Dodaj do ulubionych

SPAM na tym Forum

14.06.04, 21:08
Czy w watku o tym, ze do greckich wychodkow nie nalezy wrzucac papieru
toaletowego rowniez znajde reklamy Autoway i Dan Travel?!

Ludzie, opamietajcie sie. Zarty zartami ale tego juz stanowczo zbyt wiele!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: SPAM na tym Forum IP: *.oliwa.multicon.pl / *.multicon.pl 14.06.04, 22:39
      To zmień forum i tyle.
      Byłeś, wróciłeś, wiec nie musisz tu zaglądać.
      ty swojego bloga też wiecznie rekalmujesz.
      A ludziom specjalnie nie pomagasz. A Dan Travel i Autoway tak.
      Więc gale - spadaj.
      • gale Re: SPAM na tym Forum 14.06.04, 22:47
        ...zenujace...
      • Gość: Krecik Re: SPAM na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 15:49
        > Więc gale - spadaj.

Wolę abyś to spadał ty a nie Gale. Podejrzewam że jest to zdanie większości na
        tym forum.
        • Gość: Marta Podleśna Re: SPAM na tym Forum IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 15.06.04, 15:54
          W pełni zgadzam się z Tobą Kreciku :)

Pozdrawiam
          Marta
          • gale :) 15.06.04, 16:33
            Marto, Kreciku, wielkie i cieple usciski dla Was :)
      • bebiak Re: SPAM na tym Forum 15.06.04, 19:06
        Cześć

Gość portalu: Paweł napisał(a):

> To zmień forum i tyle.
        > Byłeś, wróciłeś, wiec nie musisz tu zaglądać.
        > ty swojego bloga też wiecznie rekalmujesz.
        > A ludziom specjalnie nie pomagasz. A Dan Travel i Autoway tak.
        > Więc gale - spadaj.

Mnie się wydaje, że cokolwiek się rozpędziłeś z treścią swego postu - to forum
        dotyczy Hellady i doprawdy jest nieporozumieniem pisanie do hellenofila: "nie
        musisz tu zaglądać". Jeśli przestaniemy tutaj zaglądać to co się stanie z tym
        forum? Tu wymieniamy doświadczenia, tu dzielimy się wrażeniami, opowiadamy o
        tym co widzieliśmy, co możemy polecić, szukamy sympatycznych miejsc - a spamy
        drażnią, nawet nie wiesz jak drażnią :((
        Chętnie poczytam wypowiedzi takiego Kritikosa nt. Krety, jako z pewnością
        (tambylec) lepiej znającego zakamarki wyspy niż ja, ale niechże to będzie
        wypowiedź, która nie sprowadza się wciąż do tego samego! Jeśli chodzi o mnie to
        doznaję drgawek jak czytam "pomocne wskazówki" Kritikosa i nie umiem zaufać ani
        jednemu jego słowu:(((
        Gale (i Mu podobni) - tak trzymać:))
        Uściski dla Gale'a, Martusi i Krecika. B.
        • gale Re: SPAM na tym Forum 15.06.04, 19:31
          Bebiaczku,

Zastanawialem sie przez chwil pare, ze moze sam nie rozumiem sensu tego Forum i
          moze jestem internauta starej, wrecz przestarzalej daty, bo staram sie trzymac
          netykiety... Twoje, Martusi i Krecika wypowiedzi przekonaly mnie, ze warto
          dazyc do tego aby Forum "Grecja i Cypr" zachowalo swoj _turystyczny_ sens i
          wymiar.

Moze po prostu wystarczy pogodnie ignorowac wypowiedzi spammerow w watkach (bo
          przyklejaja sie do ostatnio do niemal wszystkich), a watki zakladane w celach
          spammerskich zglaszac do wyciecia...

Milego "forumowania" Wszystkim :)
    • kritikos1 Re: SPAM na tym Forum 15.06.04, 19:02
      W dzisiejszych czasach trudno ocenić na pierwszy rzut oka co to Spam co to
      nachalna reklama taka jak nazwać odsyłanie do strony
      www.virtualtourist.com/gale.blog.pl czy to nie reklama swoich usług więc czyj
      wstyd!!!.
      Firma w której pracuje opiera się wyzyskowi polskich turystów. Którzy
      przyjechali na Kretę i chcą ją obejrzeć nie wydając za dużo czy to ,że opieramy
      się wyzyskowi Polskiego Turysty> Biura Podróży które dyktują ceny wycieczek
      z sufitu rezydenci którzy opowiadają ,że na naszych wycieczkach jest inny
      program niż u nich ,że jeśli jest tanio musi być żle.
      Zapraszam na Kretę i proszę za to samo zapłacić tak
      jak u rezydentow
      Gdyby Pan przyjechał na Kretę na pewno chciał by mieć informację i wybór ile
      zapłacić za jaką wycieczkę.
      Okazuje się ,że rezydenci są wspaniale przeszkoleni i zaraz po przyjeździe
      robiąc spotkania sprzedają biednym turystą wycieczki za te ceny.
      Więc Internet tego typu fora mogą pomóc w informacji ,tak i również w reklamie.
      Czy w dzisiejszych czasach tak łatwo odróżnić co jest reklamą a co informacją
      czasami niestety jednym i drugim.
      W takim razie czy jednak czasami nie lepiej przymknąć oko na reklamę a w imię
      wspólnego dostępu do informacji możliwości wolnego wyboru na co wydać swoje
      pieniądze podpisać się pod czymś a nie negować
      Nasza INFORMACJA pozwala zaoszczędzić polskim turystom po kilkadziesiąt Euro a
      czasami nawet kilka set
      Proszę przeliczyć to na złotówki i nie odsyłać do wykupienia Linka bo i to
      zrobiliśmy (Tam jest za mało znaków by to wszystko podać ale dziękuję za to ,że
      Pan zwrócił uwagę na tego posta bo to nie WSTYD Informować i pokazywać innym
      rozwiązania nie takie jak nam pasuje
      Pozdrawiam i Zapraszam na przepiękną Krete gdzie nie wszyscy Polacy i Grecy
      Chcą wyciągnąć od nich więcej za to ,że są tylko Polakami a To JUŻ NA PEWNO NIE
      SPAM!!!
      KRITIKOS
      • bebiak Re: Kritikosie.. 15.06.04, 19:25
        A dlaczego mam wrażenie, że u Ciebie wszystko kręci się tylko wokół
        zaoszczędzenia kilku euro? Gdzieś w Twoim spamie wyczytałam nawet, iż lepiej po
        Krecie sobie pojeździć z Twoim biurem aniżeli indywidualnie. Hm, jesteś o tym
        przekonany? Dwa razy byłam na Krecie i szwędałam się zupełnie indywidualnie
        (tak samo jak po innych wyspach tudzież lądzie w Helladzie): chciałbyś mi
        powiedzieć, że moje wielkie wrażenia miałabym zamienić na kilka zaoszczędzonych
        euro? Czy daje się - Twoim zdaniem - porównać w jakikolwiek sposób szwędanie
        się indywidualne do szwędania się grupowego, z choćby najlepszym/najtańszym
        biurem? Czy wrażenia i sposób szwędania dadzą się wg Ciebie porównać? Ej, sam
        sobie odpowiedz na to pytanie:))

A ten fragment Twojej wypowiedzi (hm, czy to wypowiedź?) doprowadza mnie do
        białej gorączki:

> Okazuje się ,że rezydenci są wspaniale przeszkoleni i zaraz po przyjeździe
        > robiąc spotkania sprzedają biednym turystą wycieczki za te ceny.

Czy myślisz, że ktoś nakłania do takich spotkań i nabywania wycieczek? Czy
        myślisz, że nie potrafimy samodzielnie myśleć i samodzielnie zorganizować sobie
        wakacji?
        Coś Ci wyznam: byłam w Helladzie kilkanaście razy a na spotkaniu tzw.
        organizacyjnym - ani razu:)) I zobacz - żyję! A ileż widziałam w tym pięknym
        kraju! To przecież tylko od nas samych zależy jak sobie zorganizujemy wakacje -
        zgadzasz się ze mną?
        Pozdrawiam Cię i zachęcam do przemyśleń: tak wiele fajnych rzeczy o zakątkach
        Krety mógłbyś na tym forum nam napisać - napisać Kritikosie, powiedzieć coś do
        kogoś a nie po raz 55-ty wklejać to samo co chyba niczemu nie służy.
        Wierzę, że jeszcze nie raz pokażesz hellenofilom żyjącym w Polsce, że
        autentycznie zależy Ci na jak najlepszym poznaniu przez nas Krety:)) Opowiesz o
        ciekawych zwyczajach i obyczajach tambylców, wskażesz nieodkryte dotąd fajne
        zakątki - liczę na Ciebie w tym zakresie Kritikosie. Tak właśnie udowodnisz, że
        Twoja z pewnością bezinteresowna obecność na tym naszym forum nie jest
        przypadkowa i może jednak czemuś służyć.
        B.
      • gale Re: SPAM na tym Forum 15.06.04, 19:55
        kritikos1 napisał:

> odsyłanie do strony
        > www.virtualtourist.com/gale.blog.pl czy to nie reklama swoich usług

Nie. Jest to sygnatura. VT jest serwisem, ktory tworza turysci dla turystow. I
        osoby robia to wylacznie dla przyjemnosci dzielenia sie swoimi doswiadczeniami
        i wspomnieniami z innymi. Podobne zalozenia przyswiecaja wiekszosci z
        uczestnikow tego Forum. Dostrzegam pewne pokrewienstwo miedzy oboma projektami.
        I tu i tu pojawiaja sie platne reklamy, sponsorowane linki i bannery. I tu i tu
        tepi sie spammerow oraz spam.

A teraz kilka cytatow z Twojej wypowiedzi:
        "opiera się wyzyskowi", "nie wydając za dużo", "opieramy się
        wyzyskowi", "dyktują ceny", "jest tanio", "za to samo zapłacić", "ile
        zapłacić", "za te ceny", "wydać swoje pieniądze", "pozwala zaoszczędzić", "do
        wykupienia", "wyciągnąć od nich więcej".

Z tej jednej wypowiedzi bez problemu wyciagnalem tuzin fragmentow o wymowie
        merkantylnej. Cala wypowiedz sklada sie z 30 linii. Pozostawiam to bez
        komentarza poniewaz samo to swiadczy o informacyjnej stronie wypowiedzi autora.

Z mojej strony uwazam temat za wyczerpany. Spam jest spamem, jak bardzo spammer
        by nie byl sympatyczny i jak bardzo by nie staral sie nieudolnie wykrecic od
        odpowiedzialnosci za opublikowane przez siebie slowa.

EOT
      • Gość: Krecik Re: SPAM na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 11:30
        Kritikos, chcę Ci napisać że o ile Twój pierwszy post potraktowałem jako dobrą
        rade /jestem tego samego zdania i zawsze korzystam z miejscowych biur podróży/,
        to przy każdym kolejnym czułem niesmak a teraz na pewno będę omijał reklamowane
        przez Ciebie biuro szerokim łukiem. Po prostu przesadziłeś i w moim odczuciu
        odniosłeś skutek odwrotny do zamierzonego. Dużo lepiej byłoby gdybyś pisał na
        temat wątku a swoją reklamę umieścił w dwóch linijkach w sygnaturce, wtedy ten
        kto nie chce nie czyta tego samego po raz n-ty.
        Na forum dyskusyjnym nie ma pojęcia reklamy-każda reklama jest spamem,
        szczególnie jezeli jest powtarzana. Wyjatkiem sa grupy do tego przeznaczone
        a "Grecja" taką nie jest.
    • chiara76 mnie też to przeszkadza 15.06.04, 20:02
      ale ostatnio jestem w tak podłym nastroju, że nie chciałam się kłócić dodatkowo.
      Mnie też spam przeszkadza, ale co robić??
      Może rzeczywiście nie odpisywać.
      Pozdrawiam.
      • bebiak Re: mnie też to przeszkadza 15.06.04, 20:25
        Cześć Chiaro:))

chiara76 napisała:

> ale ostatnio jestem w tak podłym nastroju, że nie chciałam się kłócić
        >dodatkowo. Mnie też spam przeszkadza, ale co robić??
        > Może rzeczywiście nie odpisywać.

Hm, to podobnie jak ja, ale wiesz co? Ostatnio mną już rzucało: zdarzyło mi się
        (przypadek pewnie) wejść do kilku wątków i tak po kolei w każdym... Kritikos -
        z tym samym tekstem:((
        Nie chcę się kłócić, bo i po co - jestem pokojowo nastawiona do świata: mocno
        wierzę, że Kritikos jest niewątpliwie inteligentnym, sympatycznym,
        bezinteresownym i przyjaznym nam ludzikiem, świetnie rozumiejącym nasze
        intencje, który polubi nas, nasze dusze, nasze forum - i wiele ciekawych rzeczy
        o Krecie nam opowie jak zajdzie ku temu potrzeba i padną o to pytania (wszak
        zapewnie wiele ma do opowiadania a i wiele razy deklarował swą pomoc).
        Ściskam Cię:) B.
    • Gość: Cfaniak Re: SPAM na tym Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 20:49
      Kurde Gale. Czy Ty zawsze musisz uprzedzić moja epistołe lub jej zamiar na tym
      forum?;-)
      Co tu ukrywac: niektórzy nie znają umiaru i wszędzie wcisną swoje komercyjne
      macki!!!
      Drobnomieszczaństwu powiedzmy stanowcze NIE!!!
    • mielin Re: SPAM na tym Forum 16.06.04, 11:38
      Co do reklam, to Gale, masz całkowitą rację!!! Mnie też to nuży i męczy,
      przecież od tego jest link reklamowy powyżej.
      Poza tym mam pewne wątpliwości co do wypowiedzi Kritikosa. Sam wprowadzał
      turystów w błąd mówiąc w jednym z wątków, że nie da się wrócić z wawozu Samaria
      na własną rękę, że trzeba iść tam i z powrotem. A to nie jest prawda!!! Zresztą
      Gale już o tym mówiłeś w tamtym wątku.
      A poza tym ja nadal jak Bebiak uważam, że wycieczki zorganizowane nie są w
      stanie zastapić mi samodzielnych podróży autobusami (ach te powiewające firanki
      w oknach, zawtotna prędkość na zakrętach i grecka muzyczka z radia na cały
      regultor, toż to jest cały folklor, nie ma tego w klimatyzowanym autobusue!:)))
      i docierania wszędzie tam gdzie chcę, albo i nie, bo jak coś w trakcie mi się
      spodoba, to po prostu tam zostaję dłużej.
      Pozdrawiam pozostałych maniaków Grecji - Mielin!!!
      • Gość: EtalTravel Re: SPAM na tym Forum IP: *.zax.pl 20.06.04, 18:41
        tak z rok czekałem patrząc jak inni się tu reklamują. potem też zacząłem. na
        targach znajomy z pewnego biura powiedzial mi że pracownicy jego oddziałów z
        róznych miast udając klientów wpisują się na forum w stylu:
        Cześć tu Monika jadę z biurem ****** w terminie od 26.08 do 04.09 na do hotelu
        ***** w miejscowości *****. to bardzo tania oferta ale nie wiem czy hotel jest
        dobry, miałam kupę szczęscia że trafiłam na to itp itd.

a ktoś odpowiada:
        cześc tu łukasz własnie wróciłem jest super będziesz się świetnie bawiła...

nie unikniecie tego na forum. jedyne co może pocieszać to fakt ż ekto się
        zareklamuje na forum za to nic nie płaci, a cena reklamy to coś co sie dolicza
        do ceny wczasów tak więc czasem oferty pewnych biur są tańsze o te 100 czy 200
        zł własnie dzięki reklamom tu, a wy za to że zapłącicie mniej możecie wiecej
        pozwiedzać, pojeśc pobawić się, zwłaszcze jak ktoś ma rodzine kilkuosobową
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka