Dodaj do ulubionych

Rodos a Cypr...?

31.03.13, 14:39
Czy ktoś z Was był na obu tych wyspach?
Jestem ciekawa, czy sa podobne do siebie, bo wydaje mi sie, że tak (?)
Byłam na Cyprze i rozwazam urlop na Rodos.
Ale boję sie, że Rodos będzie rozczarowaniem w porównaniu do Cypru, który jest bardzo różnorodny .
I czy na przełomie maja i czerwca da się tam z MAŁYM DZIECKIEM pozwiedzać różne miejsca i połazić, czy upał jest już taki, że pozostaje tylko siedzenie w wodzie??
Obserwuj wątek
    • izka7790 Re: Rodos a Cypr...? 01.04.13, 12:23
      Nie byłam na Cyprze, więc nie porównam Ci ich obu. Mogę tylko powiedzieć, że Rodos, również jest różnorodna i interesująca... wszystko zależy czego się szuka i czego oczekuje...

Mogę Ci odpowiedzieć na pytanie dotyczące pogody: przełom maja i czerwca to już ciepło ale nie upalnie.

Pogodę na Rodos możesz sobie popodglądać na bieżąco tutaj:

meteo.gr/cf.asp?city_id=22
      Co do terminu, o który pytasz to ma jeszcze tą zaletę, poza pogodą, że nie ma dzikich tłumów, więc wszędzie łatwiej się chodzi i zwiedza :)
      • Gość: gość Re: Rodos a Cypr...? IP: *.olsztyn.mm.pl 01.04.13, 15:51
        Byłam na obu wyspach. Każda jest inna. Cypr jest piękny, ale moje serce oddałam greckim wyspom. Moja ulubiona to Kreta.
        • pink_ivy Re: Rodos a Cypr...? 01.04.13, 18:16
          No właśnie Kreta mi się marzy od dawna, ale tym razem z różnych powodów stanelo na Rodos. Wlasciwie juz sie zdecydowalismy.
          Może w przyszlości uda nam się odwiedzić Kretę... mam nadzieję :)
          Jeśli jest inaczej niż na Cyprze to fajnie, dla nas najwazniejsze jest żeby było dużo ciekawych miejsc do zobaczenia, na pewno wypozyczymy samochód, na pewno interesuje mnie także dziksze wnetrze wyspy (z tego co wyczytałam w necie). A bedziemy stacjonować w mało tłocznym miejscu (Kiotari).
          • Gość: wiki Re: Rodos a Cypr...? IP: *.rtr.core.icm.edu.pl 02.04.13, 11:30
            Byłam na Cyprze w grudniu, Krecie we wrześniu i Rodos w czerwcu. Moje serce zostało na Rodos :) Cypr piękny, natomiast Kreta najmniej mi się podobała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka