Dodaj do ulubionych

Korfu Belle Helene

21.04.16, 15:07
Witam, mam prośbę o opinię na temat hotelu na Korfu Belle Helene w miejscowości Agios Georgios. Generalnie noty ma dobre zależny mi jednak na opiniach osób które istotnie były w tym hotelu (może z Grecosem).

Z góry wielkie dzięki :-)
Obserwuj wątek
    • ewce1 Re: Korfu Belle Helene 21.04.16, 15:18
      Hotel położony przy plaży, nad urokliwą zatoką. Basen niewielki i często okupowany przez niemieckie dzieci, więc nie zawsze można popływać swobodnie. Udręką są serwowane obiadokolacje, które ciągną się w nieskończoność (i wcale nie dlatego, że tak dużo pysznego jedzenia serwują). Poza tym hotel bez zastrzerzeń. Byliśmy w sierpniu a woda w zatoce lodowata. Ocieplała się nieznacznie na jeden lub dwa dni, a potem znowu lód. Podobno to z powodu jakichś prądów morskich akurat w tym miejscu. Piękna okolica. Warto wdrapać się na okoliczne górki i obejrzeć zatokę z góry (widoki cudne), odwiedzić wioskę Afionas i zejść na pobliskie małe plażyczki.
      • dolmadakia Re: Korfu Belle Helene 21.04.16, 17:51
        Byliśmy parę lat temu,ale w apartamentach obok (Pelagia? bo już nie pamiętam) Tez koniec sierpnia. Mogliśmy korzystać z basenu-wcale nie był wtedy zatłoczony (może teraz jest) Woda w morzu nie lodowata,a wręcz przyjemna (może przedmówczyni tak trafiła) W samym hotelu bywałam tylko na dole( w celu skorzystania z internetu )-robił pozytywne wrażenie. W okolicy raczej nie jest rozrywkowo,ale to nie niektórych zaleta. Jest gdzie zjeść i kupić podstawowe rzeczy. Trzeba pożyczyć auto i troche pojeździć-Korfu jest piękna (jak zresztą każda z wysp greckich)
        • ewce1 Re: Korfu Belle Helene 21.04.16, 20:30
          Okazuje się, że nie tylko ja miałam pecha z tą zimną wodą : forum.gazeta.pl/forum/w,21755,103144753,103144753,Belle_Helene_Agios_Georgios_Korfu.html
    • admick04 Re: Korfu Belle Helene 21.04.16, 18:32

dzięki wielkie za info ewce1 zaskoczyłaś mnie lodowatą wodą w sierpniu hmm mam też na uwadze hotel Akti Arilla w miejscowości Arillas , dolmadakia masz rację każda wyspa jest warta zwiedzenia w tym roku będę na krecie wschodniej na przyszły myślę o Korfu lub Zakynthos :-)
    • ams2006 Re: Korfu Belle Helene 16.07.16, 20:08
      Właśnie wróciliśmy po tygodniowym urlopie. Wyjątkowe miejsce dla chcących odpocząć od zgiełku, gwaru,hałasu,dyskotek. Cisza,spokój brak tłoku na piasczystej plaży. Takie greckie "zadupie". Rano albo wycieczka fakultatywna bądź wypożyczenie auta albo smażenie się na basenie. Woda w morzu....szok: zimna! (początek Lipca'16). Wieczorem: spacery 1km w prawo od hotelu albo 1km w lewo. Zero miejscowych atrakcji. No może po za zerwanym mostkiem i drogą w środku miateczka.
      Od lotniska jest 35km ale czy autem czy autokarem jedzie się godzinę! Sam Hotel wyposażony standardowo jak na greckie warunki. Pokoje sprzątane codziennie. Miła obsługa. Polecam pokoje z bocznym widokiem na morze. Nie nagrzewają się tak jak te od wejścia i frontu.A klima jest dodatkowo płatna.Na szczęście klimat jest taki,że w dzień jest 35C a w nocy 15C,więc da się spać.Uwaga: są komary! Nalezy zabrać Raid na owady do kontaktu bo w marketach kosztuje ponad 5E. Śniadania monotonne ale obiado-kolacje nie do przejedzenia! Wstyd się przyznać ale przytyłem 2kg! Uwaga: amatorom słodyczy zalecam iść na posiłek po 20-tej bo niejednokrotnie wcześniej nie wytawiali ciast,tortów etc.Napoje do kolacji płatne i to słono; 2 małe szklanki soku pomarańczowego 5,40E!(przesada!). Totalnym nieporozumieniem jest darmowe WI-FI w lobby lub przy basenie. Działa albo w większości nie działa wcale. Sytuację ratuje darmowy komputer wystawiony w recepcji do dyspozycji gości.Ten działa bez problemu. I wszystko byłoby cacy gdyby nie 95% Niemców w tym obiekcie.
      Generalnie jednak (gdyby nie ta zimne morze i brak WIF) - polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka