zxspec 07.06.15, 00:15 O wyspach KOS i LESBOS wiadomo z internetu i tv (Daily Mail) A jak sytuacja wygląda na pozostałych wyspach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goksik Re: Imigranci na greckich wyspach 09.06.15, 14:53 Własnie czy rzeczywiscie imigranci na Kos sa bardzo uciazliwi? Moze ktos wlasnie wrocil z Kos i mogłby cos napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
marcel961 Re: Imigranci na greckich wyspach 09.06.15, 21:57 Wróciłam w sobotę z Kos i nie widziałam imigrantów. Ani jednego. Dla mnie więc uciążliwi nie byli bo ich zwyczajnie nie było. Może to wynika z tego że znajdują się w innych miejscach - ale według mnie informacje są nieco przesadzone ...chociaż zdjęcia przed wyjazdem również widziałam i też zasiały we mnie niepokój. Odpowiedz Link Zgłoś
goksik Re: Imigranci na greckich wyspach 10.06.15, 10:21 A w jakim hotelu bylas? Odpowiedz Link Zgłoś
marcel961 Re: Imigranci na greckich wyspach 10.06.15, 12:14 Hotel Ammos w okolicach Mastichari. Ale również w Kardemenie czy mieście Kos nie widziałam imigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
soul01 Re: Imigranci na greckich wyspach 10.06.15, 10:43 Imigranci już pewnie opuścili wyspy greckie i czekają w kolejce po zasiłek gdzieś pod niemieckim lub szwedzkim urzędem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralf Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.15, 19:16 A czy Cypr konkretnie Pafos też jest oblegany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am42 Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.static.ip.netia.com.pl 14.06.15, 21:32 W kwietniu jeszcze nie, ale nie wiem jak teraz Odpowiedz Link Zgłoś
on.my.way78 Re: Imigranci na greckich wyspach 15.06.15, 19:21 jest spokojnie, nie sa widoczni na ulicach albo ich po prostu nie ma. albo też poruszajac sie tylko miedzy hotelem a plaza nie ma sie szans ich zobaczyc;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinihtaa Re: Imigranci na greckich wyspach 16.06.15, 05:54 Znajomi moich znajomych byli na długi weekend w Salonikach i ponoć emigrantów jest bardzo dużo w mieście, ponoć koczują gdzie się da. Nie rozmawiałem z tymi ludźmi osobiście więc szczegółów nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta 2015 Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.home.otenet.gr 16.06.15, 20:39 Witam. Oczywiscie ze sa. Na Kos full full. W lambi kapitan elias maja noclegownie. Toobok nlue lagoon Sa zakwTerowani blisko portu abyichnie wozic naprom a napolice station to wiadomo. Stoja i czekaja na papiery. Ale nie sprawiaja zadnych klopotow. Mili szczupli. Czysci!!! N Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.tarman.pl 17.06.15, 07:33 Oj Panie Turysta coś Pan kręci. Gdzie port a gdzie Blue Lagoon? Był pan kiedykolwiek na Kos??? Szczerze mówiąc wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.polanka.net.pl 17.06.15, 11:59 Z każdym dniem jest coraz gorzej, uciekający imigranci dryfują i przedostają się na greckie wyspy. Ci co piszą, że ich nie widać to chyba pracownicy biur podróży. Byłam więc wiem. Grecja nie może sobie już z nimi poradzić. Turyści zaczynają odwoływać swoje pobyty. Jeżeli ktoś chce wypocząć w spokoju to proponuje inny kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.tarman.pl 17.06.15, 13:02 Mam pytanie,w jakim okresie była Pani na Kos? czy faktycznie obecność imigrantów jest uciążliwa? Pytam bo najbliższych dniach wybieramy się do Blue lagoon Hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.15, 13:33 Przede wszystkim to uchodźcy, a nie imigranci Na Kos każdego dnia przybywa po kilkaset nowych osób, jest coraz gorzej, śpią już nawet na ulicach, w TV był program, w którym ktoś z władz wyspy mówił, że nie dają już rady, nie mają gdzie ich kwaterować i czekają na pomoc UE w sprawie uchodźców. A sezon na Kos w pełni, dla turystów nie zapowiada się ciekawie, zresztą ci tam już są bardzo narzekają, że wyście poza hotel to niezbyt ciekawe doświadczenie - wszędzie uchodźcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.15, 14:28 Tom popatrz na IP turysty a potem gęgaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.31.77.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.15, 15:42 Wracam honor..mea culpa 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.home.otenet.gr 17.06.15, 20:45 No wlasnie... Dzieki WALDEK za refleks. Tak sie sklada ze mieszkam obokblue l.... A to baaaardzo blisko portu jak ktos nie wie he he he Kapitan Elias bo to w tym badziewiu nie czynnym od 10 lat jest dla tych ludzi Z okien b-l satelite room 8000 capitan elias jest moze 200 -300 m albo mniej Powiem tylko dla pocieszenia ze dzis w cap eli bylo bardzo malo emigrantow Tzdecydowanie mniej niz 2-3 tyg temu Pozdr i polecam blue lagoon bo to jeden z naj naj wypasionych hoteli na wyspie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.146.88.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.06.15, 21:46 Dzięki za rzetelne informacje.Przynajmniej wiem czego się spodziewać. 😊Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.tarman.pl 18.06.15, 08:27 A jeśli mogę spytać ( wiem że nie na temat ;-) ) jak w tej chwili pogoda na Kos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.home.otenet.gr 18.06.15, 09:25 pogoda wczoraj byla sahara a dzis ciut lepiej Lekki powiew ..... 32 stopnie w cieniu wczoraj Teraz w cieniu zaraz sprawdze.......32 :( a jeszcze kilka dni temu bylo tak fajnie he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.tarman.pl 18.06.15, 10:06 Dziękuje za informację. Pozdrowienia z " zimnej "Polski.. Dziś rano na południu mieliśmy 11 stopni..brrr.. Odpowiedz Link Zgłoś
beti-09 Re: Imigranci na greckich wyspach 18.06.15, 17:26 Dlaczego te opinie są tak skrajne ?? Jeden pisze, że tłumy imigrantów, a drugi, że nikogo nie widać..... czy ktoś tu mówi prawdę ?? czy szuka sensacji....?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.tarman.pl 19.06.15, 08:44 Prawdopodobnie wszyscy mówią prawdę. Że ich nie ma w Mastichari czy Kardamenie to nie wyklucza obecności imigrantów w Lambii( tak jak pisze Turysta).Z tego co słyszałem od ludzi którzy wrócili z Kos to są uchodźcy zgrupowani są w określonych miejscach a nie podróżują po wyspie. Zresztą sprawdzę osobiście już w sobotę... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beti-09 Re: Imigranci na greckich wyspach 19.06.15, 19:02 Daj znać jak wrócisz.... pierwszy raz lecę do Grecji, słabo orientuję się w rejonach i trochę się denerwuję jak będzie. Ja mam hotel ok. 4km od Tigaki i 6km. od miasta Kos - to nie wiem czy to daleko, czy blisko, czy dobrze czy źle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.31.104.175.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.06.15, 21:03 Bedzie wpaniale.. nie martw sie imigrantami ;-) Wracam za dwa tygodnie i na pewno podziele sie wrazeniami.. Sorki za brak polskich znakow- pada mi komputer.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid1 Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.15, 11:18 Szkoda Grecji, zniszczą ten piękny kraj, dla miłośników kolorowych polecam codzienne scenki z Francji z Calais, już nie długo to będzie powszechny widok na ulicach w Europie www.youtube.com/watch?v=-amDKfV5Hdw www.youtube.com/watch?v=syyl0gfNDRE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.15, 13:26 We Włoszech też jest ciekawie: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fX73ggsMNEI ;) Odpowiedz Link Zgłoś
biomj Re: Imigranci na greckich wyspach 20.06.15, 16:52 Wróciłam dzisiaj z Kos. Przejechałam całą wyspę od Term Embros po prawie czubek półwyspu Kefalos. Obdreptaliśmy stolicę i w dzień i w nocy. Jedyne miejsce gdzie spotkaliśmy żebrzące kobiety z dziećmi- to przy wejściu do twierdzy. Ale podejrzewam, że to nie byli emigranci, tylko "stali bywalcy" (jak u mnie na bazarku, lub pod kościołami. Podobno mozna ich spotkać w stolicy pod policją, gdzie oczekują na wydanie "papierów"-ale tam bylismy w niedzielę, więc może dlatego. Nie twierdzę oczywiście, ze ich nie ma na wyspie. Odpowiedz Link Zgłoś
fifi0808 Re: Imigranci na greckich wyspach 21.06.15, 06:24 Nie rozumiem tylko jednego. Uchodźcy przedostają się do Grecji, Włoch i oczekują pomocy...To wytłumaczcie mi proszę, dlaczego są agresywni i wszystko niszczą (filmiki)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BNM Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.06.15, 08:08 bo to od czego uciekają (bieda, przemoc, bezmyślna destrukcja) jest w ich głowach więc jedzie wszędzie tam gdzie oni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.15, 08:53 Ale piszesz banialuki, są tak wychowani, takie mają wzorce religie i kulturę i nikt niech nie mówi że się zintegrują, już kiedyś starsi bracia w wierze też się integrowali..., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ouzo Imigranci na Kos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.15, 09:33 Wrocilem pare dni temu. Imigranci sa niewidoczni. Nie stanowia zadnej kwestii turystycznej. Czekaja cierpliwie i spokojnie na papiery pozwalajace im ruszyc dalej. Tez widzialem przed wylotem te "sensacyjne" filmiki angielskie. Nie maja zadnego przelozenia na rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byłam w Lambi Re: Imigranci na Kos IP: *.ists.pl 24.06.15, 17:50 Byłam przez tydzień w Lambi (hotel Apollon), wróciłam w sobotę 20.06. Niemal codziennie przechodziłam z Lambi do miasta Kos (jakieś 2,5 km w jedną stronę), 2 razy krążyłam po mieście Kos rowerem w różnych miejscach. Widziałam ich może 2 razy w grupkach kilkuosobowych - gdzieś się przemieszczali, młodzi, czyści, przystojni, kompletnie nikogo nie zaczepiają, mają swoje sprawy. Większa ich grupa koczuje w dni robocze pod urzędem chyba miasta/wyspy, ale są kompletnie niewidoczni, bo są w takim małym parku przy urzędzie schowani w cieniu drzew. Trzeba naprawdę się przyglądać i ich szukać, żeby dostrzec. I pisanie o nich uważam za czepialstwo. Na Kos jest wiele innych ciekawych punktów do podziwiania. Byłam też chwilę w Kardamenie, Tigaki - cisza spokój. No może nie taka cisza, bo w piątek 19.06 dało się odczuć wyraźny napływ turystów, zwłaszcza Holendrów, bo tam 17.06 zaczęły się wakacje. To nie imigranci świadczą o tej wyspie, a piękne widoki, pyszne jedzenie, przemili Grecy, zabytki, szmaragdowe i ciepłe może, mnóstwo zieleni. Polecam profil na FB Kos Island a Paradise not a Hellhole, który powstał właśnie w odpowiedzi na artykuł w Daily mail. Jeśli ktoś koniecznie chce popsuć sobie urlop i spotkać imigrantów to raczej powinien obrać inny kierunek. Na Kos raczej tego celu nie zrealizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Imigranci na Kos IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.15, 19:09 Laurka tak ładna że aż piękna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.tarman.pl 06.07.15, 08:23 ..I wróciłem.. Imigranci faktycznie są. Tak jak pisał Turysta koczują w Lambi niedaleko Blue Lagoon Hotel. Nie są jednak oni w żaden sposób uciążliwi. Poza tym nie ma ich aż tak dużo jak by się mogło wydawać. Bez obaw i udanego urlopu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soul01 Re: Imigranci na greckich wyspach 24.06.15, 21:47 Tak jak mówiłem wcześniej część emigrantów już opuściła wyspę. Polecam reportaż o emigrantach na Kos www.youtube.com/watch?v=eV0KbyknTgk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emilka Re: Imigranci na greckich wyspach IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.15, 13:17 > Tak jak mówiłem wcześniej część emigrantów już opuściła wyspę... Szybcy są ci 'emigranci'... www.youtube.com/watch?v=syyl0gfNDRE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Imigranci na greckich wyspach IP: 193.111.166.* 10.07.15, 09:27 Jak wyglada sytuacja w związku z kryzysem. Są jakieś braki w zaopatrzeniu, kłopoty w hotelach itp. Odpowiedz Link Zgłoś