Dodaj do ulubionych

TRIADA KRETA

27.05.04, 16:27
Mam prośbę o wszystkie pozytywne i negatywne informacje na temat jak spisuje
się Triada na Krecie. Może mieli jakieś wpadki, niedociągnięcia. A może
wszystko było OK. Czy dostaliście faktycznie ten hotel który wykupiliście.
Itp. itd.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Bożena
Obserwuj wątek
    • Gość: izzi Re: TRIADA KRETA IP: *.crowley.pl 27.05.04, 17:41
      Przeczytaj w dziale Egipt - uwaga z dzisiejszej Rzeczpospolitej. Polecam
      lekturkę, która odpowie Ci na pytanie.
      • bonia01 Re: TRIADA KRETA 27.05.04, 17:42
        Czytałam, ale tam jest napisane o Egipcie. Mnie interesuje ich zachowanie na
        Krecie. Jestem ciekawa czy robią to samo co w Egipcie.
    • Gość: maja Re: TRIADA KRETA IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 20:12
      Byłam w zeszłym roku na Krecie z Triadą: w samolocie chciałam siedzieć na
      pierwszym miejscu - siedziałam; od rezydentów nic nie potrzebowałam, ale wiem,
      że byli; hotelu mi nie podmienili; o jedzeniu nic nie wiem, bo jadłam na własny
      rachunek (ale jedzenia nie przygotowuje Triada, tylko Grecy). Dużo już na ten
      temat było na forum.
    • gale Re: TRIADA KRETA 27.05.04, 22:36
      Tegoroczne doswiadczenia z Kastelli (m.in. rezydentka pani Agata Rarot) sa
      bardzo pozytywne. Mogli co prawda sprawniej interweniowac przy okazji pijackich
      burd urzadzanych przez czesc grupy ale poza tym - super.
    • Gość: Przemek Re: TRIADA KRETA IP: 194.146.248.* 28.05.04, 00:10
      2002 Stavros, apartamenty Little Bay. Drobne zastrzeżenia co do rezydentki,
      poza tym wszystko tak jak miało być.
    • Gość: Krecik Re: TRIADA KRETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 13:21
      Stavros, Little Bay 2003. wszystko OK.
      • Gość: Anna TRIADA KRETA CATHRIN i LITTLE BAY IP: 217.98.104.* 07.06.04, 15:27
        Na Stavros byłam w maju 2004. Fantastyczne miejsce: cisza, spokój, piaszczysta
        zatoczka, górki do spacerów. Najlepsza taverna: Elena Garden. Mieszkałam w
        Cathrin - apartament z widokiem na morze:-)) SUPER!!! W "malowniczej" zatoczce
        obok Little Bay gromadzą się wodorosty, które są źródłem smrodku i siedliskiem
        komarów. A nad czyściutkim basenem przy Cathrin późnym wieczorem przylatywały
        nietoperze zaczerpnąć świeżej wody.
        • Gość: Krecik Re: TRIADA KRETA CATHRIN i LITTLE BAY IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 07.06.04, 21:14
          > obok Little Bay gromadzą się wodorosty, które są źródłem smrodku i
          siedliskiem
          > komarów. A nad czyściutkim basenem przy Cathrin późnym wieczorem przylatywały
          > nietoperze zaczerpnąć świeżej wody.

Chyba wolę wodorosty od nietoperzy ;-)
          We wrześniu nie ma komarów a smrodku nie czułem.
          pozdrawiam
          • Gość: Krecik Re: TRIADA KRETA CATHRIN i LITTLE BAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 23:20
            > > obok Little Bay gromadzą się wodorosty, które są źródłem smrodku i
            > siedliskiem
            > > komarów. A nad czyściutkim basenem przy Cathrin późnym wieczorem przylatyw
            > ały
            > > nietoperze zaczerpnąć świeżej wody.
            >
            > Chyba wolę wodorosty od nietoperzy ;-)
            > We wrześniu nie ma komarów a smrodku nie czułem.
            > pozdrawiam

A malowniczości nie można mu odmówić - w końcu dostał oskara w "Zorba The
            Greek". Jestem świeżo po obejrzeniu filmu i wszystkim którzy byli w Stavros
            polecam przypomnienie tego klasyka. O dziwo kanałek jest duzo starszy niż
            Cathrin, Little bay i większość domów w Stavros. ;-))

pozdrawiam
        • Gość: maciek Re: TRIADA KRETA CATHRIN i LITTLE BAY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 15:21
          Tez bylem w Cathrine w tym roku w maju, ale nietoperzy nie widzialem :)
          Rowniez polecam apartamenty Cathrine, w Little Bay nie ma basenu, a na stronach
          Triady jest blad, Cathrine ma wiecej gwiazdek.

Mam kilka fotek calej okolicy zrobionych z pobliskiej gory, jak ktos chce to
          moge udostepnic.
          • Gość: Lia Re: TRIADA KRETA CATHRIN i LITTLE BAY IP: *.it / 62.233.189.* 07.07.04, 16:43
            Jak w hotelu Cathrine można w upał wytrzymać bez klimatyzacji i jak jest z tymi
            komarami ?
            • Gość: maciek Re: TRIADA KRETA CATHRIN i LITTLE BAY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 14:35
              Ja byłem w Cathrin od 13 do 27 maja i temperatury były między 20-25 stopni,
              pozatym wiał wiaterek, więc nie było problemu. Dużo zależy pewnie też od
              nasłonecznienia apartamentu, naszczęście jest tam basen, to naprawdę wielki +.
              Komara na oczy nawet nie zobaczyłem.
          • Gość: Lion Re: TRIADA KRETA CATHRIN i LITTLE BAY IP: *.it / 62.233.189.* 07.07.04, 18:07
            Wybieram się do Cathrine i do końca nie wiem jak tam jest z chęcią obejrzę
            zdjęcia. W jaki sposób można dotrzeć ze Stavros do wąwozu Samaria, i ile to
            kosztuje?
            • Gość: maciek Re: TRIADA KRETA CATHRIN i LITTLE BAY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 14:43
              Byliśmy z rocznym dzieckiem, więc Samarię sobie odpuściliśmy, ceny wycieczki
              nie pamiętam, ale można również zwiedzić Samarię we własnym zakresie
              dojeżdżając samochodem niejako od 'tyłu' i przeprawić się promem. Oczywiście
              potem trzeba na ten prom wrócić ;).
              Postaram się dziś lub jutro wystawić fotki, link podam w nowym wątku.
            • pat_patison Re: TRIADA KRETA CATHRIN i LITTLE BAY 08.07.04, 14:57
              btw przypomniałem sobie swoje hasło do forum, więc teraz mam login pat_patison
        • Gość: tomekza Re: TRIADA KRETA CATHRIN i LITTLE BAY IP: 195.117.40.* 03.08.04, 10:47
          Zatoczka koło LB jest malownicza, nie śmierdzi (a w każdym razie to nie jest
          zapach jakoś nieprzyjemny i silny), można się było w niej kąpać. Komarów było
          zaskakująco mało (lipiec 04).
          Woda czysta, kraby podpływały jak się przygotowywało rybki, które nam złowił
          właściciel LB. Z knajp nam najbardziej smakowało w Zorbas, aczkolwiek dzieci
          wolały Elene, bo tam zjeżdżalnia była. Fajna jeszcze była Oinozes, czy jakoś
          tak (menu po polsku).
          t
    • Gość: maja Re: TRIADA KRETA IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 16:01
      Byliśmy w Little Bay w Stavros w zeszłym roku - nic się w zatoczce nie
      gromadziło, nic nie śmierdziało, komarów też nie było. Może coś się zmianiło...
    • Gość: cs Re: TRIADA KRETA IP: *.k241.webspeed.dk 08.06.04, 01:59
      Amoudara, 2 lata temu
      bez zastrzezen, nawet rezydenci pojawiali sie na ustalone godziny dyzurow w
      hotelu.
      wycieczki organizowali bardzo sprawnie, a poza tym bylem na pobycie, to czegoz
      wiecej wymagac, tylko aby nas dowiezli do hotelu i pozniej zabrali na lotnisko.

Z opowiadan innych gosci, to nikomu nie zamienili hotelu, jednakze byly chyba 2
      hotele na kompletnym "zadupiu", wiec lepiej dokladnie sprawdzic, dokad sie
      jedzie, bo mozna umrzec z nudow, jak sie mieszka na odludziu.
      • bonia01 Re: TRIADA KRETA 08.06.04, 16:44
        CS kojarzysz może nazwy tych hoteli na "zadupiu"?

Bożena
        • Gość: cs Re: TRIADA KRETA IP: 195.215.5.* 11.06.04, 11:40
          nie pamietam, ale byl tu kiedys watek na forum na ten temat i zdaje mi sie, ze
          chodzilo o te same hotele.
          to sa: Spiros i Soula

Jednakze dobrze zawsze poszukac na necie jakas mapke czy dokladniejsze info, a
          od biedy mozna zadzwonic do Triady do Warszawy i popytac.
          Mnie wtedy poinformowali dosc dokladnie co do hotelu i warunkow.
        • Gość: cs aha, i jeszcze... IP: 195.215.5.* 11.06.04, 11:46
          w miare mozliwosci doradzalbym wziac apartament, a nie pokoj hotelowy.
          Przynajmniej z tego, co slyszalem i sam doswiadczylem, apartamenty sa wieksze i
          z lepiej zaopatrzone - aneks kuchenny, lodowka itp...
          Mnie sie udalo np dostac 2 pokoje, a bylismy w 3, tzn 2 doroslych + dostawka.
          Jednakze z regoly sa na parterze, wiec jezeli ktos sie boi bandytow, to znowu
          niedobrze :o))
    • Gość: Krecik P. Re: TRIADA KRETA IP: 212.106.150.* 08.06.04, 08:21
      Wróciliśmy z pobytu z Triadą. Wszystko było zgodne z oczekiwaniami. Płacąc 1000
      za 2 tyg. nie należy oczekiwać luksusu. My potrzebowaliśmy tylko przelotu i
      spania. Całą resztę zorganizowaliśmy sobie sami. Wycieczki z Triady tak jak i z
      innych biur są bardzo drogie. Samochody z wypożyczalni którą rekomenduje Triada
      są o 40-50% droższe od "wolnego rynku". Ale w tym Triada również nie odbiega od
      standardu polskich biur tzn. drenowanie kieszeni klienta wykorzystując swoją
      przewagę znajomości języka i lokalnych układów.
      • Gość: kritikos Re: TRIADA KRETA IP: *.agn.forthnet.gr 13.06.04, 09:56
        Witam Wszystkich zainteresowanych Kreta.
        Pobytem na tej najwjekszej wyspie greckiej spedzeniem niezapomnianych bajkowych
        wakacji.
        Kritikos to oczywiscie pseldonim jestem jednym z wielu ktory zakochal sie w
        tym jedynym miejscu na ziemi i chcialbym tym zarazic innych.
        Jestem tu od kilku lat i pracuje zawsze w turystyce znam wiele pieknych miejsc
        wiem o tej wyspie i Grecji bardzo duzo chetnie podziele sie z Wami tym co wiem.
        Znam rowniez wiekszosc hoteli tych ktore oferuja polskie biura podrozy i nie
        tylko.
        Konkurencja na rynku turystycznym tak jak wszedzie jest bardzo duza
        Niestety dla turystow zwlaszcza z kraju oddalonego o 2500km od Krety trudno
        stwierdzic czy dana firma pracujaca tu jest dobra czy nie?
        I tu tez staram sie Wam pomoc.
        Czy w czasie pobytu na Krecie warto korzystac z wycieczek fakultatywnych
        oferowanych przez rezydentow biur z ktorymi przyjezdzacie, czy nie
        Czy moze warto wynajac samochod i zwiedzac te wyspe indywidualnie,gdzie
        pojechac co zobaczyc ?
        Jestem pracownikiem kretenskiego tour operatora Dan Travel .
        Posiadamy nowoczesne autokary (neoplany) ktore sa nasza wlasnoscia
        postanowilismy przeciwstawic sie bardzo wysokim cena wycieczek fakultatywnych
        ale nie kosztem turystow czyli nie obnizjac standartu wrecz przeciwnie .
        Pilotami i przewodnikami na naszych wycieczkach sa polscy licencjonowani piloci
        i przewodnicy znajacy Krete i Grecje bardzo dobrze.
        Poniewaz glowne biuro Dan Travel miesci sie w Agios Nikolaos na wschodzie Krety
        nasze wycieczki sprzedawane sa przez agentow.
        Poniewaz to poczatek sezonu na poczatek sprzedaja nas dwa biura w Hersonissos
        Tj.
        1.)wypozyczalnia samochodow CARERA ul. El.Venizelou 127(obsluga polska Pani
        Beata od 10-14 i 19-22)

2.)biuro Thomas Happy Train przy ul Sanoudaki 21(ulica odchodzaca od
        promenady nadmorskiej idac w strone Heraklionu trzeba skrecic w prawo za Burger
        House to ulica Sanodulaki czynne caly dzien)

dwa biura w Stalidzie
        1.) To Amigo 100 m od hotelu Cactus w strone Heraklionu
        2.) Tez Amigo obok hotelu Sofoklis

Jezeli bedziecie w innych miejscowosciach na Krecie mozecie kontaktowac sie z
        nami tel. i rezerwowac wycieczki przez telefon
        +306947075377 Malgorzata
        +306947075378 Piotr
        rowniez poczta elektroniczna : kreta_wycieczki@poczta.onet.pl
        Tam odpowiadamy na wszystkie pytania nie tylko o wycieczkach!!!
        Ceny naszych wycieczek
        Knossos i muzeum archelogiczne w cenia 12 euro
        Spinalonga BBQ w cenie24 euro
        Samaria w cenie20 euro
        Sitia Vai w cenie 13euro
        Santorini w cenie 66euro(ta cena tylko
        u pilotow Dan Travel)
        Park Wodny (Aqua Splash) w cenie13 euro(caly dzien)(ta cena tylko u
        pilotow Dan Travel)
        Mozecie to porownac z cenami innych polskich biur Selektours;Orbis;Itaka;Open
        travel:Time Travel
        Wieczor Kretenski 42 euro
        Spinalonga 44 euro
        Santorini 93 euro
        Wawoz Samaria 50,5euro
        Knossos 31 euro
        Sami widzicie roznice w cenie a w standarcie np. Spinalonga Dan Travel plywa
        Bardzo dobrymi Statkami z Agios Nikolaos a wiekszosc polskich biur z Eloundy
        flota mocno nadszarpnieta zebem czasu a cena niestety o20 euro wyzsza autokary
        mozecie porownac juz na lotnisku nie mowiac o tym gdy tzeba spedzic w nich
        kilka godzin.
        Pewnie sadzicie ze w takim razie jest gdzies haczyk !?
        Nie ma go nigdzie my mamy wlasne autokary i to cala tajemnica.
        Zapraszamy do spedzania czasu na Krecie z nami nie bedziecie zalowac a tylko
        zostanie kilka euro wjecej w portfelu pozdrawiamy
        KRITIKOS.
      • Gość: ania Re: do KRECIKA-Stavros LB Triada IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 18.06.04, 09:11
        w tym roku jadę z Triada do apart. LB, czy mógłbyś udzielić mi kilku pomocnych
        rad dotyczących samodzielnego organizowania sobie wycieczek, mam na mysli
        głównie wypożyczalnie samochodów, czy którąś mógłbyś szczególnie polecić, a
        może korzystałeć z jakiegoś lokalnego biura podrózy i tam kupowałes wycieczki?
        Czy wykupiłes jakąś wycieczkę w Triadzie? Czy jest jakaś tańsza niż w Triadzie
        możliwość zobaczenia Santorini? Z góry Bardzo dziękuję. Pozdrawiam
    • neronka Re: TRIADA KRETA 14.06.04, 10:16
      Witam
      Pomimo wielu niemiłych opinii jakie ma Triada na tym forum, muszę powiedzieć że
      nie słyszałam o większych problemach na Krecie w tym sezonie.
      Może się poprawili?

Co do wynajęcia auta to ja polecam wypożyczalnię aut AUTOWAY z Krety:
      www.autoway.gr/car_pl.html

Wszystko załatwiane przez internet po polsku.
      kontakt:
      autoway_polska@wp.pl

Samochody sprawdzone z pełnym ubezpieczeniem, duży wybór, ceny konkurencyjne.
      Pozdrawiam
      Daga
    • Gość: Kret_inos Re: TRIADA KRETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:27
      Ale chwala własne ogonki!
      Ale się reklamują!
      Komercja i ściema oto w co zamienił się ten wątek. Szkoda...
      • gale Re: TRIADA KRETA 14.06.04, 21:05
        LOL, zeby potem nie bylo, ze tylko ja narzekam na spam ;)
    • blondi33 Re: TRIADA KRETA 03.07.04, 11:55
      Byłam z Triadą w ubiegłym roku w Hotelu Prince of Lilies w Amnissos. Hotel mogę
      polecic. Nie za duży, ładne otoczenie: zadbana zieleń, basen. Tuż za hotelem
      przebiega ruchliwa droga, ale gdy ma sie pokój blizej basenu (najlepiej na
      piętrze) nic nie przeszkadza. Bardzo miła rezydentka. Jedzenie nie najgorsze!
      Udane wycieczki. Tani samochód. Nic dodac, nic ując... Polecam.
    • noe77 Re: TRIADA KRETA 02.08.04, 21:36
      Rezydena nie byla mi potrzebna, a hotel oczywiście usiłowano mi zmienić, tak
      jak wielu innym osobom. W końcu nie zmieniono mi go, ale nerwy zepsuły mi urlop.
      • Gość: rumun Re: TRIADA KRETA IP: *.icpnet.pl 03.08.04, 09:06
        A my zgodziliśmy się na zmianę hotelu :-) I zamiast szczurów i karaluchów
        mieliśmy klimę i prywatną plażę. Rezydentki były na każde zawołanie, ale nie
        były potrzebne.
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka