trawelmax 14.01.15, 12:48 Czesc mam pytanie jakiej pogody mozna spodziewac sie od polowy maja i czy woda w morzu miejsowosc Kalithea bedzie w miare do kapieli ?? I czy w okolicy znajde skalep z kartam sim :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bah77 Re: Rodos w polowie maja... 14.01.15, 17:18 > jakiej pogody mozna spodziewac sie od polowy maja... Słonecznie, śr. max temperatura w dzień 24 st. C.; woda 21. bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
haytim Re: Rodos w polowie maja... 01.03.15, 15:03 Kallithea jest fajna na jednodniową wycieczkę, bo najlepsza plaża jest płatna 2euro od osoby, a pobliskie są niezbyt ładne, bardzo kamieniste. Na pewno nie ma co liczyć na bezchmurne niebo. Polecałabym wyjazd chociażby na początku czerwca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Rodos w polowie maja 14.01.15, 19:10 Byłam w maju 2014 r. Upał dochodził niemal do 35 stopni C. Woda w morzu cieplutka, jak dla mnie nawet zbyt ciepła. :) ale ja wolę raczej zimne wody. Zaletą maja jest to, że jeszcze nie ma tłumów. Będąc w Kalitheii polecam odwiedzenie Kalithea Thermes. Bliziutko jest też do pięknego miasta Rodos. fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,151287834,151429678,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
wtopeq Re: Rodos w polowie maja 15.01.15, 09:38 Woda w maju ok. 20C, dość chłodna, może jeszcze często popadywać. Odpowiedz Link Zgłoś
izka7790 Re: Rodos w polowie maja 15.01.15, 12:28 Maj, podobnie jak i październik, to na wyspie bardzo niepewny pogodowo miesiąc. Generalnie jest już ciepło, powyżej 20 stopni, lecz zdarzyć mogą się jeszcze deszczowe dni. Pogoda może też zaskoczyć wysoką temperaturą, powyżej 30 stopni. Tak więc pogodowo jest to ruletka. Co do temperatury wody, to zwykle jest to 20 stopni. Czy to dużo, czy mało, zależy od osobistych preferencji. Dla mnie jest za zimno na kąpiel, ale dla mojej córki, już nie. Co do zakupu karty SIM, to rozumiem, że pytasz o startówkę? Najlepiej w tym celu pojechać do Rodos. Znajdziesz tam salony wszystkich operatorów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś