Dodaj do ulubionych

itaka klienta ma gdzieś

18.05.13, 16:00
Wczasy wykupione od 28 lipca na Kretę z przelotem do Heraklionu. W czwartek sprawdzam godziny wylotu - są podane ale wylot następnego dnia, więc 1 dzien do tyłu. Dziś dzwoniłam do Itaki - nie widza problemu, nie ma znaczenia dla nich że wczasy dzien krótsze, świadczen nie zwrócą. Na stronie Itaki - kto teraz chce lecieć - wczasy sprzedają od 29 lipca i bezczelnie podają jako wczasy 15-to dniowe (do 11 sierpnia). Sprawdzałam wszystkie loty do Heraklionu ta sama data i godzina.
Więc - głupi ten kto korzysta z first min! A najpierw wczasy wykupione na Kanary - zmienili o kilka dni wyloty w terminie, który mi nie odpowiada, zamieniłam na Krete, teraz skrócili!
Pani bez przejęcia zaproponowała, że mogę zrezygnować z wakacji jak chcę. Widać na klientach im zbytnio nie zależy, nawet w dzisiejszych czasach, za dużo ich mają.
Rozumiem wszystko - dziwne godziny lotu, 1-2 w nocy itd, trudno, nie przeszkadza mi to, ale skoro skracają wczasy niech zwrócą różnicę. Nawet nikt się nie pofatygował, by poinformowac o zmianie.
Korzystam z biura od kilku dobrych sezonów, ten jest ostatni to na pewno. A inni niech się zastanowią czy warto z itaką.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 17:29
      Ja już nie latam z Itaką, nie dość,że olewają klientów, to mają coraz wyższe ceny za coraz gorszą ofertę, powaliło mnie, że TUI (niby takie drogie) ma wiele hoteli tańszych niż Itaka -tych samych (sprawdzałem Turcję, Egipt i Grecję), na dodatek Itaka ma chyba najgorsze godziny przelotów (bardzo dużo w godzinach nocnych), dlaczego inne biura mogą latać o normalnych godzinach? W tym roku lecę do Turcji w TUI 17-31.07 (pierwszy raz) i wylot mam 7 rano, powrót 20.05, wiec cały dzień do przodu.
      • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 18.05.13, 17:45
        otóż to! widocznie już swoje zarobili więc teraz mają gdzieś klientów.
      • Gość: Ada Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.13, 18:28
        Do lipca jeszcze sporo czasu, żebyś się nie zdziwił jak Ci zmienią godziny wylotu. Mnie TUI zrobiło na szaro w ubiegłym roku, najpierw zmieniali godziny wylotów, potem wyjazd odwołali proponując w zamian w innym terminie 2 i pół raza drożej.
        • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 18.05.13, 18:38
          mam nadzieję, że aż takiego numeru nie wytną, na razie czekam na zwrot świadczen za 1 dzień, nie popuszczę oszustom - chodzi o zasady
          • Gość: Monia Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.204.67.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.13, 21:19
            Walczyć o swoje trzeba!!! Gdy wreszcie klienci BP zrozumieją i poznają swoje prawa może wreszcie coś się zmieni na plus. Ja już z jednym BP byłam w sądzie i wygrałam. Z liniami lotniczymi każde opóźnienie reklamuje! Skoro BP, linie mają swoje zasady, prawa i z nich na każdym kroku korzystają a nawet wykorzystują w wielu przypadkach niewiedzę turystów to klient- turysta ma prawo a nawet obowiązek względem siebie samego do dochodzenia tego co mu się prawnie należy. Kiedyś usłyszałam stwierdzenie "a chciało ci się?" odpowiadając, że 600 euro piechotą nie chodzi zobaczyłam big oczy i chyba zdanie sobie sprawy z własnej niewiedzy i pierdołowatości... bo kolega spytał czy jak miał opóźnienie 11 godzinne to coś mu się należało.... Oczywiście nie zawsze to jest łatwe i oczywiste ale przy swoim trzeba chodzić! A kto zadba o nas jak nie my sami!!!!
            • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 22.05.13, 20:41
              no i właśnie dziś itaka odpowiedziała, że nie rozumie mojego niezadowolenia, problemu nie widzą! Płacisz za 15 dni, jeden obcinają i nie widzą problemu, ciekawe. Szkoda, że teraz kto kupuje te same wczasy płaci za 14 dni. Ściema na maxa.
              Monia - masz doświadczenie podpowiedz, jak się odwoływałaś, pisałaś na biuro?
              Wkurza mnie, że BP mają prawo do wszystkiego, a klient - wg nich niewiele może
              • Gość: Monia Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.31.118.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.13, 23:20
                W pierwszej kolejności oficjalna reklamacja do BP, potem ewentualne odwołanie. W przypadku nie uznania udanie się do Rzecznika praw konsumenta- możesz od razu po odrzuceniu reklamacji. Potem sąd...
                Dziwie się, że BP przy tak oczywistej zmianie nie uznaje reklamacji.
                • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 25.05.13, 17:31
                  ok, dzięki.
                  nie tylko nie uznają reklamacji, oni problemu nie widzą, nawet tego, że pobyt skracają!
        • Gość: Paweł Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.13, 15:21
          > Do lipca jeszcze sporo czasu, żebyś się nie zdziwił jak Ci zmienią godziny wylo
          > tu.

Raczej nie zmienią, bo pani w biurze powiedziała, że akurat na Turcję z Warszawy mają potwierdzone godziny przez przewoźnika (i podpisaną umowę), więc na 99% godziny się nie zmienią, bo linie lotnicze mają zatwierdzony grafik, poza tym w ogóle na Turcję (Riwierę) godziny zmieniały się w przeszłości niezmiernie rzadko.
          • Gość: Ada Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 21:31
            Gratuluję optymizmu i w wiarę "pani z biura". Zmienią, nie zmienią, rosyjska ruletka. Mnie kiedyś zdarzył się wylot o właściwej godzinie, a po 3 godzinach powrót do Katowic zamiast lądowanie na Krecie (i nie z przyczyn technicznych), więc już nic nie dziwi.
            Opieranie się na podawanych na początku sezonu lub w first minute godzinach przelotów jest głupotą, siatki połączeń są modyfikowane, oczywiście nie wszystkie.
            • wojtek37k Re: itaka klienta ma gdzieś 22.05.13, 21:41
              Ja nie jestem "panią z biura" , pisząc szczerze , to tak z 11-12 razy byłem z TUI na różnych destynacjach , najczęściej z dwójką dzieciaków , na pobytówkach i godziny lotu jak zmieniali
              to niezwykle rzadko i w sposób dość nieistotny tzn. przesunięcia były o godzinę czy dwie . Nigdy nie spotkała mnie sytuacja , że miałem lecieć rano , a poleciałem późnym wieczorem .
              Niektóre firmy podają dość dokładnie , ze sporym wyprzedzeniem , swoją siatkę połączeń , ale pewnie to jakaś głupota , to co piszę , mimo , że na własnym doświadczeniu :)
              • Gość: Monia Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.31.118.71.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.13, 23:25
                wojtek37k też byłam już 9 razy z TUI i raz zostały zmienione godziny wylotu ale z korzyscią dla mnie. Latam z Warszawy- może dlatego te zmiany nie są tak drastyczne albo ich w ogóle nie ma.
                Może BP nie idealne ale jak na razie nas nie zawiodło....

Teraz też lecą z TUI i czarter już lata na moim kierunku od początku maja. Godziny wylotu znam chyba już od marca.... Teraz tylko czekam na urlop :)
            • Gość: Jola Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.13, 07:31
              >Gratuluję optymizmu i w wiarę "pani z biura". Zmienią, nie zmienią, rosyjska ru
              > letka.

Nie wiem czy wyjeżdżałaś z TUI, ale ja CO ROKU jeżdżę z nimi do Turcji i NIGDY nie miałam zmienionych godzin wylotu w stosunku do tych, które miałam podane jako ostateczne, czyli najczęściej gdzie ok. 2-3 miesięcy wcześniej. W tym roku też jadę do Turcji i raczej nie sądzę, żeby coś się zmieniło z godzinami wylotu - też tak jak Paweł miałam jakiś czas temu telefon z biura z informacją, o godzinach wylotu i że się już nie zmienią.
              W TUI zdarzają się zmiany godziny wylotów na innych kierunkach, ale stosunkowo rzadko, wyjeżdżam z nimi od lat (najczęściej 2 razy w roku) i dotychczas tylko raz miałam zmianę godziny wylotu (Majorka) i to nieznaczną, bo ok. 1,5 godz. później niż pierwotna. Ja wylatuję zawsze z Warszawy, być może z innych lotnisk wygląda to inaczej, ale z Warszawy naprawdę zmiany są raczej sporadyczne.
              Ps. W TUI nigdy nie ma podanych godzin przy rezerwacji first minut (listopad- styczeń), godziny wylotu pojawiają się najwcześniej dopiero w marcu, kwietniu, a nieraz i później, ale wtedy najczęściej są to godziny ostateczne.
              • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 23.05.13, 17:03
                jeżdżę z Itaką od lat, ale teraz to już ostatni.
                Do tej pory, najwidoczniej miałam szczęście, bo godziny wylotu podane maj/czerwiec też się już nie zmieniały. Już nawet nie chodzi o same godziny, ale o skrócenie pobytu - a Itaka nie widzi problemu. Dla mnie to oszustwo wobec klienta.
                • Gość: olusia Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 21:58
                  Ja też byłam z Itaką już parę razy na wakacjach - generalnie było wszystko OK - natomiast w tym roku wykupilam na first hotel na Korfu, który Itaka tydzień temu wycofała ze sprzedaży, zadzwoniłam czy w związku z tym będą musiała zmienić hotel czy mimo to jak już mam wykupiony hotel to tam jadę, ale jedyne co się dowiedziałam, to mam się uzbroić w cierpliwość i dadzą znać jakby się coś zmieniło. Dziwne, że nikt nie potrafi mi odpowiedzieć na proste pytanie czy jadę do wybranego hotelu, obawiam się że parę dni przed wyjazdem postawią mnie pod ścianą i powiedzą, że jadę do innego hotelu, w którym jeszcze zostało im miejsce (prawdopodobnie dlatego, że jest mało atrakcyjny) albo mogę zrezygować, gdzie wiedzą że już wszystko ma się zaplanowane i mało kto zrezygnuje. Generalnie mają klienta gdzieś.
                  • Gość: Monia Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.13, 08:13
                    Wydaje mi się, że jak biuro wycofuje jakiś hotel ze sprzedaży to nie wysyła do niego swoich klientów, przynajmniej tak jest w innych biurach, więc sądzę, że masz minimalne szanse na wyjazd do tego hotelu (Itaka raczej nie jest wyjątkiem), dlatego to dziwne. że biuro nie daje ci jednoznacznej informacji w tej sprawie, powinni już teraz zaproponować jakiś alternatywny hotel, bo faktycznie przed samym wyjazdem możesz nie mieć żadnego wyboru, a teraz jeszcze możesz poszukać ciekawej oferty w innym biurze.
                    • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 24.05.13, 20:38
                      bo itaka w tym roku w ogóle nie daje jednoznacznych odpowiedzi, zmieniają, kręcą i nie widzą w niczym problemu
                      • Gość: elat Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 19:38
                        Bo się po prostu sypią...Ja bynajmniej nigdy im nie zaufam.Podczas pobytu na Chalkidiki całą grupą (40 osób!)złożyliśmy pisemną petycję dot.zmiany hotelu i pani rezydentka...przed nami uciekła i do końca pobytu się nie pokazała.Tak pracuje Itaka(sic!).Reklama kosztuje ,a zwłaszcza ,jak w ubiegłym roku w/wym BP reklamowała Steczkowska,a w tym Kożuchowska.Ktoś musi te pieniądze odrobić.A na kim najłatwiej zarobić? na naiwnym kliencie.
                        Kolejnym biurem ,które popsuło nam wczasy w ubiegłym roku to Alfa Star,z którym do dziś wielu się sądzi(w hotelu w Egiptowie było nas chyba z 600 osób),zmienili nam nie tylko czas,ale i lotnisko docelowe.My np.wylądowaliśmy w Warszawie (samochód zostawiliśmy na parkingu lotnisko Wrocław)i na własny koszt wracaliśmy (800 zł) samolotem do Wrocka.
                        Na szczęście do tej pory mieliśmy do czynienia tylko z dwoma tak nieodpowiedzialnymi biurami.Wyjeżdżaliśmy np.z Triadą(z łezką sentymentu wspominam to biuro),Exim Tours,czy też Tui i nigdy takich chorych przypadków nie mieliśmy.W tym roku postawiliśmy na Rainbows Tours na Rodos,mam nadzieję,że się nie zawiedziemy.
                    • Gość: Ann Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.173.26.62.tesatnet.pl 28.05.13, 00:00
                      "> Wydaje mi się, że jak biuro wycofuje jakiś hotel ze sprzedaży to nie wysyła do
                      > niego swoich klientów, przynajmniej tak jest w innych biurach, więc sądzę, że m
                      > asz minimalne szanse na wyjazd do tego hotelu"

Nie zawsze tak jest. My kupiliśmy w styczniu na FM wczasy w biurze X (nie piszę, żeby mnie nie oskarżali forumowicze o reklamę). Pod koniec lutego odwołali wyloty z naszego lotniska i nie było oferty hotelu. Zadzwoniliśmy do biura i dostaliśmy informację, że umowy już podpisane dojdą do skutku i nie mamy się przejmować i normalnie stawić się na lotnisku za kilka miesięcy w dniu wylotu, o godzinie którą nam potwierdzą 24h przed wylotem. Oczywiście przejmowaliśmy się okropnie, że to ściema ale ie było wyjścia jak czekać. Biuro podpięło nas pod inne biuro. Byliśmy jedynymi klientami tego biura na ten lot i hotel. Rezydentka specjalnie po nas przyjechała samochodem osobowym. Tak więc nie należy wpadać w panikę bo i takie sytuacje się zdarzają. Dodam, że to biuro nadal funkcjonujące i nie jakieś drogie czy prestiżowe. Raczej ma średnie obroty, ceny i opinie. Jechaliśmy do taniego hotelu więc nie byliśmy jakimś super klientem.
    • Gość: mariano Re: itaka klienta ma gdzieś IP: 85.237.211.* 26.05.13, 14:55
      mnie też spotkały przykrości z ich strony a w biurze Pani powiedziała ze to duża firma i się zdarza, tylko dlaczego właśnie mnie?
      • Gość: gość Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 11:33
        Mnie zmienili nie tylko godzinę, ale i dzień wylotu. Na moje pytanie dlaczego, nie doczekałam się żadnej odp. Jakiś czas później wysłali maila do mojego męża, w którym informowali o zmianach. Niestety nie było żadnego wyjaśnienia przyczyn tych zmian, ani słowa przepraszam za zaistniałe niedogodności. Nie wiem już czy są tak bezczelni, czy też zatrudniają kompletnie niewychowanych pracowników?
        • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 27.05.13, 18:17
          to chociaż maila dostaliście, ja do tej pory nic, śledzę tylko informacje w necie o wylotach, oficjalnie nic nie potwierdzają, jedynie podczas rozmowy telefonicznej, ale również nie na 100%
          natomiast teraz kupując wczasy w to samo miejsce i hotel obowiązuje już inny termin
          jak dla mnie to bardzo dziwne
    • Gość: oli Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 12:46
      Widać to u nich norma na wszystkich kierunkach
      opole.gazeta.pl/opole/1,35114,13986293,SMS_z_Itaki_do_turystow__Ze_wczasy_beda_krotsze.html#BoxSlotII3img
      • Gość: anka Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 13:14
        wy nie wiecie o czym mowicie, przesuniece wylotu o pare dni a nawet do konca doby hotelowej to nie jest zmiana programu
        w umowie nie macie napisane ze pierwszy i ost dzien przeznaczony jest na podroz?
        • Gość: Justa Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 16:05

> wy nie wiecie o czym mowicie, przesuniece wylotu o pare dni a nawet do konca do
          > by hotelowej to nie jest zmiana programu

Kobieto, co ty pleciesz, przesunięcie wylotu o parę dni to nie jest zmiana programu????, a więc co wg ciebie to jest???! Jak ja mam urlop w określonym terminie, to go nie przesunę o kilka dni, bo biuro ma taki kaprys (nie będę ryzykować wywalenia z pracy), ludzie zanim coś napiszecie to puknijcie się w główkę.
          • Gość: anka Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.13, 16:22
            pare godzin mialam na mysli! sorry, no literowka!
        • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 27.05.13, 18:24
          ale w umowie mam także zapłacone i zagwarantowane wczasy 15 dniowe! a nie 14.
          a przesunięcie urlopu o kilka dni może dla ciebie nie jest problemem, ale ja - rezerwując wczasy zimą, wybierałam taki termin, w jakim mam urlop! więc nie mów, że Itaka dotrzymuje umowy!
          bo godzin wylotu się nie czepiam - trudno, są jakie są. Ale nie będę płacić za pobyt skrócony. przelicz sobie rezerwacje na samolot i ile Itaka zyskuje!
          • wojtek33 Re: itaka klienta ma gdzieś 28.05.13, 10:33
            Serio masz gdzieś w umowie zapisany 15 dni? Nie data rozpoczęcia i zakończenia?
            To ciekawe, bo w takiej sytuacji co drugi turnus miałby mieć 13 dni, a może mieliby skrajne dni sprzedawać 2 razy? Wtedy dopiero podnieślibyście krzyk! ;) Na 99% w pakiecie masz 14 dób hotelowych plus przelot itd.
            A jeśli zmienili datę, to na 100% możesz umowę bezkosztowo zerwać i kupić wyjazd w zajebistym TUI, co to nigdy nie zmienia godzin wylotu.
            • Gość: miki Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.13, 11:53
              > A jeśli zmienili datę, to na 100% możesz umowę bezkosztowo zerwać i kupić wyjaz
              > d w zajebistym TUI, co to nigdy nie zmienia godzin wylotu.

Z tym Tui to chyba żartujesz?
              tu ostatnie ich przeboje
              forum.wakacje.pl/read.php?4,1488603
              • wojtek33 Re: itaka klienta ma gdzieś 28.05.13, 15:50
                Gość portalu: miki napisał(a):

> Z tym Tui to chyba żartujesz?

To się nazywa ironia
            • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 28.05.13, 15:31
              wojtek33 napisał:

> Serio masz gdzieś w umowie zapisany 15 dni? Nie data rozpoczęcia i zakończenia?
              > To ciekawe, bo w takiej sytuacji co drugi turnus miałby mieć 13 dni, a może mie
              > liby skrajne dni sprzedawać 2 razy? Wtedy dopiero podnieślibyście krzyk! ;) Na
              > 99% w pakiecie masz 14 dób hotelowych plus przelot itd.
              > A jeśli zmienili datę, to na 100% możesz umowę bezkosztowo zerwać i kupić wyjaz
              > d w zajebistym TUI, co to nigdy nie zmienia godzin wylotu.

tak zmienili datę i wiem, że mogę zerwać umowę, ale co z tego? teraz to mogę najwyżej w Ciechocinku wylądować, wszystko przebrane.
              • wojtek33 Re: itaka klienta ma gdzieś 28.05.13, 15:51
                Nie odpowiedziałeś na pytanie o zapisy w umowie.
                • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 28.05.13, 19:04
                  wojtek33 napisał:

> Nie odpowiedziałeś na pytanie o zapisy w umowie.

zapisy z dokumentu podróży: wylot: 28 lipca, powrót - 11 sierpnia

aktualnie wylot itaka ma 29 lipca
                  więc warunki zmienili
    • Gość: robwro Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 12:54
      Witam, również się zawiodłem na itace będąc u nich osobiście, natomiast gdy byłem z nimi poprzez pośrednika extra-wakacje.pl było super! Biuro to jednak biuro, to nie pojedynczy klient którego mogą lekceważyć, naprawdę polecam zajrzeć do nich, gwarantuję, że się nie zawiedziecie.
    • alabalak Re: itaka klienta ma gdzieś 03.06.13, 12:20
      Jeżdziłam z Itaką 2 razy, za trzecim razem wycieczka nie doszła do skutku.
      Faktem jest, ze podają godziny wylotu w ostatniej chwili, bo są tak nieatrakcyjne, ze klienci mniej chętnie by kupowali u nich wycieczki. najczęściej godz. wylotu są podawane dopiero, jak wycieczka się sprzeda.
      Oto moje doświadczenie z tym BP:

Od 3 lat byłam lojaną klientką BP Itaka. W tym roku skusiłam się na kupno wycieczki w ramach first minute. Pierwsza rata została opłacona pod koniec stycznia 2013, druga - pod koniec kwietnia 2013.
      Już w momencie opłacania 2 raty moja wycieczka zniknęła z oferty Itaki, co uznałam za dobry znak i fakt, że się po prostu szybko sprzedała. Miałam zatem nadzieję, że wszystko będzie ok. Na niecałe 2 tyg. przed wyjazdem skotaktowałam się z BP - miałam kilka pytań odnośnie wylotu i mozliwości dokupienia 1 doby. Odp. biura były nieprecyzyjne, lakoniczne, a następnego dnia otrzymalam maila z informacją, ze ta wycieczka została anulowa i mam mozliwosc wyboru innej oferty (nota bene w zupełnie innej miejscowości, w totalnej dziurze) lub zwrotu środkow.
      Itaka rozporządzała moimi pieniędzmi przez pół roku i bez zadnych wyjaśnień po prostu wycofała produkt. Pawdopodobnie już w kwietniu, kiedy wycieczki nie można było kupić, BP wiedziało ze nie dojdzie ona do skutku.
      Dalej zaczęly się dyskusje z BP na temat terminu zwrotu środkow.
      Itaka, na moje wyrażne żądanie, poinformowała mnie, że ma 7 dni roboczych na ich zwrot i nastąpi on raczej 7 dnia. Nie dość, że trzymali moje pieniądze przez pół roku, to jeszcze w takiej sytuacji nie chcieli ich przelać od razu. Oczywiscie, zgodnie z ustawą, zażadałam natychmiastowego zwrotu środkow - otrzymałam informację, że Pani w biurze "zrobi wszystko co w jej mocy". Ostatecznie pieniądze dostałam 6 dnia roboczego. Itaka nie traktowała mnie już jak klienta, tylko petenta. Kierowali mine za każdym razem do innych osób w celu zdobycia informacji czy pieniądze zostały przelane. W efekcie "wisiałam" na infolinii po kilkanaście minut, nie otrzymujac potwierdzenia o dokonaniu przelewu.
      Ostrzegam. Podobno to dość powszechna praktyka Itaki - odowływanie w ostatniej chwili dawno oplaconych wycieczek.
    • Gość: Kasieńka80 Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 20:27
      Tak tylko teraz z innym biurem strach się gdzieś wybrać :/ ..tui też pakuje manatki i wyprowadza z Polski :(
    • Gość: cyprian Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.13, 20:45
      do Grecji jeździmy co roku, ale warto wybrać biuro podróży, ktore specjalizuje się w danym kierunku. ja się pewniej czuję wiedząc, że biuro podróży specjalizuje się w grecji, i faktycznie jeśli chodzi o obsługę/rezydentow/warunki itp niegdy nie bylo problemow. niestety mysle,ze duze biura podrozy, organizujace masowe wycieczki na masowa skale traktują klientow jak numerki - nie ten to nastepny.
      • julaws Re: itaka klienta ma gdzieś 14.06.13, 20:30
        wysłałam pismo do Itaki, odpowiedzieli że się postarają by było lepiej.

ale chyba nie ja jedyna interweniowałam, bo na drugi dzień miła niespodzianka: normalne godziny wylotu, dzień zabrany z urlopu oddali.
        może im jeszcze zależy na klientach? oby
        • Gość: olusia Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.13, 21:05
          Ja też dostałam w końcu info o anulacji rezerwacji mojego hotelu, dane mi 2 inne hotele do wyboru, ale żaden z nich mi nie odpowiadał, zaproponowałam hotel, który mi odpowiada, ale on miał wyższy standard niż hotel wcześniej zarezerwowany, wiec poszliśmy na ugodę Itaka policzyła nam ceny jakie były na ten hotel w grudniu (teraz jest on droższy) i pokryła nam połowę różnicy w cenie pomiędzy cenami obu hoteli w grudniu, połowe my pokryliśmy. Generalnie jesteśmy zadowoleni załatwieniem sprawy.
          • aumann77 Re: itaka klienta ma gdzieś 14.06.13, 22:50
            Mi akurat Itaka przedłużyła pobyt . Miałem wylatywać o godz 16 ( na miejscu byłbym koło 23) a przełożyli mi na 5 ( na miejscu koło południa ) :)
            Wylatuje za 2 dni, to chyba już nic nie zmienia hehe. Zreszta lece juz 5 raz z Itaka ( zawsze first minute) i jeszcze nigdy nie zmienili mi lotu na niekorzyść.
    • Gość: Artur Re: itaka klienta ma gdzieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 02:00
      Kancelaria Themi zbiera pokrzywdzonych przez Itakę w związku z rażąco krzywdzącym naruszeniem norm ustawy o usługach turystycznych wobec wybuchu wojny domowej w Egipcie. Kancelaria reprezentuje już wielu pokrzywdzonych turystów którzy wypoczywali w Egipcie, a których turnusy zostały bądź odwołane bądź przerwane w trakcie ich trwania wobec czego przyjmuje kolejnych Klientów bez pobierania jakichkolwiek opłat wstępnych, jedynie na wynagrodzeniu stosunkowym płatnym dopiero po uzyskaniu prawomocnego wyroku. Znamy doskonale sprawę ostatnich wycieczek do Egiptu, nie tylko z relacji naszych Klientów, lecz również bezpośrednio od aplikanta adwokackiego naszej kancelarii, który również miał wątpliwą - jak twierdzi - przyjemność uczestniczyć w ostatnim Egipskim turnusie z biurem podróży Itaka. Prawdopodobieństwo odzyskania kwot wpłaconych jest wobec licznych uchybień biura podróży niezwykle wysoka, realne też jest uzyskanie słusznych zadośćuczynień a w uzasadnionych przypadkach także odszkodowań. Zgłoszenia mogą być dokonywane za pośrednictwem strony internetowej odszkodowanie.themi.pl poprzez formularz zgłoszeniowy lub telefonicznie.
    • kasmichwol Re: itaka klienta ma gdzieś 09.09.14, 10:00
      Z biurem podróży Itaka jechaliśmy po raz drugi i niestety bardzo się zawiedliśmy... Biuro kompletnie nie dba o swoich klientów. Zaczynając od początku, wielkim nieporozumieniem dla nas jest to że biuro nie zapewnia klientom po całonocnej podróżny pokoju lub chociaż od momentu przyjazdu do hotelu opaski all inclusive, przez co klienci biura muszą po całonocnej podróży spać na lobby bez żadnego jedzenia i picia od godziny 6 do 10:30 (o 10 30 dostaliśmy opaski ale z łaską od recepcjonisty, bo biuro zapewnia od 14, czyli klienci od 00:15(godziny wylotu) do 14 są bez niczego).
      Pani rezydent która była w pierwszym tygodniu, totalnie nie zainteresowana klientami, a Egipski rezydent Mohamend Nabi powinien nie pracować w tym biurze, opryskliwy i źle nastawiony do klientów biura, w ogóle nie pomocny i nie słowny.
      Powrót do Polski trwał 22 h zamiast 4.Z hotelu zabrali nas już o godzinie 15:40 a wylot miał być o 17:50.Godzina 17:50 nikt nas nie woła do odprawy a na tablicy brak informacji o opóźnieniu lotu po 40 minutach informacja o opóźnieniu 40 min i tak 3 razy po czym po 4 h Pan Mohamed Nabi przyszedł i poinformował nas o awarii samolotu ale kazał czekać bo awarię próbują naprawić. Miał nam przekazać po 40 min informacje czy lecimy czy zostajemy w Egipcie. Niestety się nie zjawił, w tym czasie rodzice w polce dzwonili na infolinie biura, ale na infolinia cały czas mówi ze lecimy, dopiero po 4 h powiedzieli ze mamy opóźnienie, biuro Itaka kompletnie nie wiedziała co się dzieje z turystami w Marsa Alam.
      Mohamed Nabi przyszedł po do nas po nie 40 min tylko 4 h i poinformował nas o transferze do pobliskiego hotelu(innego niż byliśmy 2 tyg i niższym standardzie) transfer miał być za 30 min był po 3 h, tak więc o 3 dostaliśmy się do hotelu. Kolejnego dnia wykwaterowali nas o godzinę 12, lot miał być o 13 i znów czekaliśmy na lotnisku bo dopiero o 13 przyleciał technik z polski i wylot był o godzinie 16.Biuro Itaka do samego powrotu prawie nic nie wiedział co z nami się dzieje.
      • Gość: Anna Re: itaka klienta ma gdzieś IP: 195.20.110.* 09.09.14, 14:55
        "...bez żadnego jedzenia i picia..." - nie można było sobie coś kupić za, choćby, 15 zł???
        Normalne jest na prawie całym świecie, że doba hotelowa zaczyna się ok. 12.00 - 14.00. Chcesz być zakwaterowany wcześniej, zapłać. W tym samym pokoju inni goście mają prawo być do 10.00. Co, mieli ich wyrzucić?
        Ps. Dlatego stronię od Egiptu i podobnych destynacji. Nie lubię wypoczywać wśród ciągle wkurzonych i narzekających na wszystko Polaków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka