Dodaj do ulubionych

podroz poslubna

IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 25.05.04, 14:22
pod koniec lipca wybieramy sie w podroz poslubna. ale nie mozemy sie
zdecydowac: malta, cypr czy rodos? czekam na wasze opinie. a moze mozecie cos
innego zasugerowac, gdzie warto spedzic romantyczne chwile? juz prawie
zdecydowalismy sie na triade. tylko wahamy sie, czy rezerwowac wycieczke juz
teraz, czy zaryzykowac i poczekac na last minute? czy jest jakas roznica,
poza cena, oczywiscie? bede wdzieczna za wszelkie info. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dancewoman podroz poslubna 25.05.04, 15:09
      help me, please: )
    • czarodziejka1 Re: podroz poslubna 25.05.04, 15:49
      Na Malcie nie byłam, ale znam b. dobrze Rodos i mogę Ci polecić :) Jest to
      bardzo romantyczne miejsce. Ja przynajmniej wracam tam co roku od czterech lat:)
      Co do Cypru, to właśnie wróciła stamtąd moja koleżanka i stwierdziła, że syf,
      drogo i zagnieździła się tam rosyjska mafia. Serdecznie pozdrawiam :)
      • dancewoman Re: podroz poslubna 25.05.04, 16:10
        czarodziejko,
        wielkie dzieki za odzew:) napisz jeszcze pare slow na temat rodos. gdzie warto
        sie wybrac, jakie sa ceny, jakie plaze, co warto zwiedzic. pozdrawiam
        • czarodziejka1 Re: podroz poslubna 26.05.04, 09:14
          dancewoman napisała:

> czarodziejko,
          > wielkie dzieki za odzew:) napisz jeszcze pare slow na temat rodos. gdzie
          warto
          > sie wybrac, jakie sa ceny, jakie plaze, co warto zwiedzic. pozdrawiam

Podaj mi swój adres mailowy lub napisz do mnie na czarodziejka1@gazeta.pl to
          prześlę Ci moje zapiski z pierwszego pobytu na Rodos. Są to bardzo osobiste
          wrażenia :) Serdecznie pozdrawiam :)
    • mielin Re: podroz poslubna 26.05.04, 10:31
      Droga MT. Nic nie potrafię powiedzieć jak jest na Malcie (poza tym, że i tu i
      na Rodos rezydowali Joannici i pozostawili po sobie przepiękne twierdze z
      białego kamienia :))).
      Byłam jednak na Krecie właśnie w Podrózy poślubnej (suuper!!!! wspomnienia)i na
      Rodos (trochę poźniej). Nasza podróż poślubna będzie dzięki urokowi Grecji z
      pewnością w naszych wspomnieniach tą najpiękniejszą ze wszystkich, które były
      przed i potem! Mogę Ci polecić obie te Wyspy Greckie z całą
      oodpowiedzialnością. Jeśli się lubi zwiedzać zabytki i rozliczne cuda natury, a
      nie tylko siedzieć całe dnie na plaży lub przy basenie (swoją droga to też jest
      czasem bardzo miłe:-)) to są to wymarzone miejsca. Klimat wysp greckich to:
      małe tawerny z dachem z winorośli i nierzadko zwisających gron nad głową:) i
      pyszne tam jedzonko: ośmiorniczki z grilla itp., zimna frappe, uśmiechnięci
      ludzie, granatowy kolor morza Egejskiego, zapach traw i innych ziół rozgrzanych
      w słońcu, lekka bryza i silniejszy Meltemi (ale jak morze wtedy wygląda - mam
      na myśli kolor!!!)w upał, zmienajace się i nigdy nienurzące widoki (wysokie
      góry dosłownie kąpiące się w morzu - zwłaszcza na Krecie), spacery promenadą
      nadmorską o zachodzie słońca z promami greckimi odpływającymi w dal - np. w
      Mieście Rodos na Rodos (dobrze wybrać zachodnie wybrzeże wyspy ze względu na te
      widoki:)) i wiatr - ważne w upały, wycieczki stateczkami w morze lub na inną
      wyspę - z Rodos np. na Simi (ależ to niespotykany cud - prześliczny port), z
      Krety na Santorini ( także cudowana - skondensowany urok Cyklad). Jak ktoś lubi
      życie nocne to go nie zabraknie w mieście Rodos i w Hersonnissos na Krecie -
      polecam ulicę barów w Rodos ;)
      Przyznam, że o Cyprze też słyszałam dużo miłych rzeczy ale nic nie wiem z
      autopsji.
      Jednak co do firmy, z którą sie warto wybrać w podróż poślubną, to dokłanie
      zastanowiłabym się. Podróż ma być niepowtarzalna, spokojna, w dobrych
      warunkach, tak aby nie było potrzeby wykłócania się z rezydentem o wszystko, no
      i w dobrej lokalizacji (polecam na Rodos - Miasto Rodos, Ixię, lub miasteczka
      na wschód, ale blisko miasta Rodos - a na Krecie okolice Heraklionu - to b.
      dobre bazy wypadowe do obejrzenia ważniejszych miejsc) - więc może warto
      zainwestować w te wspomnienia (jeśli się tylko ma możliwość)i wybrac firmę
      niezawodną.

Sama już bym z chęcią spacerowała po porcie Mandraki na Rodos, troszkę
      zazdroszczę:)))
      Pozdrawiam serdecznie życząc bardzo udanej podróży poślubnej - tak czy owak
      bedzie niezapomniana - Mielin.
      • dancewoman Re: podroz poslubna 26.05.04, 11:36
        Droga Mielin, bardzo ci dziekuje za wszelkie cenne info na temat rodos i krety
        i za ogolne wrazenia. w grecji jeszcze nie bylam i juz sie nie moge doczekac...
        zaniepokoilas mnie tylko w kwestii biura podrozy, czyzbys miala jakie przykre
        doswiadczenia zwiazane z triada? ps. jak bedziesz kiedys na sycylii, to polecam
        miejscowosc Mondello - dla mnie bomba!
        • mielin Re: podroz poslubna 26.05.04, 11:49
          Widzisz, na organizatora podróży poślubnej nie wybrałabym ww. biura podróży. A
          to ze wzgledu na doniesienia prasowe (patrz chociaż wczorajsza Rzeczypospolita,
          zielone strony) jak i bardzo liczne!!! wątki na FORUM i ilość postów
          negatywnych tam (zarzyj do wyszukiwarki forumowej). Mi nie odpowiadają także
          ich lokalizacje i zawyżanie kategorii obiektów.

Moją Kretę organizował Neckermann, Rodos - Orbis. (Oba biura bardzo Ok).

Pozdrawiam Mielin
    • mielin Re: podroz poslubna 26.05.04, 11:53
      A na Sycylii jeszcze nie byłam, choć od dawna to moje marzenie... Może
      wkrótce :)), kto wie?
      Mielin
    • Gość: Goska Re: podroz poslubna IP: *.ica.net 08.06.04, 18:50
      Proponuje Rodos. My z mezem rowniez wybralismy te wyspe na nasza podroz
      poslubna w 1996 roku. Przepiekna wyspa. Mnustwo historycznych miejsc a ceny
      bardzo atrakcyjne we wrzesniu i naturalnie nie jest juz tak bardzo goraco jak w
      sierpniu. Naturalnie decyzja nalezy do Was. Polecanm goraco Rodos.Pozdrawiamy z
      Kanady. Goska i Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka