Dodaj do ulubionych

Zante village Zakhyntos

IP: *.dynamic.mm.pl 18.06.13, 21:00
Czy ktoś mogłby powiedzieć jak jest z zakwaterowaniem, będziemy na miejscu nad ranem ,ile się czeka na pokój? Od razu czy po godzinie 12?
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: Zante village Zakhyntos IP: 213.227.108.* 29.06.13, 01:49
      Ja też się wybieram do tego hotelu ale w sierpniu,proszę po powrocie napisać jak tam było.Ja jeszcze nigdy nigdzie nie czekałam na pokój w hotelu.
      • Gość: Maggi Re: Zante village Zakhyntos IP: *.dynamic.mm.pl 29.06.13, 18:43
        Zakwaterowanie jest odrazu po przylocie więc proszę się nie obawiać, w hotelu dużo polskich turystów głównie z dziećmi, ktoś już wcześniej opisaywał ten hotel i generalnie wszystko się zgadza. Myśle że nie bedzie Pani rozczarowana, miejscowość raczej na uboczu są knajpki i restaurację ale w mniejsazych ilościach, spokojnie i cicho..udanego urlopu
        • Gość: Joanna Re: Zante village Zakhyntos IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 22:10
          Dzięki za info,hotel jest słabo oceniany.Widocznie jakość adekwatna do ceny.A jedzenie w hotelu smakowało?

• maeve_binchy Re: Zante village Zakhyntos 30.06.13, 08:26
            wrocilismy z zante village 2 dni temu. Hotel wybrany troche na szybko, mnie sie nie podobalo, ale raczej z innego powodu niz wiekszosci piszacych. Hotel jak to hotel, zadne 4*, ale tego sie spodziewalam (jak to kiedys jeden Grek powiedzial, ze oni maja nawet 7*, wiec 4/7, to akurat taki sredniak).
            Nie podobalo mi sie z 2 podstawowych powodow: za mala miejscowosc, co by mi nie przeszkadzalo, gdybym nie byla z dziecmi. Niestety maluchy nie bardzo chcialy chodzic w upale, wieczorami tez nie bardzo, bo brak chodnikow/pobocza (= srednio bezpiecznie). W efekcie bylismy uwiazani do hotelu. 3 lata temu bylismy w tsilivi, wtedy jeszcze z 1 dzieckiem, ale wszedzie dalo sie dojsc. Wtedy tez jezdzilismy po calej wyspie, w tym roku nie i moze dlatego mam wrazenie uwiazania.
            Drugi powod - w hotelu jest za duzo Polakow. Mialam wrazenie, ze 90% minimum i niestety roznych. Lacznie z panem, ktory na basenie macal pani [swojej na szczescie] cycki, opowiadal o upojnych nocach itp. Inna pani tez glownie zajmowala sie tylkiem swojego faceta :/

Sam hotel srednia klasa, ale do przelkniecia: sprzataja codziennie, jedzenie troche tluste, ale da sie cos wybrac. Jezeli wypozyczy sie samochod i bedzie zwiedzac a hotel bedzie baza zywieniowo hotelowa, to bedzie ok.

Niestety moje wrazenia sa srednie, bo nie lubie tego rodzaju wypoczynku, ktory w tym roku byl taki ze wzgledu na dzieci, szczegolnie mlodsze absolutnie niekompatybilne ze srodkami lokomocji. Jezeli ktos lubi siedzenie przy basenie, na lezaku, to bedzie ok.

Plusem miejscowosci jest plaza - dla dzieci - bo jest b. plyta na dlugim odcinku w glab morza.
            • maeve_binchy plaza b. płytka - mialo być 30.06.13, 08:28

• Gość: joanna Re: Zante village Zakhyntos IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 09:05
              No niestety każdemu podoba się coś innego jedni piszą o tym hotelu pozytywnie a drudzy negatywnie, a czy orientuje się Pani jak wygląda sprawa z leżakami i parasolami na plaży?a jaki hotel by Pani polecała w Tsilivi?
              • Gość: Magi Re: Zante village Zakhyntos IP: *.tarman.pl 01.07.13, 11:01
                Dla gości z hotelu Zante Village , na plaży do której dowozi bus cena za dwa leżaki i parasol 3 Euro
              • maeve_binchy Re: Zante village Zakhyntos 01.07.13, 15:26
                3 lata temu bylismy w tsilivi w tym hotelu:
                www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g775851-d1076838-Reviews-Plaza_Pallas_Hotel-Tsilivi_Zakynthos_Ionian_Islands.html
                napisałam w poście, że mi się nie podobało, ale nie oceniałam samego hotelu. To dla mnie nie jest aż tak ważne, jeśli hotel spełnia jakieś tam minimum. Po prostu uważam, że pod kątem naszych potrzeb wybraliśmy źle lokalizację. Nie lubię też popularnych na polskich forach i wybieranych często hoteli, bo rodacy wystarczą mi w PL :) Niestety nie wiedziałam, że w zante village 90% gości to właśnie Polacy.
                Sam hotel może być, taki średniak, nic złego, ale nic specjalnego.
                • Gość: Joanna Re: Zante village Zakhyntos IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 15:40
                  A warto w tym hotelu było mieć allc. bo ja mam hb, z zamiarem jedzenia obiadu w knajpkach a picie będę kupować bo w hotelu mało czasu spędzam
                  • maeve_binchy Re: Zante village Zakhyntos 02.07.13, 11:19
                    jeżeli jesteś mobilna, to nie brałabym all w żadnym wypadku
                    • Gość: Joanna Re: Zante village Zakhyntos IP: 89.70.72.* 02.07.13, 12:45
                      Nie mam opcji allc. kupiłam śniadania i obiadokolacje,czytałąm gdzieś że w knajpach w Grecji jest drogo i tylko allc.się opłaci,ale ja więcej czasu spędzam nad morzem,wybieram się na dwa dni na Kefalonie więc mnie allc się nie opłaci
                      • ritazien Re: Zante village Zakhyntos 02.07.13, 14:00
                        All Incl. na Zante jest pomyłka..... A w tawernach jest tanio - ceny nie odbiegają od naszych a porcje potrafią zwalić nóg. Za 30-35€ 2 osoby zjadają konkretny, 3 daniowy posiłek z napojami.

Polecam jagniecinę po zakyntosku - zapiekana z ziemniakami w glinianych miskach i oczywiście tacę owoców morza ;)
                        • Gość: Joanna Re: do Retizen IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 15:36
                          a z czego składa się 3 daniowy posiłek?a polecana jakaś knajpka?
                          • ritazien Re: do Retizen 02.07.13, 16:27
                            1. przystawka - sałatka grecka / tzatziki itp - z doświadczenia napiszę, że samodzielne zjedzenie podawanej sałatki usatysfakcjonuje wiele osób jako całościowy posiłek.
                            2. Danie główne.
                            3. Deser

Polecane knajpy - koniecznie tawerna na klifie w Porto Limnionas - świetne ryby (Tzipura mniam) i owoce morza. Noclegowaliśmy w ub. roku w Alykes w Zante Village a tą wspaniałą jagnięcinkę jedliśmy w tawernie Dionisos w Alykanas.
                            • Gość: Joanna Re: do Retizen IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 19:42
                              Myślę że znajdę Dionisosa,u mnie raczej w grę nie wchodzi wypożyczenie auta,więc jestem zdana na Alikanas i Alikes,ewentualnie stolica Zante-dojazd autobusem.Poza tym to wycieczki.A czy picie kupione w marketach jest drogie?
                              • Gość: ritazien Re: do Retizen IP: *.xdsl.centertel.pl 02.07.13, 21:38
                                Też nie pożyczaliśmy samochodu, drogi na Zakynthosie to jak dla mnie masakra jakas :D Wyspę i atrakcje pokazywał nam Maciek z Zante Magic Tours - obwoził nas prywatnym osobowym mercedesem po najciekawszych miejscach na wyspie przez dwa dni. Ceny napojów w marketach nie odbiegały jakoś znacząco od naszych, mleko sporo droższe a reszta spożywki raczej podobnie.
                                • Gość: Joanna Re: do Retizen IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 22:35
                                  Ja właśnie z ZMT mam kupioną wycieczkę na Kefalonię,nie mogę już słuchać tego jak to trzeba bo się opłaci kupować ALLC!!!!! w Grecji!!!!!!!!!!!Dziękuję za wszelakie info,przeczytałam nawet gdzieś że jak kupię cokolwiek do jedzenia w knajpie przy plaży to jest leażak i parasol za darmo,nie orientuje się Pani czy to prawda?
                                  • ritazien Re: do Retizen 03.07.13, 13:06
                                    Różnie bywa. W Alykanas (czyli za mostem idąc od strony Zante Village) przy jednym beach barze leżaczki też były gratis przy zakupie drinka. My i tak korzystaliśmy z leżaczków przy Bucca Bar - świetne cocktaile i lody, leżaki+parasol 5€
                                • Gość: Ania Re: do Retizen IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 16:12
                                  A skąd wzięliście tego Maćka, co Was woził? Też bym chętnie skorzystała z Jego usług.
                                  • ggw1 Re: do Retizen 15.08.13, 00:26
                                    Zante Magic Tours, www.zantemagictours.pl/aktualności/
                                    wato :0) szczególnie mix północ i południe :)
    • Gość: zonik Re: Zante village Zakhyntos IP: *.centertel.pl 03.07.13, 00:19
      Wrocilismy z Zant dwa tyhodnie temu i moge potwierdzic ze tak jest ale nie wszedzie. Na pewno w Porto Koukla i Dafni lezaki sa gratis jesli stolujesz sie w barze. Na banana beach niestety nie.
      milego urlopu!!
      • Gość: Joanna Re: Zante village Zakhyntos IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 05:16
        Dzięki za info
    • Gość: Joanna Re: Zante village Zakhyntos IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 12:40
      A może ktoś coś jeszcze napisze o tym hotelu?
      • Gość: Joanna Re: Zante village Zakhyntos IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.13, 18:45
        Szkoda że nie ma nowych opinii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka