Dodaj do ulubionych

BLUE BAY (***) -Rodos

16.08.04, 14:09
Obserwuj wątek
    • kormoranxl Re: BLUE BAY (***) -Rodos 16.08.04, 14:16
      Czy ktos moze byl w tym hotelu?
    • m.koto Re: BLUE BAY (***) -Rodos 03.05.05, 12:35
      Na prośbę Neronki opinia o Blue Bay
      Witam!
      Bylem w tym hotelu 2 tyg. we wrzesniu 2004. Generalnie nie jest to jakis
      luksusowy hotel ale na swoje 3* zasluguje. Z milych rzeczy: dosc duzy wybor dan
      w trakcie posilkow (bufety), pokoje przyzwoite chociaz nasza łazienka
      pozostawiala troche do zyczenia, obsluga sprawna, pokoje sprzatane codziennie,
      reczniki wymieniaja regularnie. Do plazy idzie sie przez ogrod z basenem,
      blisko. Plaza kamienisto-piaszczysta - po prostu przy wejsciu do wody troche
      kamieni a potem w morzu piaseczek chociaz zdarzaja sie pojedyncze kamienie. Na
      plazy boisko do siatkowki. Regularne animacje: piłka wodna w basenie, siatkówka
      na plazy, rzutki itp. Sa 3 baseny - nawiekszy z nich (ok. 15-18m na 10m)
      centralnie za budynkiem, przy nim bar. 2 kolejne baseny mniejsze i płytkie
      (generalnie dla dzieci). Lezaki na plazy (z materacem) 2.5 euro za caly dzień.
      Klima w pokojach regulowana w 3 zakresach - ale w dzień chyba nie dzialała , a
      moze to tylko złudzenie? Nie wiem co Cię interesuje konkretnie, okolica ,
      sklepy?, wypozyczalnie aut? Napisz
      P.S. Zapomniałem o małym minusie - 1 raz pojawił sie w pokoju insekt - chyba
      karaluch. Unieszkodliwilem klapkiem. Inne nie przyszły. Minus nr dwa - hotel
      znajduje sie bezposrednio na trasie podchodzeia do ladowania samolotow na
      pobliskie lotnisko - huk jest troche uciazliwy dla wrazliwych osob. Mnie nie
      przeszkadzało. POZDR
      • neronka Re: BLUE BAY (***) -Rodos 12.06.05, 15:16
        cytat:

Gość: lucyna 11.06.2005 22:56 + odpowiedz

Byliśmy w tym hotelu 2 lata temu z biura Neckermann. Myslę , że insekty
        konkretnie mrówki faraonki to nie był największy problem . Należy liczyć sie z
        conocnym hałasem samolotów schodzących do lądowania nad dachem hotelu.Lotnisko
        znajduje się 5 km od niego . Polecam zatyczki do uszu . Wyzywienie było dobre.
        Na plaży możliwość uprawiania sportów wodnych , ale pływać za bardzo się nie da,
        jest silny wiatr i duże fale.
        • neronka Re: BLUE BAY (***) -Rodos 17.06.05, 15:02
          cytat:
          autor: ~Monika 16-06-2005 19:05

Ja bylam sama, a pokoj mialam za duzy, akurat nie z widokiem na morze, bo byly
          wszystkie zajete.Lazienka jest w srodku, sejf rowniez (platny 18 Euro za
          tydzien).Codziennie sprzataja w pokoju.Jestem wegetarianka, wiec duzo nie
          wymagalam,ale inni, ktorzy byli ze mna z tego biura co ja, nie narzekali.Na
          temat jedzenia moge powiedziec tyle, ze na brak narzekac nie mozna, bo snack bar
          dla tych z all inclusive jest przy plazy,a tam od 10:00 do 24:00 mozna cos zjesc
          i wypic.Do obiadu i kolacji zawsze byl deser, owoce, ciasta, lody. Co z
          samochodem? Ja nie wypozyczalam samochodu,na miejscu w hotelu jest taki punkt,
          gdzie pozyczyc mozna a firm trudniacych sie tym dookola tez niemalo. Kazde biuro
          ma chyba swoje sprawdzona firme, ktora moze wypozyczyc samochod. Gdzie sie
          najbardziej oplaca? Tego to ja nie wiem, bo nie sprawdzalam i nie porownywalam.
          Znajomi, ktorzy pozyczyli sobie na jeden dzien placili 30 Euro + paliwo, ale nie
          pamietam ile. Do Rodos (ok. 10 km) mozna dojechac bez problemu, autobusem z
          glownej ulicy (idzie sie ok. 5 min z hotelu), autobusem, ktory odjezdza spod
          hotelu (4 razy na dzien) lub taxi. Ja akurat z glownej jezdzilam, bilet w jedna
          strone: 1,70 Euro/os. Atrakcje hotelowe? Na miejscu sa animatorzy, ktorzy caly
          czas cos proponuja (siatkowke, lotki, aerobik, itd., wieczorem kabaret, nie
          sposob wszystkiego wymienic). Przed hotelem basen, ale wiadomo, ze gdyby wszysyc
          sie w nim chcieli kapac, to miejsca nie starczy. A plaza tuz przed. Na plazy
          jest piach, ale sa rowniez kamyczki jak wchodzisz do wody, kawalek dalej, w
          wodzie znow piasek. Woda ciepla, z plazy widok na Turcje. Aha, lezaki na plazy
          platne 2,5 Euro/os. Hotel jest blisko lotniska (4 km), do samolotow mozna sie
          przyzwyczaic. W nocy nie slyszalam, wiec nie wiem czy wtedy lataly, w dzien
          owszem, ale szkoda sobie zawracac glowe taka drobnostka. Na wyspie mozna
          zapomniec o codziennosci, naprawde!!!!
    • grecja-hotele Re: BLUE BAY (***) -Rodos 26.07.05, 13:13
      Gość: magdi 25.07.2005 22:56 + odpowiedz

Wrócilismy z hotelu Blue Bay.Nie sa to cztery gwiazdki, w budynku głównym
      Polacy sa kwaterowani poniżej czwartego piętra, a tylko to jest po
      remoncie.Reszta pokoi jest w opłakanym stanie. Bungalowy to tez wielkie
      nieporozumienie. Jeśli chodzi o insekty, to są w materacach, prawdopodobnie
      pchły. Gryzą bardzo.Po kilku dniach, po kolejnej interwencji w recepcji
      otrzymalismy pokój w sąsiednim budynku Hotel Matoula, jedyne rozsadne miejsce.
      Ale to tez nie sama bajka . Po dwóch dniach w kanałach wentylacyjnych mieliśmy
      wylegarnie komarów. Po uszczelnieniu wszelkich szpar papierem toaletowym!!!!
      problem był nieco mniejszy. Można jeszcze napisać o stojącej wodzie w łazience
      itd., itd. Uważam jednak, że Matoula z tych wszystkich opcji i tak jest
      najlepsza. Jeśli chodzi o wyżywienie i napoje zarówno te alkoholowe jak i
      niealkoholowe, to odbiega ono dalece od tego, co powinien zaoferować hotel o
      takim standarcie jaki oferuje nam biuro Scan Holiday. W basenach woda jest
      lekko mętna. Proble przelatujacych samolotów mysle że nie jest największym, do
      tego mozna się przyzwyczaić, aczkolwiek hałas jest duży. Jedno jest pewne nie
      jest to absolutnie hotel o standardzie czterech gwiazdek pod kazdym względem.
      Mysle że jest to wielkie nieporozumienie. Jedno jest tylko pocieszajace,
      przynajmniej pogoda będzie ładna, a wiejące tam wiatry pomagają nam nie znieść
      upały. Plaża jest żwirowo kamienista. Jesli ktos z Was wybiera sie do tego
      hotelu od poczatku wywalczcie sobie dobre miejsce do zakwaterowania. Moim
      zdaniem Matoula jest w miarę ok. Na pewno najlepsza z tych wszystkich
      możliwosci.
      • grecja-hotele Re: BLUE BAY (***) -Rodos 04.09.05, 19:50
        Autor: ~kasia 04-09-2005 17:04 wyślij odpowiedź

Tak b yłam w tym hotelu pod koniec sierpnia z biurem Itaka-koszmarny hotel jak i
        biuro.Zapłaciliśmy za 4 gwiazdki i kat A a zostaliśmy zakwaterowani w pokojach
        kat. B które może w rzeczywistości mialy 1 *.Pokoje brudne ,zagrzybione,stare
        śmierdzące łazienki i śmierdzący klimatyzator.Widok mieliśmy na śmietnik.Pokoje
        były połączone drzwiami , gdzie w futrynie byłu dziury na dwa palce,z drugim
        pokojem przez które było wszystko słychać i nawet nasi sąsiedzi nie bardzo
        krępowli się naszą obecnością.Kilka razy była interwencja na recepcji w sprawie
        krzyk ow zza drzwi o godzinie 1 w nocy.W hotelu ,na stolówce i w pokojach
        karaluchy i badzo brudno.Bardzo duży hotel,wszędzie kolejki-na posiłkach ,po
        leżaki .Jeżeli wszyscy chcieliby wejść do basenów to by się nie zmieścili.Plaża
        kamienista,potrzebne obuwie,ładne morze z łagodnym zejściem.Każdy kto ma zamiar
        jechać do tego hotelu niech podpyta się o pokoje-my zostaliśmy nabici w butelkę
        przez biuri ITAKA.
      • grecja-hotele Re: BLUE BAY (***) -Rodos 04.09.05, 19:50
        Autor: ~gosiagw 04-09-2005 18:04 wyślij odpowiedź

Właśnie wczoraj wróciłam z hotelu Blue Bay na Rodos
        Lecieliśmy z Itaką - dwoje dorosłych i dwójka dzieci, na dwa tygodnie. Hotel
        Blue Bay to kompleks hotelowy składający się z kilku budynków: głównego,
        bungalowów, Family Center i troche dalej połóżonego budynku Sunland.
        Zakwaterowano nas w Family Center (inni, którzy lecieli z nami zakwaterowani
        byli w budynku głównym). Pokój składał się z dwóch pomieszczeń, w jednym były
        dwa pojedyńcze łóżka, w drugim łóżko małżeńskie. Na wyposażeniu był także
        telewizor (bez polskich kanałów), klimatyzator i lodówka. Duży taras, z którego
        mogliśmy podziwiać piękny widok na morze (mieszkaliśmy na drugim pietrze). Sam
        pokój był wygodny, choc przydałby mu się mała renowacja. Sprzątany codziennie,
        wymiana reczników i pościeli tez codziennie. Przy budynku Family odzdzielny
        basen, o dość finezyjnym kształacie, max. 1,5m głębokości. Ponadto w całym
        kompleksie jeszcze dwa wieksze baseny, przy każdym brodzik dla dzieci. Jeden z
        basenów dla dzieci, ten położony po lewej stronie hotelu był brudny - ścianki w
        brodziku były pokryte czymś czarnym i tłustym. Pozostałe baseny były w miare ok
        jeśli chodzi o czystość. "Życie" koncentrowało się przy głównym, dość dużym
        basenie (max głębokość 2,5m). Przy nim znajduja się bary, organizowane są zabawy.
        Niestety nie wiem jak wygladały pokoje w pozostałych budynkach. Wiem, że w
        budynku głównym w pokojach wystepowało robactwo, widziałam jak ludzie składali
        reklamacje między innymi z tego powodu. W oddalonym od głównego budynku Sunland
        znajdowały się apatramenty i studia o podwyższonym standardzie (mieli oddzielny
        basen, swoje bary). Natomiast bungalowy sa po prostu dość niefortunnie położone
        - znajduja się wzdłuż alejek i każdy przechodzący jak to się mówi "zagląda w okna".
        Cały hotel pełen jest zieleni - kwitnace krzewy wzdłuż alejek, trawniki, drzewa
        piniowe, palmy.
        Jedzenia dużo, różnorodnie i dość smacznie. Posiłki i napoje (szwedzki bufet)
        są podawane w restauracji głównej oraz pool barze pomiędzy głównym basenem a plażą.
        Codziennie (oprócz wtorków) animacje dla dzieci i dorosłych: w ciągu dnia
        areobik, waterpolo, siatkówka, ping pong, mini golf, tańce i inne zabawy,
        wieczorem mini disco, zawsze jakies przedstawienie, na koniec wyczytywani są i
        zapraszani na scenę zwycięzcy poszczególnych konkurencji organizowanych w ciągu
        dnia. Wszystko prowadzone przez bardzo sympatycznych animatorów. Oczywiście jest
        "piosenka turnusowa", którą odtańcowuje się pod ich kierownictwem. Wszystkie
        organizowane przez nich zabawy były bardzo fajne (widać, że Ci ludzie lubią to
        co robią). We wtorki - greckie wieczory (odpłatne: dorośli 18e, dzieci 6e).
        Niestety nie byłam, ciężko ocenić czy warto.
        Plaża - piaszczysto kamienista, z przewagą tych drugich. Jeśli się chce
        popluchać w morzu (a raczej poskakać po falach), to warto zabrać specjalne
        obuwie kąpielowe. Przy wejściu do morza jest dość szeroki pas kamieni, po
        których naprawde ciężko się chodzi na bosaka!
        Leżaki są płatne - 2,5e od sztuki. Nie dają do nich materacy.
        Po wschodniej cześci wyspy wciąż wieje wiatr, stąd są tam znakomite warunki dla
        uprawiania windserfingu i jego pochodnych. Przy samym hotelu znajduje się baza
        windserfingu, gdzie można pobierać nauki tego sportu oraz wypożyczyć sprzęt.
        Na terenie hotelu znajduje się jeszcze dyskoteka, sklepiki z różnościami,
        płatny drink bar, kilka stołów do bilarda (1 gra - 1,5e), stoły do cymbergaja.
        Cały kompleks hotelowy wart jest polecenia, szczególnie dla tych, którzy
        wybierają się tam z dziećmi. O ile oczywiście nie trafi się jak cześć naszych
        rodaków na pokoje z robactwem czy innym paskudztwem. I nie jest to hotel na 4
        gwiazdki, raczej na 3, ewentualnie 3 i pół. Wg mnie ITAKA sie spisała (wyjazd
        oceniam na 5), choć wiem, tak jak pisałam wcześniej, nie wszyscy, którzy
        lecieli z tego biura byli równie zadowoleni jak ja.
        Szczególnie polecam spędzenie chwili na tarasie pomiędzy pool barem a plażą, z
        widokiem na wybrzeże Turcji.
        Pozdrawiam Gosia
    • ggw1 Re: BLUE BAY (***) -Rodos 04.09.05, 17:14
      Właśnie wczoraj wróciłam z hotelu Blue Bay na Rodos.
      Lecieliśmy z Itaką - dwoje dorosłych i dwójka dzieci, na dwa tygodnie. Hotel
      Blue Bay to kompleks hotelowy składający się z kilku budynków: głównego,
      bungalowów, Family Center i troche dalej połóżonego budynku Sunland.
      Zakwaterowano nas w Family Center (inni, którzy lecieli z nami zakwaterowani
      byli w budynku głównym). Pokój składał się z dwóch pomieszczeń, w jednym były
      dwa pojedyńcze łóżka, w drugim łóżko małżeńskie. Na wyposażeniu był także
      telewizor (bez polskich kanałów) i lodówka. Duży taras, z którego mogliśmy
      podziwiać piękny widok na morze (mieszkaliśmy na drugim pietrze). Sam pokój był
      wygodny, choc przydałby mu się mała renowacja. Sprzątany codziennie, wymiana
      reczników i pościeli tez codziennie. Przy budynku Family odzdzielny basen, o
      dość finezyjnym kształacie, max. 1,5m głębokości. Ponadto w całym kompleksie
      jeszcze dwa wieksze baseny, przy każdym brodzik dla dzieci. Jeden z basenów dla
      dzieci, ten położony po lewej stronie hotelu był brudny - ścianki w brodziku
      były pokryte czymś czarnym i tłustym. Pozostałe baseny były w miare ok jeśli
      chodzi o czystość. "Życie" koncentrowało się przy głównym, dość dużym basenie
      (max głębokość 2,5m). Przy nim znajduja się bary, organizowane są zabawy.
      Niestety nie wiem jak wygladały pokoje w pozostałych budynkach. Wiem, że w
      budynku głównym w pokojach wystepowało robactwo, widziałam jak ludzie składali
      reklamacje między innymi z tego powodu. W oddalonym od głównego budynku Sunland
      znajdowały się apatramenty i studia o podwyższonym standardzie (mieli oddzielny
      basen, swoje bary). Natomiast bungalowy sa po prostu dość niefortunnie
      położone - znajduja się wzdłuż alejek i każdy przechodzący jak to się
      mówi "zagląda w okna".
      Cały hotel pełen jest zieleni - kwitnace krzewy wzdłuż alejek, trawniki, drzewa
      piniowe, palmy.
      Jedzenia dużo, różnorodnie i dość smacznie. Posiłki i napoje (szwedzki bufet)
      są podawane w restauracji głównej oraz pool barze pomiędzy głównym basenem a
      plażą.
      Codziennie (oprócz wtorków) animacje dla dzieci i dorosłych: w ciągu dnia
      areobik, waterpolo, siatkówka, ping pong, mini golf, tańce i inne zabawy,
      wieczorem mini disco, zawsze jakies przedstawienie, na koniec wyczytywani są i
      zapraszani na scenę zwycięzcy poszczególnych konkurencji organizowanych w ciągu
      dnia. Wszystko prowadzone przez bardzo sympatycznych animatorów. Oczywiście
      jest "piosenka turnusowa", którą odtańcowuje się pod ich kierownictwem.
      Wszystkie organizowane przez nich zabawy były bardzo fajne (widać, że Ci ludzie
      lubią to co robią). We wtorki - greckie wieczory (odpłatne: dorośli 18e, dzieci
      6e). Niestety nie byłam, ciężko ocenić czy warto.
      Plaża - piaszczysto kamienista, z przewagą tych drugich. Jeśli się chce
      popluchać w morzu (a raczej poskakać po falach), to warto zabrać specjalne
      obuwie kąpielowe. Przy wejściu do morza jest dość szeroki pas kamieni, po
      których naprawde ciężko się chodzi na bosaka!
      Leżaki są płatne - 2,5e od sztuki. Nie dają do nich materacy.
      Po wschodniej cześci wyspy wciąż wieje wiatr, stąd są tam znakomite warunki dla
      uprawiania windserfingu i jego pochodnych. Przy samym hotelu zanjduje się baza
      windserfingu, gdzie można pobierać nauki tego sportu oraz wypożyczyć sprzęt.
      Na terenie hotelu znajduje się jeszcze dyskoteka, sklepiki z różnościami,
      płatny drink bar, kilka stołów do bilarda (1 gra - 1,5e)
      Cały kompleks hotelowy wart jest polecenia, szczególnie dla tych, którzy
      wybierają się tam z dziećmi. O ile oczywiście nie trafi się jak cześć naszych
      rodaków na pokoje z robactwem czy innym paskudztwem. I nie jest to hotel na 4
      gwiazdki, raczej na 3, ewentualnie 3 i pół. Wg mnie ITAKA sie spisała (wyjazd
      oceniam na 5), choć wiem, tak jak pisałam wcześniej, nie wszyscy, którzy
      lecieli z tego biura byli równie zadowoleni jak ja.
      Szczególnie polecam spędzenie chwili na tarasie pomiędzy pool barem a plażą, z
      widokiem na wybrzeże Turcji.
      Gosia
      • grecja-hotele Re: BLUE BAY (***) -Rodos 31.08.06, 12:14
        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka