nie pomyślał że w środku stoi fotoradar ... i trzeba z nim zrobić porządek (czyli wyrwać go z ziemi). Odpowiedz Link Zgłoś
elena1_1 Re: pytanie do palących 08.07.11, 23:04 Nigdzie nie spotkałam sie z zakazem palenia w hotelu,choiaz odwiedziłam już i kilka, większośc i tak pali na balkonie, a często i właściciele są palaczami.Nawet w sklepie spotkasz sprzedająego z papierosem w ustach.No cóż, taka mentalność Greków Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: pytanie do palących 08.07.11, 23:10 Z teg, co zdarzylam zauwazyc, Grecy pala jak,,smoki" i jakos nie widzialam, zeby ktos jakies nakazy przestrzegal?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: pytanie do palących IP: *.interkar.pl 09.07.11, 01:35 Byliśmy na Chalkidiki w 2008 roku- Hotel Akratos - znaczków "zakaz palenia" nie było nigdzie. My paliliśmy tak bardziej z przyzwoitości i przyzwyczajenia na balkonie i na zewnątrz ogólnie. Największy szok przeżyłam przed wylotem- na lotniku w Salonikach można palić nawet w tzw poczekalni - już po nadaniu bagażu i przed bramką bezpośrednio do samolotu :))) Nie wiem jak jest teraz- ale wtedy, w dniu wyjazdu bardzo mi się ta Grecja spodobała :) Odpowiedz Link Zgłoś