Dodaj do ulubionych

Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września

IP: *.static.getin.3s.pl 26.04.12, 15:32
Witam,
Wybieram się z 2 dzieci (3 i 6 lat) na wakacje do Grecji w drugiej połowie września. W biurze proponują mi 2 hotele na Korfu albo na Zakynthos. Czy mogę prosić o opinie osób które były w tym terminie czy jest jeszcze szansa na opalanie i kąpiele w tym okresie? Wybieramy specjalnie hotele ze zjeżdżalniami i infrastrukturą dla dzieci ale nie chciałabym, żeby na miejscu okazało się że jest za zimno, żeby z tego korzystać.
Będę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
PS. Rozważamy też ewentualnie Gran Canarię.
Co byście wybrali w tej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ada Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 18:07
      Byłam 3 razy na Zante we wrześniu a ostatnio w pierwszym tygodniu października. Pogoda super, słońce, ciepło (ale już nie tak upalnie jak w lipcu czy sierpniu), woda w morzu we wrześniu bardzo ciepła. Plaże są piaszczyste, z łagodnym zejściem do morza - idealne dla dzieciaków. No i jeszcze 1 zaleta - nie ma tłumów turystów.
    • Gość: ZMT Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września IP: 62.74.197.* 26.04.12, 22:48
      Z wielką przyjemnościa pomogę w wyborze hotelu na Zakynthos. Mieszkamy na stałe na tej wyspie. Zapraszam również na naszą stronę www.zantemagictours.pl i mail zmt@zantemagictours.pl. Proszę pytać z wielką chęcią odpowiem na wszelkie pytania.
      pzdr Asia
      • Gość: Ania Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września IP: *.dynamic.mm.pl 08.08.12, 14:33
        Witam.
        Wybieram się z mężem na Zakynthos od 31.08 do 07.09 w związku z tym mam pytanie,jakiej w tym terminie mozna spodziewac sie pogoda?czy moga na miejscu zastac nas deszcze?
        Z gory dziekuje za odpowiedz
        • Gość: Lenzi Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.12, 17:21
          Bylam na ZAkyntos od 15 wrzesnia 2010 i byla pogoda marzenie---cieplo,slonce, i czego dusza pragnie w 2011 bylam w maju i tez mielismy wspaniala pogode.....To wszystko zalezy od szczescia ..........???????
        • Gość: KASIA Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 16:43
          o JA ROWNIEZ W TYM TERMINIE( WYLOT Z WRO), I ROWNIEZ Z NATEZENIEM PRZESZUKUJE OPINIE I PORADY;)
    • Gość: pancio Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września IP: *.multi-telekom.pl 16.05.12, 12:35
      Obie we wrześniu i w pierwszej połowie października są ok jest ciepło można się korzystać z basenów i morza, oczywiście aura potrafi płatać figle i nawet na Majorce w ubiegłym roku w czerwcu spadł śnieg. Uwielbiam obie wyspy i latam tam tylko w tych dwóch miesiącach. A jeśli chodzi o aqua park to polecam Zakynthos, ja ostatnio byłem z biurem Atlas Tours w hotelu Admiral którego właścicielem jest ten sam gość który jest właścicielem aquaparku i z tego tytułu mieliśmy wstęp za połowę ceny a pierwsze wejście w ogóle było gratis. Polecam Atlas to nawet dobre biuro choć mam alergię na biura podróży, to mnie nie zawiodło.
      Pozdrawiam i udanego pobytu ;-)
    • Gość: toja Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września IP: 217.153.153.* 16.05.12, 14:35
      byłam kilka lat temu na Korfu w tym terminie, przez 1 tydzień. Z czego 3 dni padał ulewny deszcz. Na zachodnim wybrzeżu morze było zimne, a na wschodnim cieplejsze. Nas wyspa zachwyciła.
      • mak4701 Do : pancio 16.05.12, 20:40
        Hej.. Czytam, ze zamieszkiwales w Hotelu Admiral... Rozumiem, ze w Tsilivi? Mógłbys cos wiecej napisac o tym hotelu? We wrzesniu wybieram sie z rodzina wlasnie do tego hotelu...

Bede wdzieczna za info...

Jesli wolisz na email : k.okonska@gmail.com
    • luleczek111 Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września 17.05.12, 11:33
      na Korfu nie bylam, ale na Zante owszem i to własnie wtym terminie o którym piszesz . Wrociliśmy opaleni, a woda w morzu właśnie wtedy najcieplejsza. Oczywiście wrzesień to więcej dni deszczowych i i takie nam sie zdarzyly 2/7 dni. Ale ja specjalnie wybieram wrzesien lub początek czerwca, zeby upały i tłumy turystów nie sprawiły, że nasz wypoczynek stanie się koszmarem. Właśnie ze względu na dzieci.
    • w_isienka Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września 17.05.12, 12:12
      Jak rozważasz Gran Canarię - to pomyśl, że do Grecji leci sie ok. 2-3h (zależy gdzie), a na GC 6h czyli DWA razy dłużej. Na GC mozna wybrac sie też w październiku (nawet w drugiej połowie) woda cieplutka, a temperatury letnie.
    • Gość: pirlow Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września IP: *.acnielsen.pl 10.08.12, 08:13
      2 lata temu, 2 tydzień września na Korfu, przez 2 dni padał deszcz a pod koniec wyjazdu temperatura w nocy spadała poniżej 20 stopni. Ososbiście więcej nie wybiorę Korfu we wrześniu.
      • Gość: ania Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września IP: *.mofnet.gov.pl 10.08.12, 09:19
        Bo klimat Korfu mozna porownac z pobliską Chorwacją :)
        • rezydent19 Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września 11.08.12, 11:33
          byłem w drugiej połowie wrzesnia i na Korfu i na zakynthos...Na Korfu 5 lat temu od 15-30 września i na 14 dni mialem 1 dzien deszczowy.temperwtura ok 30 stopni w dzien i 18 nocą wiec moim zdaniem klimat idealny bo w nocy dobrze sie spi a w ciagu dnia 30 stopni? wystarczy ;) W zeszłym roku byłem z Atlasem na Zakynthos w hotelu Admiral Tsilivi,po 20 września.pogoda podobna jak na Korfu z ta zmiana ,że nie padało wogóle.Super hotel,super miejsce.pokoje mieliśmy w spokojniejszej czesci hotelu wiec wypoczynek ekstra.poza tym wyspa przepiekna i z tego co sie dowiedzialem wszystko 20 % tansze niz w sezonie.Dla mnie wrzesien to najlepsza pora na Grecje i to nie tylko dodekanez czy cyklady..Wyspy jońskie tez w tym okresie polecam
          • Gość: Jozefa11 Re: Korfu, Zakynthos w drugiej połowie września IP: 178.23.109.* 16.08.12, 22:51
            Ja tez byłam na zakhintos 3lata temu w II połowie września i było chłodno 22-24 stopnie,wieczorem poniżej 20,kilka dni padało.w tym terminie polecam raczej Rodos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka