Gość: wojcieszek86 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.12, 13:19 Witam, Chciałbym prosić o opinie nt ww. kurortu. Polecacie ? Jak się ma względem Rody ? Gdzie jest więcej Brytyjczyków ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gus Re: Sidari Korfu IP: *.interpc.pl 10.05.12, 22:15 W Sidari też dużo anglików Odpowiedz Link Zgłoś
super.anczysko Re: Sidari Korfu 11.05.12, 08:33 Też się wybieram do Sidari po koniec września, coś więcej ktoś powie o tej miejscowości? Czy to dobra baza wypadowa na resztę wyspy? Odpowiedz Link Zgłoś
very_famous Re: Sidari Korfu 11.05.12, 09:30 Szczerze mówiąc w przypadku Korfu chyba nie ma to większego znaczenia. Wyspa jest naprawdę niewielka, odległości małe, tylko drogi gorsze i raczej kiepsko oznakowane więc lepiej mieć dobrą mapę. Z Sidari będziesz mieć blisko do Peroulades, gdzie są fajne klify. Mało osób o nich wie bo w przewodnikach brakuje informacji na ten temat, a moim zdaniem warto je zobaczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Sidari Korfu IP: 217.153.153.* 11.05.12, 09:37 Fajne jest Sidari. Ma piękny kanał d'Amour i klify. Dużo ładniejsze niż Roda, w której praktycznie nic nie ma, poza plażą. Jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy, to nie jest najlepsze miejsce. Bo na samej północy. Ale jak wypożycie samochód na 2-3 dni, to większość wyspy zobaczycie. Jeśli autobusem to musicie jechać do Korfu, a to od Sidari daleko. I stamtąd dopiero się przesiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
letsgodance Re: Sidari Korfu 11.05.12, 14:07 Polecam analizę cen: travelscanner.pl/skanuj/sidari póki co niestety idą w górę :( Gość portalu: wojcieszek86 napisał(a): > Witam, > > Chciałbym prosić o opinie nt ww. kurortu. Polecacie ? > Jak się ma względem Rody ? Gdzie jest więcej Brytyjczyków ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcieszek86 Re: Sidari Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.12, 15:14 Ceny to już mnie mniej interesują - wycieczka zakupiona ;) Ciekawe czy ceny trzymają poziom względem ubiegłego roku... Chociaż słyszałem że Korfu jest deko droższe od Krety, jeżeli chodzi o wydatki na miejscu. Może ktoś ma pamięć do adresu bloga/przewodnika o Korfu ? google atakuje odnośnikami do ofert wakacyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Sidari Korfu 11.05.12, 15:39 W sumie to ja nie zanotowałem jakiś znacznych różnic w cenach takich normalnych rzeczy. Jedyne co mnie wyniosło sporo drożej niż na Krecie to wypożyczenie samochodu. W zasadzie w okolicy gdzie byłem nie dało się znaleźć jakiej atrakcyjniejszej oferty, ale może to wynikało z lokalnej zmowy cenowej ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Sidari Korfu IP: *.play-internet.pl 11.05.12, 17:11 Witam Byłam w Sidari w zeszłym roku w hotelu canal d amour.Okolica ciekawa , niedaleko do Peroulades gdzie są piękne klify. Ogólnie mój hotel nie za ciekawy, natomiast świetne położenie. Do canal d amoure przyjeżdżały ,,pielgrzymki,, aby to miejsce zobaczyć.W centrum Sidari mnóstwo sklepików tawern, i nocne życie do rana.Polecam wycieczkę autokarową do najciekawszych miejsc Korfu z polskim przewodnikiem, warto. Odpowiedz Link Zgłoś