Dodaj do ulubionych

Kos z Poznania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 17:23
Zauważyłem, że Itaka nie ma wylotów z Poznania na wyspę KOS. W grudniu 2011 zawarłem z nimi umowę właśnie na wylot z Poznania. Nie mam żadnej od nich wiadomości, czy to oznacza, że wskażą inne lotnisko?
Obserwuj wątek
    • Gość: muchos Re: Kos z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.12, 18:09
      Dokladnie to samo probuje wyjasnic z nimi od 1.04.2012..Ja zawarlem z nimi umowe pod koniec lutego i zasadniczo teraz nikt nic nie wie..wczoraj zas po dosc wnikliwym drazeniu tematu dostalem od Pani z biura w Poznaniu taka odp. cyt. "Na oficjalny komunikat trzeba cierpliwie poczekac. Zaproponujcie klientowi wylot w tym samym terminie z WAW ze zwrotem za port lokalny 70 PLN na osobę, 350 PLN na rez. na dojazd do WAW, i parking na koszt biura.
      Ewentualnie inna destynacja z POZ po cenach z dnia zakupu lub po aktualnych promocjach."
      Tyle ze ja nie chce tracic dwoch dni na przejazdy do Warszawy po polskich drogach..a tym bardziej tluc sie po nocy jesli wylot bedzie np o 6.00
      • Gość: Krzysztof Re: Kos z Poznania IP: *.mofnet.gov.pl 13.04.12, 09:52
        Mnie nic nie zaproponowano. Pani w biurze nawet nie chce się dowiedzieć w Itace, albo ma zakaz mówić. Kazała czekać na oficjalny komunikat z Itaki. Na pocieszenie mi odpowiedziała, że może Itaka wykupiła miejsca w samolocie z innym biurem. To mi się wydaje absurdalne. Czekam na informacje z Itaki.
        • Gość: muchos Re: Kos z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 12:11
          tak sie dzieje czesto, ja rok temu lecialem na Rodos z Wezyra i wtedy w samolocie byli ludzie z Wezyram Sommerliere (jakos tak ), SunFun i Exima...wiec moze tak byc.
          Do jakiego hotelu sie wybierasz i w jakim terminie?
          • tamerza Re: Kos z Poznania 13.04.12, 12:43
            generalnie na kos z poz samolot jakis tam poleci, bo my mamy wylot z TUI i nadal sa sprzedawane miejsca, wiec ten wylot na pewno nie jest odwolany...poki co... jest to lot sobotni ENTER AIR
            • Gość: ania Re: Kos z Poznania IP: *.mofnet.gov.pl 13.04.12, 13:07
              Itaka ma takie ambicje, że sama czy prawie sama wykupuje cały samolot i przeholowuje.
              Ecco H. niekiedy podobnie. 2 lata temu akurat odwrotnie - Katowice Ecco skasowało, a Poznan na Kos sie ostał, bo mieli Enter Air z TUI razem.
              • Gość: Krzysztof Re: Kos z Poznania IP: *.mofnet.gov.pl 13.04.12, 14:45
                Odp. dla muchos : 06.07. Blue Lagoon Resort. Z tego co wyczytałem TUI ma wyloty w sobotę 07.07.
                • Gość: muchos Re: Kos z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 16:11
                  odp. do Krzysztofa...Ja takze Blue Lagoon Resort tylko mam rezerwacje na 3-17 sierpnia z Poznania. TUI wiem ze lata w soboty (ale nasz hotel wypada sporo drozej jak sprawdzalem), podobnie 7Islands i na pewno poleca bo wczoraj rozmawialem ale nie maja tego hotelu, leciec ma tez Grecos i oni o ile pamietam takze w soboty.
                  • Gość: gosia Re: Kos z Poznania IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.04.12, 21:54
                    Na Korfu z Wrocławia też nie lataja , mimo ,że w listopadzie rezerwowane zamienili mi na Katowice parkim gratis +300zł na rezerwacji na przejazd za 2 osoby .
                    • Gość: muchos Re: Kos z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.12, 14:52
                      Dzwoniac dzis do Itaki dowiedziałem sie czegos wrecz przezabawnego, oczywiście tylko dla kogos kto nie ma tego problemu. Na termin poinformowania nas klientów o zmianach miejsc wylotów nie ma znacznia to kiedy wykupowalismy wyjazdy a to kiedy polecimy i robione jets to sukcesywnie w kolejnosci wylotów a nie dokonywanych rezerwacji.
                      Wyglada to na celowe działanie Itaki ktora świadomie opóźnia podanie informacji aby klient nie miał zadnego wyboru i musial z nimi poleciec na ich warunkach. Inaczej gdyby chcial zrezygnowac z ich oferty juz teraz słono przepłaci w innych biura, ponieważ mamy juz 16.04.2012 i oferty First Minute zasadniczo sie skonczyly, podobnie jak tansze dobre hotele...
                      • Gość: Krzysztof Re: Kos z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 20:48
                        Ja lecę wcześniej od ciebie bo w lipcu więc myślę, że wcześniej dostanę info z Itaki. Czekam cierpliwie. Jak tylko dostanę wiadomość zamieszczę ją na forum.
                        • Gość: muchos Re: Kos z Poznania IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.04.12, 22:19
                          ja juz ja mam kolego, zasadniczo chyba od dawna wiedza ze wylotu nie bedzie bo maja wszystko zaplanowane.
                          Oddaja 350 zl za dojazd do Warszawy na cała rezerwacje, zwrot doplaty po 70 zl za wylot z lotnisk lokalnych i funduja parking w Warszawie.
                          W nosie maja ze wylot jest w piatek okolo 21.00 i ze trzeba wziasc dodatkowy dzien urlopu by dojechac tam przed 19.00 oraz to ze powrot jest po 20.00 i ze czeka nas jeszcze 6-7 godzin na odprawe, odbiór samochodu z parkingu i powrot noca po cudnych polskich drogach i to ze lecac z dziecmi w domu bedziemy okolo 2.00-3.00 rano.
                          Pozdrawiam
    • Gość: muchos Informacja z Itaki apropos lotow na Kos z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.12, 19:06
      Uprzejmie informujemy, iż z powodu zbyt małego zainteresowania nasze biuro zmuszone zostało do anulacji lotów z Poznania (POZ) na Kos (KGS) w sezonie LATO 2012.
      W związku w powyższym Klientom proponujemy:
      Wylot WAWKGS w tym samym terminie - Klienci otrzymają zwrot za dopłatę do portu lokalnego, zniżkę w wysokości 350 PLN/rez. na dojazd do WAW, dodatkowo istnieje możliwość rezerwacji parkingu w WAW dla Klientów na koszt Itaki. (Parking wskazany przez B.P. Itaka). Parking będzie zarezerwowany wyłącznie na wyraźną prośbę Klientów.
      Jeżeli anulowana impreza zakupiona została w promocji, jej warunki zostaną zachowane przy zmianie na alternatywną imprezę, pod warunkiem, że ta także była objęta promocją.
      Promocje nie łącza się z ofertami Last Minute.
      Klienci mogą skorzystać z aktualnych cen oraz innych ofert znajdujących się w systemie rezerwacyjnym.

Uwaga!!! Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń. DOK nie blokuje miejsc w systemie
      Uprzejmie prosimy o pilne poinformowanie Państwa Klientów i przekazanie nam Ich decyzji do dnia 23.04.2012. W przypadku rezygnacji, gdy rezerwacja jest opłacona prosimy o podanie numeru konta Klienta w celu zwrotu pieniędzy.
      Za zmianę serdecznie przepraszamy.
      • Gość: Krzysztof Re: Informacja z Itaki apropos lotow na Kos z Poz IP: *.mofnet.gov.pl 20.04.12, 07:54
        Wczoraj też dostałem taką wiadomość na skrzynkę i telefonicznie poinformowali z biura. Będę się starał załatwić lot z Katowic bo mam dogodniejszy dojazd. Czekam na informacje.
        • Gość: muchos Informacja z Itaki apropos lotow na Kos z Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.12, 09:55
          A ja wolalbym/bhede sie staral poleciec z Krakowa bo lot jest w sobote i godziny powrotu sa sa dla mnie lepsze, owszem ktos powie ze o pare godzin krotszy pobyt ale przy 2 tygodniach ma to juz niewielkie znaczemie.
          Przy tygodniu owszem, rok temu bylem w tunezji, wylot z Poznania o 7.00 a o 10.00 bylem juz na basenach (cofniecie czasu o 1 h jest przy lotach do Tunezji) a powrot okolo 3.00...mielismy 7 pelnych dni pobytowych i na Tunezje starczylo az nadto:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka