Dodaj do ulubionych

Hotel Macaris,Rethymnon

IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.07.04, 23:35
Czy ktoś był???Pilnie potrzebuję informacji na temat tego hotelu!!!!!
Thx
K
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Hotel Macaris,Rethymnon IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 13.07.04, 16:02
      Byliśmy w tym hotelu z mężem w ubiegłum roku ze ScanHoliday - 2 tyg. Hotel
      bardzo ładny, jedzenie dobre i dosyć dużo, my byliśmy w głównym budynku (bo
      jest jeszcze budynek gdzie jest kawiarnia, ale nie wiem czy tam też wynajmują
      pokoje). Wszystkie pokoje mają widok na morze, my mieliśmy pokój na przed
      ostatnim piętrze - super widok na morze. Hotel zasługuje jak najbardziej na 3*,
      jest dokładnie tak jak w katalogu ScanHoliday, nic nie oszukali. Do centrum
      miasta - tzn. do Twierdzy i do portu idzie się ok. 20 min.spacerkiem, nam
      bardzo sie tam podobało, bez super luksusu, ale czysto i było rzeczywiście
      wsystko co miało być klimatyzacja, lodówka, talewizor itp.(polecam brać pokój z
      lodówką nawet dopłacić). Starnie chcialabym pojechac tam jeszcze raz, hotel
      polecam. Jeżeli potrzebujecie jeszcze jakiś informacji - piszcie postaram się
      odpisać.
    • Gość: Jola Re: Hotel Macaris,Rethymnon IP: 213.25.149.* 14.07.04, 09:30
      czy przed hotelem jest piaszczysta plaża?
      Jola
      • neronka Re: Hotel Macaris,Rethymnon 14.07.04, 10:34
        Z tego co ja wiem to przed hotelem prawie nie ma plaży. Jest bardzo wąziutka,
        ale do szerokiej plaży jest ok. 200 m. Poza tym podobno hotel jest bardzo fajny.
        • czarodziejka1 Re: Hotel Macaris,Rethymnon 14.07.04, 10:48
          Będą w tym roku na Krecie, widzialam ten hotel. Hotel wybudowany jest na zboczu
          wzniesionym nad głowną ulicą prowadzącą do miasta Rethymnon. Ma dość okazałe
          wejście z takim półokrągłym zajazdem. I aby dostać się na plażę, należy przejść
          200 m do plaży przez tę ulicę. Ale hotel jest OK.
          • Gość: Aga Re: Hotel Macaris,Rethymnon IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 14.07.04, 11:55
            Plaża przy hotelu to mała zatoka kąpielowa, z hotelu trzeba do niej przejść
            tylko przez ulicę. Ta plaża rzeczywiście jest mała, ale piaszczysta, z
            falochronem przed którym jest płytka woda np. do kąpieli dla dzieci. Przy plaży
            są fajne skały i ładne widoki, dno w wodzie miejscami piaszczyste, miejscami
            kamieniste. Niestety plaża ta nie należy do hotelu, więc jak byliśmy tam w
            ubiegłym roku były leżaki ale płatne i w nienajlepszym stanie, nie jest też
            sprzątane tak jak na głównej plaży w Rethymnonie, więc nie można powierdzieć że
            było bardzo czysto. Nam jednak ta zatoka bardzo odpowiadała, jest bardzo
            blisko, ładny widok i nie ma tłoku. Hotel jak już pisałam był bardzo fajny,
            chętnie pojechałabym tam jeszcze raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka