alex2222 28.09.16, 19:03 A co Wy na to: podroze.gazeta.pl/podroze/7,114158,20749994,w-grecji-i-w-chorwacji-powstana-specjalne-strefy-dla.html?order=najnowsze&v=1&obxx=20749994#opinions Ja nie wierzę w to co czytam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wania Re: Rainbow! IP: 65.19.167.* 28.09.16, 20:23 Zara po wylądowaniu w Grecji będziecie zaganiani do zagrody pod tytułem "CHWASTY Z POLSKI". Zagroda owa będzie mniej więcej przypominać obóz dla uchodźców z tą różnicą że wy dostaniecie tam pełen all inclusive z greckiego śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola85 Re: Rainbow! IP: *.tor.exit.babylon.network 28.09.16, 20:27 A tam będzie fajnie , będzie zabawa, chlanie, ćpanie, pieczenie świniaka wóda, sandały z skarpetkami po kolana i co drugie słowo qrwa. PS i nikt nie będzie się skarżył na animacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rainbow! IP: *.quintex.com 28.09.16, 20:49 Wreszcie wszyscy Polacy będą razem. Zjednoczeni... i ci od Macierewicza i ci z KODu razem z chłopakami z ONRu będą wołać TU JEST POLSKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan_ek Re: Rainbow! IP: *.tor.exit.babylon.network 28.09.16, 20:55 Podobno każdy kto teraz wykupi wycieczkę w first rainbow ma dostać gratis nastrugany kij do wspólnego pieczenia kiełbasy na ognisku. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Rainbow! 28.09.16, 21:49 Ja też nie wierzę, chociaż w kwestiach wiary, to najlepiej zwrócić się do swojego duszpasterza. :) Jak dla mnie pomysł RT jest pomysłem poronionym. Chociaż nie wykluczam, że mogą znaleźć się chętni. Ja zazwyczaj wyjazdy wakacyjne organizuję samodzielnie, ale ostatnio kilka razy korzystałam z ofert BP. W tym roku spontanicznie wyjechałam z wnuczką w sierpniu na Kretę. Hotelik niewielki, raptem 39 pokoi. I czułam się jak na wczasach, gdzieś nad polskim morzem. :) Bo zaledwie dwa pokoje zajmowała młodzież z Czech i jeden pokój starsze małżeństwo z Rosji. Reszta to Polacy, korzystający z ofert przynajmniej 3-4 znanych BP. Pobyt przy basenie był tragedia... Co drugie słowo to qrwa, a jako przerywnik stosowano polską wersję fuck. Totalne narzekanie na monotonię menu, rozwodnione drinki. Ale nie o tym. Gdzieś tak 5 dni przed naszym wyjazdem przyjechało małżeństwo takie w wieku ok. 50-55 lat. Rodacy zaczęli ich instruować, co zwiedzać w okolicy, gdzie zjeść, na jakie wycieczki fakultatywne jechać, co robić w czasie wolnym. Masakra... bo tylko puste słowa, bez konkretów. Przechwalenie się, gdzie byli, co wydzieli i co robili. Dla tych Państwa była to pierwsza podróż zagraniczna i przyznali mi się, że są zagubieni. Nie znają żadnego obcego języka, boją się samodzielnie pojechać do oddalonego o 6km Rethymnonu (autobus co 30 minut, przystanek oddalony ok. 300 m od hotelu), boją się skorzystać z wycieczek lokalnych biur, chociaż ceny niższe niż u rezydenta o ok. 40 %. Nawet na plażę oddaloną o 2-3 minuty drogi na wprost po instrukcjach rodaków leźli 10-15 minut. W miarę możliwości pomogłam im trochę się "odnaleźć". pokazałam ręką prostą drogę na plażę wychodząc przed bramę hotelu, powiedziałam gdzie kupić bilet na autobus do Rethymnonu, gdzie jest przystanek i gdzie należy wysiąść. Po dwóch dniach stwierdzili, że nie taki diabeł straszny... :) Nie mniej jednak nie wykluczam, że może jednak będą chętni, dający się prowadzić za rączkę, korzystający wyłącznie z wycieczek oferowanych wyłącznie przez rezydentów i wypożyczających samochody (jeżeli odważą się z nich samodzielnie skorzystać) po zawyżonych cenach. To oczywiste, że BP musza na nas zarabiać, ale czy my musimy być baranami prowadzonymi na rzeź? Moi rodzice, w tej chwili w wieki 80+, po raz pierwszy wyjechali samodzielnie za granicę (na zachód Europy) w 1992 r. Praktycznie nie znali żadnego języka obcego, a jakoś dali sobie radę. Do odważnych świat należy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.Popek Re: Rainbow! IP: *.devs.futuro.pl 29.09.16, 08:40 Będzie rodzinna, Polska atmosfera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy Re: Rainbow! IP: *.100.195.83.studiowik.net.pl 29.09.16, 17:30 Byłam w tym roku we wrześniu w Kokkino Nero (Grecja), prawie cała wioska opanowana przez rainbow. Tragedia, jak na kolonii za komuny, tylko to były dorosłe osoby, każdy delikwent dostał żółte: parasoleczkę, plecaczek, leżaczek, opaseczkę i cholera wie co jeszcze, wyglądali jak idioci. Całe chmary idiotów, a że wioska mała, to ciągle na przeklinających cudaków człowiek się natykał. Byłam parę lat temu w Kokkino, urocza mała miejscowość, kilkoro stałych mieszkańców, bajka, teraz pewno już tam nie pojadę, miałam "przyjemność" widzieć taką strefę w tym roku DZIĘKUJĘ, to jakaś pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: Rainbow! 05.10.16, 09:11 Ja w tym roku byłam po raz pierwszy w Kokkino i wróciłam oczarowana. Cicha spokojna, zielona wioska zatopiona miedzy morzem i zalesionymi górami. Mieszkaliśmy w uroczym hotelu dosłownie na plaży. Budynek w stylu kolonialnej hacjendy, z lat 20. ubiegłego wieku. Fakt, mnóstwo Polaków. Najróżniejszych, sympatyczni tez się trafiali. I przynajmniej dziecko miało towarzyszy zabawy. Chętnie tam wrócę, głównie ze względu na mikroklimat. Upał nie doskwiera. Kreta w porównaniu z Kokkino to gorące piekło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski burak Polskie "Stefy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.16, 18:28 Kolejny żałosny gniot gazeciany. Korektora już zwolnili. Wkrótce gazecina padnie. Pozdrawiam polskie "Stefy". Odpowiedz Link Zgłoś