Dodaj do ulubionych

Lefkada - apartamenty

IP: *.wad.pl 24.12.11, 16:41
Witam. Planuje wakacje 2012 na wyspie Lefkada wspólnie na dwie rodziny z dojazdem własnym. Szukam w miarę taniego i sprawdzonego miejsca - apartamenty z aneksami kuchennymi. Szukałem na google ale mało osób tam było i mało tam się wybiera. Jeżeli ktoś może się podzielić wiedzą i doświadczeniem to proszę o info.
Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • 82piterek Re: Lefkada - apartamenty 24.12.11, 19:27
      Witam. Na Lefkadzie spędziliśmy super urlop w czerwcu tego roku. Mieszkaliśmy w Vassiliki a właściwie w Ponti na samym południu wyspy w Xenia Apartment www.xenia-lefkada.gr/ W cenie 30e za dobę mieliśmy jeszcze śniadanie. Pokój bardzo fajny, czysty, z nowymi meblami bez aneksu kuchennego ale wiem że mają, basen przy hotelu, właściciele mili i pomocni. W razie pytań pisz, bo wyspa piękna a kolor wody na zachodnim wybrzeżu nie do opisania. Pozdrawiam i już zazdroszczę udanego urlopu.
      • Gość: Gość Re: Lefkada - apartamenty IP: *.wad.pl 24.12.11, 21:47
        Mam pytanie czy wcześniej rezerwowaliście pokoje, czy warto ewentualnie jechać bez wcześniejszej rezerwacji. My planujemy wyjazd we wrześniu, mamy 4-letnia córkę i wolelibyśmy mieć już coś zapewnione, ale z drugiej strony z tego co przeczytałem to wrzesień jest już trochę po sezonie i jest szansa coś znaleźć, już na miejscu tam gdzie nam się spodoba, ale to jednak ryzyko. Natomiast w przypadku rezerwacji jakie są jej warunki, kwota zaliczki? Nie pytam jak jest na wyspie bo zdjęcia same mówią za siebie. Jeżeli jechaliście samochodem to mam pytanie ile godzin i jaka trasa. My mieszkamy w małopolsce. Pozdrawiam serdecznie i przy okazji Wesołych Świąt!
        • 82piterek Re: Lefkada - apartamenty 25.12.11, 16:40
          Jako, że to była nasza 3 wyspa podczas wakacji i nie wiedzieliśmy kiedy na nią dotrzemy nie rezerwowaliśmy nic wcześniej, na wszystkich wyspach po przeczesaniu neta miałem typy w jakim mieście i w jakie hotele są w naszym zasięgu. W połowie czerwca obłożenie ok 30% i myślę że podobnie będzie we wrześniu, wg mnie nie ma ryzyka, że nic fajnego nie będzie. Lecieliśmy samolotem do Aten a potem busem na Zante więc w kwestii dojazdu samochodem nie pomogę ale na forum były relacje czytelników jadących autem. Warto wybrać się choć na jeden dzień na Kefalonię i Ithakę a z Vassiliki są promy i wycieczki na obie te wyspy. Jak podasz maila mogę podesłać parę pdfów o Lefkadzie i okolichach. Jak chcesz trochę poczytać to nieskończona jeszcze relacja z moich wakacji tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,37196,126430139,126430139,Mini_relacja_z_Tour_de_Wyspy_Jonskie_2011_.html
          Pozdrawiam
          • Gość: Gość Re: Lefkada - apartamenty IP: *.wad.pl 25.12.11, 20:14
            Dzięki za informacje. To jest mój e-mail: kpppg@op.pl - czekam na materiały.
            Pozdrawiam
            • 82piterek Re: Lefkada - apartamenty 26.12.11, 10:51
              Cosik poszło po sznurach.
              • Gość: Gość Re: Lefkada - apartamenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 13:23
                Dzięki - doszło. Wysłałem maila do tych apartamentu gdzie mieszkaliście ale nie dostałem odpowiedz więc na razie czekam. Pozdrawiam
            • Gość: magusia67 Re: Lefkada - apartamenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 20:27
              Witaj, w sezonie 2011 dałam namówić się znajomym (3 małżeństwa i 4 dzieci) na "jońskie pod żaglami".
              Kilka razy byłam w Grecji, i żałuję że wcześnie nie dałam się namówić na jacht.
              Nie umiem pływać, źle znoszę bujanie. Ale to była nasza najlepsza Grecja (2 dzieci, mąż i ja).
              Jacht nazywa się Józefina (www.jachtjozefina.pl ), wielki jacht, dużo miejsca, Józefina bardzo dobrze gotowała, super atmosfera!
              Zwiedziliśmy mnustwo wysp. Na następny sezon namówię znajomych, będę miała miejsce gratis.
    • pl.sandra5 Re: Lefkada - apartamenty 30.12.11, 15:30
      Słabo szukasz.

Od 2010 sporo osób z Polski było i sporo się wybiera na Lefkadę w roku 2012.

Uwierz - wiem co piszę.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka