04.09.04, 21:44
19.09 jedę z facetem do Stalidy. Jeśli ktoś tam był, to proszę o jakieś info. Będziemy mieszkać w holetu Niko Elen 3*. Lecimy po raz pierwszy na Kretę. Zamierzamy wynająć auto. Mamy tylko wykupione śniadania..Czy możecie mi polecić jakieś tawerny? Ile tak naprawdę muszę zabrać forsy na jedną osobę? Jakie tak naprawdę warto wykupić wycieczki? Acha jedziemy na dwa tygodnie..
Pozdrwiam Madzik
Obserwuj wątek
    • gale Re: Stalida 04.09.04, 22:00
      Witamy na Forum :)

Mysle, ze ulubiona tawerne/tawerny szybko znajdziecie sami. Wycieczki - to juz
      biznes Kritikosa ;))) Kwestia kasy: wieczorny obiad w knajpie to wydatek rzedu
      EUR20 od osoby, do tego doliczcie drobne wydatki na miejscu, ew. koszt
      wynajecia auta (zalezy na ile dni), tutaj pomoca sluzy pewnie Neronka.

Wycieczki: przede wszystkim bron Boze nie kupujcie od rezydenta biura podrozy,
      zaplacicie najdrozej za umiarkowane uslugi. Dajci sobie dwa dni na zapoznanie
      sie z tym, co maja do zaoferowania malutkie biura turystyczne na miescie.

Sciskam,
      • mludwiszewska Re: Stalida 04.09.04, 23:02
        heja, dziękuję za przywitanie :-) Tak bardzo się ucieszyłam że ktoś do mnie napisał...że mało co nie spadłam z krzesła ... właśnie jesteśmy w trakcie ogladania "You have got a mail"..mam nadzieję że również oglądacie.. Dzięki za instrukcje..
        Buziale :-)
        Ściskam prawie że cioteczna bratowa..
        • Gość: Marta Re: Stalida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:41
          ach Stalida, mamy cudowne wspomnienia, byliśmy tam w drugiej połowie
          sierpnia..., znamy ten hotelik z opowiadań znjomych - całkiem przyjemny.
          Stalida to jeden długi deptak a po obu stranach tawerny, wypozyczalnie
          samochodów i supermarkety -czyli sklepy spozywcze, jesli chodzi o kasę to wg
          mnie za 10 e od osoby jest już całkiem porządny obiadek. Wszyscy bardzo
          nganiają do swoich restaruracji, powiem tyle w LaFontannie (czyba tak to się
          pisze) suflaki były surowe, byliśmy też w El Greco ładny widok i dobre
          jedzonko, zwłaszcza lody czekoladowe...,ale na ulicy też można kubić gyros za 2
          e i też bardzo dobry.Ceny pewnie spadły, my wypożyczyliśmy Atosa na 3 dni za 75
          E, warto pojechać do Matali, Knossos i jaskini Dikteryjskiej (chyba tak to się
          pisze...), kupcie przewodnik w Polsce i mapę. Ceny aut na pewno sa już duzo
          niższe. Pozdrówcie od nas Stalidę..., naprawdę dobry wybór, bo Malia jest
          strasznie głośna.
          • Gość: Babz Re: Stalida IP: 81.15.236.* 07.09.04, 07:35
            A jak bedziecie chcieli sie zabawic to koniecznie do Hersonissos (chociaz
            raczej o tej porze to nie bedzie juz to samo wakacyjne szalenstwo jak w lipcu i
            sierpniu no ale warto odwiedzic). No i oczywiscie stare Hersonissos,
            Piskopiano..
          • mludwiszewska Re: Stalida 08.09.04, 11:27
            Bardzo dziękuję za info..bardzo tanio wynajeliście auto...gratuluję..przepraszam że tak późno odpowiadam ale dorabiam sobie w wakacje jako kelnerka i już nie mogę doczekać się tego wyjazdu..chcę wreszcie odpocząc przed wróceniem na uczelnie..no ale najpierw muszż zaliczyć jeden egzam...Bardzo dziękuje za polecenie nam miejsc do zwiedzania.. pozdrawiam madzik :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka